Биткойн биковете не са мъртви, меча тенденция се очаква само след ценови пробиви под бичи тенденции: Crypto Market Daily

Петък, 27 март: Повечето от най-добрите пазари на криптовалути продължават да забелязват малка нестабилност през последните 24 часа, съвсем леко в зелено през деня.

След като направи нов опит за пробив към $ 7000, Bitcoin (BTC) в момента се търгува около $ 6700, което е с малка част от процента през деня, за да натисне времето.

Ether (ETH) следва подобен модел, като се придвижва към 140 долара по-рано тази сутрин, преди да спадне обратно до 136 долара, което е с около половин процент през последните 24 часа.

За разлика от други водещи пазари, Ripple’s XRP е нараснал с почти 7 процента през деня. Третата по големина монета направи по-успешен пробив, задържайки печалбите тази сутрин около зоната на съпротива от $ 0,17.

BTC се премества в решаваща позиция

1H диаграма BTC / USD Данни за вечен суап. Souce: OKEx.com

Тази сутрин BTC отново се опита да пробие над $ 7,000, но цената беше възпрепятствана и падна след покачване до $ 6,900. Продължава да варира над 6500 долара по време на пресата.

Екипът на OKEx за анализ на пазара вярва, че пазарът се премества в решаваща позиция, тъй като тенденцията се приближава към края на зоната на триъгълника. Това е сигнал, че силата на биковете и мечките е относително балансирана. Поради неразвитата търговска активност напоследък не е лесно да се предскаже посоката, в която ще се движи цената.

6 400 долара ще бъде значителна позиция, която може да повлияе на бъдещата тенденция. Ако това може да бъде ефективна подкрепа през уикенда, биковете все още могат да имат шанс да върнат цената до $ 7,000. В противен случай, ако цената падне под $ 6,400, това означава, че възходящата тенденция е невалидна. Уверете се, че отскокът може да бъде потиснат от линията на тренда или $ 6,400 след пробив, тогава инвеститорите могат да бъдат сигурни, че е формиран мечият тренд.

1-дневната диаграма на Биткойн показва, че въпреки че тенденцията в началото на тази седмица се е възстановявала непрекъснато, тъй като цената се приближава до зоната на твърда съпротива от 6 900 до 7 000 долара, биковете постепенно се изчерпват. Ето защо виждаме, че биковете многократно се втурват нагоре, но бързо се връщат назад – очевидна е стагнацията.

Вместо да бъде разбита от мечките, цената показа силна подкрепа от 6500 долара. Що се отнася до настоящата тенденция, въпреки че подкрепата по-долу е силна, увереността на биковете постепенно ще отслабне с повтарящите се неуспешни опити, а рискът от понижаване постепенно ще се увеличи.

Инвеститорите обаче трябва да отбележат, че бичият тренд на часовото ниво не е прекъснат. Но трябва да бъдем предпазливи и да предсказваме мечи, тъй като $ 6,400 може да се превърне в референтна цена, която да пробие под линията на тренда.

Нива на съпротива и подкрепа

 • Краткосрочна съпротива: $ 6,900
 • Средносрочна съпротива: $ 7,000
 • Краткосрочна поддръжка: $ 6,400
 • Средносрочна поддръжка: $ 6,000

ETH може да се докосне до поддръжка на $ 110 – $ 120

4H ETH / USD вечни суап данни. Източник: OKEx.com

ETH продължава да бъде потискан от диапазона на съпротивление от $ 140 до $ 145. Ако бичият тренд линия е пробит скоро (близо 134 $) и няма отскок за няколко часа или отскокът не може да пробие над 134 $, тогава пазарът може да продължи да бъде мечи до зоната 110-120 $.

Не забравяйте, че ако цената пробие възходящата тенденция без големи обеми на продажби, тогава тенденцията може да се възстанови. Ако отскокът не може да се върне в зоната на триъгълника, това означава, че мечките имат предимството и е възможно да се докосне зоната за подкрепа между $ 110-120 $, за да бъде докоснато. Това също е сигнал, че се формира второ дъно, след като спадне до $ 88 – инвеститорите могат да очакват голям отскок, ако дъното се формира успешно.

Път 1 на диаграмата по-горе означава, че биковете са малко по-силни. В този случай цената може да има шанс да тества $ 145 и да го пробие. Ако обаче цената пробие $ 155, можем да очакваме мащабен отскок.

Нива на съпротива и подкрепа

 • Краткосрочна съпротива: $ 145
 • Средносрочна съпротива: $ 155
 • Краткосрочна поддръжка: $ 134
 • Средносрочна поддръжка: $ 120

XRP нарушава съпротивата, като се противопоставя на пазарната тенденция

1H XRP / USD данни за непрекъснат суап. Източник: OKEx.com

XRP биковете започнаха внезапно в ранните часове на тази сутрин и се преместиха веднъж, за да пробият твърдата съпротива от $ 0,1750, но паднаха до около $ 0,1710 след докосване на $ 0,1840.

Това не е първият път, когато XRP се издига спрямо цялата пазарна тенденция. Най-долното ниво от края на 2019 г. отново се превърна в краткосрочна точка на съпротива, която е трудна за пробив.

Ако цената не може да се задържи над $ 0,1750, това може да докаже, че предишният отскок е изчерпан. В противен случай все още има шанс да продължите да тествате съпротивлението от $ 0,1840.

Нива на съпротива и подкрепа

 • Краткосрочна съпротива: $ 0,1750
 • Средносрочна съпротива: $ 0,1820
 • Краткосрочна поддръжка: $ 0,1710
 • Средносрочна поддръжка: $ 0,1650

Опровержение: Този материал не трябва да се приема като основа за вземане на инвестиционни решения, нито да се тълкува като препоръка за участие в инвестиционни сделки. Търгуването с цифрови активи включва значителен риск и може да доведе до загуба на инвестирания ви капитал. Трябва да сте сигурни, че напълно разбирате свързания риск и да вземете предвид нивото си на опит, инвестиционни цели и да потърсите независим финансов съвет, ако е необходимо.

Следвайте OKEx на:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Promo
banner
Promo
banner