El comissari de la SEC, Peirce, publica una proposta de port segur de token: una exempció limitada de temps per a les fitxes

Aquesta setmana, el comissari de la SEC, Hester Peirce, va presentar una nova proposta anomenada Proposta de port segur de token, també coneguda com a Regla 195 de la Llei de valors proposada – Exempció limitada de temps per als tokens (“Proposta de port segur”). La regulació proposada establiria noves normes sobre els actius digitals i les seves classificacions. Com a tal, la proposta podria representar un canvi dramàtic en la política dels EUA sobre criptomonedes.

Comissari Peirce va publicar la seva nova proposta de port segur en un discurs celebrat a Chicago el 6 de febrer. En la seva discussió, va explicar els matisos de la proposta de port segur. Peirce va exposar diversos exemples de per què els EUA han de centrar-se més en la regulació d’actius digitals que poden no ser considerats com a valors.

Durant el discurs, la comissària va exposar la seva visió d’un nou curs per als projectes de cadena de blocs que compleixin les operacions a les fronteres dels EUA. Durant la discussió, Peirce va assenyalar la manca de transparència al voltant de la taxonomia simbòlica actualment vigent. Va explicar que aquesta opacitat ha perjudicat el sector de la cadena de blocs dels EUA de moltes maneres.

Manca de transparència

Per una banda, l’enfocament de la SEC ha minat la innovació dins l’espai. Moltes empreses no estan segures de les properes maniobres de la SEC en termes de classificació i execució. Aquesta opacitat ha provocat que les startups busquin costes més amables per fonamentar les seves operacions.

A més dels problemes de classificació, la SEC ha participat en diversos casos d’ICO de gran perfil que han exasperat encara més la situació. Moltes d’aquestes empreses que va perseguir la SEC es veuen obligades a retornar tots els fons dels inversors i a pagar multes fortes pels seus esdeveniments de finançament col·lectiu. En alguns casos, aquestes multes són gairebé equivalents a l’import total recaptat durant la ronda de finançament de l’empresa.

El comissari Peirce creu que les lleis sobre valors no són adequades per a aquesta trepidant revolució digital. A més, va expressar la seva preocupació perquè l’aplicació d’aquestes lleis a les noves tecnologies, com la tecnologia blockchain, resulti en un desajustament perjudicial. En conseqüència, aquest enfocament dur i dur del mercat només perjudica els interessos econòmics dels Estats Units a la llarga.

Proposta de port segur: una nova era

El comissari Peirce proposa un nou estàndard legal per aplicar als projectes basats en blockchain. La proposta de port segur crearia una finestra de seguretat en la qual tots els tokens podrien operar i finançar-se sense l’amenaça de retribució de la SEC per la venda de valors no autoritzats. Durant aquest període de “Zona de seguretat”, les fitxes funcionarien com SAFTs.

Hester Price a través de Twitter: regla 195

Hester Price a través de Twitter: proposta de port segur

Quan un testimoni passi el període de temps de la zona de seguretat, el projecte serà sotmès a la famosa prova de Howey per veure si el projecte es qualifica com a seguretat. En aquest moment del cicle de vida del projecte, la SEC prendria una determinació sobre la classificació del testimoni per avançar. D’aquesta manera, la SEC pot obtenir una comprensió ferma sobre el nivell de descentralització que té el projecte i altres aspectes importants que s’utilitzen en la determinació de la classificació d’un testimoni..

Safe Harbor: detalls importants

Per tal que una empresa compleixi els requisits per obtenir l’estat de port segur, hauria de complir una sèrie de directrius estrictes. D’una banda, l’empresa ha de demostrar que ha presentat bona fe en termes de creació d’una plataforma que funcioni. A més, l’empresa haurà de demostrar que la xarxa creada funciona d’una manera realment descentralitzada.

Totes les empreses que vulguin obtenir un estat de port segur també hauran de proporcionar divulgacions en un lloc web accessible públicament. Aquí, les empreses hauran de descriure amb exactitud les seves identitats i experiència a l’espai. A més, s’han de mostrar detalls detallats sobre el projecte. Aquests detalls inclouen detalls sobre la funcionalitat de la plataforma, detalls sobre les capacitats de fitxes i les estadístiques tècniques, l’ús previst dels ingressos i el codi font del projecte, si està disponible..

La liquiditat és important

Tots els projectes qualificats de Safe Harbor han de crear liquiditat al mercat. Aquesta liquiditat ha de tenir un parell de formes diferents. Concretament, els desenvolupadors han de permetre als compradors l’oportunitat de vendre les seves fitxes a un tercer. Com a tal, la proposta de port segur preveu una sèrie d’intercanvis conformes establerts específicament per a aquesta tasca. Les empreses hauran de proporcionar als seus inversors la manera d’oferir i vendre els seus tokens mitjançant aquests intercanvis conformes.

És important destacar que qualsevol empresa que vulgui aprofitar la sentència haurà de presentar un avís de confiança amb la SEC en un termini de 15 dies des de la primera venda del seu testimoni. A més, les empreses hauran de proporcionar proves que els fons recaptats van ser realment destinats al desenvolupament de la xarxa en qüestió.

SEC Cracking Down

Com es va informar anteriorment, la SEC continua buscant i processant els ICO allotjats durant els darrers dos anys. En la majoria dels casos, aquestes empreses van violar les lleis de valors vigents. En aquests escenaris, les empreses s’enfronten a càrrecs de venda il·legal de valors no registrats. A més, la SEC va començar a reprimir les empreses per falsificar o manipular deliberadament les seves dades dels inversors.

Oportuna carta oberta a través del lloc web

Oportuna carta oberta a través del lloc web

Recentment, la SEC va al·legar que els fundadors de la plataforma Opporty van violar les lleis de valors. Com a resposta, el fundador de la firma, Sergii “Sergey” Grybniak, va publicar un carta oberta a la comunitat criptogràfica en què explica per què creu que la seva empresa està sent escollida injustament com a exemple per al mercat. A la carta, Grybniak afirma que les declaracions de la SEC contra la seva empresa exclouen fets importants i exageren altres casos.

Tot sobre els benjamins

Grybniak també creu que la seva empresa va ser objectiu a causa de la seva mida mitjana. A la carta, afirma que la seva empresa va ser escollida perquè tenia una “ICO relativament petit amb menys fons disponibles per a honoraris legals per un cas judicial ampliat”.  Ara, Grybniak busca presentar les seves proves i establir un precedent en el sector mitjançant el seu judici.

Aproximació integral al mercat

El comissari Peirce ha presentat un enfocament molt complet i ben pensat del sector de la cadena de blocs. L’ús d’un període de gràcia del port segur de la SEC és exactament el que el mercat necessita per continuar en el seu camí d’adopció a gran escala. La proposta de port segur podria ajudar a impulsar una nova revolució blockchain a terres nord-americanes. Al seu torn, els EUA podrien recuperar el seu posicionament perdut com a epicentre de blockchain mundial.

De moment, tot el mercat de la cadena de blocs dels Estats Units continua enfrontant-se a normatives obsoletes i a legisladors confosos. Amb sort, el nou enfocament del comissari Price tornarà a encendre els focs d’innovació a terres nord-americanes.

Promo
banner
Promo
banner