Започнете да търгувате с криптовалута на OKEx

Ръководство стъпка по стъпка за нови потребители, за да започнат да търгуват с OKEx

Криптовалутите представляват пазарна капитализация на стойност стотици милиарди долари днес и са свидетели на ежедневни обеми на търговия с подобни пропорции. Докато биткойнът води на пазара като оригиналната цифрова валута, алткойни като ETH, XRP, LTC и ADA също са доста ликвидни и се търгуват широко на топ крипто борси като OKEx. Ако сте нов в търговията с криптовалути, този урок ще ви преведе през стъпките и ще ви помогне да извършите първата си крипто търговия на ОК.

Стъпка 1: Регистрация за сметка за търговия с криптовалута на OKEx

За да започнете да търгувате с криптовалута на OKEx, първо трябва да се регистрирате за акаунт. Можете да направите това, като посетите началната страница и кликнете върху Регистрирай се в горния десен ъгъл.

Забележка: Моля, проверете дали вашата страна се поддържа от OKEx, преди да се регистрирате.

Въведете своя имейл адрес и създайте парола за вашия акаунт, като използвате полетата на страницата за регистрация или вместо това използвайте телефонния си номер.

Търговия с криптовалута за начинаещи - Регистрация на акаунт

След като въведете подробностите, щракнете върху Регистрирай се и ще бъдете подканени да потвърдите своя имейл адрес или телефонен номер, като използвате код, изпратен от OKEx. Този код е валиден за 30 минути и ще изтече след това, което изисква да повторите процеса.

След като въведете кода и потвърдите имейл адреса или телефонния си номер, ще влезете в новия си акаунт в OKEx и ще бъдете посрещнати с екран за приветствие.

Ръководство за търговия с криптовалути - Добре дошли

Вашият акаунт в OKEx вече е създаден и можете да продължите да купувате крипто или да депозирате съществуващите си активи чрез избора на екрана за приветствие. Ние обаче ще разгледаме тези раздели по-късно в този урок.

Преглед на основните настройки на акаунта

Има многобройни настройки на акаунта, с които трябва да се запознаете, преди да започнете да търгувате в OKEx. Можете да получите достъп до настройките си, като преместите мишката върху иконата на профила (до менюто „Активи“) и щракнете върху Общ преглед.

Разделът „Общ преглед“ показва информацията за вашия профил, както и други настройки на акаунта, като Сигурност, Проверка, Предпочитания, Ниво на таксите, Граници на теглене и др.

Защита на вашия акаунт в OKEx

Всички потребители на OKEx се насърчават да се възползват от различните мерки за сигурност и функции, предоставени от борсата. Можете да започнете да преглеждате тези опции, като щракнете върху Настройки на сигурността в горната лента на менюто или предложения за сигурност в раздела Общ преглед.

Можете да използвате опциите „Парола“, „Мобилна проверка“ и „Google Authenticator“, за да защитите акаунта си, заедно с включването на „Задължително 2FA“ и искането за включване на „Анти-фишинг код“ във всички имейли, които получавате от OKEx. В комбинация тези опции предлагат стабилни, водещи в индустрията мерки за сигурност за вашия акаунт.

Проверка на акаунта OKEx или KYC

Въпреки че OKEx не изисква от потребителите да проверяват своите акаунти, за да депозират и търгуват с крипто, ограниченията за теглене остават в сила, докато процесът KYC не приключи. За да започнете процеса, можете да кликнете върху Проверка от подменюто на екрана с настройки или от падащия списък след навигация до иконата на профила.

В зависимост от типа на вашия акаунт можете да продължите или като физическо лице, или като корпорация и ще бъдете задължени да представите съответната информация и да изпълните всички стъпки. Когато потвърждавате акаунта си като физическо лице, обикновено се изисква да имате държавен документ за самоличност (обикновено паспорт).

Както бе споменато по-рано, проверката не е необходима за започване на търговия с крипто и можете да завършите процеса на по-късен етап, преди да изтеглите активите си.

Задаване на език и местна валута

Можете бързо да промените настройките за език и местна валута, като отворите Предпочитания, или от падащия списък на иконата на профила, или като изберете опцията от подменюто за настройки.

Екранът Предпочитания също ви дава възможност да промените цветовата схема за котировките за търговия, които виждате на OKEx.

Стъпка 2: Купуване или депозиране на крипто за финансиране на вашата сметка в OKEx

Сега, след като сметката ви е настроена, имате нужда от крипто активи, за да започнете да търгувате. Има два начина да продължите – или купувате крипто чрез шлюза за купуване / продажба на OKEx или депозирате съществуващите си активи във вашия акаунт в OKEx.

Преди да продължите, трябва да отбележите, че всички входящи крипто транзакции за вашия акаунт в OKEx се кредитират във вашата финансова сметка (под-етикет в акаунта ви в OKEx). За да започнете да търгувате или да използвате какъвто и да е друг продукт на OKEx, ще трябва да прехвърлите средствата си от Финансиращата сметка, например, в Спот акаунта.

Някои от етикетите на акаунтите, които ще срещнете, включват Spot акаунт, фючърсна сметка, опционен акаунт, вечни смени, P2P акаунт, маржин акаунт, спестовна сметка и т.н..

Ще разгледаме опцията „Прехвърляне“ по-късно в този урок.

Купете крипто чрез OKEx

OKEx предоставя интуитивен крипто шлюз за купуване / продажба за своите потребители, като им позволява да купуват девет различни крипто активи – включително BTC, ETH и USDT – използвайки различни местни фиатни валути. Шлюзът се управлява в партньорство с различни доставчици и фиат процесори и поддържа незабавно закупуване на криптовалути, които след това се депозират директно във вашия акаунт в OKEx.

Можете да получите достъп до шлюза, като кликнете върху Купува – продава от главното меню на OKEx. След като секцията се зареди, ще видите опции за поддържаните валути, с които можете да плащате и получавате, като използвате различни методи на плащане.

Порталът за купуване / продажба също поддържа P2P и блокова търговия и можете да научите повече за тези услуги в нашия специален урок за покупка / продажба на OKEx.

Депозиране на крипто във вашия акаунт OKEx

Потребителите, които вече притежават цифрови активи, могат лесно да ги депозират в своите акаунти в OKEx, за да започнат да търгуват.

За целта задръжте курсора на мишката върху „Активи“ в горното меню и кликнете върху Депозит от падащия списък.

Екранът за депозит ви позволява да изберете някой от поддържаните токени или монети, които искате да преместите във вашия акаунт в OKEx и да генерирате съответния адрес. Цялата ви история на депозитите е достъпна и чрез тази страница.

Например, ако изберете ETH, OKEx ще генерира нов ETH адрес за депозит, където ще изпратите своя ETH. Също така ще можете да видите предупреждения или предупреждения, свързани с депозити, както и минимални суми.

Можете също да посетите „Център за отчети“, като кликнете върху опцията от подменюто. Тук можете Преглед и изтегляне вашата история на търговия и сметка.

Последната опция на подменюто на тази страница е „Такси“, която ви дава преглед на приложимите такси за търговия на различни пазари.

След като транзакцията ви бъде потвърдена, ще можете да видите депозираното салдо, като кликнете върху Активи от подменюто или щракване върху Моите активи от падащия списък „Активи“ в горното меню.

Екранът Активи показва вашето салдо, обозначено с BTC, през сметки „Финансиране“, „Търговия“ и „Други“, както и отделни салда на токени. Екранът ви дава и бърз достъп до опциите „Депозит“, „Теглене“ и „Прехвърляне“ заедно с възможността за „Конвертиране на малки салда в OKB“.

След като успешно депозирате желаната от вас криптовалута във вашия акаунт в OKEx, можете да продължите към търговия.

Стъпка 3: Как да търгувате с криптовалута на OKEx

Като една от водещите крипто борси в света, OKEx предлага услуги и продукти както за нови, така и за напреднали търговци. Въпреки че има многобройни функции и пазари, които можете да изследвате с вашия акаунт в OKEx, ние ще се позоваваме на продукта Spot Trading за целите на този урок за търговия с криптовалути.

Прехвърляне на крипто към вашия Spot акаунт

За да започнете да търгувате с крипто на пазара за спот търговия, първо трябва да прехвърлите крипто активите си от „Финансираща сметка“ към „Спот акаунт“. Това може да стане чрез Прехвърляне опция, достъпна от падащия списък „Активи“ в горното меню.

Екранът „Прехвърляне“ ще ви позволи да изберете желаната от вас монета или жетон, да видите наличното й салдо и да прехвърлите цялата или конкретна сума между различни акаунти.

За този пример, след като преместите желаната от вас криптовалута от „Финансираща сметка“ в „Спот акаунт“, можете да преминете към „Спот търговия“.

Разглеждане на пазара за спот търговия

Можете да получите достъп до пазара за спот търговия, като отворите „Търговия“ в горното меню, като задържите курсора на мишката върху „Спот търговия“ и след това изберете или Основен или Разширено. Разликата между двете табла е, че разширената версия показва повече исторически данни и поддържа подобрени инструменти за графики.

За този урок ще се позоваваме на основния режим.

Екранът Spot Trading показва разнообразна полезна информация за търговците и ви позволява да избирате от многобройните пазарни двойки, налични за търговия. Например, изображението по-долу показва BTC / USDT пазара, който се отваря по подразбиране, когато стартирате Spot Trading.

Двойката BTC / USDT означава, че на този пазар ще търгувате между BTC и USDT. Показаната тук голяма цифра (т.е. 11 240,9) представлява цената на единичен BTC в USDT, а червеният му цвят показва, че тази цифра наскоро е спаднала (в случая с -0,18%).

От дясната страна можете да видите лента със списък на други USDT пазарни двойки, като LTC / USDT, ETH / USDT, OKB / USDT и т.н. Можете да кликнете върху някоя от тях, за да превключите пазарния изглед и да започнете да търгувате между избраните монети.

Тъй като обаче това е USDT пазарът, всички двойки ще включват USDT. Можете също така да изберете да промените пазарите и, например, да търгувате между крипто двойки.

За целта задръжте курсора на мишката върху „Крипто“ в горното подменю и изберете желаната криптовалута от наличните опции.

За този пример ще изберем BTC, което означава, че всички двойки ще бъдат обозначени в BTC условия и можете директно да търгувате между BTC и друга цифрова валута, като LTC, както е показано по-долу.

Ръководство за търговия с криптовалути - LTC / BTC диаграма

Извършване на търговия на спот пазар

След като изберете желания от вас пазар и двойка за търговия, можете да сключите сделка. За този пример избрахме двойката ETH / USDT от пазара USDT.

Изображението по-долу показва как по време на писането 1 ETH се търгуваше за 388.24 USDT. За да извършите сделка за покупка, просто трябва да въведете сумата от ETH в полето „Сума (ETH)“ от дясната страна на ценовата информация и диаграмата.

Графики за търговия с криптовалути

По подразбиране „Типът на поръчката“ ще бъде зададен на „Лимит“, което означава, че поръчката ви ще бъде изпълнена на избраната от вас цена или по-добра. Напредналите търговци могат да променят „Тип поръчка“, за да отговарят на техните нужди.

Полето „Цена (USDT)“ също автоматично показва последната търгувана цена и е променливо. Ако зададете желаната от вас цена по-ниска от пазарната, вашата поръчка ще се присъедини към други в книгата за поръчки, докато не бъде попълнена.

Можете да видите „Книгата за поръчки“ в дясната страна, представяща ликвидността на пазара както от купувачи, така и от продавачи. Червените цифри означават цените, които продавачите искат за съответните им суми в ETH, докато зелените цифри представляват цени, които купувачите са готови да предложат за сумите, които желаят да закупят.

Тези цифри са консолидирани по цена и не представляват непременно един купувач или продавач. Текущата пазарна цена (388,24 на изображението по-долу) представлява точката, в която заявките и офертите (продавачи и купувачи) се сближават в Книгата за поръчки.

След като решите желаната цена, въведете я в полето “Цена (USDT)”, последвано от “Сума (ETH)”, която искате да купите. След това ще ви бъде показана цифрата „Общо (USDT)“ и можете да кликнете върху Купете ETH за да подадете поръчката си, при условие че имате достатъчно средства (USDT) във вашата сметка за Spot Trading.

Изпратените поръчки остават отворени, докато не се попълнят или бъдат анулирани от вас. Можете да ги видите в Отворени поръчки на същата страница и прегледайте по-стари, попълнени поръчки в История на поръчките раздел. И двата раздела предоставят полезна информация като „Запълнено съотношение“ и средна попълнена цена.

След като изпратената от вас поръчка бъде попълнена от пазара, вие успешно ще извършите крипто търговия на OKEx.

Монетите или жетоните, придобити чрез тази сделка, вече трябва да са достъпни за вас в салдото „Spot Account“ и могат да бъдат прехвърлени към други сметки или във финансовата сметка, преди да можете да ги изтеглите с Оттегляне опция от падащия списък „Активи“.

Такси за търговия с криптовалута

OKEx има подробен график за такси за търговия, който се прилага за потребителите въз основа на техния обем на търговия и притежанията на OKB.

Като цяло търговците са категоризирани като създатели и предприемачи. Ако подадете сделка, която се присъединява към Книгата за поръчки, вие сте Производител и ако вземете някоя от офертите или поискате от Книгата за поръчки, вие сте Такер.

Тъй като производителите добавят ликвидност, те плащат по-ниски такси в сравнение с Takers, които премахват ликвидността от пазара.

Надяваме се, че този урок ви е помогнал да разберете как работи търговията с криптовалута на OKEx. Ако имате още въпроси, не се колебайте да се свържете с нашия екип за поддръжка тук.

Promo
banner
Promo
banner