Как да купя Cardano (ADA)

Cardano (ADA) е трето поколение публична блокчейн и платформа за разработка на Dapp. Платформата спечели вниманието на международните медии като първата блокчейн, която включва рецензирана изследователска стратегия в своите основни принципи. Днес ADA е една от най-добрите криптовалути в света. За да научите повече, посетете нашето ръководство за инвестиране в Cardano.

Ние предлагаме най-добрите брокери и борси, които предлагат опцията за закупуване на Cardano (TRX) с кредитна или дебитна карта. За по-големи суми можете да изпратите и банков превод.

Binance

Binance е една от най-големите и известни борси за криптовалути в света. Предимствата от закупуването на Cardano (ADA) тук са, че се възползвате от по-ниските такси за обмен от конкурентните борси, а увеличената ликвидност ви позволява да купувате и продавате бързо, за да се възползвате от пазарните новини.

Прочетете нашия Binance Review или посетете Binance.

Използвайте код за отстъпка: EE59L0QP за 10% кешбек от всички такси за търговия.

Кракен

Кракен е едно от дългогодишните имена, когато става въпрос за криптовалутни борси, работещи в бранша.

От скромното начало те се превърнаха в едно от най-разпознаваемите имена в пространството, предлагащо богат избор от активи за търговия, включително Cardano (ADA).

Разходите за търговия са конкурентни на други борси и те продължават да се развиват и сега предлагат както фючърси, така и маржин търговия.

Прочетете нашия Kraken Review или посетете Кракен.

Bittrex

Bittrex е друга борса, която в момента ви позволява да купувате и търгувате Cardano (ADA). Bittrex е водеща борса за криптовалути, която осигурява най-широк избор от криптовалути, те са известни в бранша като една от малкото борси, която не начислява такси за листинг за различни проекти и има репутация на почтеност.

Прочетете нашия преглед на Bittrex или посетете Bittrex.

Какво е Cardano (ADA)?

Cardano е базирана на блокчейн мрежа, която използва собствения си собствен токен „ADA“.

Cardano се рекламира като първата мрежа от този вид, която е „рецензирана“. Това означава, че преди каквито и да е промени в мрежата, нарастваща глобална група уважавани учени от различни области, оценяват всички предложени подобрения.

Какво прави?

Чрез използването на собствения си токен, ADA, потребителите получават възможността да извършват директни транзакции с други. Това означава, че няма нужда от „посредник“ на трета страна. По-скоро потребителите имат възможността да извършват транзакции между партньори.

С течение на времето мрежата Cardano трябва да поддържа голямо разнообразие от децентрализирани приложения.

Как действа Cardano (ADA)?

Cardano функционира чрез използване на модел Proof-of-Stake (PoS). Това означава, че мрежата не използва майнери, както се вижда в мрежи като Bitcoin. Вместо това всеки участник в мрежата, притежаващ ADA – известен като заинтересовани страни – в поддържан портфейл, има способността да проверява транзакциите. Наградите за това варират в зависимост от размера на притежанията.

Чрез използването на уникален подход, наречен Ouroboros, Cardano добавя нов слой към PoS. Това се прави чрез групи от заинтересовани страни. За тези, които използват тази опция, правата за притежание могат да бъдат обединени с други, което позволява на „мениджър на пулове от дялове“ да управлява блоковото производство.

Проектирани разработки?

Развитието на мрежата Cardano е многоетапен процес, който едва сега е започнал. Името на известни и влиятелни учени, философи и други, има 5 основни маркера по пътната карта на Cardano. Това са,

  1. Байрон – Този първи етап на развитие обгражда създаването на основата на мрежата, подготвяйки я за растежа, който се очаква през следващите години.
  2. Шели – След изграждането на солидна основа, този втори етап се очаква да доведе до промени, заобикаляйки / увеличавайки децентрализацията на мрежата.
  3. Гогуен – Когато настъпи достатъчна децентрализация на мрежата, етап 3 ще осигури способността на мрежата да поддържа интелигентни договори и dApps.
  4. Башо – Четвъртият етап от пътната карта на Cardano ще види развитието около мащабируемостта и оперативната съвместимост на мрежата.
  5. Волтер – Като пети и последен етап, планиран понастоящем, той ще се концентрира върху прилагането на нов модел на управление. Целта на която е да направи мрежата самоподдържаща се. Това ще бъде постигнато чрез различни подобрения, като например прилагането на система за гласуване и хазна.

От 29 юли 2020 г. мрежата Cardano официално ще започне прехода си от етап първи към етап 2. Този етап, известен като Шели, ще доведе до нови нива на децентрализация чрез преминаване от федерални възли към възли, изпълнявани от общността.

Основна идеология?

За Cardano изглежда, че мрежата се изгражда, за да предлага почти същите възможности на конкуренти, като Ethereum. Разликата обаче е да се наблегне на няколко черти.

  • Влияние върху околната среда – Много мрежи са признали отрицателното въздействие, което енергоемките протоколи, като доказателство за работа, могат да окажат. Използвайки PoS по начина, по който Cardano е избрал, мрежата изисква значително по-малко мощност за работа.
  • Откритост и прозрачност – Cardano посочва, че като рецензирана блокчейн, участниците в мрежата се възползват от нещо повече от добре изграден продукт. Те също така се възползват от новите нива на откритост и прозрачност в своята дейност, както и от посоката / развитието на мрежата.

Приемане и противоречия?

Към днешна дата Cardano е имал минимални нива както на приемане, така и на противоречия.

Докато родният токен на мрежата, ADA, може да бъде намерен на много борси, това е може би най-голямото приемане досега. Докато възможностите за интелигентни договори станат активни в мрежата, това най-вероятно ще остане така.

Към днешна дата мрежата Cardano успя да избегне повечето противоречия. Най-често забелязваният проблем с мрежата е липсата на децентрализация. Както бе споменато по-горе, очаква се това да се промени с изпълнението на етап 2 от пътната карта на Cardano.

Има няколко избрани, които повдигнаха проблеми с това, което те наричат ​​„правдоподобни предположения“, направени в бялата книга на Cardano. По същество основата на мрежата Cardano е изградена с различни предположения за това как тя ще се адаптира към бъдещите нива на осиновяване. Някои са вярващи, докато други не са напълно убедени, че мрежата ще функционира по предназначение.

Регламент?

Към днешна дата не е имало официални изявления, направени на Cardano от регулаторите. В резултат на това проектът остава в известна степен в регулаторна „неопределеност“.

Ако не се направи официално изявление, в противен случай остава шанс ADA да се разглежда като ценна книга. Тези, които вярват, че това може да е така, обикновено предоставят две точки за своите аргументи.

  1. Към този момент мрежата не е децентрализирана.
  2. Въпреки че е ограничен до жители на САЩ, Cardano първоначално е бил финансиран чрез ICO.

Кой го направи?

През 2017 г. Cardano стартира от Чарлз Хоскинсън. Като съосновател на Ethereum, Хоскинсън внесе незабавно влияние и интриги в проекта, както и родния му символ “ADA”.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner