Els comerciants minoristes de Bitcoin van quedar atrapats per la falsificació de dilluns, ja que els futurs revelen una confiança decreixent

Futures Friday és una revisió setmanal de futurs trimestrals de Bitcoin a OKEx

Aquesta setmana Bitcoin (BTC) va registrar un ràpid descens després d’un augment igualment fort. Els OKEx Quarterly Futures (BTCUSD0925) es van precipitar per dilluns per sobre dels 12.800 dòlars, fent una falla falsa abans de retrocedir per sota dels 12.000 dòlars el dimecres. Des de llavors, Bitcoin ha rondat els 12.000 dòlars, amb una volatilitat cada vegada menor.

Cal destacar que Bitcoin i les fitxes de finançament descentralitzades han vist una divergència en les seves tendències de preus. Dilluns, Bitcoin va recuperar l’1,5% del seu domini, però després del dimecres, quan el sector DeFi va guanyar impuls alcista, Bitcoin es va mantenir feble.

Tot i que la moneda digital líder ara ha provat el suport de 11.800 dòlars tres vegades des de dimecres, els rebots no han estat tan forts.

Si mirem les dades de negociació d’OkEx, tornem a veure inversors minoristes que persegueixen la concentració i, finalment, queden atrapats pels màxims. Això és evident per la correlació inversa entre la relació llarg / curt i el preu.

La base BTC entre el futur trimestral i el spot també va caure extremadament ràpid després de dimecres, cosa que indica que la falsa fugida a mitjan setmana va fer que els participants del mercat perdessin la seva confiança a mitjà termini.

Gràfic trimestral de futurs de BitcoinOKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD0925) 1h gràfic – 21/08. Font: OKEx, TradingView

Lectures de dades de negociació OKEx

Visiteu la pàgina de dades de negociació OKEx per explorar més indicadors

Relació BTC llarg / curt

La ràtio llarg / curt només va augmentar ràpidament després de la pujada del dilluns, començant des de l’1,03 fins arribar a l’1,37 del dijous. Això indica que els inversors minoristes han estat perseguint la recuperació de preus i comprant amb pèrdua.

A més, sense que hi hagi cap més avanç en el preu, ja que la ràtio es va elevar dijous, després de la qual va baixar fins al seu nivell actual d’1,08, semblaria que els comerciants minoristes es van rendir a nivells inferiors..

La ràtio llarg / curt actual és baixa per a un mercat alcista, però un valor superior a 1 també indica que el mercat encara no és molt baixista. Mentrestant, l’interès obert no va millorar després de la gran caiguda, cosa que significa que els comerciants adopten un enfocament d’esperar i veure.

Relació Bitcoin llarg / curt: 8 / 14-8 / 21Hora de recollida de dades: 8/14 4:00 am UTC a 8/21 4:00 am UTC

La relació llarg / curt compara el nombre total d’usuaris que obren posicions llargues amb els que obren posicions curtes. La proporció es compila a partir de tots els futurs i permutes perpetus, i el costat llarg / curt d’un usuari està determinat per la seva posició neta a BTC.

Al mercat de derivats, cada vegada que s’obre una posició llarga, aquesta s’equilibra amb una posició curta. El nombre total de posicions llargues ha de ser igual al nombre total de posicions curtes. Quan la proporció és baixa, indica que hi ha més gent que sosté pantalons curts.

Base BTC

La prima a OKEx Quarterly Futures va arribar dilluns a un màxim de 350 dòlars i es va reduir sorprenentment a mesura que va baixar el preu. Ha baixat a 180 dòlars avui, i fins i tot en comparació amb els 280 dòlars del divendres passat, això suposa una caiguda important. Això indica una manca de confiança del mercat després de la ruptura falsa de mitjan setmana.

Gràfic base Bitcoin: 8 / 14-8 / 21Hora de recollida de dades: 8/14 4:00 am UTC a 8/21 4:00 am UTC

Aquest indicador mostra el preu trimestral de futurs, el preu de l’índex spot i també la diferència bàsica. La base d’un temps concret és igual al preu trimestral de futurs menys el preu de l’índex spot.

El preu dels futurs reflecteix les expectatives dels comerciants sobre el preu de Bitcoin. Quan la base és positiva, indica que el mercat és alcista. Quan la base és negativa, indica que el mercat és baixista.

La base dels futurs trimestrals pot indicar millor la tendència del mercat a llarg termini. Quan la base és alta (positiva o negativa), significa que hi ha més marge per a l’arbitratge.

Interès obert i volum de negociació

L’interès obert va arribar al màxim a 1.330 milions de dòlars després de la ruptura del dilluns i després va començar un descens gradual. Combinat amb inversors minoristes que persegueixen preus més alts, és evident que les balenes van anar tancant els beneficis després del repunt dels preus.

Amb la recuperació de l’OI a 1.141 milions de dòlars (fins i tot inferior als 1.200 milions de divendres passat), és possible que el mercat necessiti més temps per acumular posicions abans del proper gran moviment.

Interès obert de Bitcoin i volum de negociació: 8 / 14-8 / 21Hora de recollida de dades: 8/14 4:00 am UTC a 8/21 4:00 am UTC

L’interès obert és el nombre total de futurs / swaps pendents que no s’han tancat en un dia determinat.

El volum de negociació és el volum total de negociació de futurs i swaps perpetus durant un període de temps específic.

Si s’obren 2.000 contractes llargs i 2.000 contractes curts, l’interès obert serà de 2.000. Si el volum de negociació augmenta i l’interès obert disminueix en un curt període de temps, pot indicar que moltes posicions estan tancades o s’han vist obligades a liquidar. Si tant el volum de negociació com l’interès obert augmenten, indica que s’han obert moltes posicions.

Relació de préstecs de marge BTC

És interessant assenyalar que la ràtio de préstecs de marge BTC, similar a la ràtio llarg / curt, havia anat disminuint durant la pujada del dilluns, baixant de 14 a tan baix com 11 en 12 hores. També va augmentar ràpidament després que el preu arribés a un màxim de 12.800 dòlars, cosa que podria indicar que hi havia alguns participants del mercat que van demanar prestat BTC per reduir l’actiu subjacent durant la pujada..

Aquesta ràtio ha tornat a recuperar-se fins a prop dels 14, gairebé el mateix valor que el divendres passat, sense cap altre canvi.

Relació de préstecs de marge Bitcoin 8 / 14-8 / 21Hora de recollida de dades: 8/14 4:00 am UTC a 8/21 4:00 am UTC

La ràtio de préstecs de marge són dades comercials al mercat puntual que mostren la proporció entre els usuaris que demanen prestats USDT versus els préstecs BTC en valor USDT durant un període de temps determinat.

Aquesta ràtio també ajuda els comerciants a examinar el sentiment del mercat. En general, els comerciants que presten USDT tenen com a objectiu comprar BTC, i els que prenen BTC tenen com a objectiu reduir-lo.

Quan la ràtio de préstec de marge és elevada, indica que el mercat és alcista. Quan és baix, indica que el mercat és baixista. Els valors extrems d’aquesta ràtio han indicat històricament inversions de tendència.

Informació del comerciant

Robbie, analista d’inversions d’OKEx

Vam observar una forta presa de beneficis després de la pujada de dilluns, i aquesta tendència es manté una mica activa, amb Bitcoin incapaç de tornar forts els nivells de suport. De moment, sembla que els bous s’allunyen —esgotats per l’accident— i és menys probable que Bitcoin recuperi una forta recuperació a curt termini.

Per avançar, el preu ha de recuperar 12.300 dòlars abans que el mercat pugui recuperar la confiança per superar la resistència crítica anterior de 12.800 dòlars.

OKEx Insights presenta anàlisis de mercat, funcions en profunditat i notícies seleccionades de professionals de criptografia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner