Els futurs de Bitcoin reflecteixen la negativitat a mesura que els mercats tradicionals es tornen vermells

Futures Friday és una revisió setmanal de futurs trimestrals de Bitcoin a OKEx

Bitcoin (BTC) va viure una setmana complicada pel que fa al preu, influït no només pel bombo de DeFi, sinó també pels mercats tradicionals, com l’or i les accions.

Des del divendres passat fins aquest dimarts, el rendiment altíssim dels projectes de producció agrícola en finançament descentralitzat va fer créixer el preu de l’Eter (ETH), cosa que també va ajudar a Bitcoin. No obstant això, dimecres, una forta caiguda del preu de l’or va donar lloc a un patró baixista que es va formar al gràfic diari de Bitcoin. Des de llavors, el preu de la BTC ha continuat baixant i finalment es va reduir per sota dels 10.500 dòlars, ja que les accions nord-americanes també van veure una correcció significativa el dijous.

Els futurs trimestrals OKEx (BTCUSD0925) van veure com el preu baixava fins als 9.902 dòlars i, en un moment donat, cotitzava per sota del preu al comptat, cosa que reflectia plenament el pessimisme a curt termini del mercat. En el futur, la marca de 10.000 dòlars serà un nivell psicològic important per al mercat.

Si mirem les dades comercials d’OKEx, la ràtio llarga / curta encara és superior a 1,2, cosa que indica que alguns llargs continuen mantenint les seves posicions esperant reduir les pèrdues en un repunt de preus. No obstant això, el preu trimestral dels futurs, que una vegada tenia una prima negativa, il·lustra la negativitat del mercat.

Els interessos oberts han tornat a la seva posició a finals de juliol, quan el preu va superar els 10.000 dòlars, cosa que també indica que els óssos amb beneficis han tancat la seva posició principalment. Amb la marca de 10.000 dòlars molt propera al preu actual, probablement veurem un període de consolidació.

OKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD0925). a partir de les 6:00 am UTC del 4 de setembre. Font: OKEx, TradingView

Lectures de dades de negociació OKEx

Visiteu la pàgina de dades comercials d’OKEx per explorar més indicadors

Relació BTC llarg / curt

Pel que fa a la ràtio llarga / curta, es va mantenir baixa durant tota la pujada de preus de divendres a dilluns, situant-se entre 1,05 i 1,20. Això indica que el nombre de comerciants que persegueixen la concentració de preus no era gran.

No obstant això, dimecres, a mesura que el preu trimestral dels futurs va caure de 12.000 a 11.300 dòlars, vam poder veure clarament un repunt de la ràtio llarg / curt, que va passar d’1,20 a 1,45. Això també mostra que molts comerciants prenien posicions llargues en baixar. Però aquestes llargues participacions van ser totalment aixafades dijous, quan el preu va baixar encara més, fins als 10.200 dòlars.

Ara, la ràtio ha retrocedit d’un màxim d’1,45 a un 1,25, cosa que indica que la caiguda del preu va ser molt sobtada i que el nombre de venedors curts continua sent baix, mentre que molts bous porten les maletes esperant un repunt.

Hora de recollida de dades: 28/08 4:00 am UTC fins a 9/4 4:00 am UTC

La relació llarg / curt compara el nombre total d’usuaris que obren posicions llargues amb els que obren posicions curtes. La proporció es compila a partir de tots els futurs i permutes perpetus, i el costat llarg / curt d’un usuari està determinat per la seva posició neta a BTC.

Al mercat de derivats, cada vegada que s’obre una posició llarga, aquesta s’equilibra amb una posició curta. El nombre total de posicions llargues ha de ser igual al nombre total de posicions curtes. Quan la proporció és baixa, indica que hi ha més gent que sosté pantalons curts.

Base BTC

A l’article de Futures Friday de la setmana passada, afirmàvem que el fitxer "La base BTC mostra que el mercat no és tan optimista com ho era a principis d’aquest mes."

En els darrers set dies, la prima a OKEx Quarterly Futures havia augmentat a 160 dòlars, des dels 110 dòlars abans de la retirada del dimecres. La prima s’ha esborrat en dos dies consecutius de fortes caigudes i ha entrat en territori negatiu en un moment donat. Aquesta és la primera vegada des de mitjans de maig que els futurs trimestrals presenten una prima negativa, la qual cosa indica un sentiment de mercat extremadament pessimista. El preu trimestral actual dels futurs s’ha convertit en gairebé idèntic al preu spot.

Hora de recollida de dades: 28/08 4:00 am UTC fins a 9/4 4:00 am UTC

Aquest indicador mostra el preu trimestral de futurs, el preu de l’índex spot i també la diferència bàsica. La base d’un temps concret és igual al preu trimestral de futurs menys el preu de l’índex spot.

El preu dels futurs reflecteix les expectatives dels comerciants sobre el preu de Bitcoin. Quan la base és positiva, indica que el mercat és alcista. Quan la base és negativa, indica que el mercat és baixista.

La base dels futurs trimestrals pot indicar millor la tendència del mercat a llarg termini. Quan la base és alta (positiva o negativa), significa que hi ha més marge per a l’arbitratge.

Interès obert i volum de negociació

L’interès obert es va moure gairebé de la mateixa manera que el preu, i va arribar als 1.100 milions de dòlars la setmana abans de caure dimecres. I OI ha baixat ara als 886 milions de dòlars després de dos dies de vendes i liquidacions continuades.

El ràpid descens de l’OI també indica que els óssos van tancar les seves posicions durant la caiguda. Tanmateix, combinat amb la relació llarga / curta, sembla que encara hi ha molts bous en pèrdua però que no han tancat les seves posicions llargues.

Hora de recollida de dades: 28/08 4:00 am UTC fins a 9/4 4:00 am UTC

L’interès obert és el nombre total de futurs / swaps pendents que no s’han tancat en un dia determinat.

El volum de negociació és el volum total de negociació de futurs i swaps perpetus durant un període de temps específic.

Si s’obren 2.000 contractes llargs i 2.000 contractes curts, l’interès obert serà de 2.000. Si el volum de negociació augmenta i l’interès obert disminueix en un curt període de temps, pot indicar que moltes posicions estan tancades o s’han vist obligades a liquidar. Si tant el volum de negociació com l’interès obert augmenten, indica que s’han obert moltes posicions.

Relació de préstecs de marge BTC

La ràtio de préstecs de marge va canviar poc durant la major part de la setmana, oscil·lant entre els 13 i els 15. Tot i que finalment va caure ràpidament fins a les 11 durant la venda de dijous, cosa que indica que molts operadors llargs que van demanar prestat USDT han tancat les seves posicions en pèrdues..

No obstant això, amb una ràtio clarament superior a 1,0, el mercat de negociació de marges spot ha estat relativament lent a reaccionar i encara no està fora de la inèrcia del mercat alcista anterior.

Hora de recollida de dades: 28/08 4:00 am UTC fins a 9/4 4:00 am UTC

La ràtio de préstecs de marge són dades comercials al mercat puntual que mostren la proporció entre els usuaris que demanen prestats USDT versus els préstecs BTC en valor USDT durant un període de temps determinat.

Aquesta ràtio també ajuda els comerciants a examinar el sentiment del mercat. En general, els comerciants que presten USDT tenen com a objectiu comprar BTC, i els que prenen BTC tenen com a objectiu reduir-lo.

Quan la ràtio de préstec de marge és elevada, indica que el mercat és alcista. Quan és baix, indica que el mercat és baixista. Els valors extrems d’aquesta ràtio han indicat històricament inversions de tendència.

Informació del comerciant

Robbie, analista d’inversions d’OKEx

Aquest recompte recent va estar influït principalment pels mercats tradicionals, especialment per obtenir beneficis després de la reversió en forma de V de diversos actius. Hem de prestar especial atenció a l’últim dia de la setmana a la borsa dels Estats Units i a l’índex de dòlars dels Estats Units.

Mirant el mercat de les criptomonedes, hi va haver molta il·lusió per l’apreciació de preus la primera meitat de la setmana, especialment amb el bombo de DeFi. Ara com ara, però, la marca de 10.000 dòlars seria un nivell psicològic important a mitjà termini, i un trencament per sota d’aquest nivell probablement posarà a prova el suport de 9.300 dòlars.

No sou un comerciant OKEx? Obteniu informació sobre com començar a negociar!

OKEx Insights presenta anàlisis de mercat, característiques detallades, investigacions originals & notícies de professionals de criptografia.

Promo
banner
Promo
banner