Криптовалута NEM: Ръководство за начинаещи

Криптовалутите стават все по-популярни всеки ден. Това е пълноценно ръководство за начинаещи за NEM криптовалута, новото движение на икономиката, блокчейн проект, фокусиран върху развитието на интелигентна икономика. Платформата NEM позволява на физически лица и предприятия да разработват блокчейн решения като решения за гласуване или решения за финансова обработка.

Криптовалутата NEM беше първият блокчейн проект, който не е роден от блокчейн вилица. Родната криптовалута в платформата се нарича XEM.

Проблеми, решени от NEM Cryptocurrency

Платформата NEM използва Smart Asset System, която се фокусира „върху изграждането на точно това, от което се нуждаете, независимо дали това е fintech система, проследяваща логистика, ICO, нотариална заверка на документи, децентрализирано удостоверяване или много повече“.

NEM криптовалута

Просто казано, блокчейнът на NEM е изграден от нулата, така че да може да побере всичко, което му се хвърли. Системата Smart Asset позволява на платформата NEM да бъде свързана с отделни приложения, използвайки разговори за интерфейс за програмиране на приложения (API).

Това накара разработчиците да използват платформата, защото всичко, което е необходимо, е да „направят обаждане“.

Раждането на NEM

Днес платформата NEM може да не съществува, ако Утопично Бъдеще, потребител във форум за биткойн разговори, не е инициирал разговор за изцяло управляван от общността блокчейн проект. Първоначално UtopianFuture предложи вилица от блокчейна NXT.

Това обаче не беше последвано и криптовалутата NEM започна да разработва своя код от нулата, използвайки Java, език за компютърно програмиране. През юни 2014 г. беше пусната нестабилна версия.

Последва го стабилна версия от март 2015 г. Разработчиците на платформата се стремят да трансформират кодовата база на NEM от програмиране на Java в програмиране на C ++. Блокчейнът на NEM използва Доказателство за важност консенсусен алгоритъм.

С този алгоритъм, за разлика от други популярни алгоритми, XEM монетите могат да се „събират“ само не, нито да се добиват или залагат. Този алгоритъм използва възли в своята мрежа за валидиране на транзакции.

Системата за репутация, използвана в мрежата, извършва рутинни проверки на възлите, за да установи тяхното здраве. Вместо да измерва важността на възел по количеството свършена работа, системата за репутация класира възлите по качеството на извършената работа.

Консенсусният алгоритъм, използван от NEM криптовалутата, не изисква много процесор и събирането на XEM може да се извърши на персонален компютър, като се елиминира централизацията, която идва с други алгоритми като Доказателство за работа заети в блокчейн биткойн.

NEM blockchain използва мулти подписи за валидиране на транзакции, преди те да могат да бъдат добавени към blockchain. Фондацията NEM е отговорна за работата на платформата.

XEM Token

XEM е виртуалната виртуална валута, използвана на платформата NEM за обслужване на разходите по транзакциите. Блокчейнът NEM има фиксирано количество XEM токени, елиминиращи сценарий на инфлация.

Вероятно вече се питате от къде да купите XEM, така че ето го. XEM може да бъде закупен на популярни борси за криптовалути като Binance, Poloniex, HitBTC, BITTREX, UPbit, Huobi и др..

Портфейлът Nanowallet, базиран на браузър, поддържа съхранението на XEM монети. Портфейлът действа и като прост интерфейс между платформата NEM и потребителя. XEM е съвместим и с хардуерни портфейли като TREZOR.

Основни характеристики на платформата NEM

Catapult, новата платформа на NEM, кодирана в C ++, е сред най-добрите проекти, инициирани от фондацията NEM. Когато актуализацията се осъществи, блокчейнът NEM ще може да обработва по-голям брой транзакции в секунда. Актуализацията на Catapult също ще засили частните и публичните аспекти на NEM блокчейна.

Основните характеристики на NEM blockchain включват:

  1. Адресирайте интелигентни активи

    Тези адреси могат да се използват за представяне на почти всичко на платформата. Независимо дали става въпрос за документи за собственост върху собственост или виртуална валута, принадлежаща на конкретен потребител. Адресите са конфигурирани да представят или група, или единичен обект в блокчейна и позволяващи взаимодействие между различни обекти в блокчейна.

  2. Пространства от имена за криптовалута NEM

    Те имат същата функция като традиционните имена на домейни, използвани в интернет. Пространствата от имена дават на потребителя възможността „да създаде обозначено пространство за бизнес или активи на физическо лице в blockchain.“ Създаването на пространство от имена струва на потребителя 100 XEM монети за основния домейн и 10 XEM монети за всеки поддомейн.

  3. Мозайки

    Това са дълготрайни активи на NEM блокчейн които имат идентични характеристики и които са програмирани да отговарят на конкретна цел. Те могат да варират от гласове, други валути, точки за лоялност в магазин за търговия на дребно и т.н..

Допълнително четене след това ръководство за NEM

Инвеститорите ще искат да разгледат статията за прогнозиране и технически анализ на NEM, която е актуализирана с нови събития в проекта. UseTheBitcoin обхваща и ценови новини като скока от 25% в цената на NEM след възобновяване на търговията с NEM на Coincheck.

Заинтересованите страни могат да следват ръководството за това как да купят NEM на Binance или да отидат направо до популярен обмен себе си.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner