Главният изпълнителен директор на OKEx Джей Хао: Сривът на токен не е краят на DeFi, а е урок по прегряване на пазарните настроения

Малта, 18 септември 2020 г. – OKEx (www.okex.com), водеща в света борса за криптовалутни спотове и борси с деривати, зае позиция срещу някои от безскрупулните практики около нарастващото пространство на DeFi, а главният изпълнителен директор на OKEx Джей Хао взе Twitter да говори мнението си. Като пионер в подпомагането на развитието на пространството на DeFi и като централизирана борса, OKEx категорично осъжда безотговорното поведение на някои от своите колеги, което доведе до загуба на инвеститорски средства, доверие и регресия в напредъка на DeFi.

С популяризирането на концепциите на DeFi и създаването на много митове за създаване на богатства на пазара започна да се появява хаос. На 14 септември проект за добив на ликвидност, поддържан от водеща борса, стартира на DEX, базиран на интелигентната публична верига на борсата. Проектът беше приет с много очакване от инвеститорите и дори от "това не е препоръка" одобрение от изпълнителния директор на борсата, ентусиазиран от "разбърква се" причиняваше.

Само ден по-късно обаче последва тотален фарс. Тъй като цената на символа на проекта се срина, причинявайки голям брой потребители на големи загуби, главният изпълнителен директор на борсата бързо прекрати връзката с проекта и изтри туитовете, публикувани в подкрепа. Тази безотговорност и липса на съпричастност към инвеститорите от влиятелни хора в космоса трябва да бъдат внимателно разгледани, ако искаме наистина да спечелим доверието на хората и да разраснем индустрията заедно.

"Ролята на борсата е да идентифицира висококачествени активи за потребителите, да не злоупотребява с нейното влияние и да подтиква голям брой потребители да купуват определен жетон, особено на този текущ етап на прекомерни пазарни настроения “, каза главният изпълнителен директор на OKEx Джей Хао, добавяне:

„Призоваваме участниците в бранша, особено онези водещи компании с повече ресурси и доверие на потребителите, да обърнат повече внимание на нашите собствени корпоративни отговорности и да защитят интересите на потребителите. Разбира се, този вид инцидент не е краят на DeFi, а силен удар върху доверието на потребителите и урок по прегрятите настроения на пазара."

Фокус върху иновациите, а не върху символична цена

С непрекъснатата поява на иновативни продукти на DeFi, пазарната стойност на DeFi продължава да поставя рекорди, но рисковете също се натрупват. Например, инвеститор вече може да използва същите средства, за да формира дълга капиталова верига в различни проекти на DeFi чрез залагане и заемане, което означава, че всеки проблем във всяка връзка може да предизвика огромна верижна реакция.

Следователно за DeFi акцентът трябва да бъде върху иновациите и практичността на своите продукти, а не върху представянето на жетоните на проекта на вторичния пазар, което не е нищо повече от отражение на продуктовото ниво.

Първият проект на OKEx Jumpstart Mining, Zyro, например, е протокол от следващо поколение за автоматизирана ликвидност, който е изграден върху Zilliqa. Използвайки тази високоефективна публична верига, Zyro е в състояние да увеличи ефективността, като същевременно намалява таксите за транзакции, правейки възможно търкането с висока честота без триене.

Благодарение на високата практичност и огромното търсене, символът за управление на протокола Zyro.finance, ZYRO, привлече повече от 100 милиона OKB, заложени в рамките на 24 часа, а цената му на отваряне скочи до 0,58 USDT, отбелязвайки ръст от 480%. Към 15 септември цената на ZYRO беше достигнала 0,6766 USDT, поддържайки стабилен растеж.

Други проекти на DeFi, включени наскоро в OKEx, като UMA, YFI, WBTC, LEND и COMP, също бяха оценени въз основа на превъзходството на техните продукти, което естествено дава силна подкрепа на цената на символите.

„Качеството на проекта е нашето първо съображение при изброяване на който и да е маркер. Ние също така изследваме възможностите за дългосрочно развитие на проекта и способността му да насърчава допълнително пространството на блокчейн. Независимо от това, инвестирането в който и да е крипто актив е висок риск и ние призоваваме потребителите на OKEx също да имат задълбочено разбиране на проекта преди търговия, да се опитат да избегнат влиянието на пазарните настроения и да вземат рационални инвестиционни решения “, добави Джей.

КРАЙ

Относно OKEx

Водеща в света криптовалутна спот и борса за деривати, OKEx предлага най-разнообразния пазар, където глобалните криптотърговци, миньори и институционални инвеститори идват, за да управляват крипто активи, да подобряват инвестиционните възможности и да хеджират рисковете. Ние предлагаме търговия на място и деривати – включително фючърси, вечен суап и опции – на основните криптовалути, предлагайки на инвеститорите гъвкавост при формулирането на техните стратегии за максимизиране на печалбите и намаляване на рисковете.

Контакт с медиите

Вивиен Чой

Имейл: [email protected]

@vivienchoi

Следвайте OKEx

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner