OKExChain застига развитието на обществената верига, а не само като разширение на OKEx

На фона на бързото развитие на блокчейн индустрията, конкуренцията между индустриалните гиганти ескалира до нова висота – публичната верига, една от най-важните блокчейн инфраструктури. OKChain testnet, търговската публична верига, разработена от OKEx, наскоро пусна в действие и позволява на валидаторите да изпълняват възли върху него. В допълнение, OKChain инициира първия си хакатон за насърчаване на създаването на децентрализирани приложения в своята глобална общност.

Само за два месеца след старта си, OKChain вече качи своя код в Github през април, докато най-ранният ход в сферата на публичната верига на борсата все още не е излязъл с отворен код. През май OKChain стартира версията 0.10, разкривайки механизма за избор на валидатор и дивидент и се превърна в първата публична верига, разработена от крипто обмен в подкрепа на достъпа на институции на трети страни.

„Придържайки се към оригиналния дух на блокчейн, OKChain няма да се превърне в продължение на борсата, а в независима екология. Очакваме с нетърпение да изградим отворена, децентрализирана, практична и разнообразна екосистема с нашите глобални потребители “, каза Джей Хао, главен изпълнителен директор на OKEx. „Сега потребителите могат да реализират волята си чрез механизма за гласуване, да разработят свой собствен DEX или dApp и да изброят собствените си двойки за търговия свободно въз основа на последната версия на OKChain testnet.“

Първият хакатон

Сега OKChain призовава най-добрите световни разработчици да участват в „Hackathon“, за да създават услуги и продукти, базирани на OKChain, включително инструменти за разработка, продукти за делегиране на услуги, приставка за пазарни изчисления, SDK и продукти за услуги за залагане. Кампанията е отворена до 20 юли 2020 г. и победителят може да получи до 5000 еквивалента на OKB като награда.

Тъй като повече разработчици и потребители се присъединяват към тестовата мрежа на OKChain, тестването на OKChain може да бъде значително ускорено и се очаква скоро да стартира основната мрежа на OKChain.

OKChain, „фундаменталист“ на истинската децентрализация

За разлика от другите публични вериги за обмен, OKChain е най-децентрализираната, фундаменталистката на публичните вериги. OKChain използва изцяло естеството на peer-to-peer мрежа, прилагайки необратимост и ефективна автономност в своя изходен код, което означава, че всички участници в OKChain, включително неговият разработчик OKEx, не са в състояние да контролират или манипулират публичната верига.

Приемайки „peer-to-peer мрежа“, OKChain дава възможност за висока автономност на възлите на бегачите, вместо да изисква възлите да подават предложение на публичната верига „губернатор“ преди всяко преместване, както други обменни публични вериги. Например, бегачите на възли могат да решат да изброят или делистират всяка криптовалута или двойки за търговия, или да разработят DEX и dApp сами, без да е необходимо предварително да получат разрешение.

Механизмът за гласуване също така гарантира, че OKChain остава децентрализиран. Всеки притежател на OKT (роден знак на OKChain), който е заложил OKT, може да избере да стане „Обикновен избирател“, за да гласува директно за валидатори или да делегира правото си на глас на друга сметка, наречена „прокси избирател“, за да гласува от тяхно име. Всеки избирател има право да гласува за до 30 кандидати за валидатори и ще бъдат избрани 21 топ валидатори с най-голям брой гласове.

Доказано е, че „избирането на няколко добри“ е по-толерантно на „избора на най-доброто“. Освен това може да отслаби влиянието на големите притежатели на OKT, особено в началния етап на стартирането на главната мрежа на OKChain, избягвайки възможността няколко души да манипулират публичната верига.

Единствената верига с инфлационен икономически модел

В сравнение с други публични вериги за обмен, OKChain е единствената верига, която издава нов маркер, OKT, който действа като роден маркер. Следователно OKT е единственият инфлационен местен токен сред всички обменни публични вериги.

Противоречието между инфлацията и дефлацията всъщност отразява различните изисквания между двамата играчи, участващи в екосистемата на публичната верига – ходлените символи и потребителите на публичната верига (включително разработчиците на dApp).

Ходещите токени се надяват, че цената на токена ще се повиши, за да се реализира печалба, докато прекалено високата цена на токена ще увеличи разходите за използването на маркера и ще намали активното ниво на публичната верига, което другите потребители искат да избегнат.

Дефлационният модел ще изостри конфликта на интереси между потребителите и холерите. Тъй като таксите продължават да нарастват, броят на потребителите и приходите от такси намаляват. Стойността на публичната верига и нейния роден маркер в крайна сметка ще бъдат загубени.

OKChain заобиколи този проблем предварително, като издаде OKT, вместо да използва OKB, глобалния токен на помощната програма, приет от OKEx, защото OKB е абсолютно дефлационен маркер сега.

Последната версия намалява цената на възлите, като същевременно предлага множество източници на доход

Във версията на 0.10 OKChain въведе концепцията за „OpenDEX модел“ и „DEX оператор“, съгласно която цялата необходима технология ще бъде предоставена на възлите от OKChain. В същото време публичният оператор на верига и операторът DEX, които бяха комбинирани като един в повечето случаи преди, ще бъдат разграничени, което означава, че възлите не само не трябва да плащат високи разходи за сървър и технологии, но и ще притежават бъдещото непрекъснато Ползи.

Участвайки в OKChain чрез различни самоличности, потребителите могат да получат множество предимства, например награда за генериране на блокове, награда за гласуване, такса за съвпадение, такса за транзакция и т.н..

Край

Относно OKEx

Най-големият и най-разнообразен пазар на криптовалути в света, OKEx е мястото, където глобалните криптотърговци, миньори и институционални инвеститори идват, за да управляват крипто активи, да подобряват инвестиционните възможности и да хеджират рисковете. Ние предлагаме спот и търговия с деривати, включително фючърси, вечен суап и опции, на основните криптовалути, предлагайки на инвеститорите голяма гъвкавост при формулирането на техните стратегии за максимизиране на печалбите и намаляване на рисковете.

Контакт с медиите:

Вивиен Чой

Имейл: [email protected]

@vivienchoi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner