Сметките за лихви за цифрови активи се разпространяват, тъй като отрицателните цени стават големи

Година по-късно COVID-19 все още опустошава световните икономики. Докато дигиталните активи процъфтяват, цели индустрии са променяни, тъй като навиците и приоритетите на разходите се променят. Ефектите са били толкова големи, че много правителства са прибягнали до драстични мерки в опитите си да „стимулират“ икономическия растеж.

Много е направено върху „печатарските преси“ и привидно безкрайната доставка на FIAT, която произвеждат – фиксираната доставка е в крайна сметка един от основните привличания към активи като биткойн. Това обаче не е единственият инструмент на разположение на правителствата и централните банки в текущите усилия за стимулиране. Втора и може би дори по-забележителна стъпка е намаляването на лихвените проценти.

В Обединеното кралство Банката на Англия току-що съобщи че е дал на търговските банки 6 месеца да се подготвят за потенциални отрицателни лихвени проценти. Ако това в крайна сметка се случи в Обединеното кралство, това няма да е първият пример за нация, която предприема подобни стъпки. Други като Япония, Германия и други са правили това в миналото с различен успех.

Отрицателна лихва

В свят, който има смисъл, институциите начисляват лихва върху пари, които се отпускат на заемополучателите, като същевременно дават лихви на тези, които поддържат депозити. Отрицателните лихвени проценти обикновено водят до обръщане на това структуриране. Това означава, че банките ще плащат на клиентите да заемат пари, като в същото време таксуват средства, съхранявани в спестовни сметки.

Целта на това е проста – насърчаване на потребителските разходи. За съжаление това означава, че всеки, който иска да спечели пасивен доход от спестявания, няма късмет. Това също така означава, че тъй като банките биха били готови да плащат на клиенти да теглят заеми, те биха били по-рестриктивни по отношение на това кой е одобрен, ограничавайки възможностите за заемане само до тези с най-висок кредитен рейтинг.

Сметки за лихви за цифрови активи

Въпреки че отрицателните лихвени проценти все още не са ударили Северна Америка, те са опасно близки. Например от началото на 2020 г. Централната банка на Канада има отпадна лихвени проценти от 1,75% до 0,25%, на които седят днес. Това не се очаква да нарасне скоро, като Банката на Канада наскоро заяви, че ще работи за поддържане на ниски лихвени проценти поне до 2023 г. В Съединените щати нещата не са по-добри.

И така, какво правите, ако сте спестител, който иска да печели пасивен доход от притежанията си? За щастие, с възраждането на сектора на цифровите активи, нов тип платформа дава на разумни лица средства за борба срещу спадащите лихвени проценти – сметки за цифрови активи.

Това са предложения от компании, които осигуряват на клиентите доходност от високи лихви по спестовни сметки, притежаващи цифрови активи. Следват примери за най-новите и най-големите платформи за цифрови активи, които предлагат такива акаунти.

Близнаци Печелете

Продукт на платформата за управление на Winklevoss „Близнаци“, тази нова услуга, озаглавена „Печелете“, се очаква да бъде първата по рода си, достъпна за всички 50 държави.

Направо извън портите Gemini Earn може да се похвали с една голяма предимство пред най-добрите BlockFi в индустрията.

Поддържани активи – Близнаци печелят ли? 26. BlockFi? 8.

Главен изпълнителен директор на Близнаци, Тайлър Уинкълвос, държави, „Днешните инвеститори знаят, че интелигентното, разнообразно портфолио включва крипто – това е инвестиция в бъдещето им … Ние създадохме програма, която позволява на нашите клиенти да генерират реална възвръщаемост на своите крипто притежания, без да се налага да продават един от най-добре представящите се активи класове на десетилетието. “

BlockFi

Докато Gemini Earn може да има BlockFi победа в обхвата на поддържаните активи, BlockFi остава по-интригуващата услуга за по-фокусирани инвеститори, тъй като обикновено се гордее с по-добри цени.

Биткойн курс – Близнаци Печелете? 3,05%. BlockFi? 3-6%

Ethereum Rate – Близнаци Печелете? 3,05%. BlockFi? 5,25%

Интересното е, че собствената стабилна монета на Gemini „GUSD“ не е посочена като поддържан актив чрез Gemini Earn. BlockFi обаче осигурява процент от 8,6% върху популярния стабилен валута.

Лихвите се засилват и се изплащат ежемесечно спрямо ежедневно на Gemini Earn.

Когато BlockFi започна да предлага тези услуги, платформите за предоставяне на цифрови активи бяха по-скоро новост. Компанията обаче успя да се утвърди като надеждна платформа, чрез различни високопоставени асоциации, стратегически партньорства и надеждност. Резултатът беше изключително печеливш не само за своите клиенти, но и за самата платформа с приходи през 2020 г. от около 100 000 000 USD.

Безопасността на първо място

Гореспоменатите платформи за кредитиране в никакъв случай не са единствените налични. Те просто представляват най-новите в Gemini Earn и най-големите в BlockFi. Въпреки популярността им е важно да запомните една ключова подробност – като използвате тези платформи, вие предавате контрола върху активите си.

Да, потенциалът за генериране на лихва по време, когато банките се насочват към отрицателни лихви, е доста примамлив. Обикновено тези компании не са обезпечени от Федералната корпорация за застраховане на влоговете (FDIC), което означава, че ако те станат „коремни“, клиентите може да не си върнат средствата. Докато реномирани компании като Gemini и BlockFi използват по-строги мерки за съхранение, за да предотвратят хакове и кражби, все още остава ниво на риск при поверяване на средства на друга страна.

Долния ред

Ако поставите отметка в всички следващи полета, тогава платформата за цифрово кредитиране на активи може да представлява чудесна възможност за увеличаване на вашите притежания.

  • Поддържайте HODL начин на мислене при търговията
  • Разберете и приемете риска от потенциал за загубени активи чрез незастраховани заеми
  • Желание за генериране на пасивни доходи

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner