Què és una ordre de parada i com funciona?

Una introducció i una guia per a les comandes de parada optimitzades a OKEx.

Tot i que el comerç de criptomonedes en una borsa normalment implica compradors i venedors que fan comandes de mercat, els operadors més sofisticats requereixen eines més avançades, com ara l’ordre stop..

Què és una ordre de parada?

Una ordre d’aturada és una funció de negociació condicional que permet als comerciants comprar o vendre un actiu subjacent un cop el seu preu arriba a un punt específic, anomenat preu d’activació, que estableixen per endavant. Un cop el preu de mercat assoleix aquest preu d’activació predefinit, una ordre de compra o venda s’executa automàticament al preu de comanda predefinit (no necessàriament el mateix que el preu d’activació) o al preu de mercat en aquell moment.

El que això significa a la pràctica és que un comerciant que vulgui vendre Bitcoin (BTC) té dues opcions principals sobre com vendre’l mitjançant una comanda de parada: o bé es pot vendre a un preu més alt (per assegurar obtenir beneficis) mitjançant un benefici , o TP, ordre; o poden evitar pèrdues establint un preu mínim al qual vendre, mitjançant una comanda stop-loss o SL.

El mateix passa amb el comerciant que vol comprar Bitcoin: pot establir un preu específic o un preu d’activació al qual vol comprar BTC, en funció de les condicions del mercat. Aquesta funcionalitat és particularment útil als mercats de criptografia a causa de la seva naturalesa 24/7, cosa que permet als comerciants configurar comandes algorítmiques i allunyar-se dels mercats..

Exemple d’aturada

Per exemple, diguem que un comerciant va comprar Bitcoin a 9.000 dòlars. Poden establir una comanda d’aturada per obtenir beneficis, establint el preu d’activació en 10.000 dòlars i el preu de la comanda en 9.950 dòlars (50 dòlars menys per garantir que la comanda s’ompli immediatament)..

El preu d’inici serveix com a llindar que el mercat ha de complir abans que entri en joc l’ordre condicional. Un comerciant podria molt bé utilitzar el mateix valor tant per al preu d’inici com per al preu de la comanda, però, atesa la naturalesa volàtil dels mercats criptogràfics, podria provocar que les comandes quedessin incomplertes, ja que el preu podria tocar momentàniament els 10.000 dòlars abans de baixar bruscament..

Establir el preu de la comanda lleugerament per sota del preu d’activació millora les possibilitats que s’ompli una comanda encara que el mercat no es mantingui durant 10.000 dòlars durant molt de temps.

Això vol dir que si el mercat es manté per sota dels 10.000 dòlars, no passarà res, però tan bon punt el preu de mercat toqui els 10.000 dòlars, aquest preu de la comanda de 9.950 dòlars s’activarà i posteriorment s’executarà.

De la mateixa manera, el comerciant que va comprar BTC a 9.000 dòlars pot evitar pèrdues amb una comanda stop-loss establint el preu d’activació en, diguem-ne, 8.500 dòlars i, per exemple, un preu de comanda de 8.450 dòlars, per tal de sortir de la posició dins del seu marge acceptable per pèrdua.

Com a alternativa, el comerciant també pot establir preus d’activació i comanda per comprar Bitcoin a determinats nivells (com es mostra a continuació) per a entrades rendibles (alcistes o baixistes), etc..

En resum, una ordre d’aturada permet als comerciants establir preus d’activació i d’ordre per obrir o tancar posicions llargues i curtes en funció de la direcció del mercat.

OKEx atura les optimitzacions de les comandes

OKEx ha llançat recentment diverses noves optimitzacions per a la funció de comanda de parada, disponibles per als comerciants tant a la versió d’aplicacions d’escriptori com per a mòbils d’OKEx. Aquestes actualitzacions per a comandes de parada ofereixen als usuaris més flexibilitat i llibertat per negociar estratègicament actius digitals a la plataforma OKEx.

Un cancel·la l’altre

En primer lloc, hem introduït la característica Un cancel·la l’altre. Amb la comanda OCO, un comerciant pot establir una condició de stop-loss i una de beneficis al mateix temps, i la comanda que s’executi primer (en funció dels preus activats i de la comanda de l’usuari) invalidarà l’altra.

Per exemple, un comerciant que tingui 9.000 dòlars pot establir condicions per a tots dos (és a dir, obtenir beneficis i aturar la pèrdua) alhora, mitjançant la funció OCO. Això significa que el preu de Bitcoin pot oscil·lar en qualsevol sentit i activar una de les condicions, invalidant l’altra automàticament.

Com es mostra a la imatge superior, els comerciants que utilitzen el tipus de comanda OCO poden establir quatre condicions. Si volen sortir d’un negoci per obtenir beneficis un cop el preu creixi els 10.000 dòlars, poden establir aquest preu com a seu "Preu TP Trigger" i "Preu de la comanda TP." Poden sortir del mateix comerç per aturar la pèrdua establint el valor "Preu SL Trigger" i "Preu de la comanda SL" als nivells desitjats (9.000 dòlars en aquest exemple).

Un cop més, aquest tipus de comanda s’adapta de manera única als mercats de criptografia extremadament volàtils i que poden moure’s en qualsevol direcció en poques hores, cosa que necessita aquestes ordres multicondicionals per a operacions òptimes..

A més, aquesta optimització resol problemes que impedeixen executar una ordre quan un usuari estableix una ordre límit (és a dir, comprar o vendre l’actiu subjacent a un preu fixat o millor) per a TP i una ordre d’aturada per a SL alhora. En utilitzar el tipus de comanda OCO, els usuaris ara poden operar de manera segura i flexible.

Mentrestant, els comerciants també poden continuar utilitzant la funció d’ordre condicional com és habitual per obrir o tancar posicions en funció de les seves estratègies comercials.

Ordre de desencadenament

La segona optimització que llançem és un altre tipus de comanda nova anomenada ordre de desencadenament. Un ordre d’activació funciona igual que un ordre d’aturada condicional, tret que no congela els marges ni les posicions de l’usuari. El que això significa és que els comerciants que no volen bloquejar-se i volen perseguir pujades o baixades de preus poden fer-ho indicant un preu activador i un escenari, com es mostra al gràfic següent..

Configuració de les ordres d’aturada i regles d’activació per a les ordres d’activació. Font: OKEx

Les regles anteriors indiquen les condicions de comanda que han de seguir els comerciants en diversos escenaris, segons si obren o tanquen una posició (és a dir, compren o venen). Algunes de les regles són bastant òbvies, com ara que el tancament d’una posició llarga per obtenir beneficis requeriria establir un preu activador superior al de l’últim preu de mercat. De la mateixa manera, el tancament de la posició per aturar la pèrdua requeriria que el preu activador fos inferior al preu anterior. Les regles corresponents s’apliquen a l’obertura de noves posicions, en funció de si un comerciant és alcista (o busca rebotar) o baixista.

Tanmateix, a causa del fet que els marges i les posicions no estan congelats, les comandes activadores poden fallar a causa de diversos factors, com ara el límit de posició, el límit de preus, etc..

Ordre de parada de posició

La tercera optimització admet l’establiment d’un ordre d’aturada per a una posició específica, anomenat ordre d’aturada de posició. Si utilitzeu aquest tipus d’ordre, es congela la posició en qüestió i es poden veure i cancel·lar la configuració de TP i SL a la "Comandes obertes" pàgina. Això significa que un comerciant podria establir un ordre condicional per a 1 BTC del total de 10 BTC.

Les regles per utilitzar l’ordre de parada de posició es mostren al gràfic següent.

Configuració de les ordres d’aturada i regles d’activació de les ordres d’aturada de posició. Font: OKEx

Feu la comanda amb TP / SL

L’última optimització permet als usuaris establir comandes de parada al costat de qualsevol ordre de mercat o límit. Com es mostra a la captura de pantalla següent, els usuaris tenen l’opció d’activar una o totes dues funcions de comanda d’aturada (obtenció de beneficis o / i interrupció de pèrdues) mentre realitzen una comanda de mercat..

Quan s’utilitza aquesta nova optimització amb una comanda límit, els usuaris obtenen l’opció addicional de definir un preu d’activació i un preu de comanda per a una o ambdues funcions de comanda de parada. Això permet als usuaris establir preus de comanda inferiors o superiors als preus activadors per a una major flexibilitat.

Les funcions seleccionades estaran actives un cop es compleixi l’ordre real (límit o mercat) i es poden veure a la secció "Comandes obertes" fitxa. Tot i que els usuaris poden editar les seves comandes límit abans que es compleixin, les funcions de comanda d’aturada es cancel·laran si no s’ajusten als paràmetres modificats.

Atura els límits de l’ordre

Finalment, els usuaris de la funció de parada de comandes a OKEx haurien de tenir en compte els diversos límits imposats a les comandes individuals, tal com es mostra a continuació. Aquests límits canvien amb les condicions del mercat.

Límits superiors per a comandes de parada. Font: OKEx

Seguiu OKEx

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner