Как да използвате BTC на Ethereum и други с OKEx Cross-Chain Gateway

Ръководство стъпка по стъпка за използване на Cross-Chain Gateway на OKEx

Докато биткойнът остава водещата цифрова валута в много аспекти, той насърчи растежа на нови екосистеми, като пространството DeFi, задвижвано от различни протоколи. С този бум на растеж потребителите разбираемо търсят по-голяма гъвкавост, когато става въпрос за използване на техните цифрови активи – било то Bitcoin, ETH или други монети и токени. За да улесни участието на потребителите в тези процъфтяващи екосистеми, OKEx стартира своята услуга Cross-Chain Gateway.

Какво представлява OKEx Cross-Chain Gateway?

OKEx Cross-Chain Gateway е услуга с едно щракване, позволяваща на потребителите да конвертират чужд маркер в естествен за поддържани публични блокчейн, без никакви такси за транзакции. Такъв механизъм за директно преобразуване позволява на потребителите лесно да участват в екосистемите на популярни публични блокчейн. Потребителите на OKEx например могат да конвертират своите BTC с помощта на Cross-Chain Gateway и да получат съвместим токен, използваем в DeFi екосистемата, задвижвана от Ethereum.

В момента OKEx Cross-Chain Gateway поддържа BTC, DOT и FIL. Тези три цифрови актива могат да бъдат конвертирани в K-токени, а именно BTCK, DOTK и FILK, които след това могат да бъдат използвани в мрежата Ethereum. Занапред, OKEx ще направи повече токени на разположение за конверсии с кръстосана верига, а потребителите също ще могат да изтеглят своите K-токени в други публични блокчейн като OKExChain и TRON.

Какви са ползите от използването на OKEx Cross-Chain Gateway?

Потребителите на OKEx се радват на редица предимства, когато използват Cross-Chain Gateway за конвертиране на своите монети или жетони:

  • Преобразуване на стабилна стойност
  • Моментално преобразуване без такси за транзакции
  • Налични прозрачни записи на Etherscan
  • Висока ликвидност

Първо, потребителите могат да конвертират своите крипто активи в K-токени в съотношение 1: 1. Например 1 BTC може да се преобразува директно в 1 BTCK. Подобна стабилна конверсия на стойност елиминира нестабилността на цените, наблюдавана по време на традиционните конверсии между активи.

Освен това, OKEx Cross-Chain Gateway предлага безпроблемно изживяване с едно кликване за потребителите. След като преобразуването приключи, K-жетоните се кредитират във финансовата сметка на потребителя и в процеса не се начислява такса за транзакция.

Интелигентният договор Cross-Chain Gateway е с отворен код и е бил одитиран от SlowMist, известен публичен одитор на трета страна. Освен това, информация, свързана с BTCK, DOTK и FILK е публично достъпен на Etherscan. 

И накрая, OKEx прие строги стандарти за избор на K-токени, налични в Cross-Chain Gateway. Тези K-токени се избират въз основа на пазарна капитализация, висока ликвидност по веригата и обща популярност. BTC, DOT и FIL изпълниха горепосочените критерии и тяхното преобразуване може да донесе допълнителна ликвидност на други публични блокчейни, включително Ethereum.

Използване на OKEx Cross-Chain Gateway за конвертиране на активи

Можете да конвертирате активите си в няколко стъпки, като използвате OKEx Cross-Chain Gateway.

Стъпка 1: Отворете Cross-Chain Gateway

Отидете до "| Повече ▼" в горната лента за навигация на уебсайта на OKEx и кликнете върху Cross-Chain Gateway за да продължите.

Стъпка 2: Придвижете се до интерфейса за преобразуване

Страницата Cross-Chain Gateway очертава ключовите му характеристики и предимства и позволява на потребителите да започнат да конвертират цифрови активи, като щракнат върху Cross-Chain с едно кликване.

Стъпка 3: Въведете подробности за преобразуването

Понастоящем услугата Cross-Chain Gateway поддържа преобразуване между BTC и BTCK, FIL и FILK и DOT и DOTK.

Преди преобразуването на токените потребителите могат да четат за K-токени и да преглеждат статистически данни като брой на жетоните в обращение, заложени токени, унищожени символи и т.н..

Полето за преобразуване ви позволява да изберете поддържан актив и съответната му двойка, преди да въведете подробностите за вашата заявка за преобразуване. След като сте готови, щракнете Конвертиране за да продължите, прегледайте подробностите и кликнете Потвърдете да финализираме.

Стъпка 4: Прегледайте транзакцията си

За да видите транзакцията си, можете да кликнете върху Моите активи от падащия списък под "Активи" меню в горния десен ъгъл.

Стъпка 5: Изтеглете вашите K-токени (по избор)

За изтегляне на K-токени можете да започнете, като кликнете върху Оттегляне от падащия списък под "Активи" меню.

Сега изберете валутата за теглене и изберете На веригата или Вътрешен като метод за изтегляне. On-chain означава, че изтеглянето на токени се записва в блокчейна Ethereum.

В този пример ще изтеглим BTCK. Въведете BTCK адрес, бележка за адрес, размер на трансфера и такса за услуга, за да продължите. За теглене по веригата минималният размер на таксата за услуга е 0,0004 BTCK. Ако искате да ускорите тегленето, можете да въведете по-висока такса за услуга. Щракнете продължи за да продължите.

Опцията за вътрешен трансфер се отнася до прехвърлянето на K-токени извън веригата към друг акаунт на OKEx. За такъв трансфер изберете ОК като платформа за получател и въведете идентификатора на акаунта на получателя с бележката за адреса.

След това въведете сумата, която искате да преведете, и кликнете продължи за да продължите. Имайте предвид, че за разлика от прехвърлянето по веригата, за вътрешни тегления няма да се начисляват такси.

Не сте търговец на OKEx? Научете как да започнете да търгувате!

Следвайте OKEx

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner