Как да използвам заповед за спиране на позицията

1. Какво е заповед за спиране на позиция?

Заповед за спиране на позиция се отнася до заповед за спиране, специално поставена за определена позиция ,, чийто S / L & Настройките за T / P могат да бъдат заявени и отменени на страницата [Open Orders]. След задаване на параметрите за стоп-лос и тейк-печалба, съответният размер на позициите ще бъде замразен предварително.

2. Обяснение на условията

1. TP & SL задействаща цена: Предварително определеното условие, което ще задейства поръчката. Стоп поръчка ще се задейства, когато пазарната цена достигне задействащата цена.

2. TP & SL Цена на поръчката: Цената, на която ще бъде направена поръчката, ако поръчката се задейства. Потребителите могат също така да изберат да направят на пазарна цена, така че поръчката може да бъде направена на най-добрата текуща цена и да бъде попълнена незабавно (не може да бъде попълнена веднага на екстремни пазари.

3. TP & SL: При затваряне на дълга позиция, цената на задействане на TP трябва да бъде по-висока от последната цена, докато цената на задействане на SL трябва да бъде по-ниска от последната цена; При затваряне на къса позиция, цената на задействането TP трябва да бъде по-ниска от последната цена, докато цената на задействане SL трябва да бъде по-висока от последната цена.

3. Как мога да взема печалба & стоп загуба?

1. Казус

Case1 (Затворете дълга позиция с условен ред):

Потребител А има дълъг BTC договор със средна цена на отваряне от $ 9 000 и очаква да затвори дълга позиция, за да спре загубата, когато пазарната цена падне до $ 8 000. Тогава потребителят A може да постави условна поръчка съгласно следните параметри:

【Задействаща цена】 $ 8000

【Цена на поръчката 7 $ 7 950 (При разпродажба се препоръчва цена, която е по-ниска от цената на задействане, за да бъде поръчката изпълнена незабавно; Пазарната цена също е добър избор).

Ако цената падне до $ 8000, ще се задейства стоп-лос и дълга позиция ще бъде затворена на $ 7,950. (Ако цената на поръчката е зададена с пазарната цена, позицията веднага ще бъде затворена на пазарната цена).

Ако потребител А иска да затвори дълга позиция за заключване на печалбите си, тогава позицията трябва да бъде затворена на предварително определена цена, която е по-висока от $ 9,000.

Случай 2(Затворете къса позиция с условна поръчка)

Потребител Б има кратък BTC договор със средна цена на отваряне от $ 9 000 и очаква да затвори къса позиция, за да спре загубата, когато пазарната цена се повиши до $ 10 000. Тогава потребителят B може да постави условна поръчка съгласно следните параметри:

【Задействаща цена】 10 000 $

【Цена на поръчката 10 $ 10 050 (При покупка се препоръчва цена, която е по-висока от цената на задействане, за да бъде поръчката изпълнена незабавно; Пазарната цена също е добър избор.)

Ако цената нарасне до $ 10 000, ще се задейства стоп-лос и късата позиция ще бъде затворена на $ 10 050 (Ако цената на поръчката е определена с пазарната цена, позицията ще бъде затворена веднага на пазарната цена).

Ако потребител Б иска да затвори къса позиция за заключване на печалбите си, тогава позицията трябва да бъде затворена на предварително определена цена, по-ниска от $ 9,000

Случай 3 (Затваряне на дълга позиция с OCO поръчка)

Потребител C държи дълъг BTC договор със средна цена на отваряне от $ 9,000. Той очаква да вземе печалба, когато пазарната цена скочи до 10 000 долара и да спре загубите, когато пазарната цена спадне до 8 000 долара. Тогава потребителят C може да направи OCO поръчка съгласно следните параметри:

Price TP задействаща цена】 10 000 $

【TP цена за поръчка】 Изберете пазарна цена (или въведете цени като 9,950)

СL задействаща цена 8 $ 8000

СL задействаща цена】 Изберете пазарна цена (или въведете цени като 7,950)

T / P ще се задейства, ако цената изскочи до $ 10 000 и потребителят може да съществува моментално търговията на пазарна цена (ако предварително зададената цена на поръчката е 9 950, след това затваряне на 9 950), междувременно настройките за S / L ще бъдат невалидни.

Случай 4 (Затваряне на къса позиция с OCO поръчка)

Потребител D има кратък BTC договор със средна цена от $ 9 000. Той очаква да вземе печалби, когато пазарната цена падне до 8 000 долара и да спре загубите, когато пазарната цена скочи до 10 000 долара. Тогава потребителят D може да направи OCO поръчка съгласно следните параметри:

【TP задействаща цена】 $ 8000

【TP цена за поръчка】 Изберете пазарна цена (или въведете цени като 8 050)

СL задействаща цена 10,000 10 000 $

СL цена за поръчка】 Изберете пазарна цена (или въведете цени като 10 050)

T / P ще се задейства, ако цената падне до $ 8 000 и потребителят може да съществува търговията на пазарна цена незабавно (Ако предварително зададената цена на поръчката е 8 050, след това се затваря на 8 050), междувременно настройките за S / L ще бъдат невалидни; S / L ще се задейства, ако цената нарасне до 10 000 щатски долара и потребителят може незабавно да търгува на пазарна цена (ако предварително зададената цена на поръчката е 10 050, след това се затваря на 10 050), междувременно настройките за T / P ще бъдат невалидни.

Позиционирайте настройките за стоп ред и правилата за задействане

Забележка:

  1. Позициите и маржовете ще бъдат замразени, докато не се задейства стоп поръчката.
  2. Поръчката за спиране може да не се задейства успешно и поръчката да не успее да бъде направена поради фактори като ценови ограничения, ограничения на позициите, недостатъчен марж, състояние на нетърговска дейност и системни грешки. Подобно на обикновените лимитни поръчки, успешно задействаните лимитни поръчки може да не бъдат изпълнени. Неизпълнените лимитни поръчки ще бъдат показани в раздела [Open Order].

3. Ако поръчката е попълнена, вашата съществуваща позиция ще бъде затворена или нова позиция ще бъде отворена. Ако поръчката не успее да бъде попълнена, вашата позиция и марж ще продължат да съществуват.

4. Когато поръчката е активирана при изпълнение на условието за задействане, ако предварително определената цена на поръчката надвишава ограничението на цената, системата ще направи поръчката с най-високата или най-ниската пазарна цена към момента на активиране.

5. Ще има различни ограничения за размера на поръчката на еднократно спиране – пазарна поръчка за различни договори (ограниченията ще бъдат коригирани според пазарните промени).

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner