Най-известните крипто милиардери под 40 години

Не много отдавна криптовалутите бяха не само уволнени от различни бизнесмени и финансови анализатори, но те също бяха шега на различни лица. Крипто бизнесът обаче не беше шега за няколко брилянтни и фокусирани върху бъдещето личности, които по времето на настоящото писане са милионери / милиардери.

2017 г. беше огромна повратна точка за крипто света и донесе със себе си невероятно нарастване на обема на търговията, както и метеорния възход на БиткойнЦената (достигайки рекорд от около 19 535 долара през декември), както и други вълнуващи иновации.

Крипто бизнесът се е развил толкова много, че според Състояние, една от най-престижните публикации с фокус върху света на финансите, 5 от „40 под 40”Най-богатите милионери през 2018 г. са пряко свързани със света на крипто.

По-долу създадохме списък с най-известните криптомилиардери на възраст под 40 години:

Виталик Бутерин

Със слава, съперничала само на мистериозния Сатоши Накамото, Виталик Бутерин е име, толкова известно в криптосферата, че не трябва да изисква каквото и да е въвеждане. За тези, които не знаят, Виталик Бутерин е създателят на Ethereum, втората най-ценна криптовалута на планетата.

Vitalik определено е един от най-ярките умове на нашето поколение. Родено близо до Москва, момчето се чуди да се премести в Канада на шестгодишна възраст заедно с по-голямата част от семейството си. В училище Виталик проявява много обещаващ талант за математика. Някъде преди пет години, точно както

Манията по биткойните започна да започва, Бутерин основава списание за биткойни и крипто. Той започва да посещава Университета на Ватерло, след като получава стипендия Tiel (стипендия за образование в размер на 100 000 долара), но скоро отказва да работи по по-важни въпроси, а именно изграждането на Ethereum.

В момента 24-годишният Виталик Бутерин се оценява на крипто нетна стойност между 400 и 500 милиона долара, което го прави най-младият криптомилиардер и единственият под 30 години.

800px VitalikButerinProfile

Източник: Уикипедия

Чарлз Хоскинсън

Чарлз Хоскинсън е поредният криптоизвестен човек с интересна история зад успеха си. Още през 2013 г. той внезапно реши да се откаже от консултациите и стартира онлайн училище, наречено „Проектът за образование на биткойни“. По този начин той се запознава с Бутерин и заедно с останалите шест членове те развиват Ethereum. Чарлз напусна проекта заради различни творчески различия и продължи напред IOHK. Хоскинсън е и основателят на Кардано, проект, в който той полага много работа. На 30-годишна възраст изчислената му крипто стойност струва около 500-600 милиона долара.

Чарлз Хоскинсън

Източник: Уикипедия

Брендън Блъмър

Брендън започва своята бизнес кариера, като продава оръжия и къщи в World of Warcraft екосистема. Когато неговата компания, Gamecliff, е придобита от IGE, той се премества в Хонг Конг, за да управлява операции. През 2007 г. той направи заглавия със създаването на компания, която се фокусира върху продажбата на аватари в играта, което доведе до печалби от над 1 милион долара на месец. Брендън Блумър вече е главен изпълнителен директор на Блок едно, и изчислената му нетна стойност на крипто е около 600-700 милиона долара.

Байджу Бхат и Влад Тенев

Влад Тенев (31 години) и Байджу Бхат (33 години) са следващите в нашия списък с най-известните криптомилиардери под 40 години. Двамата създадоха Робин Худ, различен тип обмен, който позволява на потребителите да купуват и продават акции с нулеви такси. Борсата скоро се превърна в една от най-популярните там и понастоящем оценява приблизително 5,6 милиарда долара.

Павел Дуров

Историята за това как Павел Дуров (на 33 години) стана милионер започна с основаването на Vkontakte (VK.com), Facebook клонинг, който стана изключително успешен в Русия и Източна Европа. Всъщност платформата беше толкова успешна, че измести Facebook като социална мрежа номер 1 в конкретния регион. По-късно Павел продаде компанията поради политически натиск от Кремъл и продължи напред Телеграма, WhatsAppОсновен конкурент. Компанията успя да събере 1,7 млрд. Долара в частна сделка, за да стартира Telegram Open Network.

Павел Дуров седнал портрет

Източник: Уикипедия

Дан Ларимър

На 35-годишна възраст крипто нетната стойност на Дан Лаример е някъде около 600-700 милиона долара. Пътят към успеха не беше лесен за Дан Лаример. Още през 2007 г. той реши, че не иска да създава оръжия (една от бившите му работни места) и че това, което наистина иска, е да създаде системи, които биха могли да помогнат за подобряване на живота. Компютърният програмист е известен със създаването на крипто обмен, наречен BitShares, както и за създаването на Steemit, социална мрежа, базирана на блокчейн. Забележителен е и фактът, че той е главен технически директор на стартирането на криптовалута Блок едно.

Брайън Армстронг

Брайън Армстронг е главен изпълнителен директор на Coinbase и един от най-богатите хора в нашия списък с приблизителна нетна стойност от 900 милиона долара – 1,1 милиарда долара. Понастоящем на 35 години, Армстронг беше един от първите вярващи в криптовалутата и не се поколеба да създаде Coinbase със седалище в Сан Франциско още през 2012 г., когато всички се усъмниха в потенциала на крипто. В наши дни Coinbase е една от малкото борси, които отговарят на всички регулаторни параметри, необходими за функционирането на континента в Северна Америка.

Камерън и Тайлър Уинкълвос

Вероятно най-известните близнаци в крипто сферата, те станаха известни през 2013 г., когато взеха споразумение за 65 милиона долара, получено от съдебно дело с Марк Зукърбърг, и го инвестираха в биткойн. Според историята решението им е било много успешно. Близнаците притежават и базирана в Ню Йорк криптовалута, наречена зодия Близнаци. Понастоящем и Камерън, и Тайлър са на 36 години и приблизителната им стойност на крипто е около 1,1 милиарда долара.

Песен Chi-Hyung

Song Chi-Hyung, на 38 години, наскоро стартира Upbit, която бързо се превърна в най-голямата борса за криптовалута в Южна Корея. Очакваната криптова нетна стойност на Song Chi-Hyung е между 350 и 500 милиона долара.

Кой е вашият любим крипто милионер / милиардер и защо? Разкажете ни повече в раздела за коментари по-долу.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner