Fitxes d’utilitat contra fitxes de seguretat

Com a inversor criptogràfic responsable, heu d’entendre les diferències entre les fitxes d’utilitat i les de seguretat. Aquestes fitxes tenen diferents propòsits en el criptospai. Els seus processos difereixen durant la negociació i l’emissió. Aquests contrastos fan que les fitxes de seguretat siguin úniques per a les seves contraparts de serveis públics.

Per què són importants les fitxes de seguretat?

El mercat ICO continua en expansió. Segons un informe de Business Insider, les empreses van recaptar més de 5.600 milions de dòlars el 2017. Tot i que aquest nombre sembla impressionant, l’activitat ICO d’aquest any ja l’havia eclipsat. Al maig de 2018, el mercat ICO es va expandir fins als 6.300 milions de dòlars. Aquest creixement rècord i l’atractiu creixent de les ICO fan d’aquesta estratègia única de finançament col·lectiu un dels favorits entre les startups tecnològiques.

El creixement rècord del sector ICO va conduir a un major control per part de reguladors com la Securities and Exchange Commission (SEC). La tasca de desenvolupar regulacions per al creixent mercat ICO correspon a aquesta organització en funció de l’ús del testimoni. La SEC va decidir que quan un testimoni representa la propietat, els drets de vot o dóna dret al propietari a compartir beneficis futurs, és un testimoni de seguretat.

No sempre és tan fàcil determinar si una moneda és un testimoni de seguretat o d’utilitat. En molts casos, un testimoni comença com a seguretat durant una ICO, però més tard evoluciona cap a un testimoni d’utilitat. Aquest escenari és el cas de la criptomoneda molt popular Ethereum (ETH). En una sentència de juny, la SEC determinat que Ethereum funcionava inicialment com a seguretat, però avui és un testimoni d’utilitat.

Vitalik Buterin, fundador d’Ethereum, a través de Cryptovibes

Vitalik Buterin, fundador d’Ethereum, a través de Cryptovibes

Per fer les coses més complicades, un testimoni d’utilitat com ETH pot emetre fitxes de seguretat a la seva plataforma. El protocol ERC-20 d’Ethereum és el protocol de llançament de token més popular a la criptospai. Les noves fitxes emeses a la plataforma són fitxes de seguretat si fallen la “prova de Howey”.

Què és la prova de Howey?

El “test de Howey” és un breu qüestionari creat pel Tribunal Suprem per determinar si una transacció es qualifica com a contracte d’inversió. La prova es va fer famosa durant el cas del Tribunal Suprem de 1946 SEC V. Howey. El cas va girar al voltant d’una empresa de sucs de taronja amb seu a Howey, Florida, que va oferir a la venda grans parts de la seva terra als inversors amb la intenció que els nous propietaris tornessin a arrendar la propietat al promotor de cítrics, que continuaria desenvolupant la zona amb la nova fons adquirits.

La SEC va demandar els acusats en aquesta transacció per incomplir la normativa sobre valors. La SEC va determinar que, atès que els inversors van aportar fons amb l’esperança de treure beneficis dels esforços de la granja de cítrics, l’acord era un contracte d’inversió. Per tant, l’acord s’emmarca en la normativa de valors.

El Tribunal Suprem va desenvolupar una prova senzilla per demostrar la teoria. El test Howey fa als inversors quatre preguntes crítiques. Aquestes preguntes es poden aplicar a les fitxes per determinar si són fitxes de seguretat:

  1. Esteu invertint diners?
  2. Espereu beneficis de la vostra inversió?
  3. Està invertint en una empresa comuna?
  4. Gaudireu dels esforços d’un promotor o d’un tercer?

Fitxes d’utilitat

Els tokens d’utilitat serveixen per a ús dins d’una plataforma. En la majoria dels casos, les empreses allotgen ICO per emetre tokens d’utilitat. Aquests tokens són essencials per a la funcionalitat de les seves plataformes. A més, no atorguen drets als titulars de tokens al desenvolupament o beneficis futurs de l’empresa. Aquestes fitxes es transfereixen sense regulacions i qualsevol empresa pot oferir fitxes d’utilitat sense complir la normativa SEC. La naturalesa oberta d’aquests tokens els va convertir en un dels favorits entre inversors i startups.

Avui en dia, les fitxes d’utilitat es coneixen més com a “actius digitals”.

Fitxes de seguretat

Les fitxes de seguretat funcionen d’una manera molt diferent i sota requisits diferents. Una empresa no pot allotjar només una oferta de token de seguretat (STO) sense complir unes condicions específiques. Les empreses han de proporcionar als inversors una gran quantitat d’informació, inclosa l’adreça real de la companyia, els noms de tots els membres del consell i els registres financers oberts. Aquests requisits protegeixen els inversors d’activitats fraudulentes.

A més de la normativa de la companyia, els inversors també compleixen normes de seguretat estrictes. Les empreses no poden vendre fitxes de seguretat a persones anònimes. Haureu de proporcionar i demostrar la vostra identitat quan invertiu en aquests tokens. Coneixeu el vostre client (KYC) i les lleis contra el blanqueig de diners (AML) quan s’han de moure fitxes de seguretat entre propietaris..

Avui en dia, les fitxes de seguretat se solen anomenar valors digitals.

Seguretat afegida: fons d’inversió afegits

Tot i que alguns primers inversors en criptografia sens dubte veuen les fitxes de seguretat com una càrrega per a la criptospai, molts creuen que aquestes fitxes proporcionen un pont essencial entre els fons d’inversió tradicionals i el criptomercat. Els analistes han pronosticat un augment de les empreses d’inversió tradicionals que entren al criptospai.

Aquestes empreses requereixen una protecció addicional a causa de la naturalesa substancial de les seves inversions. Les fitxes de seguretat els proporcionen les proteccions necessàries per evitar futurs problemes financers i legals.

Fitxes d’utilitat contra fitxes de seguretat

Ara que enteneu millor les diferències entre aquestes fitxes, esteu preparats per comprendre les OTS i què els fa diferents que els seus homòlegs ICO. Les fitxes de seguretat tenen un paper important i cada vegada més gran a l’espai criptogràfic. Hauríeu d’esperar que entrin més plataformes al criptomercat mitjançant aquest tipus de testimoni durant els propers anys.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner