Технически седмичник – Няма нищо добро или лошо, но мисленето го прави така (2 юни)

Накратко

 • BTC възстанови психологическите 10000 нива отново във вторник Азия; altcoins бяха предимно в зелено.
 • Техническите показатели показват това BTC може да започне да играе догонващата игра, като настроението остава предимно положително.
 • ETH все още под светлината на прожекторите на altcoin, тъй като цената на втората по големина крипто достига 250, докато ADA и LTC също бяха на фокус.

Преглед на пазара

Пазарите на криптовалути бяха в зелено в началото на азиатската сесия във вторник, тъй като търговците и инвеститорите бяха развеселени от скока на BTC цени, които изпратиха водещата криптовалута обратно над ключовите нива от 10000, достигайки нов тримесечен връх.

Пазарите може да се чудят дали дали токът BTC ралито може да продължи на над 10000 нива, проучване показва, че положителните настроения са останали непокътнати. Sentix Bitcoin Time Differential Index измерва разликата между краткосрочните настроения и средносрочните възприятия, индексът достигна -0,3 миналата седмица и леко се възстанови тази седмица. Патрик Хъси, управляващ директор в Sentix, каза, "стратегическото желание за покупка е съчетано с лек оптимизъм в настроенията, което трябва да доведе до покачване на цените на биткойните през следващите седмици. “

Фигура 1: Sentix Bitcoin Time Differential Index

Източник: Sentix

Фигура 2: Косо BTC 25d

Източник: Косо

Освен това данните за търговия с деривати също могат да поддържат a BTC дело за рали. Данните от Skew показват това BTCНаклонението на опциите остава в отрицателната територия (-8%), въпреки че броят се отскочи от минимумите (-11,7%). Отрицателният изкривяване обикновено показва, че краткосрочната волатилност може да се увеличи и може да благоприятства движението нагоре. Това обаче може да е само част от картината; търговците и инвеститорите вероятно не искат да пропуснат останалите данни за търговия с деривати в Табло за управление OKEx от Скеу.

На друго място, ETH продължава под светлините на прожекторите, тъй като цените на втората по големина крипто тестваха ключовите 250 нива. NEO и ОНТ превъзхожда основния алткойн, нараства с повече от 8%. От другата страна, MKR и HBAR се търгуваха с около 1% по-ниско.

TRX е комплект да обявят нов продукт следващия понеделник, което може да бъде основен фокус за Трон наблюдатели. Междувременно, XMRТехническа конференция MoneroKon се очаква да започне в средата на месеца. Годишното събитие ще бъде фокусирано върху проблемите на неприкосновеността на личния живот и финансовите технологии.

Анализ на цените

BTCUSDT – Началото на ново рали?

 • BTCUSDT даде положителен пробив от предишния модел на триъгълника и достигна тримесечен връх. От гледна точка на диаграмата, ние вярваме, че това може да е началото на средносрочен рали.
 • Ежедневният MACD току-що произведе бичи кросоувър, сигнализирайки, че инерцията нагоре се натрупва, докато RSI все още не е в зоната на свръхкупност, което предполага, че все още може да има място, което да позволи повече движения нагоре.
 • В същото време забелязахме, че лентата за трудност отново се е стиснала, което означава, че някои от миньорите биха могли да капитулират. Като известният анализатор Уили Ву обясни, обръщането на лентата за трудност може да сигнализира за началото на бик. Въпреки това колко дълго ще продължи това изстискване е друг въпрос.
 • Ние вярваме, че 10500 все още може да бъде значително ниво на съпротива и двойката може да не възстанови успешно такива нива само с един опит. Смятаме, че предишните два върха на 10077 и 9955 могат да бъдат от съществено значение в краткосрочен план. Ако възстановяването на тези две нива бъде потвърдено, това може да затвърди основата за преминаване над 10500.

Фигура 3: BTCUSDT дневна графика

Източник: OKEx; Tradingview

ETHUSDT – Признаци показват, че биковете се уморяват?

 • ETHUSDT доведе до още по-съществен пробив от предишния модел на триъгълника и оттогава ралито продължава. Някои признаци обаче показваха, че ралито може скоро да започне да се уморява.
 • Виждаме, че MACD остава положителен, което означава, че инерционният импулс все още е непокътнат. RSI обаче вече е бил в зоната на свръхкупност, сигнализирайки, че биковете може да се нуждаят от повече консолидации, преди да продължат.
 • Освен това, двата реда на стохастиката са се смесили в свръхкупената зона, което може да е друг тревожен знак за ETH бикове, тъй като това също може да засили случая на ралито, което започва да се уморява.
 • Ние вярваме, че височината на 30 април близо до 227 може да е първото ниво, което да гледате от долната страна, докато високата на 8 март близо до 251 може да бъде друга зона за гледане.

Фигура 4: Дневна графика на ETHUSDT

Източник: OKEx; Tradingview

ADAUSDT – Време е да се обърнеш?

 • ADAUSDT е подсилена от скорошната съобщение от предстоящия хард форк на Shelley и двойката е една от най-добре представящите се крипто през последните седем дни.
 • Ние обаче вярваме, че ралито може да бъде по-здравословно, ако консолидацията се материализира.
 • Импулсните показатели също могат да засилят случая на консолидация на цените, тъй като стохастикът първоначално е произвел мечи кросоувър в зоната на прекупване. В същото време RSI беше дълбоко в прекупената зона.
 • Също така, крайният осцилатор беше в мечешка дивергенция, като цената доведе до някои по-високи върхове, докато UO не последва.
 • Идеалният случай би бил консолидация на текущи нива, вместо повторно тестване на поддръжката в дъното на канала близо до 0,057.

Фигура 5: Дневна диаграма на ADAUSDT

Източник: OKEx; Tradingview

LTCUSDT – Задава за тестване на 200 MA

 • LTCUSDT се очаква да се тества 200-дневната зона на плъзгаща се средна, която в момента е малко под 50 и е близо до горното съпротивление на модела на триъгълника. Това също е област, която не се тества от началото на март.
 • Вярваме, че настоящият слаб импулс може да не позволи на цената да надхвърли тези нива в краткосрочен план, въпреки че MOM има известен пробив от низходящия канал.
 • Тъй като RSI достига нивата на свръхкупност, това подсилва случая на повторно тестване на долната опора на триъгълника, преди да се получи пробив.

Фигура 6: LTCUSDT дневна графика

Източник: OKEx; Tradingview

Автор: Сайръс Ип – изследователски анализатор

Публикувай от: OKEx

02 юни 2020 г.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner