Invertir en Tezos (XTZ): tot el que heu de saber

Què és Tezos (XTZ)?

Tezos (XTZ) és una xarxa de cadena de blocs de quarta generació que incorpora protocols avançats per permetre una gran quantitat de funcionalitats. Principalment, el plataforma dóna suport al desenvolupament d’aplicacions descentralitzades (DApps) i la codificació de contractes intel·ligents.

Tezos és una xarxa descentralitzada de codi obert per a actius i aplicacions. Avui en dia, la comunitat Tezos està formada per investigadors, desenvolupadors, validadors i diversos grups de suport. Totes aquestes parts comparteixen l’objectiu comú d’expandir l’ecosistema de Tezos.

Història de Tezos (XTZ)

La història de Tezos comença el 2014 quan van ser cofundadors, Arthur Breitman i Kathleen Breitman van començar a desenvolupar la seva cadena de blocs de nova generació. Concretament, Breitman’s va intentar simplificar el desenvolupament de Dapp i crear un ecosistema descentralitzat únic per atendre les necessitats de l’economia digital..

Tezos es va llançar oficialment a Suïssa el setembre del 2018. Com molts altres projectes del sector, Tezos va utilitzar un enfocament de doble empresa. En concret, l’empresa fundadora de Tezos és Dynamic Ledger Solutions (DLS).

Arthur Breitman i Kathleen Breitman

Arthur Breitman i Kathleen Breitman

A més, el grup utilitza una fundació per als seus propòsits de recaptació de fons. Aquesta organització sense ànim de lucre es coneix com la Fundació Tezos. És important destacar que la Fundació Tezos és l’empresa que posseeix tots els fons operatius, inclosos els fons recaptats durant l’ICO.

Tezos va sortir al mercat corrent. L’empresa va organitzar un ICO sense límits rècord el 2018. L’esdeveniment va ser un èxit important. Es va assegurar 232 milions de dòlars a Bitcoin i èter en poc menys de dues setmanes. L’èxit de l’esdeveniment va arribar als titulars internacionals. També va ajudar a impulsar Tezos cap als protagonistes.

Els inversors van rebre XTZ pel seu Bitcoin i Ethereum. XTZ, també anomenat tez o tezzie, és un testimoni d’utilitat per a l’ecosistema de Tezos. Els usuaris poden pagar pels serveis i executar contractes intel·ligents mitjançant XTZ. Actualment hi ha 741.546.948 XTZ en circulació.

Tezos mai no va anunciar la quantitat total de XTZ que la plataforma planeja llançar. Els desenvolupadors ho van deixar obert per assegurar-se que la seva plataforma mai no arribés a la seva capacitat al mercat. No obstant això, alguns de l’espai argumenten que aquesta manca de escassetat perjudica el valor global de la moneda.

Problemes de gestió

L’èxit de l’ICO de Tezos va durar poc. En poques setmanes, el president de la Fundació Tezos, Johann Gevers, i els Breitman van entrar en una disputa pública pel que fa als fons recaptats. En concret, Gevers es va negar a desemborsar els fons als Breitman.

El tema era enorme debacle això va provocar que els inversors perdessin la fe en el projecte. Això va provocar que el valor de XTZ baixés temporalment. Finalment, Gevers a l’esquerra el projecte i els fons van arribar al seu destí. No obstant això, Gevers es va assegurar d’assegurar un paquet d’indemnització de 400.000 dòlars pels seus problemes.

Com funciona Tezos (XTZ)

Tezos és únic al mercat per diversos motius. Per una banda, utilitza un mecanisme de consens de prova de participació líquida. A més, la plataforma introdueix un middleware nadiu agonístic conegut com Network Shell. Aquesta estratègia permet als desenvolupadors utilitzar mòduls durant la construcció d’aplicacions.

Enfocament multilingüe

Tezos és un significat bilingüe que utilitza tant un llenguatge imperatiu com un llenguatge funcional. Els llenguatges imperatius com Solidity són ideals per a la programació de contractes intel·ligents en termes de flexibilitat..

Tezos utilitza la combinació per garantir que els seus contractes intel·ligents siguin robustos i segurs. Cal destacar l’ecosistema de Tezos Ocaml per a la programació de blockchain i Michelson per a la codificació de contractes intel·ligents. Aquesta estratègia també millora les velocitats de transacció a tota la xarxa.

Actualment, XTZ és capaç d’aproximadament 1.000 transaccions per segon (tps). El límit es basa en el gas màxim permès per transacció. Aquesta taxa també pot augmentar en el futur mitjançant la votació de canvis de protocol, com ara solucions d’escala fora de la cadena.

Per què importa Tezos (XTZ)

Tezos ofereix als usuaris algunes funcions que no estan disponibles per a blockchains anteriors. Per dur a terme aquesta tasca, Tezos combina els seus protocols de transacció i consens. Aquesta estratègia racionalitza els seus processos. De manera crucial, la combinació ajuda a la comunicació entre el protocol de xarxa i el protocol blockchain.

Prova líquida d’aposta – Tezos (XTZ)

El Mecanisme de consens PoS líquid és una actualització als sistemes delegats de prova d’aposta que es troben en cadenes de blocs de tercera generació com EOS i NEO. En un DPoS, la comunitat vota sobre qui funcionarà com a node delegat.

És important destacar que els nodes delegats aproven blocs i afegeixen les transaccions a la cadena de blocs. A més, tenen alguns drets i responsabilitats més a la xarxa. De manera crucial, el nombre de delegats autoritzats depèn del requisit mínim de la mida del bo. Actualment, aquest límit permet fins a uns 70.000 delegats.

En aquest moment, el mecanisme LPoS és exclusiu de Tezos. LPoS a Tezos ha demostrat tenir un gran èxit. Actualment, la xarxa té una taxa de participació aproximada del 80% repartida en 450 validadors i 13.000 delegats. Això fa que Tezos sigui una de les cadenes de blocs més descentralitzades del sector.

Més control

Liquid PoS ofereix als usuaris més control en comparació amb els sistemes DPoS. Per una banda, cada usuari obté un vot. Aquesta estratègia contribueix a garantir una comunitat més cohesionada. Amb entusiasme, els usuaris poden votar directament o delegar les seves responsabilitats de vot en un altre partit.

A més, aquests delegats poden delegar els seus vots en altres delegats mitjançant un procés conegut com a transitivitat. Cal destacar que els usuaris poden recuperar els seus drets de vot en qualsevol moment. Fins i tot poden canviar el vot del seu representant sempre que hi hagi un tema en què no estiguin d’acord amb la seva decisió.

Avantatges de PoS líquid

El mecanisme de consens Liquid PoS proporciona un enfocament equilibrat i inclusiu de la seguretat de la xarxa descentralitzada. Cada persona té un vot que compta en l’aprovació final dels canvis de xarxa. El millor de tot és que tothom pot convertir-se en delegat de forma gratuïta. Només cal guanyar-se el respecte de la comunitat.

Per participar en el procés, un usuari només ha d’establir el seu XTZ en una cartera de xarxa. A l’ecosistema de Tezos, aquest procés s’anomena “cocció”. Com més pastissos XTZ, millors són les possibilitats d’afegir el següent bloc.

Després que el bloc es faci correctament, la xarxa farà que 32 forners repeteixin el procés. Un cop finalitzat aquest procés, el forner rep una recompensa. El millor de tot és que el forner adquireix la possibilitat de cobrar comissions de transacció en totes les transaccions del bloc.

Llibre autoamendable amb governança en cadena

El sistema Tezos mitiga la possibilitat de forquilles dures mitjançant aquest mecanisme de vot descentralitzat. Els desenvolupadors van tenir molta cura de garantir que la xarxa tingui les capacitats per actualitzar passivament de manera descentralitzada mitjançant auto-esmenes. D’aquesta manera, Tezos busca mantenir la seva comunitat centrada en els mateixos objectius.

Procés de votació de Tezos (XTZ)

El procés de votació comença quan un desenvolupador envia una proposta d’actualització. La proposta ha d’incloure els aspectes tècnics de l’actualització. A més, ha d’incloure la compensació que el desenvolupador hagi exigit pels seus esforços.

Tezos - CoinMarketCap

Tezos – CoinMarketCap

A partir d’aquí, el protocol passarà per davant de la comunitat. La comunitat provarà el protocol i donarà comentaris valuosos sobre els seus mèrits. Cal destacar que tots els protocols experimenten múltiples períodes de proves. D’aquesta manera, Tezos s’assegura que només la codificació de qualitat arriba a la cadena de blocs.

Un cop finalitzat el període de proves, els titulars de tokens Tezos poden votar directament sobre l’actualització. Si s’aprova, l’actualització del protocol s’integrarà a la xarxa mitjançant un protocol anomenat “hot swap”. A més, el desenvolupador rebrà una compensació de la Fundació Tezos pels seus esforços en aquest moment.

Tipus de comptes Tezos (XTZ)

L’ecosistema Tezos us proporciona la possibilitat d’operar en dos tipus de comptes diferents. Aquests comptes van pels noms Comptes implícits i comptes originats. De manera crítica, aquests comptes tenen diferents propòsits dins de la infraestructura de Tezos. En la majoria dels casos, un compte implícit funcionarà per a funcions bàsiques.

Comptes implícits

Els comptes implícits són el tipus de compte que tenen la majoria dels usuaris. Aquestes adreces funcionen de manera similar als comptes tradicionalment criptogràfics. Cada compte implícit inclou claus públiques i privades. Els usuaris poden comprovar el seu saldo i transferir fons des d’aquesta adreça.

Comptes originats

Els comptes originats són els que fan servir els desenvolupadors per a contractes intel·ligents. Es diferencien dels comptes implícits de dues maneres clau. Per una banda, aquests comptes sempre comencen per un KT1 contra un tz1. Tots els comptes originats inclouen opcions de camp Gestor, Import, Delegable i Delegat.

On comprar Tezos (XTZ)

Tezos està disponible avui en la majoria de les principals borses. Binance, l’intercanvi més gran del món, ofereix diversos parells comercials Tezos. Per començar, només cal que us registreu per obtenir un compte. Un cop finalitzat el període de verificació del compte, podeu finançar-lo amb moneda fiduciària.

Un cop el vostre compte tingui fons, només triga un segon a transferir-los a Bitcoin o Ethereum. A partir d’aquí, voldreu canviar per XTZ. Tot el procés es pot fer en menys de deu minuts després de completar la verificació del compte.

Invertir en Tezos (XTZ): tot el que heu de saber Invertir en Tezos (XTZ): tot el que heu de saber Invertir en Tezos (XTZ): tot el que heu de saber
★★★★★ ★★★★★ Binance Review

El nostre equip editorial determina les valoracions de Securities.io. La fórmula de puntuació per als corredors d’actius digitals (criptomoneda) té en compte més de dotzenes de factors, incloses les comissions i mínims de comptes, plataformes de negociació, assistència al client, organismes reguladors i opcions d’inversió.

★★★★★ ★★★★★ Kraken Review

El nostre equip editorial determina les valoracions de Securities.io. La fórmula de puntuació per als corredors d’actius digitals (criptomoneda) té en compte més de dotzenes de factors, incloses les comissions i mínims de comptes, plataformes de negociació, assistència al client, organismes reguladors i opcions d’inversió.

★★★★★ ★★★★★ Poloniex Review

El nostre equip editorial determina les valoracions de Securities.io. La fórmula de puntuació per als corredors d’actius digitals (criptomoneda) té en compte més de dotzenes de factors, incloses les comissions i mínims de comptes, plataformes de negociació, assistència al client, organismes reguladors i opcions d’inversió.

Millor per

Operadors avançats

Millor per

Comerciants dels EUA

Millor per

Facilitat d’ús

Comissions de negociació

0,10%

Comissions de negociació

0,16%

Comissions de negociació

0,125%

Promocions

10% de devolució

Codi de descompte: EE59L0QP

Promocions

Cap

Promocions

Cap

Com emmagatzemar Tezos (XTZ)

Emmagatzemar Tezos és fàcil. Si no coneixeu l’espai, podeu descarregar una cartera mòbil fiable en qüestió de segons. Les carteres mòbils principals d’aquesta moneda són Kukai Cartera i Tezos TezBox Cartera. Tots dos es poden descarregar gratuïtament i us proporcionen una interfície fàcil de navegar.

Si voleu fer una inversió important a XTZ o si teniu previst HODLing aquesta criptografia durant llargs períodes de temps, una cartera de maquinari és la millor opció. Les carteres de maquinari mantenen la criptografia emmagatzemada fora de línia a “emmagatzematge en fred”. Aquesta estratègia fa impossible que les amenaces en línia puguin accedir a les vostres participacions. El Ledger Nano S o els més avançats Ledger Nano X tots dos Tezos (XTZ).

Tezos – Fora de la tempesta

Ara que Tezos ha superat els problemes relacionats amb l’empresa, l’empresa està preparada per incorporar-se a la seva plataforma. Avui en dia, Tezos té un dels seguidors més importants del mercat. En conseqüència, podeu esperar veure Tezos entre les vint millors criptomonedes durant els propers anys.

Promo
banner
Promo
banner