Инвестиране в Teladoc Health, Inc (NYSE: TDOC)

Teladoc Health, Inc (NYSE: TDOC) е компания за телекомуникации и виртуално здраве със седалище в САЩ. Предоставяйки платформи като мобилни приложения и видеоконференции вместо лични медицински срещи, Teladoc прави революция в начина, по който се предоставя здравеопазването. С услугите, предоставяни в над 130 държави, компанията продължава по пътя на бърз растеж и не показва признаци на забавяне.

Какво е Teladoc Health, Inc (TDOC)?

Teladoc е една от най-дълго обслужващите виртуални здравни компании в света. Когато операциите започват през 2002 г., компанията започва да свързва пациентите с лекари на практика в щата Тексас. След известен успех в началото, компанията стартира на национално ниво няколко години по-късно. Чрез развитието на взаимоотношения с големи организации и застрахователни компании, тяхната потребителска база нараства бързо, тъй като работодателите започват да предлагат Teladoc като опция в рамките на ползите за здравето на работниците. Две десетилетия по-късно компанията вече работи 4000 и предлага пълен набор от услуги, предназначени да интегрират всички аспекти на здравеопазването. Този подход на „цялостен човек” дава възможност за цялостни здравни решения, съобразени с индивидуалните нужди. Независимо дали става въпрос за препоръка или второ мнение, Teladoc предлага услуги за почти всеки, който се нуждае от него.

Чрез стратегически ходове компанията се утвърди като най-голямата компания в сектора на телездравето по отношение на клиентската база. Това стана възможно чрез придобивания на основните конкуренти Ameridoc и Consult A Doctor по време на зародиша на индустрията през 2014 г. Чрез тези ходове компанията се радваше на период на сравнително малка конкуренция в Съединените щати, което позволява бърз растеж. Днес компанията се доверява на организации като Microsoft и Target да предоставя здравни услуги на своите служители. Общо Teladoc има над 50 милиона плащащи клиенти в САЩ.

Виртуалната грижа се разглежда като все по-важна част от бъдещето на здравеопазването. Достъпът до услуги като специалисти по психично здраве в много области е оскъден, а възможността да се осигури достъп на недостигнати до момента пациенти е едно от най-големите предимства на виртуалните грижи. Удобството и поверителността, които виртуалната грижа предоставя, често се цитират от пациентите, особено тези от по-младото поколение, като един от основните двигатели на търсенето на виртуална грижа. За по-възрастните пациенти възможността да търсят здравни грижи, без да е необходимо да напускат дома си, е изключително привлекателна. Преградите като време, мобилност и разстояние се премахват, което води до повече хора, търсещи лечение.

Защо Teladoc Health, Inc (TDOC) Материя?

С приемането на виртуални грижи, които нарастват експоненциално, Teladoc е много добре позициониран като един от глобалните лидери в тази област. Само през последните 5 години виртуалните посещения през Teladoc са се увеличили от 576 000 през 2015 г. до над 10,6 милиона през 2020 г. Делът на потребителите извън Съединените щати също се е увеличил и сега представлява над 20% от посещенията на Teladoc. Това е важно, тъй като осиновяването на други места по света не е било толкова бързо, колкото в Съединените щати. Тъй като в други части на света се установява повече информираност и приемане на виртуалните грижи, основите, които Teladoc постави на тези места, ще се изплатят за години напред.

Друга причина за популярността на Teladoc е неговият интегриран подход към здравеопазването. Освен виртуални посещения за посещения на лекар, компанията предлага и грижи за психичното здраве, управление на хронични грижи и специализирани услуги. С този подход компанията гарантира, че от първото посещение пациентите могат да продължат да приемат предварително продуктите на Teladoc в хода на лечението. Със своите връзки в системата на здравеопазването, Teladoc предлага и „входна врата“ в личните лечения за тези, които се нуждаят от този тип услуги. Тази интеграция с традиционния сектор на здравеопазването е критичен двигател за привеждане на пациентите към платформата Teladoc.

С нарастването на нуждите на клиентите нараства и стратегията на Teladoc. Освен органичния растеж, стратегическите ходове са направили компанията по-силна с течение на времето. Общо, 12 придобивания са попълнени от компанията, всяка от които обхваща различен адресируем сегмент от пазара. Тези придобивания са един от основните двигатели за растеж през последните няколко години. Някои примери за тези нови предложения, станали възможни чрез придобивания, включват InTouch здраве, Най-добрите лекари, и Най-здрави сте 

Teladoc Health, Inc (TDOC) Перспективи

Въпреки че Teladoc вече доминира във виртуалното пространство за грижи, има много място за растеж. В момента 40% от компаниите от Fortune 500 използват здравни услуги на Teledoc. Ако това е някаква индикация, все още остава голям пазар, който все още не е достигнат. Тъй като новите потребители се присъединяват и използват системата за първи път, вероятно е те да продължат да използват системата, след като се видят удобството и ползите. Пандемията Covid-19 вероятно е ускорила тази промяна, тъй като нови потребители се присъединяват, за да избягват личните медицински настройки и да изберат виртуална грижа.

Чрез съществуващия модел бизнесът е много мащабируем и ще се подобрява само с течение на времето. Тъй като все повече пациенти се присъединяват към платформата, Teladoc бързо добавя допълнителни услуги, за да отговори на нуждите на новите клиенти. Например сливането на Teladoc с Livongo през 2020 г. отвори изцяло нов път за растеж за компанията. Виждайки тенденция към повече пациенти, нуждаещи се от възможности за лечение на хронични заболявания, Teladoc доведе един от лидерите в управлението на хронични грижи в своето портфолио чрез приблизителна оценка $ 18,5 милиарда сделка да се слеят с Ливонго. Чрез това придобиване, технологията за управление на диабета, базирана на облака на Livongo, която помага на пациентите да контролират кръвната си захар, беше внесена в екосистемата на Teladoc.

Къде да купя Teladoc Health, Inc (TDOC)

Брокер, който препоръчваме е Firstrade.

Firstrade е водеща онлайн брокерска фирма, предлагаща пълна гама от инвестиционни продукти и инструменти, предназначени да помогнат на инвеститори като вас да поемат контрола върху вашето финансово бъдеще. От основаването си през 1985 г. Firstrade се ангажира да предоставя висококачествени и качествени услуги.

Комбинирайки собствена технология за търговия, изключително интуитивен потребителски интерфейс, отлично обслужване на клиенти и мобилни приложения, Firstrade предлага цялостно решение за всички ваши инвестиционни нужди.  Firstrade е член на FINRA / SIPC.

Инвестиране в Teladoc Health, Inc (NYSE: TDOC) Инвестиране в Teladoc Health, Inc (NYSE: TDOC) Инвестиране в Teladoc Health, Inc (NYSE: TDOC)
★★★★★ ★★★★★ Firstrade Review

Оценките на Securities.io се определят от нашия редакционен екип. Формулата за точкуване за борсови брокери отчита десетки фактори, включително такси и минимални сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и инвестиционни възможности.

★★★★★ ★★★★★ M1 Finance Review

Оценките на Securities.io се определят от нашия редакционен екип. Формулата за точкуване за борсови брокери отчита десетки фактори, включително такси и минимални сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и инвестиционни възможности.

★★★★★ ★★★★★ Public.com Review

Оценките на Securities.io се определят от нашия редакционен екип. Формулата за точкуване за борсови брокери отчита десетки фактори, включително такси и минимални сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и инвестиционни възможности.

Такси

Нулева комисия

Такси

Нулева комисия

Такси

Нулева комисия

Минимален акаунт

Нито един

Минимален акаунт

100 долара

Минимален акаунт

Нито един

Промоции

Безплатни акции *

* Вижте уебсайта за подробности.

Промоции

Нито един

Промоция

Нито един

Обобщение

Ползите от виртуалната грижа стават все по-очевидни. Тъй като все повече пациенти приемат този нов метод на медицинска помощ, Teladoc ще бъде в добра позиция да продължи да нараства. През последните няколко десетилетия компанията направи значителен напредък в консолидирането на услугите под името Teladoc. В резултат на тази работа почти всеки човек, който търси медицинска помощ, вероятно ще се обърне към Teladoc или някое от многобройните му дъщерни дружества. Тъй като компанията продължава да се разширява на нови пазари, възможностите за растеж остават много обещаващи.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner