Selecció natural: les stablecoins podrien menjar-se al mercat criptogràfic?

Tot i la incertesa financera plantejada el 2020, l’any tumultuós ha representat una mica pròsper per al mercat de la moneda estable. Des de principis d’any, les criptomonedes que tenen els seus valors vinculats a actius existents com l’or o el dòlar nord-americà han vist un fort flux de finançament a mesura que més operadors busquen comprar actius estables com una manera d’evitar la depreciació dels seus diners..

Tot i que les monedes estables s’han convertit en un magatzem útil de finançament que promet una protecció més forta contra la interrupció amenaçada per COVID-19 i les recessions posteriors, hi ha proves raonables que suggereixen que les monedes evolucionen activament més enllà del seu paper com a actiu comercial i que cada cop són més considerades com a mitjans de transferència de valor.

En els propers anys, és probable que vegem una gran quantitat de bancs centrals i grans corporacions que comencen a aprofundir en el panorama de la moneda estable, ja que els grans mundials com Facebook ja indiquen la seva intenció Projecte Balança. Amb una inversió a gran escala en monedes estables que sembla inevitable, què significarà això per als actius més petits del món criptogràfic sense vincular, com Ripple?

L’ascens i l’augment de les Stablecoins

Tether va entrar a la lluita com la primera moneda estable del món. Llançat el 2014, va passar una qüestió d’anys abans que la criptomoneda amb suport en dòlars nord-americans comencés a rebre una adopció generalitzada.

A mesura que Bitcoin va fer el seu famós ral·li cap a finals de 2017, cada vegada més intercanvis de criptomonedes van començar a passar dels parells comercials de divises a Bitcoin a Tether-a-Bitcoin, permetent així que els intercanvis només de criptografia es basin en els guanys de quota de mercat..

El boom de finals de 2017 va obrir les portes a la introducció de més monedes estables al mercat, amb innombrables projectes emergents amb l’objectiu d’emular el propòsit i l’èxit de Tether.

L’any següent va arribar l’arribada de diversos actors importants al món de les stablecoins, des de Moneda USD, a Paxos i TrueUSD.

Com que l’arribada de COVID-19 va provocar una incertesa financera generalitzada, la capitalització borsària de les stablecoins va augmentar col·lectivament fins a superar els 7.000 milions de dòlars en valor en qüestió de tres mesos, amb gairebé 6.000 milions de dòlars en inversions de Tether..

Des de la primavera, l’augment dels protocols DeFi ha provocat que els mercats de stablecoin augmentessin tant 100 milions de dòlars cada dia – deixant el límit de mercat de la indústria més del doble de mida des del començament de l’any.

A més, les tendències més emergents que envolten l’acceptació de projectes de stablecoin entre els bancs han conduït a un major nivell d’acceptació entre els inversors. Amb seu a Liechtenstein Bank Frick ha anunciat recentment que donaria suport a la moneda USD, permetent als clients enviar, rebre i emmagatzemar la moneda estable mitjançant els seus comptes bancaris.

L’augment meteòric del mercat de les stablecoin, juntament amb els nivells d’interès cada vegada més grans en tecnologia blockchain tant per part d’institucions bancàries com de grans empreses, fa que les stablecoins apareixin com la forma principal de moneda bancària del mercat de criptomonedes. Però, què significarà aquest desenvolupament per a monedes com ara Ondulació i inversors que volen canviar les seves participacions Bitcoin a Litecoin, per exemple, per aprofitar transaccions ràpides?

Menjar al mercat Crypto

Els anys formatius de Ripple van portar excitació generalitzada per a la tecnologia blockchain en què es va basar la moneda XRP.

Els pagaments amb la moneda es van configurar per ser ràpids i lliures de costos de processament forts que alguns primers actius criptogràfics van manar. El focus de la moneda es va centrar en els pagaments interbancaris, però el seu primer èxit va fer que Ripple s’expandís a una xarxa líder de criptografia de pagaments a tot el món..

En el moment més àlgid de la seva popularitat, Ripple era fàcilment accessible en els principals intercanvis de criptografia que permetien un accés fàcil a finançament digital que es podia negociar fàcilment..

Tanmateix, Ripple també va formar sense voler el pla de com construir una stablecoin amb èxit.

La implementació d’establecoins vinculades a diversos actius dissenyats per mantenir el seu valor enmig de les recessions econòmiques mentre operen en un marc transaccional fàcil amb comissions de processament limitades ha situat nombroses stablecoins en competència directa amb Ripple.

Amb l’arribada d’altres stablecoins recolzats per empreses com el Moneda JPM i la Projecte de monedes d’assentament d’utilitat, és clar que l’antiga guàrdia de XRP s’enfronta a una batalla significativa per evitar ser ofegats pels nous avançats del mercat.

El poder financer de les estables de les empreses significa que els sistemes de pagament ràpids de Ripple podrien aviat millorar-se mitjançant nous desenvolupaments transaccionals.

No obstant això, pot haver-hi alguna esperança per Ripple a causa de la longevitat de la moneda en un mercat en expansió ràpida. Ripple ha ajudat a endinsar-se 300 clients durant la seva vida útil, i té un nivell d’experiència de criptografia més gran en comparació amb els seus competidors.

Està clar que les estables són aquí per al futur previsible i, fins i tot, tenen el potencial de revisar les monedes fiduciàries nacionals en l’ús habitual. Amb els límits de mercat inflables exponencialment, l’antiga guàrdia de les criptomonedes sense vincular pot estar en risc de perdre’s a mesura que més adoptants busquin practicitat i preus consistents dins dels actius criptogràfics..

Per a Ripple, la noció de competir per recuperar el seu lloc, ja que la moneda preferida de la indústria per a les transaccions, sembla massa capritxosa, atesa la força financera d’aquests nous jugadors que introdueixen estables al mercat..

En canvi, el que abans es considerava una de les criptomonedes més prometedores del món haurà d’explotar la seva experiència per adaptar-se de les seves ràpides arrels transaccionals. El mercat de criptomonedes es basa en la selecció natural, on només sobreviuen els més innovadors. En aquest clima imperdonable, moltes de les criptomonedes pragmàtiques d’ahir hauran d’explorar nous desenvolupaments de blockchain en altres llocs per mantenir la seva rellevància per als adoptants..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner