Как да купя IOTA (MIOTA) на Binance

Към момента на написването на това има 14 монети с пазарна капитализация над 1 милиард щатски долара. Докато много от тези 14 монети се конкурират директно помежду си, IOTA (крипто токен MIOTA) предлага много по-уникална архитектура и предложение за стойност. Като такъв, всеки, който иска да притежава разнообразно портфолио или просто иска да бъде в началото на вълнуваща технологична еволюция, трябва да помисли за покупка в IOTA.

Това ръководство ще ви покаже как да закупите първите си монети MIOTA на една от най-големите борси в света, Binance.

Какво е IOTA?

IOTA е платформа за разпределена книга, която има за цел да захранва икономиката на Интернет на нещата (IoT). Е … какво е IoT?

Интернет на нещата е мрежата, в която всички видове устройства комуникират помежду си, споделят данни и извършват автоматизирани действия. Умните телевизори, интелигентните домове и Alexa на Amazon са само началото. Мнозина вярват, че IoT има почти неограничен потенциал за разширяване и обхваща всичко в нашето ежедневие.

Едно препятствие за напредъка на IoT е възможността устройствата да правят прозрачни микротранзакции помежду си, без да се плащат значителни такси за всяка транзакция. Това е проблемът, който IOTA иска да реши с монетата MIOTA.

За да се даде възможност за незабавни микротранзакции с нулеви такси, трябва да се реши проблемът с мащабируемостта с традиционните блокчейн платформи. IOTA прави това с различна архитектура спрямо блокчейна, използвана от подобни на Bitcoin и Ethereum. Тяхната структура на насочена ациклична графика (DAG) (наречена „Tangle“) позволява транзакциите да се извършват успоредно една на друга и теоретично мащабират да работят по-бързо с повече активност в мрежата.

Тази криптовалутна мрежа не използва традиционната блокчейн система, която използват другите виртуални валути. Всъщност той използва гореспоменатия термин, наречен Tangle. По този начин се решават проблемите с мащабируемостта, които са засегнали други мрежи за криптовалута. 

В момента IOTA е 19-тата по големина криптовалута на пазара с оценка 671 милиона долара. Възможно е да закупите тази криптовалута за $ 0,241. 

Ако искате да научите повече за IOTA (MIOTA), ние сме написали ръководство за начинаещи за IOTA.

Сега нека видим как можете да си купите токени IOTA.

Стъпка 1: Регистрирайте се за акаунт на Binance

На крипто пазара има няколко борси, но Binance със сигурност е една от най-признатите и най-големите в света. В момента борсата не предлага услуги за крипто търговия, но също така и много други продукти за всички видове инвеститори по целия свят. Освен това Binance е и една от борсите с най-голяма ликвидност за по-малки цифрови активи и други алткойни. 

По време на писането Binance имаше обем на търговия от $ 649 милиона през последните 24 часа и IOTA може да се търгува срещу Binance Coin (BNB), Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) и Tether (USDT). IOTA представлява 0,12% от общия обем на търговия на платформата.

Все още не много големи борси на Fiat предлагат възможността да купуват токени IOTA с валута на Fiat (USD, EUR, JPY). Така че това ръководство ще се съсредоточи върху търговията с биткойн или Ethereum за IOTA.

Ако още не сте го направили, регистрирайте се за акаунт в Binance. Обменът е отворен за хора в почти всички области на света и не трябва да отнема много време.

binance регистър

Стъпка 2: Потвърдете акаунта си

Binance ще изисква да представите няколко документа за проверка, преди да започнете да търгувате. Процесът на одобрение обикновено е бърз, но в някои случаи може да отнеме до един ден.

Освен това настройте 2-факторно удостоверяване, за да защитите вашия акаунт.

Стъпка 3: Изпратете BTC, ETH, BNB или USDT до вашата Binance сметка

След като се регистрирате, ще трябва да изпратите Bitcoin, Ethereum, Binance Coin или Tether до вашия портфейл Binance. Ако не държите нито една от тези монети, можете да купувате с кредитна или дебитна карта от сайтове като Coinmama или Changelly, или от борса на Fiat като Coinbase.

За да направите депозит, отидете в менюто в горната част на страницата, изберете „Фондове“, след това „Депозити“.

Потърсете в падащото меню монетата, която искате да депозирате. Binance ще ви даде адрес на портфейла, на който да изпратите вашите монети. Уверете се, че сте изпратили само правилния тип монети (т.е. BTC до портфейла на BTC). Всички други монети, изпратени тук, могат да бъдат загубени.

депозит binance 1

Стъпка 4: Изчакайте потвърждение

Транзакциите често се приключват много бързо, но в някои случаи може да отнеме до няколко часа в зависимост от натоварването на мрежата към момента.

Уверете се, че транзакцията Ви е завършена успешно, преди да продължите.

Стъпка 5: Намерете и изберете желаната търговска двойка

След като депозитът ви премине, преминете към раздела за обмен на Binance. Кликнете върху „Exchange“ от менюто в горната част, след това върху „Basic“.

От екрана за обмен намерете полето от дясната страна. В полето за търсене изберете монетата, която сте депозирали по-рано, и потърсете IOTA. Щракнете върху двойката, която се появява (IOTA / BTC, IOTA / ETH, IOTA / BNB или IOTA / USDT).

йота бинанс 1

По избор: Използвайте разширените инструменти на Binance, за да купувате в точното време

Binance предлага много данни, като графики в реално време и история на поръчките, за да ви помогне да проследите представянето на монети и да купите в най-доброто време.

Обменът също така ще ви позволи да зададете лимити за покупка или продажба. Това означава, че можете да поставите на цена (в BTC, ETH, BNB или USDT), на която искате да купите. След като цената достигне тази точка, борсата автоматично ще направи вашата сделка.

Има много различни инструменти, които биха позволили на търговците и инвеститорите да имат по-добър търговски опит на пазара.

йота бинанс 3

Стъпка 6: Изберете количеството IOTA за закупуване

Поставете цената, за която искате да закупите IOTA, или изберете Market, за да купите на текущата цена (пазарната цена е добра за начинаещи).

Сега изберете колко IOTA да купите. Можете да изберете конкретна сума в IOTA или 25%, 50%, 75% или 100% от монетите BTC / ETH / BNB / USDT във вашия портфейл Binance.

Стъпка 7: Купете IOTA!

Щракнете върху големия зелен бутон, за да завършите вашата сделка!

Стъпка 8: Преместете вашите монети в защитен портфейл на IOTA

Най-добрата практика в крипто е да държите монетите си в сигурен портфейл, който контролирате, а не на борса. Така че, когато приключите с търговията, винаги изтегляйте монетите си.

В пространството има различни крипто портфейли, които биха ви позволили да съхранявате средствата си безопасно. Това е много важно, тъй като борсите обикновено са засегнати от хакове и атаки, които могат да доведат до загуба на виртуални валути от потребителите. Хардуерните портфейли се считат за най-сигурните за съхранение на цифрови валути.

За да направите това, ще ви е необходим портфейл, който поддържа IOTA. Тъй като IOTA е по-нов проект от много други криптовалути с висока стойност, все още няма толкова много опции за портфейла. The Атомен портфейл и Лек портфейл GUI IOTA и двете са солидни опции за Desktop, докато Портфейл на Троица или длъжностното лице Портфейл за Android IOTA са две мобилни опции за потребители на Android.

За да изтеглите монети в собствения си портфейл, щракнете върху „Средства“ и след това „Тегления“.

йота бинанс 4

Изберете IOTA от падащото меню. Добавете адреса от портфейла си в IOTA, проверете отново дали е правилен и натиснете „Изпрати“. Проверете Binance за потвърждение, че изтеглянето ви е било успешно.

Binance също така позволява на потребителите да купуват някои цифрови валути с помощта на кредитни карти. Това е важно за потребители, които искат да имат достъп до крипто пазара по бърз и лесен начин. Въпреки това, някои цифрови валути в момента са достъпни за закупуване по този метод. 

…и това е! Сега знаете как да поставите първите си IOTA токени Binance.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner