KuCoin е компрометиран и BitMEX се зарежда, но името на маркера MOUN на Reddit се проверява

Най-големите истории от света на криптовалутите, които може би сте пропуснали

Това беше изключително драматична седмица в света на блокчейн и криптовалутите – особено що се отнася до регулирането на Съединените щати. Видяхме една голяма борса за дигитални активи, компрометирана за загуба от над 150 милиона долара и друга борса за деривати на криптовалути, начислена от Министерството на правосъдието на САЩ и комисията по търговия с фючърси на САЩ. Междувременно Службата за вътрешни приходи възлага договори за нарушаване на функциите за поверителност на Monero, а наградата на Reddit MOON общността неочаквано каца на пословичната луна.

Ето всичко, което трябва да знаете за тези истории и много други, в изданието на OKEx Insights за новини от седмицата на OKEx Insights.

KuCoin компрометиран, средства, прани чрез децентрализирани борси

KuCoin, базирана в Сингапур борса за дигитални активи, видя, че най-малко 150 милиона долара са източени от горещите си портфейли след един или повече хакери според съобщенията получи достъп до своите лични ключове. Бяха откраднати множество криптовалути и базирани на Ethereum токени – с неотдавнашни оценки, по-големи от първоначално съобщените.

Ключови продукти за внос

 • В отговор на това различни проекти упражняваха централизиран контрол чрез замразяване или обръщане на своите интелигентни договори – поставяйки под въпрос колко децентрализирани всъщност са много от тях.
 • Децентрализираните борси Kyber Network и Uniswap също бяха поставени под светлините на прожекторите, след като крадците започнаха да се опитват да изпират откраднатите средства чрез DEX. Това може да привлече повече регулаторно внимание, тъй като децентрализираният обмен продължава да расте.

Основателите на BitMEX са обвинени от Министерството на правосъдието на САЩ и CFTC

Министерството на правосъдието на САЩ е официално таксуван Основателите на BitMEX Артур Хейс, Самюел Рийд и Бенджамин Дело за нарушаване на Закона за банковата тайна и заговор за нарушаване на финансовите закони. Обвинен бе и ръководителят на бизнеса за развитие на борсата на деривати Грегъри Дуайър. Новините за обвиненията доведоха до падане на цената на Биткойн от $ 10,892 до $ 10,438, спад от повече от 4%, като алткойните също се сблъскаха с големи разпродажби.

Ключови продукти за внос

 • Юридическата сага, която ще настъпи, вероятно ще привлече значително медийно внимание и в бъдеще, тъй като мнозина очакват Hayes и други ръководители на BitMEX енергично да се защитават в съда. Адвокатът на Дуайър вече заяви, че ще оспори обвиненията.
 • BitMEX наскоро обяви, че ще започне задължителна проверка на самоличността „Познайте вашия клиент“, което някои от бранша видяха като червен флаг, че обменът на деривати може да усеща топлината от американските регулатори.

IRS възлага два договора, за да наруши поверителността на Monero

След като публикува за първи път целта си да унищожи криптовалутата Monero, която затруднява транзакциите, Службата за вътрешни приходи възложени договори към Chainalysis и Integra FEC. Договорите са на стойност $ 625 000, а получателите са избрани от общо 22 кандидати.

Ключови продукти за внос

 • Цената на XMR – може би изненадващо – реагира благоприятно на новината, че IRS е възложила договори за пробиване на нейния протокол за поверителност. След съобщението монетата за поверителност нарасна с 12,3% и се увеличи с 3% от времето на печата. През изминалата година XMR е нараснал с 82,3%.
 • Не е изненадващо, че Chainalysis спечели договор, тъй като редовно получава такива договори за проследяване на блокчейн от правителството на Съединените щати. Integra FEC, от друга страна, е относително непознато име в бранша.

Цената на XMR се е увеличила от присъждането на договорите на IRS за пробиване на нейния протокол, фокусиран върху поверителността. Източник: CoinGecko

Kik наруши закона за ценните книжа, Salt трябва да предложи възстановяване на суми на инвеститорите от ICO

Kik Interactive Inc. е нарушила закона за ценните книжа, като е събрала 100 милиона долара чрез символична продажба през 2017 г., според сряда управляващ от американски окръжен съдия за южния окръг на Ню Йорк, съдия Алвин Хеллерщайн. Оттогава главният изпълнителен директор на Kik Тед Ливингстън предлага възможността за обжалване на решението, което идва след като Комисията по ценните книжа и борсите заведе дело през 2019 г..

В същото време SEC има наредени че Salt Lending трябва да предложи възстановяване на инвеститорите за първоначалното си предлагане на монети от 2017 г. след нарушаване на закона за ценните книжа. Salt трябва да плати и сетълмент от 250 000 долара, тъй като не е регистрирал продажбата на символи в регулатора. Платформата за кредитиране обаче впоследствие ще регистрира своите SALT токени като ценни книжа.

Ключови продукти за внос

 • Решението срещу Kik вероятно няма да бъде изненада за мнозина в криптовалутното пространство, които са проследили правната му битка с SEC, предвид очевидно очевидния му провал на теста Howey – показател, създаден от Върховния съд, който преценява дали транзакциите са или не могат да се считат за ценни книжа.
 • Решението срещу Salt може да изглежда малко като силен шамар по китката, тъй като платформата за отпускане на заеми трябва да предлага само възстановяване, за разлика от директното възстановяване. Споразумението от 250 000 долара също е относително малка санкция в индустрия, която ежедневно се справя със значително по-високи цифри.
 • Цената на SALT – може би изненадващо – изпомпва 140% след новината. Това може да е реакция на намерението на платформата за кредитиране да регистрира маркера като ценна книга в SEC.
 • Въпреки че в момента сме към края на 2020 г., тези решения илюстрират, че нерегистрираните предложения за ценни книжа от лудостта на ICO за периода 2017–2018 г. няма да избегнат безвъзмездно.

Цената на SALT реагира благоприятно на заповедта на SEC, че платформата за кредитиране трябва да предложи на инвеститорите възстановяване. Източник: CoinGecko

Токенът на общността Reddit MOON вижда пазарната капитализация да е пословична луна

Общият токен на Reddit за r / CryptoCurrency subreddit, MOON, в момента се продава за базиран на Ethereum стабилен DAI – по кръгово движение.

MOON съществува само в тестовата мрежа на Rinkeby и като такава не се продава на отворения пазар на криптовалути. Уебсайт, наречен xmoon.exchange, позволи на притежателите на MOON да преобразуват своите тестови токени в производен продукт, наречен xMOON, който след това може да се търгува чрез автоматизирана борса на маркет мейкър за xDAI, производно на DAI, което лесно може да бъде конвертирано в популярната стабилна монета.

Ключови продукти за внос

 • Към момента на натискане, 1 MOON токен струва приблизително 0,067 DAI – надолу от първоначалната си стойност от 0,095 DAI. Като се има предвид сегашното му предлагане и обменния курс с DIA, текущата пазарна капитализация на общността е умножена комично на територия на септилиона, по-висока от тази на цялата световна икономика.
 • Бързо намаляващият обменен курс вероятно ще върне пазарната капитализация на MOON token обратно в по-реалистични цифри.
 • Досега маркерът MOON беше до голяма степен безполезен. Децентрализираното заместване на MOON в xMOON в xDAI в DAI обаче отпечатва някои активни Redditors "безплатни пари."

Пазарната капитализация на DAI се е увеличила драстично през последните месеци, водена предимно от търсенето на децентрализирано финансиране. Източник: CoinGecko

OKEx Insights представя пазарни анализи, задълбочени функции, оригинални изследвания & подбрани новини от крипто професионалисти. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner