Divendres de futur: el març del 2020 va ser el pitjor mes de Bitcoin des del novembre del 2018

Futures Friday és una revisió setmanal de futurs trimestrals de Bitcoin a OKEx, el nostre producte de major volum.

A mesura que s’acaba el darrer mes i trimestre, cal destacar que Bitcoin (BTC) ha vist el seu pitjor rendiment mensual des del novembre del 2018. El març de 2020 també va resultar ser el pitjor rendiment de març de Bitcoin en dos anys.

La criptomoneda líder cau un 26,56 per cent respecte al mes pel preu de futurs trimestral BTC d’OKEx, cosa que marca la tercera pèrdua trimestral consecutiva de la moneda.

Durant els darrers dies, Bitcoin va augmentar per primer cop fins a un màxim de 6.932 dòlars, després va començar un retrocés, establint un mínim de 7 dies de 5.802 dòlars el 30 de març, abans d’arribar a un nou màxim de 7.327 dòlars just aquest matí, el 3 d’abril. al voltant de 6.900 dòlars al moment de la premsa.

Gràfic horari de futurs trimestrals OKEx BTC (BTCUSD0626). Font: OKEx

Lectures de dades de negociació OKEx

Visiteu les dades comercials d’OKEx per explorar més indicadors.

Relació BTC llarga / curta

Durant els darrers set dies, la ràtio llarg / curt s’ha mantingut entre 0,67 i 0,97, caient gradualment des del màxim de divendres i ara ronda els 0,96, cosa que significa que els venedors de pantalons curts segueixen per davant dels llargs. En comparació amb les dades històriques, el nombre actual és baix.

Hora de recollida de dades: 27/03 8:00 a.m. a 4/3 8:00 a.m. (UTC)

La relació llarga / curta mostra la proporció del nombre total d’usuaris que obren posicions llargues en comparació amb l’obertura de posicions curtes durant un període de temps. La ràtio es compila a partir de tots els futurs i permutes perpetus. El costat llarg / curt d’un usuari està determinat per la seva posició neta a BTC.

Al mercat de derivats, sempre que hi hagi una posició llarga oberta, també hi ha d’haver una posició curta per equilibrar-la. El nombre total de posicions llargues ha de ser igual al nombre total de posicions curtes. Quan la proporció és baixa, indica que hi ha més gent que sosté pantalons curts.

Base BTC

Durant la setmana passada, la base trimestral de futurs ha estat constantment negativa fins al dijous 2 d’abril. La prima negativa s’ha ampliat a més de 80 dòlars el darrer cap de setmana. Ha passat molt de temps des que vam veure per última vegada una prima positiva en els contractes trimestrals, que actualment mostren una prima positiva de 20 dòlars. Aquest fet és indicatiu d’una recuperació de la confiança del mercat.

Hora de recollida de dades: 27/03 8:00 a 4/3 8:00 (UTC)

Aquest indicador mostra el preu futur trimestral, el preu de l’índex spot i també la diferència de base. La base d’un temps concret és igual al preu trimestral de futurs menys el preu de l’índex spot.

El preu dels futurs reflecteix les expectatives dels comerciants sobre el preu de l’actiu subjacent, en aquest cas Bitcoin. Quan la base és positiva, indica que el mercat és optimista. Quan la base és negativa, indica que el mercat general és pessimista. La base dels futurs trimestrals pot indicar millor la tendència del mercat a llarg termini. Quan la base és elevada (positiva o negativa), significa que hi ha més marge per arbitrar.

Interès obert i volum de negociació

Open Interest (OI) va augmentar fins als 4.500 milions el dissabte 28 de març abans de baixar fins als 4.000 milions. OI es manté en un mínim de 4.06 milions en temps de premsa, aproximadament el mateix nivell que el divendres passat. Els períodes de negociació intensiva van ser dijous i divendres, acompanyats d’una caiguda de l’OI. En comparació amb les dades històriques, l’OI actual és baixa.

Hora de recollida de dades: 27/03 8:00 a.m. a 4/3 8:00 a.m. (UTC)

L’interès obert és el nombre total de futurs / swaps pendents. El volum de negociació és el volum total de negociació de futurs i swaps perpetus durant un període de temps específic.

Si s’obren 2.000 contractes llargs i 2.000 contractes curts, l’interès obert serà de 2.000. Si el volum de negociació augmenta i l’interès obert disminueix en un curt període de temps, pot indicar que moltes posicions estan tancades o s’han vist obligades a liquidar. Si tant el volum de negociació com l’interès obert augmenten, indica que s’han obert moltes posicions.

Volum de compra / venda de Taker

Durant els darrers set dies, el volum de vendes (volum de compra de venedor) va ser lleugerament superior en els dos primers dies i el volum de compres actives va sorgir dijous. Avui encara podem veure el volum de compres actives, tal com es mostra al gràfic següent.

Hora de recollida de dades: 27/03 8:00 a.m. a 4/3 8:00 a.m. (UTC)

Taker fa referència a operacions que s’omplen immediatament, també conegudes com a comandes del mercat. Això s’oposa a Maker, un terme que s’utilitza per referir-se a les comandes de límit, quan un comerç entra a la cartera de comandes amb un preu específic i espera que coincideixi. 

Buy Taker Volume és el volum de compra actiu durant un període de temps específic, que indica l’entrada. Volum de venedor: el volum de venda actiu durant un període de temps específic, que indica la sortida.

Quan el volum de compra és elevat, indica que el mercat és alcista. Quan el volum de venda és elevat, indica que el mercat és baixista. En general, els comerciants al detall solen fer més comandes de compradors. El volum de compra i venda es pot tractar com un indicador de la predicció del mercat dels comerciants minoristes.

Estadístiques dels comerciants

Xuanhaimmoer, Autor TradingView

Avui, 3 d’abril, encara veig l’agressivitat dels bous mentre el preu de Bitcoin continua augmentant. Ahir, la zona de 6.950 dòlars probablement va rebutjar els bous quan van intentar anar massa lluny. La reacció dels óssos va empènyer immediatament el preu de Bitcoin a 6.650 dòlars.

Tot i això, els senyals dels grans quadres segueixen donant suport als bous i avui continuen intentant elevar-se per sobre de la zona psicològica de 7.000 dòlars..

Si Bitcoin creua perfectament i completament la regió de 7.000 dòlars, el preu s’acostarà a l’objectiu de 7.500 a 7.900 dòlars. Però, si els óssos suprimeixen els toros, és molt probable que vegem Bitcoin entre 5.800 i 6.100 dòlars..

Robbie, analista d’inversions d’OKEx

El preu de Bitcoin va pujar per sobre dels 7.000 dòlars el dijous, però no va aconseguir superar el fort nivell de resistència de 7.200 dòlars. Amb molta pressió de venda per sobre dels 7.000 dòlars, és fàcil falsificar un trencament. El preu de Bitcoin ha provat 7.000 dòlars tres cops seguits, però no ha aconseguit obrir-se pas, de manera que hem d’evitar perseguir cegues cap amunt.

Però el patró alcista del minicicle no s’ha acabat. La venda a curt termini és una opció quan hi ha clars signes d’una divergència baixista propera als 7.200 dòlars.

Si mirem enrere, abril sol ser un mes de retorn positiu per a BTC, un augment de set de nou vegades en els darrers nou anys. És realment interessant veure si Bitcoin seguirà aquest patró aquest any.

Exempció de responsabilitat: Aquest material no s’ha de prendre com a base per prendre decisions d’inversió ni interpretar-se com una recomanació per realitzar transaccions d’inversió. El comerç d’actius digitals comporta un risc important i pot provocar la pèrdua del capital invertit. Heu d’assegurar-vos que compreneu plenament el risc que comporta i que tingueu en compte el vostre nivell d’experiència, els objectius d’inversió i, si cal, consulteu assessorament financer independent.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner