OSC troba evidències extenses de frau / robatori per part de Gerald Cotten i QuadrigaCX

Ha passat més d’un any des de la desaparició del popular intercanvi canadenc, QuadrigaCX. Tot i aquest temps, nous descobriments encara s’estrenen al voltant de la peculiar cadena d’esdeveniments que van fer desaparèixer 215 milions de dòlars, un total que representa les participacions de més de 75.000 clients.

El bo

Tot i que les accions de Gerald Cotten i QuadrigaCX són, sens dubte, un desgast per a la indústria de les criptomonedes, és important recordar el vell adagi “no pinteu amb un pinzell ampli”..

L’OSC, per sort, ho ha reconegut i s’ha pres el temps de garantir als lectors que no condemnen el sector en general al seu informe.

“La mala conducta que vam descobrir en relació amb Quadriga es limita a Quadriga i no s’ha d’entendre que s’aplica a la indústria de la plataforma d’actius criptogràfics en el seu conjunt. Realitzat correctament, el comerç d’actius criptogràfics és un component legítim i important dels nostres mercats de capitals. Seguim compromesos a treballar amb aquesta indústria per fomentar la innovació. La innovació financera sempre ha estat fonamental per a la salut de la nostra economia i la competitivitat dels nostres mercats de capitals “.

El dolent

Ara passem al dolent. Després d’una investigació exhaustiva, l’OSC ha determinat que QuadrigaCX funcionava, bàsicament, com un esquema Ponzi sota una ‘capa de tecnologia moderna’. Es creu que aquest esquema Ponzi va ser orquestrat pel difunt fundador de QuadrigaCX, Gerald Cotten.

A més, a causa del model de custòdia utilitzat per l’intercanvi, l’OSC creu que QuadrigaCX ha infringit de manera coherent les lleis sobre valors.

“… pel qual Quadriga retenia la custòdia, control i possessió dels actius criptogràfics dels seus clients i només lliurava actius als clients després d’una sol·licitud de retirada, cosa que significava que els drets dels clients sobre els actius criptogràfics de Quadriga constituïen valors o derivats”.

Fins al dia d’avui, molts dels afectats per la debacle provocada per Cotten han mantingut l’esperança de trobar les claus perdudes de les seves carteres criptogràfiques. Això es va deure a la creença que aquestes carteres contenien gran part dels fons que faltaven. Malauradament, l’OSC ha indicat que es tracta d’una fal·làcia. Més aviat, la gran majoria dels fons que falten es van deure a l’activitat comercial il·legal de Cotten.

 “S’ha especulat àmpliament que el gruix de les pèrdues dels inversors es deu a la pèrdua o inaccessibilitat dels actius criptogràfics com a conseqüència de la mort de Cotten. Segons la nostra avaluació, no va ser així. L’evidència demostra que la major part de la manca d’actius de 169 milions de dòlars es va derivar de la conducta fraudulenta de Cotten, que va adoptar diverses formes “.

Si això no va ser prou dolent, l’OSC admet que, a causa de les circumstàncies (fallida de QuadrigaCX i mort de Cotten), hi ha molt poc marge de recurs.

Desglossament financer

En el seu informe, l’OSC assenyala que es deuen aproximadament 215 milions de dòlars als clients de QuadrigaCX. Proporcionen el següent desglossament, il·luminant on han anat els diners.

 • 115 milions de dòlars
 • Perdut per Gerald Cotten per operacions il·legals a QuadrigaCX
 • 46 milions de dòlars
  • Fons recuperats, ara en poder d’un administrador
  • 28 milions de dòlars
   • Perdut per Gerald Cotten per operacions il·legals en borses externes
   • 23 milions de dòlars
    • Pèrdues diverses encara per comptabilitzar
    • 2 milions de dòlars
     • Fons robats per Gerald Cotten per finançar el seu estil de vida
     • 1 milió de dòlars
      • Pèrdues operatives
      • Ja sigui per apropiació indeguda o per comerços il·legals, es creu que el difunt Gerald Cotten és el responsable directe dels aproximadament 145 milions de dòlars perduts en fons de clients.

       Paraules d’advertència

       Al llarg del seu informe, l’OSC no fa paraules quan s’adreça a empreses que encara operen en la indústria de la cadena de blocs: poseu-vos en contacte amb l’OSC per veure si es requereix un registre segons la legislació vigent..

       Observen explícitament, en diverses ocasions, que les lleis sobre valors s’apliquen en molts casos, fins i tot quan els actius negociats no són valors. El factor decisiu es basa en la forma en què aquests actius són gestionats pels intercanvis.

       “Una plataforma generalment no estaria sotmesa a la legislació sobre valors si el criptomoneda subjacent que es negocia no és un títol ni un derivat, i hi ha un lliurament immediat d’un actiu criptogràfic al client després d’una transacció … En canvi, si una plataforma manté la possessió i control dels actius criptogràfics que es negocien a la plataforma, es pot aplicar la legislació sobre valors “.

       Tot i que aquesta distinció pot ser petita, és important. L’OSC implora els intercanvis canadencs per arribar i determinar on es troben dins de les directrius reguladores.

        “Els operadors de les plataformes han de ser conscients que, en funció del seu model de negoci, poden haver de registrar-se a l’OSC i han de prendre les mesures adequades per complir amb les lleis de valors d’Ontario … Les plataformes han de revisar les seves operacions per assegurar-se que tenen procediments per gestionar riscos per als clients i que revelin als clients informació clau sobre les seves operacions amb precisió “.

       OSC

       L’Ontario Securities Commission (OSC) és un òrgan regulador encarregat de garantir mercats justos i transparents. Això es fa mitjançant la creació i l’aplicació de lleis sobre valors a la província d’Ontario.

       Actualment, el CEO Grant Vingoe supervisa les operacions de l’empresa.

       Mike Owergreen Administrator
       Sorry! The Author has not filled his profile.
       follow me
       Our Socials
       Facebooktwitter
       Promo
       banner
       Promo
       banner