Bitcoin roman en disputa per 12.000 dòlars, ja que els compradors consideren que és barat per a 11.000 dòlars

Futures Friday és una revisió setmanal de futurs trimestrals de Bitcoin a OKEx

La darrera setmana, Bitcoin (BTC) va arribar als 12.426 dòlars, segons el futur OKEx Trimestral (BTCUSD0925), a primera hora del matí de dilluns. No obstant això, la moneda digital líder no va poder mantenir aquest nivell i va caure fins a un mínim setmanal de 11.327 dòlars la nit de dimarts abans de començar a repuntar. Dijous i divendres també es va produir una fluctuació del preu a causa de l’evolució al voltant del protocol DeFi Yam Finance, però després va tornar a repuntar fins al seu nivell actual, prop dels 12.000 dòlars..

Tot i la volatilitat d’aquesta setmana, el patró general del preu de BTC reflecteix l’optimisme. Tanmateix, a curt o mitjà termini es preveu que la consolidació continuï. És probable que els comerciants estiguin pendents de la zona de pressió històrica de 12.500 dòlars, mentre que el preu futur trimestral té una prima d’aproximadament 280 dòlars (aproximadament un 2,4%) sobre el preu al comptat.. 

Mirant les dades comercials d’OKEx, actualment les ràtios es troben en un estat més equilibrat i no mostren cap senyal direccional important. La raó d’això també podria ser que el mercat se centra actualment en l’evolució de l’espai DeFi.

Gràfic de preus OKEx BTC Quarterly Futures 4h - 14/8OKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD0925) gràfic de 4 hores – 14/08. Font: OKEx, TradingView

Lectures de dades de negociació OKEx

Visiteu la pàgina de dades de negociació OKEx per explorar més indicadors

Relació BTC llarg / curt

Com que el preu del Bitcoin va caure ràpidament entre la nit del dimarts i el dimecres al matí, la ràtio llarg / curt augmentava ràpidament fins a 1,37, cosa que indica que els participants del mercat obrien moltes posicions llargues, cosa que va fer que el preu fes un patró de reversió de doble fons. Abans d’això, la ràtio rondava l’1,10 i, després, tornava ràpidament al nivell actual d’1,13 després que el preu rebotés del suport de 11.400 dòlars.. 

Aquesta relació entre el preu invers i la relació llarga / curta es pot observar durant les darreres dues setmanes, cosa que indica que els comerciants minoristes estan buscant entrades barates en lloc de perseguir les pujades de preus..

Relació Bitcoin llarg / curtHora de recollida de dades: 8/7 4:00 am UTC a 8/14 4:00 am UTC

La relació llarg / curt compara el nombre total d’usuaris que obren posicions llargues amb els que obren posicions curtes. La proporció es compila a partir de tots els futurs i permutes perpetus, i el costat llarg / curt d’un usuari està determinat per la seva posició neta a BTC.

Al mercat de derivats, cada vegada que s’obre una posició llarga, aquesta s’equilibra amb una posició curta. El nombre total de posicions llargues ha de ser igual al nombre total de posicions curtes. Quan la proporció és baixa, indica que hi ha més gent que sosté pantalons curts.

Base BTC

Com que el preu de Bitcoin no va assolir els màxims de la setmana passada, la base BTC d’OKEx Quarterly Future, es va mantenir per sota dels 315 dòlars del divendres passat. Tanmateix, els nivells de prima actuals coincideixen amb els nivells esperats normals en un mercat alcista.

Gràfic base BitcoinHora de recollida de dades: 8/7 4:00 am UTC a 8/14 4:00 am UTC

Aquest indicador mostra el preu trimestral de futurs, el preu de l’índex spot i també la diferència bàsica. La base d’un temps concret és igual al preu trimestral de futurs menys el preu de l’índex spot.

El preu dels futurs reflecteix les expectatives dels comerciants sobre el preu de Bitcoin. Quan la base és positiva, indica que el mercat és alcista. Quan la base és negativa, indica que el mercat és baixista.

La base dels futurs trimestrals pot indicar millor la tendència del mercat a llarg termini. Quan la base és alta (positiva o negativa), significa que hi ha més marge per a l’arbitratge.

Interès obert i volum de negociació

L’interès obert va augmentar ràpidament fins a un màxim setmanal de 1.288 milions de dòlars durant la venda de mitjans de setmana, el que significa que els borsos van obrir grans posicions llargues durant la caiguda i van reduir les seves posicions a mesura que es recuperaven els preus..

En general, l’OI no ha canviat gaire respecte a la setmana passada. El mercat es manté en una formació més equilibrada per ara i els compradors semblen confiats a intervenir a preus més baixos.

Gràfic d’interès obert de BitcoinHora de recollida de dades: 8/7 4:00 am UTC a 8/14 4:00 am UTC

L’interès obert és el nombre total de futurs / swaps pendents que no s’han tancat en un dia determinat.

El volum de negociació és el volum total de negociació de futurs i swaps perpetus durant un període de temps específic.

Si s’obren 2.000 contractes llargs i 2.000 contractes curts, l’interès obert serà de 2.000. Si el volum de negociació augmenta i l’interès obert disminueix en un curt període de temps, pot indicar que moltes posicions estan tancades o s’han vist obligades a liquidar. Si tant el volum de negociació com l’interès obert augmenten, indica que s’han obert moltes posicions.

Relació de préstecs de marge BTC

Curiosament, la ràtio de préstecs de marge va seguir la caiguda de preus a mitjan setmana, que és el contrari al moviment de la ràtio llarg / curt. Això també pot reflectir un apetit pel risc al mercat de préstecs al marge puntual. El valor actual de la ràtio és similar al del divendres passat, aproximadament a 14. Aquest valor continua dins del rang normal si considerem el mercat actual com un mercat alcista.

Gràfic de la relació de préstecs amb marge de BitcoinHora de recollida de dades: 8/7 4:00 am UTC a 8/14 4:00 am UTC

La ràtio de préstecs de marge són dades comercials al mercat puntual que mostren la proporció entre els usuaris que demanen prestats USDT versus els préstecs BTC en valor USDT durant un període de temps determinat.

Aquesta ràtio també ajuda els comerciants a examinar el sentiment del mercat. En general, els comerciants que presten USDT tenen com a objectiu comprar BTC, i els que prenen BTC tenen com a objectiu reduir-lo.

Quan la ràtio de préstec de marge és elevada, indica que el mercat és alcista. Quan és baix, indica que el mercat és baixista. Els valors extrems d’aquesta ràtio han indicat històricament inversions de tendència.

Informació del comerciant

Robbie, analista d’inversions d’OKEx

Pel que fa a l’anàlisi del sentiment, l’interès obert es manté en un nivell alt de més de 1.100 milions de dòlars. Hem de prestar atenció a la direcció del mercat en el proper canvi d’OI juntament amb el canvi de ràtio llarg / curt per identificar si encara hi ha molta gent que ofereix obrir llargues.

També es pot controlar si els diners injectats actualment en projectes de finançament descentralitzats tornen a Bitcoin i, si hi ha aquesta tendència, és probable que ajudi a Bitcoin a trencar.

OKEx Insights presenta anàlisis de mercat, funcions en profunditat i notícies seleccionades de professionals de criptografia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner