Биткойнът вижда голям спад в затрудненията при копаенето, но майньорите все още са живи: Седмично наблюдение на пазара

Поскъпването на биткойните (BTC) се забави тази седмица след бърз рикошет миналата седмица. На традиционните пазари S&Р роза 10,21 процента тази седмица, най-голямата седмична печалба от март 2009 г. като Конгрес на САЩ гласуваха да приеме законопроект за стимули за 2 трилиона долара – най-големият в историята на САЩ. Този ход има за цел да смекчи страданията на икономиката, причинени от последиците от глобалното разпространение на коронавирус (COVID-19).

Тази седмица фючърсите на златото също се повишиха 9,5 процента, техен най-голяма седмична печалба от септември 2008 г. Биткойн се е повишил с близо 7 процента през същия период на търговия, но е спаднал след затварянето на американския фондов пазар.

Биткойн и щатските акции продължават да се различават. 90-дневният Пиърсън Коефициент на корелация между BTC и S&P 500 е паднал от пик от 0,598 на 17 март на 0,516 на 27 март, според Коинметрика.

OKEx BTC / USDT срещу S&P 500 фючърси на час. Източник: Tradingview

Драматичен спад в трудността на копаенето

Поради срива на цената на биткойн от края на февруари, мрежата на криптовалутата претърпя драматична промяна в трудността на копаенето на 26 март. Трудността на копаенето спадна 15,95 процента до 13.91T, според Oklink.com

Това е петия път в историята на биткойн, че мрежата е намалила затрудненията си с повече от 10 процента и това е най-големият спад в абсолютна хешираща мощност според Glassnode.

Според данни от пула за копаене NovaBlock, Bitcoin’s най-голям спад на трудността в проценти се е случило на 31 октомври 2011 г., когато е спаднало от 1,47 млн. на 1,20 млн., спад от 18 процента. Спадът на трудност показва, че по-малко миньори се конкурират за новоотсечени биткойни, тъй като стана по-малко изгодно да го правят.

Според BTC на Oklink наполовина страница за обратно отброяване, очаква се наполовина на биткойните да се случи около 12 май. Наградата на блока на биткойн ще намалее от 12,5 монети на блок на 6,25 след наполовина. Потребителите могат да гледат отброяването на живо на страницата.

Трудност на биткойн спрямо цена. Източник: Glassnode

Биткойн миньорите не се отказват

Според Данни за токенанализа цитиран от съоснователя и главен изпълнителен директор Джай Прасад в Twitter, салдата на миньорите не намаляват, въпреки спада на цените поради COVID-19. Най-добрите миньори и пулове работят както обикновено. Но средната продажна цена на минните платформи е спаднала с 30-50 процента в сравнение с цената преди Китайския пролетен фестивал в средата на февруари, според интервю за миньор от Odaily.

Главен изпълнителен директор на Bitmain У Джихан казах в интервю тази седмица, че е относително оптимистичен за цената на биткойн през 2020 г. Поради възстановяването на икономическата активност и политиките за количествено облекчаване на правителствата, той смята, че цената на финансовите активи трябва да се възстанови.

Освен това се появи нов тип платформа за копаене на Bitmain – Antminer S19 продава се през изминалата седмица, разпродажба в рамките на 24 часа. Изчислителната мощност на S19 достигна 110T, което в момента е най-модерната платформа за копаене, значително изпреварвайки конкурентите.

 Агрегиран баланс на миньор. Източник: Tokenanalyst

Бичият тренд линия е невалиден

Цената на биткойните е спаднала под $ 6400 в петък, което е решаващо ниво за краткосрочен до средносрочен период от време, според екипа за анализ на пазара на OKEx от 27 март. Цената прекъсна бичия тренд в часовата графика. Водещата криптовалута се търгува около 6 200 долара по време на пресата.

Цена на OKEX BTC / USDT. Източник: OKEx

Дългото / късо съотношение BTC – което показва съотношението на потребителите с нетни дълги срещу къси позиции за даден период от време – в момента се връща към 0.96 след спад до 0.67 в събота, 28 март. Броят на потребителите с къси позиции все още е малко по-висока от дългата.

BTC дълго / късо съотношение 3 / 22-3 / 30. Източник: OKEx Данни за търговия с деривати

Новият договор за тримесечен фючърс на биткойни (BTCUSD0626) стартира в петък следобед, хонконгско време. Графиката по-долу показва отрицателна премия от $ 44 между тримесечните бъдещи и спот цените по време на пресата, което показва, че мнозинството от участниците на пазара очакват спот цената да се движи надолу напред.

BTC Тримесечна бъдеща основа 3 / 22-3 / 30. Източник: OKEx Данни за търговия с деривати

Опровержение: Този материал не трябва да се приема като основа за вземане на инвестиционни решения, нито да се тълкува като препоръка за участие в инвестиционни сделки. Търгуването с цифрови активи включва значителен риск и може да доведе до загуба на инвестирания ви капитал. Трябва да сте сигурни, че напълно разбирате свързания риск и да вземете предвид нивото си на опит, инвестиционни цели и да потърсите независим финансов съвет, ако е необходимо.

Следвайте OKEx на:

Steemit: https://steemit.com/@okex-official

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner