OKEx Печелете: Използвайте вашите крипто активи, за да печелите пасивни доходи на OKEx

Преглед на печеленето на криптовалути с помощта на OKEx Earn

OKEx предоставя различни начини за потребителите да започнат да печелят криптовалути, било то като се възползват от безплатната оферта за биткойни или като използват услуги като OKEx Pool и OKEx Loans. Въпреки това, тъй като новите участници търсят пасивни печалби в крипто пространството след децентрализирания финансов бум, OKEx Earn служи като едно гише за всички опции за печалба, налични на платформата OKEx.

OKEx Earn в момента предлага шест начина за получаване на пасивни доходи от криптовалути:

 • Копаене на ликвидност с токени DeFi
 • Спестявания
 • Срочни депозити
 • Залагане
 • C2C заеми
 • Печелете DAI с MakerDAO

Това ръководство ще ви преведе през всеки от тези продукти и как можете да започнете да ги използвате.

Contents

Стъпка 1: Отидете на раздела Печелете

Отидете на началната страница на OKEx и отворете Финанси в горното меню и кликнете върху Печелете за достъп до раздела OKEx Earn.

Стъпка 2: Посочете вашите цифрови активи

На страницата OKEx Earn изберете Печелете и изберете криптовалутата, която имате, последвана от сумата, която искате да поемете, за да печелите пасивни доходи.

Посочете вашия крипто актив

Можете също да изберете Пазар раздел, за да видите поддържаните символи и тяхната възвръщаемост в различни услуги, като спестявания, залагане и кредитиране.

Крипто пазар

В този урок първо ще разгледаме стъпките за получаване на пасивен доход чрез добив на ликвидност в протоколите DeFi.

Извличане на ликвидност с токени DeFi

Бумът на DeFi и нуждата му от ликвидност представи на участниците на пазара нови възможности за генериране на пасивни доходи. Потребителите вече могат да ангажират своите цифрови активи с различни протоколи и да печелят лихви и / или бонус токени.

OKEx пое инициативата да добави многобройни продукти на DeFi към раздела „Печелете“, за да улесни потребителите и да намали бариерите за влизане за тези, които търсят възможности за доходи в тази нарастваща ниша.

Печелете крипто с Compound

Compound, един от водещите децентрализирани протоколи за кредитиране, придоби широка популярност в общността на DeFi след пускането на нейния токен за управление COMP. Пускането на COMP доведе до масивен добив на ликвидност в пространството DeFi, където фермерите за добив се опитаха да спечелят COMP чрез предоставяне на крипто на протокола Compound.

За да поддържат сложната екосистема, потребителите на OKEx могат да депозират следните символи, за да спечелят пасивен крипто доход:

 • Основен знак за внимание (НДНТ)
 • DAI
 • Етер (ETH)
 • USDC
 • Тетър (USDT)
 • 0x (ZRX)

В този урок ще се абонираме за печелене на USDT и COMP с Compound.

Стъпка 1: Абонирайте се, за да спечелите USDT с Compound

Избирам USDT като криптовалутата в "Печелете" раздел, за да изведете периода на депозит, нетната ставка и прогнозната дневна доходност за спечелване на USDT със Compound. Нетната ставка се изчислява, като се използват лихвите по абонамента и възвръщаемостта на залозите. Щракнете Абонирай се ако искате да продължите.

Стъпка 2: Доставете вашия USDT към протокола Compound

Въведете сумата USDT, която искате да предоставите на протокола Compound. Минималната сума за абонамент за USDT е 50. Ако искате да се абонирате за Compound с целия наличен баланс, можете да кликнете Макс. Щракнете продължи за да продължите.

Потвърдете данните за транзакцията, включително прогнозната възвръщаемост и прогнозната бонусна ставка. Трябва да признаете факта, че прогнозната доходност не представлява действителната доходност и че имате свободен достъп до активите си по всяко време. Щракнете Абонирай се за да продължите.

Стъпка 3: Прегледайте транзакцията си

Прегледайте завършената транзакция под "Моите активи" в долната част на раздела OKEx Earn.

Можете да изтеглите USDT по всяко време, като кликнете върху икона на документ под "Действие" и след това щракване Осребряване за да продължите.

Печелете крипто с Uniswap

Uniswap е децентрализиран протокол за автоматизирано предоставяне на ликвидност на Ethereum. Наскоро Uniswap пусна своя токен за управление UNI.

За да улесним участието на потребителите в Uniswap, стартирахме продукт с гъвкав депозит за проекта на OKEx Earn. Този продукт ще събира потребителски средства за интелигентния договор на Uniswap, разделяйки таксата за газ между всички участници.

Потребителите могат да започнат да печелят UNI токени, като залагат някоя от следните двойки за търговия с цифрови активи:

 • USDT – ETH
 • USDC – ETH
 • DAI – ETH
 • WBTC – ETH

В този урок ще се абонираме чрез USDT – ETH, за да печелим UNI токени. Това означава, че трябва да предоставим USDT и ETH на протокола Uniswap, за да спечелим UNI. Въпреки това няма да се печелят лихви върху действително предоставените цифрови валути.

Стъпка 1: Абонирайте се, за да спечелите UNI с Uniswap

Избирам USDT като криптовалутата в "Печелете" раздел, за да изведете периода на депозит, ставката на APY и прогнозната дневна доходност за спечелване на UNI с Uniswap. Щракнете Абонирай се ако искате да продължите.

Стъпка 2: Прочетете условията за абонамент за UNI

Търговците, абонирани за Uniswap, трябва да разберат и признаят свързаните рискове и то само след щракване разбирам ще бъде ли възможно да спечелите UNI с Uniswap на OKEx, както е показано на изображението по-долу.

Стъпка 3: Предоставете USDT и ETH на протокола Uniswap

Въведете сумата USDT и ETH, която искате да предоставите на протокола Uniswap. Ако искате да се абонирате за Uniswap с целия си наличен баланс, можете да кликнете Макс. Прочетете предупредителното съобщение отгоре и Q&Отдолу за отговори на всички въпроси, които може да имате. Кликнете върху продължи за да продължите, когато сте готови.

Стъпка 4: Потвърдете данните за транзакцията

Потвърдете данните за транзакцията, включително очакваната възвръщаемост и такса за услуга. Трябва да признаете факта, че прогнозната доходност не представлява действителната доходност и че имате свободен достъп до активите си по всяко време. Щракнете Абонирай се за да продължите.

Стъпка 5: Прегледайте транзакцията си

Прегледайте завършената транзакция под "Моите активи" в долната част на раздела OKEx Earn.

Можете да изтеглите USDT и ETH по всяко време, като кликнете върху икона на документ под "Действие" и щракване Отказ за да продължите.

Печелете крипто с Curve

Възходът на автоматизирани маркетмейкъри, като Curve, привлече голям интерес от общността на DeFi. Curve е децентрализиран AMM, предназначен да улесни търговията със стабилни валути с ниско приплъзване. Докато обемът на търговия на Curve нарасна след издаването на нейния управляващ токен CRV, високата такса за газ за използване на Curve е пречка за приемането му.

За да улесним участието на потребителите в Curve, стартирахме продукт с гъвкав депозит за проекта на OKEx Earn. Този продукт ще събира потребителски средства за интелигентния договор на Curve, разделяйки таксата за газ между всички участници.

Потребителите могат да започнат да печелят лихви и CRV токени, като залагат някой от следните поддържани цифрови активи:

 • USDC
 • USDT
 • DAI
 • Истински щатски долари (TUSD)

В този урок ще се абонираме чрез USDT, за да печелим лихви и CRV токени.

Стъпка 1: Абонирайте се, за да спечелите CRV с Curve

Избирам USDT като криптовалутата в "Печелете" раздел, за да изведете периода на депозита, нетната ставка и прогнозната дневна доходност за спечелване на USDT с крива. Стойността на нетната ставка се изчислява, като се използва лихвата по абонамента и залагането се връща и не е статично. Щракнете Абонирай се ако искате да продължите.

Стъпка 2: Доставете вашия USDT към протокола Curve

Въведете сумата USDT, която искате да предоставите на протокола Curve. Минималната сума за абонамент за USDT е 50. Ако искате да се абонирате за Curve с целия наличен баланс, можете да кликнете Макс. Прочетете Q&A в долната част за отговори на всички въпроси, които може да имате, и кликнете продължи за да продължите, когато сте готови.

Потвърдете данните за транзакцията, включително очакваната възвръщаемост и такса за услуга. Трябва да признаете факта, че прогнозната доходност не представлява действителната доходност и че имате свободен достъп до активите си по всяко време. Щракнете Абонирай се за да продължите.

Стъпка 3: Прегледайте транзакцията си

Прегледайте завършената транзакция под "Моите активи" в долната част на раздела OKEx Earn.

Можете да изтеглите USDT по всяко време, като кликнете върху икона на документ под "Действие" и щракване Осребряване за да продължите.

Печелете крипто с YFI

Yearn.finance е децентрализиран агрегатор на кредити, който позволява на потребителите да избират доставчици на кредити DeFi, като Compound и Aave. Създателят на протокола, Andre Cronje, обяви пускането на своя управляващ токен, YFI, на 17 юли.

За да подкрепим участието на потребителите в YFI, стартирахме гъвкав депозитен продукт за проекта на OKEx Earn. Продуктът ще функционира като кривия депозит, описан по-горе, с поддръжка на следните символи:

 • USDT
 • DAI
 • USDC

Печелете крипто с YFII

След хип-хопа за добив на ликвидност, задвижван от Compound през юни, фермерите за добив насочиха вниманието си към YFII, разклонение на годишното финансиране. YFII е платформа на DeFi, която има за цел да изгради продукти върху агрегирано предоставяне на ликвидност, търговия с ливъридж, автоматизиран маркетинг и др..

За да подкрепим участието на потребителите в YFII, стартирахме гъвкав депозитен продукт за проекта на OKEx Earn. Продуктът ще функционира като описания по-горе депозит Curve, с поддръжка на следните символи:

 • USDT
 • DAI

OKEx планира да продължи да поддържа DeFi

Освен представянето на нови продукти за Compound, Curve и YFII, OKEx ще продължи да поддържа DeFi пространството и в бъдеще ще бъдат пуснати още продукти. Потребителите на OKEx, които се интересуват от инициативата DeFi, трябва да прочетат нашите условия за спечелване на услугата DeFi.

Спестявания

Спестяващият продукт позволява на потребителите на OKEx да печелят лихви, като депозират своите цифрови активи на платформата. Депозираните активи се отпускат като маржин заеми на търговци и след това OKEx събира и разпределя приходите от лихви на потребителите.

Приходите от лихви се начисляват ежедневно, считано от втория ден на депозита и няма минимална сума или период за депозита. Потребителите могат да изпълнят стъпките по-долу, за да започнат със спестявания.

Стъпка 1: Абонирайте се за спестявания

В този пример ще депозираме 5 USDT в нашата спестовна сметка. За да започнете, трябва да отидете до раздела OKEx Earn (както е споменато по-горе) и да кликнете върху Печелете раздел.

Сега ще видите различните опции, налични за вас, и една от тях е "Спестявания."

В зависимост от избрания от вас цифров актив и сумата, която искате да ангажирате, ще видите цифри за ставка (APY) и прогнозна възвръщаемост на ден. Щракнете Абонирай се ако искате да продължите.

Стъпка 2: Въведете и потвърдете данните за транзакцията

Сега трябва да потвърдите сумата на абонамента си и периода на депозит. Щракнете продължи след като сте въвели подробностите.

Сега ще видите Споразумение за спестяване на потребител, прочетете го и, ако се съгласите с него, щракнете продължи за да продължите.

Прегледайте още веднъж данните за транзакцията и кликнете Абонирай се за да потвърдите.

Стъпка 3: Прегледайте транзакцията си

Прегледайте завършената транзакция под "Моите активи" в долната част на раздела OKEx Earn.

Можете да изтеглите активите от вашата спестовна сметка по всяко време. Ако искате да го направите, можете да кликнете върху икона на документ под "Действие." Сега кликнете Прехвърляне на средства и въведете сумата за теглене, за да продължите.

Срочен депозит

Срочният депозит позволява на потребителите да депозират криптовалути, от които те печелят възвръщаемост при договорена лихва. В сравнение със спестяванията, потребителите трябва да изберат продължителността на срочен депозит и не могат да изтеглят криптовалути през този период, без да плащат такса.

В този пример правим срочен депозит от 10 EOS за 30 дни.

Стъпка 1: Абонирайте се за срочен депозит

Първо, изберете EOS като криптовалутата под "Печелете" и отидете на "Срочен депозит" и отворете падащото меню, като щракнете върху Пълен списък за да видите всички налични периоди за срочния депозит със съответните им доходности. Щракнете Абонирай се за да продължите.

Абонирайте се за срочен депозит

Стъпка 2: Въведете и потвърдете подробности за срочния депозит

Въведете желаната сума и изберете срок за депозит за абонамент. За EOS минималната сума за абонамент е 10 EOS.

Ако искате да се абонирате за срочния депозит с целия наличен баланс, можете да кликнете върху Макс. Щракнете продължи за да продължите.

Потвърдете още веднъж данните за транзакцията, включително периода на депозит, и потвърдете факта, че прогнозната доходност не представлява действителната доходност. Щракнете Абонирай се за да продължите.

Потвърден срочен депозит - EOS

Стъпка 3: Прегледайте транзакцията си

Прегледайте завършената транзакция под "Моите активи" в долната част на раздела OKEx Earn.

Ако искате да изтеглите криптовалутите по време на периода на срочния депозит, можете да кликнете върху икона на документ под "Действие" и щракнете Прекратяване за да продължите. Моля, имайте предвид, че се прилага наказателна такса за предсрочно прекратяване на срочен депозит.

Залагане

Залагането е популярен начин за печелене на пасивни доходи в криптовалутното пространство. Залагайки вашите криптовалути, потребителите могат да участват в проверка на блока – подобно на това, което майньорите правят за биткойни – в блокчейн с доказателство за залог и да печелят определен процент като награда.

Потребителите могат да печелят криптовалути чрез залагане с помощта на OKEx Earn или OKEx Pool. В този урок ще ви преведем през процеса на залагане в OKEx Спечелете.

Стъпка 1: Абонирайте се за залагане

В този пример ще използваме v.systems за залагане. Избирам VSYS като криптовалутата в "Печелете" раздел и отидете на "Залагане" за да видите наличните опции за VSYS. Щракнете Абонирай се за да продължите.

Стъпка 2: Въведете и потвърдете подробностите за залагане

Въведете сумата на VSYS за залог. За VSYS минималната сума за абонамент е 100 VSYS. Ако искате да се абонирате с всички налични салда, можете да кликнете върху Макс. Щракнете продължи за да продължите.

Потвърдете подробностите за транзакцията като сумата, използвана за залагане и потвърдете факта, че сте прочели Споразумението за залагане на потребителя и че прогнозната доходност не представлява действителната доходност. Щракнете Абонирай се за да продължите.

VSYS - Потвърдете залагането

Стъпка 3: Прегледайте транзакцията си

Прегледайте завършената транзакция под "Моите активи" в долната част на раздела OKEx Earn.

Можете да изтеглите заложените криптовалути по всяко време, като кликнете върху икона на документ под "Действие" и след това щракнете върху Осребряване. Моля, обърнете внимание, че обработката на прехвърлянето на заложена крипто или спечелена лихва отнема до един ден.

Заем C2C

Заемът OKEx C2C е отворен пазар за кредитополучатели и инвеститори за даване или вземане на заеми, с гъвкавост при избора на суми на инвестициите, дати на обратно изкупуване, продължителност на зареждане и др. В сравнение със срочен депозит, заемът C2C дава на потребителите повече възможности.

С OKEx Earn USDT е единствената налична криптовалута за C2C заеми.

Стъпка 1: Абонирайте се за заем C2C

Избирам USDT като криптовалутата в "Печелете" раздел и отидете на "C2C заеми" за да щракнете върху Пълен списък за да видите всички налични периоди със съответните им норми на възвръщаемост. Щракнете Абонирай се за да продължите.

C2C заем

Стъпка 2: Изберете оферта за заем, в която да инвестирате

Можете да прегледате всички налични оферти за заем с различни норми на възвръщаемост, срокове на заем, минимални и максимални инвестиции и др. В нашия пример ще изберем офертата за заем за 50 USDT, с възвращаемост от 8,03% APY за период от 90 дни. Щракнете Инвестирам за да продължите.

Стъпка 3: Въведете сумата на абонамента

За заема USDT C2C в нашия пример минималната сума за абонамент е 50 USDT, а максималната сума е 500 USDT. Под "Сума на абонамента" раздела, можете да въведете сумата за абонамент в кратни на 50 (напр. 100 USDT, 150 USDT и т.н.).

Стъпка 4: Прочетете раздела за контрол на риска

Преди да продължите да инициирате заем C2C, препоръчително е да прочетете подробностите под Контрол на риска раздел. В този раздел има три важни информации, а именно заложени активи, заем на стойност и забавени лихвени проценти.

"Заложени активи" се отнасят до обезпечението, държано от заемодател в замяна на заеми. Стойността на обезпечението се отнася до сумата на активите, натрупани за обезпечаване на заема. Когато стойността на обезпечението падне под нивото на предупреждение, кредитополучателят ще получи напомняне да увеличи сумата на обезпечението. Ако стойността на обезпечението падне под нивото на ликвидация и кредитополучателят не успее да възстанови сумата на обезпечението, позицията по кредита ще бъде затворена, за да изплати главницата, лихвите и просрочените наказателни лихви на инвеститора. Като такива инвеститорите ще могат да събират главницата си дори в случай на ликвидация.

"Заем на стойност" е съотношението на заема към стойността на закупения актив – високото съотношение LTV означава, че заемът е по-рисков за вземане. Първоначалното ниво се отнася до процента от сумата на заема, който трябва да бъде покрит от вашите собствени пари. Нивото на маржин повикване тук се отнася до минималната сума USDT, която трябва да се поддържа във вашата маржин сметка. Ако LTV достигне ниво на ликвидация, позицията по заема ще бъде затворена.

"Късен лихвен процент" се отнася до наказателната ставка за забавени плащания на лихви.

След като признаете рисковете, свързани със заемите C2C, щракнете продължи за да продължите.

Потвърдете още веднъж данните за вашия заем C2C и кликнете Абонирай се за да продължите.

Стъпка 5: Прегледайте салдото по кредита

За да прегледате салдото си по кредита, отидете на Моите активи използвайки падащото меню "Активи" меню от горната лента за навигация. Сега изберете Активи и отидете на Кредити за да прегледате салдото си в USDT.

Можете да видите, че сумата на заема USDT е показана в "Инвестиция" колона.

Печелете DAI с MakerDAO

OKEx Earn позволява на потребителите да залагат своя DAI в MakerDAO, за да спечелят лихва. Минималната сума за залагане е 1 DAI.

Стъпка 1: Абонирайте се, за да спечелите допълнителен DAI

Избирам DAI Stablecoin като криптовалутата в "Печелете" раздел за извеждане на периода на депозит, нормата на възвръщаемост (APY) и прогнозната дневна възвръщаемост Щракнете Абонирай се ако искате да продължите.

Стъпка 2: Въведете и потвърдете данните за транзакцията

Въведете сумата на DAI за залагане. Ако искате да се абонирате с всички налични салда, можете да кликнете върху Макс. Щракнете продължи за да продължите.

Потвърдете данните за транзакцията, като например сумата, използвана за залагане, и потвърдете факта, че прогнозната доходност не представлява действителната доходност. Щракнете Абонирай се за да продължите.

Стъпка 3: Прегледайте транзакцията си

Прегледайте завършената транзакция под "Моите активи" в долната част на раздела OKEx Earn.

Можете да изтеглите своя заложен DAI по всяко време, като кликнете върху икона на документ под "Действие" и след това щракване Осребряване за да продължите.

Не сте търговец на OKEx? Научете как да започнете да търгувате.

Следвайте OKEx

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner