Биткойн води Q2 рали на активи с 42% скок, въпреки че не преминава $ 10K – Market Watch Weekly

Цената на биткойн (BTC) се колебаеше в тесния диапазон между $ 8 900 и $ 9 300 през миналата седмица, завършвайки със загуба от -0,62% според OKEx Spot Price, като реализираната от нея едномесечна волатилност достигна ново дъно от 35%.

BTC / USD Реализирана волатилност. Източник: Косо

Междувременно според BTC.com, Хеш процентът на биткойн продължи да расте, отчитайки 6% увеличение тази седмица, достигайки нов рекорд за всички времена от над 123 EH / s. Увеличаването на скоростта на хеширане също ще предизвика нарастване на трудността при добив; обаче по-евтината електроенергия поради сезона на наводненията в Китай може да се противопостави на това засега.

Що се отнася до представянето, Cardano (ADA) ръководи групата с голяма капитализация за четвърта поредна седмица, печелейки огромни 20,57% седмично след дългоочакваното надграждане на Shelley. Ether (ETH), втората по големина цифрова валута, завърши седмицата с много скромно увеличение от 0,93%, докато EOS беше подсилен с 1,69% от пускането на VOICE бета – базирана на EOS социална мрежа.

Bitcoin SV (BSV) за пореден път беше най-големият губещ по отношение на криптовалутите с голяма капитализация, като спадна с -3,99% тази седмица.

Секторът на DeFi продължи да остане горещ миналата седмица, където Synthetic (SNX) и Kyber Network (KNC) скочиха над 30%, докато Bancor (BNT) и 0X (ZRX) отчетоха 20% или повече печалби. Общата пазарна стойност на токените DeFi се е увеличила до 7,35 млрд. Долара от 6,3 млрд. Долара от миналия понеделник, според Пазарна капитализация на DeFi.

Седмична възвръщаемост на основните криптовалути 6 / 22–6 / 28. Източник: TradingView

Биткойнът надмина основните класове активи през Q2

Масивният фискален и паричен стимул помогна на фондовите пазари, цените на златото и биткойните да се покачат рязко през второто тримесечие, като Биткойн оглави ралито с възвръщаемост от 42,2%. Заслужава да се отбележи обаче, че биткойнът показа постепенна тенденция на намаляване на възвръщаемостта през второто тримесечие – 34,4% увеличение през април, 34,4% увеличение през май, 9,5% увеличение през юни и -3,3% спад през юни. През април обаче биткойнът беше стимулиран главно от очакването за третото му наполовина, когато през последните два дни на месеца той нарасна с цели 23%.

От друга страна, докато Биткойн се бореше да пробие границата от 10 000 долара, Nasdaq се върна на нов рекорд за всички времена, след като публикува тримесечна възвръщаемост от 30%, а S&P 500 нарасна с 20% – най-големият си тримесечен прираст от Q4 1998 г. Златото достигна и рекордни рекорди, които не са наблюдавани от октомври 2012 г., след като отчете 12,9% тримесечна възвръщаемост.

Като цяло става ясно, че ранните прогнози на пазара за тримесечието са били прекалено песимистични и възстановяването вероятно ще продължи през втората половина на 2020 г..

Биткойн срещу основните класове активи през Q2. Източник: TradingView, OKEx

Едномесечната корелация между BTC и SPX постепенно се е превърнала от отрицателна в положителна през последните три месеца и сега върви на 66%, което предполага относително силна корелация между тези два актива – междувременно корелацията между BTC и златото се движи близо до 0%.

Биткойн – S&P 500 Реализирана корелация. Източник: Косо

Технически анализ на биткойн

Свещникът с чук в неделя на дневната графика показва, че разпродажбата е потенциално приключила и в краткосрочен план предстои движение на цената нагоре. 30-дневната пълзяща средна и 60-дневната пълзяща средна обаче формираха мечи кръст, намалявайки част от настроението за покупка, което разчиташе на този показател като референтен.

Видяхме възходяща дивергенция на RSI (т.е. индекса на относителната сила) на часовата графика. Въпреки това, тъй като горната съпротива все още е около $ 9 250, търговците ще очакват пробив, преди да се присъединят към ралито в брой.

OKEx BTC Spot Price (BTC / USDT) 1h диаграма. Източник: TradingView

Поглед напред тази седмица

Тази седмица не очакваме големи макроикономически актуализации, с изключение на PMI за непроизводствени ISM и първоначалния доклад за безработица.

В крипто, TRON (TRX) ще пусне v4.0 от своя протокол на 7 юли и Kyber Network (KNC) ще представи KyberDAO на същия ден. Междувременно VeChain (VET) се покачва на Новини че ще проведе основна бележка на Световната конференция за изкуствен интелект, проведена от правителството на общината в Шанхай на 9 юли.

OKEx Insights представя пазарни анализи, задълбочени функции, оригинални изследвания & подбрани новини от крипто професионалисти. Следвайте OKEx Insights на и .

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner