Una perspectiva global – Edició Europa

Una perspectiva global

Amb el final de l’any i la dècada, a security.io vam considerar prudent avaluar el sentiment de la indústria tal com està. Quin és l’estat actual del sector dels valors digitals? És millor avui que ahir? Potser aquells que no ho saben tenen la sensació que encara s’ha de fer una feina estratègica.

Totes aquestes són consultes que poden tenir molts, inclosos nosaltres com a security.io. Amb això en ment, hem contactat amb diversos representants del sector. Cadascun prové de diferents regions del món.

El següent comentari aporta informació sobre els seus processos de pensament i sobre com els entorns reguladors poden configurar la percepció del mercat.

Influencers

Àfrica, Àsia, Europa, Amèrica del Nord i el Regne Unit són les regions que hem decidit examinar de manera individual.

Les següents empreses i els seus clients potencials s’han dedicat el temps a compartir els seus pensaments.

  • MERJ (Àfrica)
  • InvestaX (Àsia)
  • Fintelum (Europa)
  • Vertalo (Amèrica del Nord)
  • Smartlands (Regne Unit)

Aquesta edició se centrarà en Fintelum (UE), amb les entrades posteriors a la sèrie que es publicaran les properes setmanes.

Cèntim pels teus pensaments?

La nostra metodologia era senzilla: feu les mateixes 5 preguntes simples relacionades amb els valors digitals a 5 consellers delegats / directors de tot el món.

L’objectiu? Obtenir informació sobre les variacions de percepció i adopció del sector basades en la geografia. Alguna cosa que creiem és una mètrica important, atès el potencial del sector per influir en FinTech a escala mundial.

Europa – Liza Aizupiete, directora general de Fintelum

Oferint un conjunt de serveis basats en valors digitals, Fintelum és una empresa amb seu a Estònia, que es va llançar el 2018. L’empresa vol fer un ús complet de les llicències obtingudes a través de la Unitat d’Estonia d’Intel·ligència Financera (FIU), per tal d’oferir als clients plataforma.

Fintelum #TokeniseYourAssets ExplainerFintelum #TokeniseYourAssets Explainer

Mireu aquest vídeo a YouTube

  1.   Segons la vostra opinió, el que representa el major assoliment / obstacle de la indústria eliminat fins ara?

LA: Mirant l’espai de valors digitals a Europa, diria que el major èxit ha estat sensibilitzar sobre la indústria en general. Vaig participar a la taula rodona d’alt nivell sobre criptomonedes i ICO de la Comissió de la UE el febrer del 2018. Aquest va ser un dels primers intents perquè els participants de la indústria criptogràfica i els reguladors de la UE es reunissin al voltant d’una taula i discutissin com s’hauria de supervisar la indústria.

Una cosa és la criptomoneda. Té a veure amb la teoria monetària i les expressions de llibertat personal. Però quan entres en l’àmbit dels valors, que històricament a efectes de protecció dels inversors són un àmbit fortament regulat, t’enfrontes a les lleis sobre valors existents que cal tenir en compte..

Els OIC van sorgir com una classe d’actius totalment nova. Es distingeix a l’espai dels actius digitals. Tanmateix, les STO no són res menys que representacions digitals de formes d’acords legals actualment en vigor.

Per tant, per als agents de la indústria va ser primer entendre per si mateixos què són els valors digitals, després educar i conscienciar els altres i especialment els reguladors. De fet, és encoratjador presenciar que Blockchain com a desenvolupament de la indústria tecnològica i fintech se situa com un dels principals objectius de les directrius polítiques, presentades per la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, al discurs d’inauguració del desembre de 2019..

  1.   Amb els èxits esmentats que estableixen les bases per a la indústria, el que continua sent l’obstacle més gran per avançar?

LA: Hi ha pocs obstacles perquè existeixin valors en format digital. Especialment, si volem representar-los com a fitxes programables criptogràfiques, visibles públicament per a tothom i, tot i així, confoses sobre la propietat exacta. A més, estem obligats a seguir les lleis locals de valors existents, que obliguen de manera uniforme la protecció dels inversors. D’aquí es dedueix que la descentralització no és estrictament possible i que es requereixen governs centralitzats i controls exògens per garantir el compliment estricte de les lleis de valors..

Tanmateix, seria un eufemisme dir que aquestes lleis són actuals actuals. De fet, a tota la indústria li falta innovació precisament perquè aquestes lleis es van escriure per al dia i l’edat, quan Internet no era una cosa, i molt menys un telèfon intel·ligent o una criptomoneda..

Tant les operacions d’emissió primàries com les del mercat secundari estan carregades d’obstacles pràctics. A la majoria de jurisdiccions europees no es poden comprar valors amb criptomonedes.

Un altre obstacle és la localització, quan un projecte sol·licita inversors transfronterers. La majoria de les plataformes de finançament col·lectiu limiten el seu abast a fonts d’inversors locals, mentre que les criptomonedes permetrien un flux d’inversions sense fronteres. Això pot resultar especialment atractiu per a les nacions amb menys llibertats econòmiques i polítiques per invertir en un país amb un estat de dret clar, com ara els estats membres europeus..

El mateix passa amb l’explotació d’un mercat secundari de valors digitals. A Europa es tindria l’obligació d’obtenir una autorització local (banc, broker o llicència MTF). El mercat secundari està clarament sobreregulat i, indegudament, quan es tracta de títols de capitalització petita.

Un desenvolupament positiu, però, és visible a la iniciativa de regulació de finançament col·lectiu de la UE. Allà, la proposta consisteix a disminuir la càrrega reguladora de les operacions del mercat secundari, permetent la concordança de taulers d’anuncis per a títols de capitalització petita.

En general, la tokenització de seguretat és sobretot un obstacle legal, si es vol fer bé. I, per dret, vull dir permetre la inversió i l’intercanvi en criptomonedes a escala mundial i, al mateix temps, operar d’acord amb les lleis locals de valors.

Hi ha una sèrie d’obstacles, alguns dels quals, a Fintelum, intentem superar pressionant els canvis en la llei local de valors. El nostre objectiu és permetre que les fitxes de seguretat actuïn com a instruments de valors transmissibles en una jurisdicció determinada. D’aquesta manera, alleugeriu l’emissió i el posterior manteniment del registre d’accionistes d’una manera menys costosa i tècnicament més eficaç.

  1.   Pel que fa a amableregulació i acceptació del govern, heu notat algun país que deixava enrere la resta??

LA: Hi ha països d’Europa que han intentat adoptar la innovació en criptografia i blockchain. I aquells que s’han afanyat a regular-lo, encara que amb les millors intencions.

Pren Malta com a exemple. L’any passat vaig tenir l’oportunitat de seure en un panell de modelització de tokens a la primera Cimera de Blockchain de Malta, a la qual van assistir més de 8.500 persones. Aquest esdeveniment va coincidir amb l’entrada en vigor de la nova llei sobre criptografia i blockchain l’1 de novembre de 2018. Tot i que l’objectiu era convertir Malta en el centre del negoci i la innovació de blockchain, el resultat és tot el contrari. En gran part a causa d’un conjunt de regles prepotent i restrictiu, no hi ha tantes empreses que s’estableixin a Malta com a conseqüència, un any després..

En un altre gir, Alemanya, per exemple, fins fa poc no tenia cap regulació específica sobre criptografia. Però ha estat legal utilitzar criptomonedes per comprar i intercanviar instruments de deute.

L’any passat es va produir un altre desenvolupament progressiu des de Luxemburg i França. A grans trets, ambdós països van promulgar la seva aprovació reguladora perquè els valors tinguessin una representació basada en cadena de blocs com a vàlida, acceptable i totalment legal.

  1.   S’ha fet molt sobre les capacitats transformadores dels valors digitals. Amb la possibilitat d’afectar el canvi en moltes indústries, que creieu que podreu beneficiar al màxim del sector de valors digitals?

LA: Amb l’arribada de diners programables criptogràfics i blockchain, ja veiem un avanç en la inclusió financera mundial. Només per pura existència, les criptomonedes com el bitcoin i l’èter ofereixen sistemes monetaris alternatius a aquells que no estan d’acord amb els seus homòlegs fiduciaris dels estats nació mundials..

Si el primer cas d’ús va ser diners, el segon cas d’ús més important és la inversió. Els valors digitals, tals com hem previst a Fintelum, són representacions digitals de formes d’acords legals actualment vigents. Sens dubte, avui la llei és excessivament restrictiva i fins i tot irrellevant. I, eventualment, haurà de canviar, adaptar-se i millorar.

Mentrestant, si els instruments de valors transferibles basats en cadenes de blocs comencen a poblar les cadenes de blocs peer-to-peer públiques aviat, hauríem de veure una transparència de dades molt més gran, la inclusió i una globalització real.

 Si les dades són més accessibles, també vol dir que els nivells d’educació i comprensió general entre els inversors minoristes augmentaran inevitablement.

Qualsevol indústria on es necessiti un rastre permanent i confiable d’algun esdeveniment, o on es requereixi un registre públic digital immutable, es beneficiarà. Perquè la tecnologia ha arribat.

  1.   Mirant cap endavant, on al llarg de la trajectòria de creixement veieu valors digitals en els propers dos i cinc anys?

LA: Tot i els avanços tecnològics, la gent encara necessitem posar-nos al dia amb tot el que ara és possible. En dos anys, és possible que tinguem molts casos comercials provats. Però, al mateix temps, sens dubte seguirem adquirint coneixement i millorant l’adopció. La corba d’aprenentatge s’acentuarà amb el temps, sobretot en economies més avançades. Les economies menys avançades poden fins i tot estar en primera línia d’adopció a causa de les circumstàncies polítiques.

En cinc anys, tot pot canviar. Potser per aleshores tindrem noves tecnologies a les quals haurem d’adaptar-nos. Prengui funcions quàntiques, per exemple, o aplicacions d’intel·ligència artificial.

Avui, però, la nostra intenció és aparellar valors programables amb diners programables. En altres paraules, emetre i emparellar valors contra criptomonedes i, per tant, avançar en casos d’adopció i ús.

Conclusió

Doncs allà el tens! Quan el 2019 està a punt d’acabar, hi ha una clara tendència evident al sector: positiva. Tot i que s’han superat i esborrat molts obstacles, en queden molts més a l’horitzó. Malgrat això, el potencial que tenen els valors digitals per remodelar FinTech continua sent tan captivador com sempre.

Tocarem la base d’aquí a uns mesos per tornar a calibrar el sentiment de la indústria amb un nou grup d’influències de tot el món. Fins llavors, mantingueu-vos informat freqüentant securities.io!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner