Какво е Сатоши? Пълно ръководство

Ако сте нов в биткойн (BTC) или сте на пазара от известно време и въпросът „Какво е сатоши?“ продължава да ви притеснява, тогава не се притеснявайте за това. Имаме ясен отговор на този въпрос. 

Всъщност в това ръководство ще отговорим на въпроса „Какво е Сатоши?“ и дори повече. Ще разгледаме значението на думата „сатоши“, колко сатоши са в биткойн и какво струва сатоши.

Какво е Сатоши?

Нека започнем отначало: Какво е Сатоши? Сатоши е името, дадено на най-малката биткойн единица. Това е еквивалентно на това как центите работят за долари или евро. Основната разлика е, че съотношението сатоши към биткойн е 100 милиона. Това означава, че има 100 милиона сатоши (известни също като сатс) на BTC.

Сега знаем, че 1 BTC се равнява на 100 милиона сатоши. Това със сигурност може да бъде полезно при малки плащания. В днешно време $ 20 в BTC са равни на 0 000571 BTC ($ 35 000 за BTC). Ако използваме сатоши, $ 20 биха били равни на 57.142,85 сатоши. По този начин става по-бързо и по-лесно да се използват Satoshis, а не BTC.

биткойн монета с бебешки син и розов фон, който помага на потребителите да разберат какво е сатоши

Какво е стойност на Сатоши?

След това това ни дава отговор на следващия ни въпрос: Какво струва Сатоши? За да знаете цената на 1 сатоши, ще трябва да разделите цената на 1 BTC на 100 000 000. По този начин, ако 1 BTC е равен на $ 35 000, всеки сатоши ще струва $ 0,00035. Колкото по-висока е цената на BTC, толкова по-висока е цената на всеки сатоши и обратно.

Отговорът на „Какво е единица Сатоши?“ е много ясно. Говорим за възможно най-малката единица биткойн. Цената на всеки сатоши ще се определя от пазарната цена на BTC, най-голямата криптовалута в света.

В момента има няколко сайта които ни позволяват да получим достъп до живата цена на сатоши. Наличието на ясна представа какво струва сатоши би ни позволило да разберем по-добре крипто пазара. Освен това може да ни бъде полезно да боравим със средствата си и да разберем как работи Биткойн.

Много поддръжници на биткойни предпочитат да оценяват нещата в сатоши. Това обаче не е стандартът. Повечето от цените все още са представени в биткойн, а не в сатоши. Въпреки това, това не спря компаниите и някои платформи да започнат да използват sats и да заменят BTC като разчетна единица.

Може ли Сатоши да струва $ 1?

Теоретично да. Въпреки това може да е трудно да се случи. За да може всеки сатоши да струва $ 1, цената на единична BTC монета трябва да бъде $ 100 милиона долара. Това е някак трудно да се случи.

Всъщност общата пазарна капитализация на биткойн ще трябва да скочи до 2,1E15. Това е равно на $ 2.100.000.000.000.000. Това със сигурност е много повече от това, което можем да си представим. Независимо от това, единственият начин сатоши да достигне тази оценка е, ако щатският долар масово обезцени.

Ако това се случи, тези 100 милиона долара може да не струват 100 милиона долара, както ги познаваме днес, но много по-малко. Въпреки това мащабната девалвация на щатския долар изглежда малко вероятно в краткосрочен план.

Може ли Сатоши да струва 0,01 долара?

Това е по-правдоподобна ситуация. Говорим за сатоши, достигащ паритет с американския цент. За да се случи това, всеки BTC трябва да струва 1 милион долара. Въпреки че това със сигурност може да бъде трудно, през следващите десетилетия може да стане реалност.

Ако биткойнът достигне цена от 1 милион долара за монета, тогава пазарната му оценка ще достигне 21 трилиона долара. Това със сигурност е много. Всъщност малко анализатори дават възможност на BTC да достигне толкова големи оценки.

Признатата инвестиционна банка JPMorgan смята, че биткойнът може да достигне цена за монета от 650 000 долара през следващите години. Това със сигурност не е незначително нещо, идващо от традиционна финансова институция като JPMorgan.

Преди няколко години главният изпълнителен директор на JPMorgan Майк Димън разкритикува Биткойн. В днешно време, с разширяването на крипто пазара, те изглежда променят стратегията си за биткойн. 650 000 BTC би довело до цената на всеки сатоши до 0,0065 долара.

Какво е Сатоши?

Когато се опитваме да отговорим на въпроса „Какво е Сатоши?“ не можем да избегнем да говорим за Сатоши Накамото. Както може би вече знаете, биткойн беше създаден от анонимно лице (или група лица), наречено Сатоши Накамото.

Сатоши Накамото

До днес няма ясна информация кой е Сатоши Накамото. Има някои предположения за истинската му самоличност. Но няма категорични резултати по този въпрос.

Сатоши Накамото успя да реши един от най-важните проблеми на дигиталната валута: въпросът за двойните разходи. Чрез създаването на биткойн и алгоритъма за доказателство за работа (PoW) светът видя първата цифрова валута, която може да бъде прехвърлена по целия свят по безопасен начин.

Поради участието му в създаването на биткойн, най-малката единица биткойн се нарича Сатоши. В днешно време има няколко компании, предлагащи информация в сатоши, а не в BTC. Повечето от цените обаче все още са деноминирани в BTC, а не в сатоши.

След като вече знаете кой е Сатоши Накамото, можем да разберем какво представлява единица Сатоши Биткойн. Това е най-малката единица на биткойн. Името му произлиза от основателя на Биткойн и сега е вторична разчетна единица в няколко крипто платформи.

Как да получите Сатоши?

Ако вече знаете какво е сатоши, може би се чудите как да си набавите сатоши. Най-лесният начин да го направите е като ги закупите на борса. Криптовалутните борси са платформи, които позволяват на потребителите да имат достъп до виртуални валути.

Всички най-големи борси в крипто индустрията позволяват на потребителите да купуват биткойн. Ако купите 1 BTC, значи сте собственик на 100 000 000 сатоши. Това е автоматично. Ако притежавате биткойн, значи притежавате сатоши.

Ако това все още не е ясно, нека използваме пример от реалния свят. Ако имате 100 цента, значи имате 1 долар. От вас притежавате 1 евро, тогава имате и 100 цента евро. Същото се случва и с биткойните. Ако притежавате 1 BTC, притежавате 100 милиона сата и обратно.

Когато използвате крипто обмен, тогава можете да закупите биткойн и следователно ще притежавате сатоши. Ако 1 цял BTC е твърде скъп, тогава можете да закупите по-малки количества BTC. Например можете да закупите 0,01 BTC или еквивалент на 1 милион сатоши. Ако имате 0,001 BTC, тогава имате 100 000 сатоши.

Проблемът с борсите е, че всичко се номинира в единици BTC, а не в сатоши. Ето защо за много потребители става сложно да разберат какво е Satoshi. С това обяснение се стремим да ви улесним да разберете как да получите сатоши.

Смесители за биткойн

Друг начин да спечелите Сатоши е чрез използване на кран за биткойн. Биткойн кранът стана много популярен, когато Биткойн тепърва започваше да бъде известен. Потребителите могат да спечелят големи количества BTC само като влязат в уебсайт и извършат действие.

В началото, когато биткойнът не беше популярен, потребителите можеха да печелят по няколко BTC монети на ден. Тъй като цената на виртуалната валута нараства, наградите падат. В днешно време потребителите могат да печелят сатоши само като правят малки взаимодействия на уебсайтове.

Например, някои от тези кранове изискват от потребителите да кликват поне веднъж на час и да попълват капча. Освен това потребителите могат лесно да започнат да използват сатоши и биткойн. Нарича се един от най-популярните биткойн кранове FreeBitco.iн и действа от няколко години.

Въпреки това на пазара има няколко крана. Освен това, ако искате да печелите други криптовалути, можете също да го направите. Смесителите са не само за печелене на Сатоши, но и за други цифрови активи. Например Bitcoin Cash (BCH) и Litecoin (LTC) също могат да се споделят с потребителите чрез кранове.

Безплатен биткойн кран Сатоши

Струва си да се отбележи, че след като спечелите достатъчно сатоши, ще можете да ги изтеглите от платформата. Всеки от тези кранове има различен праг за изтегляне на средства. Колкото по-ниска е границата за теглене, толкова по-добре би било да знаете какво е Satoshi.

Игра на игри за печелене на Сатоши

Това „Какво е Сатоши?“ ръководството трябва да има раздел за забавленията. Със сигурност е възможно да започнете да печелите сатоши, като играете някои прости, но забавни игри. Потребителите на крипто и новодошлите, които искат да получат достъп до биткойн, започнаха да играят тези игри.

Първоначално имаше някои приложения, които можете да изтеглите на вашия смартфон с iOS или Android. В днешно време има по-сложни решения като платформи на сатоши, които позволяват на потребителите да получават сатоши с помощта на Мълниеносната мрежа (LN).

Игрите позволяват на потребителите да взаимодействат с платформите по различни начини. Те могат да бъдат възнаградени, за да направят игровото изживяване по-сложно. Освен това те могат да бъдат таксувани или да плащат за допълнителни функции. Използвайки микроикономически стимули, потребителите могат да започнат да печелят Satoshis редовно.

Това би ви позволило започнете да печелите биткойни, играейки игри. Това също може да ви помогне да разберете какво е Satoshi, като се има предвид, че ще получите достъп до сатс за първи път. Ако не знаете как да се справите с тях, това може да бъде един от най-лесните начини да започнете да научавате за това какво е Bitcoin сатоши единица.

Негативното в тази платформа е свързано с факта, че трябва да платите, за да получите достъп до нея. Таксата за игра на някои от игрите включва 1000 сатоши. Въпреки че това не е скъпо, може да стане трудно, ако човек няма налични сатове, които да се използват.

Извънземно бягане

Alien Run е една от най-старите и популярни игри за да печелите безплатни биткойни. Тази игра е онлайн от няколко години и може да бъде изтеглена на вашия смартфон само за секунди. Ако искате да знаете какво е Satoshi, това може да е чудесен вариант.

извънземна игра-биткойн-сатоши-игра

Ще трябва да изпълнявате мисии с вашия герой. Целта е да преминете всички нива и да спечелите по-големи награди от сатоши. Колкото по-добре постигате успех, толкова по-големи са сатошитата ви.

Потребителите могат да изтеглят средствата си веднага щом общата стойност достигне 20 000 сатоши. Някои потребители печелят стотици, ако не и хиляди сатоши на ден, използвайки тази проста и пристрастяваща игра.

За да може приложението да печели пари, те ще споделят видеоклипове от спонсори. Хубавото е, че цялото преживяване изобщо не е инвазивно. Видеоклиповете няма да се показват толкова често и може да ви помогнат да получите нов живот, ако загубите.

Говорим за безплатни сатоши, които можете да спечелите само като играете някои от най-интересните налични игри.

В допълнение към него, компанията зад Alien Run пусна и други игри, свързани със Satoshi. Всички тези игри са свързани. Това означава, че ако спечелите 10 000 сатоши в една от тези платформи, ще можете да ги добавите към средствата, които имате в другото приложение. След като достигнете минималния праг от 20 000 сатоши, ще можете да ги изтеглите в портфейла си.

Заключителни думи за това какво е Bitcoin Satoshi Unit

Satoshi е най-малката Bitcoin единица, която можете да намерите на пазара. В биткойн има 100 милиона сатоши. Инвеститорите и потребителите могат просто да получат достъп до Satoshis, като купуват биткойн. Освен това е възможно те да играят игри или да използват кранове, за да научат какво е Satoshi.

Тъй като цената на биткойн продължава да се разраства на пазара, всеки сатоши става по-ценен. Докато в миналото Satoshis нямаха почти никакво значение (по-малко от 100 000 бяха безполезни), сега потребителите на крипто започват да им придават повече.

Някои платформи и компании вече използват Satoshis като разчетна единица. Освен това цените са лесни за показване като сатоши, а не като BTC.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner