Валидността на долния край на BTC Triangle може да доведе до цена на ниво на съпротива $ 6K

18 март: Днес пазарите на криптовалути отчитат относително ниски загуби през последните 24 часа, като повечето най-добри монети намаляват с 3-4 процента.

Цената на биткойн (BTC) продължава да се консолидира, като спада леко до около 5200 долара по време на пресата, което е спад от 3% през деня.

Ether (ETH) държи скорошни печалби, търгувайки над $ 110, въпреки че 24-часовите загуби са около 4%.

XRP на Ripple също е спаднал с почти 4 процента, като предимно се търгува настрани снощи, преди да види лек спад тази сутрин до $ 0,1429.

BTC / USD вечен суап

1H диаграма BTC / USD Данни за вечен суап. Souce: OKEx.com

Вчера, 17 март, BTC падна леко назад, след като беше блокиран близо до $ 5500, и сега се движи над $ 5,200. Търговската активност остава на ниски нива.

Екипът на OKEx за анализ на пазара смята, че почасовият триъгълник на конвергенцията постепенно се стеснява. В редки случаи той ще се премести в позиция, близка до 90 процента от края, преди да направи пробив.

До известна степен силата на пробива в тази екстремна ситуация е слаба. По-ранният пробив означава, че биковете и мечките вече са разделили победата и поражението, увереността и приемствеността след пробива също ще бъдат силни.

Понастоящем BTC все още трябва да потвърди силата на подкрепа на долния ръб на триъгълника, за да определи дали бичият триъгълник на нивото на часа е валиден. Ако цената може да получи подкрепа на тази позиция за трети път днес, вероятността за отскок ще се увеличи допълнително.

И обратно, ако се разпадне, това доказва, че моделът на триъгълника е невалиден и цената може да продължи да тества предишното най-ниско ниво от 4 400 или дори 3 800 долара.

1-дневната диаграма на Биткойн показва, че консолидацията продължава да се формира и търговската дейност продължава да намалява. Обемите на търговия се доближават до най-ниските си нива от пазарния срив миналата седмица.

Възможно е колебанията да не са драстични преди този уикенд с оглед на историческите тенденции. Всеки път, когато цената претърпи голямо движение, следващият период на почивка има тенденция да продължи поне една седмица или дори повече.

Като се има предвид, че скорошният дъмпинг беше и най-големият през последните години, можем да очакваме по-дълъг период на ниска волатилност. Не е лесно да се подготвите за следващия пробив, както за биковете, така и за мечките, в толкова кратък период след преместването на пазарите.

Също така не е лесно да се прецени дали сцената оформя дъно или просто почивка за мечките, тъй като крайната посока на движение зависи от притока на нови средства. На свой ред новите фондове зависят от основите, наистина бихме могли да предскажем само голяма вероятност.

В момента пазарът все още е песимистичен. Мечешките настроения все още са по-силни от бичи и настроението винаги има продължителност. Следователно рискът от по-нататъшна загуба все още е по-висок от рикошета.

Нива на съпротива и подкрепа

 • Краткосрочна съпротива: 5500 долара
 • Средносрочна съпротива: $ 6,000
 • Краткосрочна поддръжка: $ 4400
 • Средносрочна поддръжка: $ 3 800

ETH / USD вечен суап

1H ETH / USD вечни суап данни. Източник: OKEx.com

ETH бикове са опитвали няколко пъти, но не успяват да пробият над $ 120. 1-часовата диаграма показва възможен сигнал, че ако има твърдо съпротивление от $ 120, има голяма вероятност тенденцията да се премести, за да докосне долния ръб и дори да падне под него.

Горният ръб може да бъде докоснат само ако $ 120 стане ниво на подкрепа. След кратко преминаване през нулевата линия на MACD, цената може да се върне към отрицателна и да има низходящ сигнал за разход. Това може да е намек, че цената е готова да падне допълнително.

Инвеститорите трябва да забележат, че ако поддръжката от $ 100 бъде прекъсната в краткосрочен план, ще бъде тествана предишната ниска от около $ 86. Ако цената пробие горния ръб и отдръпването може да бъде подкрепено от нея, тогава ще видим сигнал за отскок.

Нива на съпротива и подкрепа

 • Краткосрочна съпротива: $ 120
 • Средносрочна съпротива: $ 145
 • Краткосрочна поддръжка: $ 100
 • Средносрочна поддръжка: $ 86

XRP / USD Безсрочен суап

1H XRP / USD данни за непрекъснат суап. Източник: OKEx.com

В сравнение с ETH и BTC пробивът на XRP може да дойде по-рано, тъй като цената току-що докосна долния ръб за трети път и беше подкрепена за пореден път.

Тъй като обхватът продължава да се стеснява, пробивът може да се случи всеки момент. Инвеститорите обаче трябва да забележат, че този предстоящ пробив може да е фалшив, ако обемите на търговия не се увеличат значително. В този случай тенденцията може да се върне обратно, за да се консолидира отново.

Независимо дали цената се движи нагоре или надолу, възможно е това да е грешен ход. Уверете се, че първото изтегляне може да бъде подкрепено или противопоставено от горния или долния ръб, за да бъде пробивът легитимен.

Нива на съпротива и подкрепа

 • Краткосрочна съпротива: $ 0,1510
 • Средносрочна съпротива: $ 0,1640
 • Краткосрочна поддръжка: $ 0,1375
 • Средносрочна поддръжка: $ 0,1270

Опровержение: Този материал не трябва да се приема като основа за вземане на инвестиционни решения, нито да се тълкува като препоръка за участие в инвестиционни сделки. Търгуването с цифрови активи включва значителен риск и може да доведе до загуба на инвестирания ви капитал. Трябва да сте сигурни, че напълно разбирате свързания риск и да вземете предвид нивото си на опит, инвестиционни цели и да потърсите независим финансов съвет, ако е необходимо.

Следвайте OKEx на:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner