Elon Musk esmenta que Bitcoin reinicia el mercat amb un nou interès minorista

Futures Friday és una revisió setmanal de futurs trimestrals de Bitcoin a OKEx.

Divendres, l’empresari tecnològic, inversor i l’home més ric del món, Elon Musk, va actualitzar el seu Twitter bio amb la paraula #Bitcoin. Amb el mercat com a signe alcista, Bitcoin va obtenir immediatament un 15% en resposta, trencant l’escot del patró de doble fons que formava prèviament i va intentar creuar la resistència de 38.000 dòlars..

Si mirem enrere els darrers set dies, Bitcoin va tenir un rendiment feble, provant el suport de 30.000 USDT dues vegades, el 22 i el 27 de gener. La prima del contracte trimestral també havia baixat fins a la mínima actual de 500 USDT, indicant la manca de confiança del mercat. Tanmateix, el sentiment antiestablishment liderat per Apostes de Wall Street va sacsejar els mercats aquesta setmana.

En primer lloc, Dogecoin (DOGE) va saltar més d’un 1.000% en poc més d’un dia i, després, Bitcoin va augmentar un 15% en una hora. Els comerciants faran bé en revisar les estratègies anteriors i planificar aquests nous desenvolupaments.

La prima dels futurs trimestrals de BTC també va saltar ràpidament fins als 1.200 dòlars, o el 3,4%, avui, cosa que indica que el mercat ha recuperat la seva confiança alcista. L’interès obert de BTC per OKEx també s’ha recuperat per sobre dels 2.000 milions de dòlars, afirmant que s’ha iniciat una nova ronda de la batalla de curta durada.

La taxa de finançament dels permuts perpetus també s’ha elevat fins al 0,1% aquest matí, cosa que indica que hi ha inversors minoristes que estan molt apalancats per perseguir aquesta concentració..

En el moment d’escriure aquest document, el contracte trimestral BTCUSD0326, que caduca a finals de març, cotitza a 36.500 USDT amb una prima de 1.200 USDT, o un 3,4%, sobre el preu de l’índex.. 

Futurs trimestrals OKEx BTC (BTCUSD0326), a partir de les 10:00 del matí UTC del 29 de gener. Font: OKEx, TradingView

Lectures de dades de negociació OKEx

Visiteu la pàgina de dades de negociació OKEx per explorar més indicadors. 

Relació BTC llarg / curt

El moviment de la ràtio llarg / curt aquesta setmana va ser gairebé idèntic als preus, cosa que indica que els inversors minoristes no tenien una idea clara de com es mouria el mercat. Però el que està clar és que la ràtio llarg / curt va caure molt ràpidament durant el declivi del dimecres, cosa que indica que molts bous van canviar d’opinió en aquell moment. Aquesta breu trampa pot haver provocat que molts comerciants obrissin pantalons curts nous a preus més baixos.

Temps de recollida de dades: 1/22 10:00 UTC UTC a 1/29 10:00 10:00 UTC

La relació llarg / curt compara el nombre total d’usuaris que obren posicions llargues amb els que obren posicions curtes. La proporció es compila a partir de tots els futurs i permutes perpetus, i el costat llarg / curt d’un usuari està determinat per la seva posició neta a BTC.

Al mercat de derivats, cada vegada que s’obre una posició llarga, aquesta s’equilibra amb una posició curta. El nombre total de posicions llargues ha de ser igual al nombre total de posicions curtes. Quan la proporció és baixa, indica que hi ha més gent que sosté pantalons curts.

Base BTC

La prima del contracte trimestral va experimentar un descens molt notable durant la davallada del dimecres, ja que va arribar als 500 USDT. Això il·lustra plenament la manca de confiança dels bous en aquell moment.

En les últimes hores, la prima del contracte trimestral s’ha superat per sobre dels 1.200 USDT, o el 3,4%, fins a on era a finals de la setmana passada i hem de continuar vigilant si es manté aquest nivell. Una prima de 1.000 dòlars o més podria contribuir a consolidar la confiança del mercat.

Temps de recollida de dades: 1/22 10:00 UTC UTC a 1/29 10:00 10:00 UTC

Aquest indicador mostra el preu trimestral de futurs, el preu de l’índex spot i també la diferència bàsica. La base d’un temps concret és igual al preu trimestral de futurs menys el preu de l’índex spot.

El preu dels futurs reflecteix les expectatives dels comerciants sobre el preu de Bitcoin. Quan la base és positiva, indica que el mercat és alcista. Quan la base és negativa, indica que el mercat és baixista.

La base dels futurs trimestrals pot indicar millor la tendència del mercat a llarg termini. Quan la base és elevada (positiva o negativa), significa que hi ha més marge per a l’arbitratge.

Interès obert i volum de negociació

Els interessos oberts havien disminuït de 2.000 milions de dòlars durant la setmana, cosa que indica el tancament continuat de les posicions curtes. No obstant això, durant la recuperació de preus d’ahir, els interessos oberts van tornar a augmentar i ara tornen als 2.000 milions de dòlars, amb un volum de negociació que també va explotar en les últimes hores..

Temps de recollida de dades: 1/22 10:00 UTC UTC a 1/29 10:00 10:00 UTC

L’interès obert és el nombre total de futurs / swaps pendents que no s’han tancat en un dia determinat.

El volum de negociació és el volum total de negociació de futurs i swaps perpetus durant un període de temps específic.

Si s’obren 2.000 contractes llargs i 2.000 contractes curts, l’interès obert serà de 2.000. Si el volum de negociació augmenta i l’interès obert disminueix en un curt període de temps, pot indicar que moltes posicions estan tancades o s’han vist obligades a liquidar. Si tant el volum de negociació com l’interès obert augmenten, indica que s’han obert moltes posicions.

Relació de préstecs de marge BTC

A diferència de la ràtio llarg / curt, els operadors del mercat de palanquejament puntual van continuar afegint més palanquejament durant la caiguda de la setmana i van començar a tancar-se després del repunt dels preus. La ràtio de préstecs de marge va arribar als 21 en un moment donat aquesta setmana i ara torna a baixar prop de 16, cosa que suggereix que alguns comerciants han obtingut beneficis juntament amb la recuperació dels preus..

Temps de recollida de dades: 1/22 10:00 UTC UTC a 1/29 10:00 10:00 UTC

La ràtio de préstecs de marge són dades comercials al mercat puntual que mostren la proporció entre els usuaris que demanen prestats USDT versus els préstecs BTC en valor USDT durant un període de temps determinat. 

Aquesta ràtio també ajuda els comerciants a examinar el sentiment del mercat. En general, els comerciants que presten USDT tenen com a objectiu comprar BTC, i els que prenen BTC tenen com a objectiu reduir-lo.

Quan la ràtio de préstec de marge és elevada, indica que el mercat és alcista. Quan és baix, indica que el mercat és baixista. Els valors extrems d’aquesta ràtio han indicat històricament inversions de tendència.

Informació del comerciant

Robbie, analista d’inversions d’OKEx

El ràpid augment de les últimes hores ha fet un gran canvi en el gràfic. En primer lloc, hem de veure si Bitcoin pot trencar la línia de tendència a la baixa que s’ha format des de principis de gener. Si no, el següent nivell a veure és l’escot en el patró de doble fons situat a prop de 35.000 dòlars del preu de l’índex o 36.000 USDT del futur trimestral.

El sentiment general del mercat, però, és positiu, ja que hi ha més inversors minoristes que entren a l’espai.

Dahuzi, Crypto Trader a TradingView

El moviment Bitcoin actual és molt crític per al mercat de recanvi. El patró de doble fons s’ha construït amb èxit fins ara. Des del punt de vista d’un comerciant, és millor que la relació risc-recompensa sigui molt llarga en aquest moment. Tanmateix, si finalment el preu es redueix, resultant en el fracàs del patró de doble fons, el mercat començaria a semblar poc prometedor.

OKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD0326), 12h. Font: TradingView

OKEx Insights presenta anàlisis de mercat, funcions en profunditat i notícies seleccionades de professionals de criptografia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner