Биткойн майньорите предвиждат дъждовния сезон, тъй като цената остава под $ 10K: Crypto Market Daily

Към момента на пресата (11:00 UTC), Bitcoin (BTC) се търгува близо до 9 800 щатски долара и е спаднал с 0,25 процента през последните 24 часа, според BTC Index Price на OKEx. В момента общата пазарна капитализация на криптовалутите е нараснала с 0,1%, а доминирането на BTC е 66,7% според CoinGeckoДанните.

Криптовалутите с голяма капитализация вървят настрани – с Ethereum (ETH) спад от 0,12% и Litecoin (LTC) с 0,42%.

OKEx Token Index Board (от 11:00 UTC). Източник: OKEx

Под OKEx Coin Info ORBS е най-големият спечелвач за последните 24 часа с възвръщаемост от 18,16%. Други най-добри печалби са DEP и THETA.

APM е най-големият губещ през последните 24 часа – загубил е 14,23 процента от стойността си.

Топ печеливши 24H промяна Топ губещи 24H промяна
ORBS / USDT 18,16% APM / USDT -14,23%
DEP / USDT 17,35% DGB / USDT -12,85%
THETA / USDT 16,10% KCASH / USDT -8,47%

Топ печеливши & Губещи (USDT) за последните 24 часа. Източник: OKEx

Намаляването на трудността на копаенето на биткойни може да увеличи цената

Според OKLink blockchain браузър, Bitcoin промени трудността в 10:06 хонконгско време, днес. Трудността на биткойн мрежата намаля с шест процента до 15,14T.

От 2011 г. насам има 264 корекции на трудността, от които 48 корекции надолу. Корекциите надолу от повече от шест процента са настъпили 15 пъти – като са взети общо 31,25 процента, според BeatleNews данни.

BeatleNews добави, че цените на BTC са се повишили с почти 50% или повече на месец след всяка корекция на трудността надолу с повече от шест процента – с изключение на тази от 7 ноември 2019 г.. 

Тепърва предстои дъждовният сезон

Тъй като цените на електроенергията са толкова важни за миньорите, дъждовният сезон в югозападния регион на Китай ще определи дали може да има втори живот за тези по-стари майнинг платформи, като Antminer S9.

Според BlockBeats доклад, много миньори казаха, че все още чакат сезона на дъждовете. Поради високата температура в провинция Съчуан тези дни, жизненото търсене на електроенергия се увеличи рязко – което доведе до прехвърлянето на електроенергия от добива на биткойни, за да се гарантира ежедневното използване на електричество от жителите.

На F2Pool’s уебсайт, тя изброява, че някои пулове за добив могат да осигурят $ 0,032 / kWh по време на дъждовния сезон. При тези разходи за електроенергия някои платформи S9 може да се върнат към изгодното копаене.

Институционалните инвеститори, идващи с инфраструктура, се подобряват

Както отбелязахме във вчерашния Crypto Market Daily, има ясни признаци за навлизане на Уолстрийт на пазара на биткойни. През последната седмица отвореният интерес към опциите за CME нарасна до своя най-висок за всички времена – близо 150 милиона долара.

Огромният скок в CME Bitcoin Options Open Interest (OI) разкри още, че институционалните търговци залагат повече в крипто полето. Общата опция OI е взела 14 процента от общия пазарен дял на Skew’s данни, от вчера.

Растящият OI може да се обясни с възможността повече институционални клиенти да заемат дългосрочни позиции.

Общо BTC Опции Отворена лихва. Източник: Косо

Тъй като повече институционални клиенти са включени в CME и Bakkt, предизвикателствата пред сигурността отново се обсъждат. Хакването на няколко борси по света заплаши някои инвеститори. Например Binance беше хакнат за повече от 7000 биткойни преди една година.

Арка отбелязва в последния си доклад, че CME предлага малко известни "Обмен за физически" опция – което е двустранно споразумение между контрагентите, което позволява на човек да уреди своята дълга позиция с действителни биткойни.

Базираната в Ню Йорк физически доставена крипто борса на Bakkt обяви новото си застрахователно покритие и го направи съобщава че е включила 70 институционални клиенти. Развитието на тази инфраструктура също ще помогне да се привлекат повече институционални инвеститори.

Технически анализ на биткойн

На цена на OKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD20200626), Bitcoin все още работи в диапазона от 9 280 до 10 200 USD, в краткосрочен план и все още в възходящ канал. Докато подкрепата е $ 9,280, краткосрочната тенденция трябва да бъде доминирана от биковете.

Поради непроменения обем на търговия за търговия в рамките на деня, преследването на цената във възходящ тренд може да бъде много рисковано. Очакваме тесният диапазон да приключи до май, изтича най-късно.

OKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD0626) 4H диаграма. Източник: OKEx

Технически анализ на Ethereum

За OKEx Ethereum Quarterly Futures (ETHUSD0626) $ 205 е ключовото ниво на поддръжка за краткосрочна търговия. Ако не можем да видим пробив на цената над $ 220 с огромен обем, това може да е поредният капан за бикове.

Все още не можем да видим независима тенденция в цената на етера.

OKEx ETH Quarterly Futures (ETHUSD0626) 4H диаграма. Източник: OKEx

Опровержение: Този материал не трябва да се приема като основа за вземане на инвестиционни решения, нито да се тълкува като препоръка за участие в инвестиционни сделки. Търгуването с цифрови активи включва значителен риск и може да доведе до загуба на инвестирания ви капитал. Трябва да сте сигурни, че напълно разбирате свързания риск и да вземете предвид нивото си на опит, инвестиционни цели и да потърсите независим финансов съвет, ако е необходимо

OKEx Insights представя пазарни анализи, задълбочени функции и подбрани новини от крипто професионалисти.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner