Данните за дериватите на ETH показват несигурност преди надстройката на Ethereum 2.0

Партньорството между OKEx и skew направи данните за търговия с деривати на ETH достъпни за обществеността, предлагайки нови инструменти за по-добра информация.

Докато Bitcoin (BTC) е фактическият пазарен лидер в криптовалутното пространство, друг дигитален актив, който е преживял трудни пазарни цикли и пренареждане на редиците, е Ether (ETH). Когато по-голямата част от цифровите активи се управляват единствено от маркетингова реклама или попадат в "пароизолация" категория, мрежата Ethereum популяризира повечето иновации, които виждаме в крипто пространството днес.

Независимо дали става въпрос за децентрализирани борси, автоматизирани парични пазари, автономни организации или някое от стотиците децентрализирани приложения, изградени в мрежата, Ethereum направи еднолично блокчейн технологията много по-достъпна. Всъщност мрежата допринесе за лансирането на цели ниши, като предлагането на монети (ICO / STO / IEO и др.) И по-новите децентрализирани финанси.

Тъй като общата стойност, заключена в мрежата на Ethereum, продължава да нараства и стартирането на Ethereum 2.0 се приближава, интересът към ETH естествено се увеличава. За да улесни търговците и анализаторите, OKEx за пореден път си сътрудничи с аналитична фирма, която иска да споделя публично данни от своите пазари за ETH фючърси и ETH опции.

Новото Таблото за управление на OKEx Ether е наклонено ще стартира днес и в тази статия ще разгледаме няколко класации, достъпни за участниците на пазара в резултат на това партньорство. За по-задълбочено въведение в данните за дериватите на OKEx, читателите могат да разгледат нашето ръководство за таблото за деривати на Bitcoin.

Графики за фючърси и опции на OKEx ETH

Таблото за управление на дериватите на OKEx ETH с изкривяване има общо 15 набора от данни. Те включват графики за ETH фючърси, суапове и опции, отворени лихви и обеми, ETH суап спрямо спот цена, ETH фючърси на годишна база, ETH опции, отворени лихви чрез стачка, най-големи обеми ETH опции и др..

Избрахме няколко от наличните набори от данни за този преглед. Ако се интересувате да научите повече за фючърсите и опциите, моля, направете справка с нашето ръководство за крипто деривати.

24-часови фючърси и суапове на ETH. Източник: изкривяване

Полезна за бърза справка, тази диаграма показва обемите на търговия за фючърси и суапове на ETH (с маржова маржа и USDT) на OKEx през последните 24 часа. От графиката по-горе можем да отбележим, че суапът ETH-USDT е най-популярният договор, представляващ 28% от обема, последван от фючърсните договори ETH-USD, който изтича на 25 декември 2020 г..

ETH фючърси и суапове – Ежедневен обем и отворена лихва. Източник: изкривяване

Друга важна диаграма за оценка на пазарната активност, отвореният интерес тук обозначава стойността на отворени или неуредени договори – докато обемът показва стойността на търгуваните договори. Нарастващият отворен интерес предполага откриване на нови позиции, докато намаляващ отворен интерес може да се дължи на затваряне на позиции – независимо дали поради взимане на печалба, ликвидация или изтичане.

Обеми на ETH опции и открит интерес. Източник: изкривяване

Подобно на фючърсните обеми и диаграмата с отворени лихви по-рано, тази диаграма обозначава същите показатели за пазарите на ETH опции. Разглеждайки и двете, бързо става очевидно, че фючърсите на Ether са по-популярни, но че пазарът на опции също има прилични обеми и отворени лихвени цифри.

ETH фючърси на годишна база. Източник: изкривяване

Полезна диаграма за анализаторите на пазара, фючърсната база представлява разликата между спот базовите активи и цените на фючърсите. Ако пазарът е бичи, основата е положителна, тъй като фючърсите се търгуват на по-високи цени в сравнение с спот пазара. В мечи фази фючърсите могат да търгуват по-ниско от спот, изпращайки базата в отрицателна територия.

Като се има предвид тяхната корелация, фючърсната основа по всяко време е индикатор за пазарните очаквания около бъдещите резултати на базовия актив. Графиката по-горе показва как основата на ETH фючърсите остава предимно положителна през последните 30 дни, с периодични спадове, особено през първата половина на септември.

Интересното е, че тези капки съответстват тясно на тези, които се виждат в показаната по-долу диаграма Данни за биткойн фючърси от OKEx, който се предлага и при изкривяване.

BTC фючърси на годишна база подвижна база. Източник: изкривяване

Въпреки че са ясно корелирани, двете диаграми показват как основата на Ether е много по-малко устойчива в сравнение с биткойните и бързо следва ценовите спадове. Това показва, че доверието на пазара в бъдещите резултати на Ether е сравнително по-слабо и лесно се разклаща.

Опциите за ETH отварят интерес чрез стачка. Източник: изкривяване

И накрая, ще разгледаме диаграмата за отворен интерес на опциите ETH чрез стачка, която отразява натрупването на позиции (отворена лихва по оста y) в различни ценови точки (по оста x). Освен натрупването на отворени лихви около текущата пазарна цена (~ $ 350), диаграмата по-горе показва големи концентрации на отворен интерес и в двете крайности. Можем да видим позиции, изградени около $ 600 и по-високи, както и около $ 200 и по-ниски.

Този модел до известна степен показва, че участниците на пазара са несигурни и нерешителни относно бъдещото представяне на базовия инструмент – настроенията, отразени и в базовите диаграми по-горе.

От фундаментална гледна точка тази липса на увереност и несигурност може да е резултат от предстоящата актуализация на Ethereum 2.0. За разлика от незначителните подобрения на протокола, това надграждане е основно и ще премести мрежата Ethereum от доказателство за работа към доказателство за залог. Като се има предвид как цялостните екосистеми работят в мрежата, излишно е да се казва, че това надграждане и успешното му стартиране се карат много.

С тези графики за деривати на ETH, които вече са обществено достъпни, се надяваме участниците на пазара да могат да използват данните за по-добро разбиране на пазарите на ETH.

Не сте търговец на OKEx? Научете как да започнете да търгувате!

OKEx Insights представя пазарни анализи, задълбочени функции, оригинални изследвания & подбрани новини от крипто професионалисти.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner