Matthew Unger, conseller delegat d’iComply Investor Services Inc – Sèrie d’entrevistes

Matthew és el conseller delegat de iComplir (iComply Investor Services Inc.) és una premiada plataforma Regtech que impulsa la digitalització del finançament institucional amb cobertura a més de 160 països..

Ja fa molts anys que participeu en la criptomoneda. Podeu compartir amb nosaltres com vau aprendre per primera vegada sobre la criptografia?

Vaig escoltar per primera vegada sobre la criptomoneda (Bitcoin) el 2011 en una trobada a Vancouver. Abans, vaig passar més de mitja dècada com a gestor de patrimonis. Vaig veure com la tecnologia blockchain transformaria els mercats de capitals. Des de llavors hem vist un munt d’innovacions. Per comparar-ho amb els mitjans digitals: si Bitcoin era el Napster de les finances, els contractes intel·ligents d’Ethereum eren BitTorrent.

Com vau arribar al concepte iComply Investor Services?

La necessitat d’iComply va sorgir de dos esdeveniments importants: el 2014, la tecnologia fintech per a la qual treballava era la creació d’una plataforma perquè els distribuïdors de corredors i els gestors d’actius gestionessin tot el seu negoci des d’un iPad. Per a KYC, hi havia algunes API al mercat, però encara avui la majoria d’aquestes eines no fan res més que incorporar-se o verificar la identitat.

Durant els darrers 15 anys, he passat per molts cicles d’auditoria reguladora i he realitzat la meva primera formació en matèria de LMA el 2005. Vaig veure la necessitat d’un conjunt d’eines que permetés a les empreses gestionar fàcilment les variacions globals i els canvis freqüents a les regulacions locals, ja sigui per incorporació, verificació d’identitat, LMA, o fins i tot divulgacions i acords legals. Avui, iComply ofereix eines d’identificació i gestió de riscos de nivell institucional que donen suport al compliment de la LMA durant tot el cicle de vida del client.

Vostè va liderar un projecte del 2016 per utilitzar els contractes intel·ligents d’Ethereum per automatitzar la concordança i el compliment de la negociació de swaps de tipus d’interès CME a través de LIBOR. Com va funcionar això i quin va ser el resultat?

De fet, només he dirigit la part tècnica d’aquesta prova de concepte (POC) amb un equip del MIT. El nostre objectiu era construir un cas de negoci i un POC tècnic per identificar si es podrien utilitzar contractes intel·ligents per compensar efectivament derivats. Per a això, calia localitzar tots els fluxos de treball, els requisits empresarials i de compliment del segon centre d’intercanvi més gran del món. Hem connectat els punts entre contraparts de transaccions, els seus despatxos d’advocats i tota una xarxa de programari propietari.

Si mirem enrere, la nostra solució era un desastre: teníem massa lògica i informació potencialment confidencial a la cadena, i Ethereum es va integrar en una interfície personalitzada de Salesforce. Eren primers dies. Poc després que es va desenvolupar el desastre de DAO i la bifurcació resultant va acabar amb tot l’interès de les principals institucions. Tot i així, els resultats del POC van ser emocionants: podríem dur a terme un procés institucional tradicional que triga entre 4 i 6 setmanes i costa més de 10.000 dòlars per transacció i es redueix fins a menys d’un dòlar de gas en menys d’un minut.

Vam ser testimonis de l’auge de l’ICO el 2017 amb la caiguda del seguiment el 2019. Per què personalment creieu que les STO seran diferents??

En primer lloc, els ICO buscaven fer alguna cosa molt diferent a la digitalització d’un valor: en molts aspectes, els tokens d’utilitat són una nova classe d’actius, els tokens de seguretat són una nova tecnologia aplicada, en la seva majoria, a instruments financers molt tradicionals. Encara crec que hi ha casos d’ús excel·lents per a les fitxes d’utilitat, però moltes fitxes d’utilitat encara han de complir tot tipus de lleis i regulacions fora dels valors..

En canvi, les STO se centren a operar dins de la regulació de valors. Això significa que es mantindrà a un nivell superior i les seves fitxes han de respectar la regulació de valors de qualsevol jurisdicció en què comercien, fins i tot per a transferències entre iguals entre carteres. Aquestes regulacions varien àmpliament d’un país a un altre, en el món dels acords legals en paper o en PDF digitalitzats, hi ha poc risc que un regulador de la UE atrapi un emissor nord-americà que recapti capital per a una ubicació privada en un negoci, un fons o un acord immobiliari..

Posar aquestes transaccions en una cadena de blocs canvia completament perquè els reguladors ja són capaços de supervisar el mercat d’una manera que avui dia és simplement impossible. Actualment, els emissors de tokens segueixen comprant API bàsiques per a KYC i AML, i molts segueixen pensant que la regulació global és binària: SEC vs no-SEC (és a dir, Reg D i Reg S). Tanmateix, quan un actiu simbolitzat és capaç de gestionar fàcilment les variacions jurisdiccionals de la normativa d’identitat, privadesa, dades, AML i valors, incloses les divulgacions i acords legals, etc., l’antiga manera de fer sembla una bogeria. Seria com algú que utilitza Tèlex avui en lloc de Telegram, correu electrònic o Slack.

Quins són alguns dels casos d’ús de tokenització amb què iComply pot ajudar les empreses?

Des que vam llançar Prefacto el febrer de 2018, hem vist molts projectes de fitxes molt interessants, des de Cryptokitties fins a fons tokenitzats, immobles, bons, accions privades, contractes de futurs i fins i tot propietat fraccionada en barrils de luxe escocès, whisky i vi..

El conjunt d’eines Prefacto fa que sigui senzill i molt rendible que els emissors de tokens gestionin els requisits de compliment no només per a l’oferta inicial, sinó per a totes les transaccions al llarg de la vida de l’actiu a gairebé tots els països del món. Si el vostre advocat és capaç d’escriure un full de terminis, un acord de compra o un contracte de llicència, probablement el pugueu simbolitzar.

El 2018, vam començar a veure moltes noves startups de blockchain que llançaven plataformes per a l’emissió, el comerç, els agents de transferència i la gestió de taules de límit, com ara Polymath, Blockport, Securitize, etc. Comencem a rebre sol·licituds de moltes plataformes STO sobre com per gestionar el compliment AML transfronterer per als inversors corporatius incorporats, vam llançar un segon producte, iComplyKYC, com a conjunt d’eines que es connecta fàcilment a aquest tipus de plataformes. El que no esperàvem era la demanda dels mercats de capitals tradicionals, on les oficines d’entrada no estan preparades per a blockchain. Aquesta és una tendència molt emocionant perquè ara connectem els punts per a molts dels nostres clients, reduint les diferències entre els corredors tradicionals, les plataformes d’emissió i fins i tot alguns intercanvis..

Un dels vostres clients d’intercanvi és Motto Technologies, una borsa de criptomonedes amb seu al Regne Unit que es fa pública a LSE. Ens podríeu explicar el que fa el lema i com iComply els va poder ajudar?

El lema va ser aviat per al joc “Fem correctes les regulacions”. La seva plataforma permet als usuaris comprar i negociar criptomonedes, però també ofereixen als seus usuaris una targeta Visa que us permet gastar fàcilment la vostra criptografia en qualsevol lloc que us faci servir. Per tal d’obtenir auditories anteriors dels seus socis bancaris, Visa i de l’Autoritat de conducta financera.

Hem ajudat a Lema a trobar experts reguladors locals, a preparar les seves polítiques i procediments per a auditories, aprovacions i diligència pública. Abans d’utilitzar iComply, el seu banc els havia exigit que utilitzessin una eina “e-KYC” basada en l’API que podria haver funcionat si només estiguessin fent un criptointercanvi tradicional. El nostre conjunt d’eines iComplyKYC els va permetre construir i mantenir un programa de compliment robust que pogués resistir un control regulatori. La majoria de les altres plataformes continuen fent malbé amb deu API diferents i sistemes manuals per intentar apaivagar els reguladors. Hem ajudat a Motto a avançar-se en aquesta corba i, com a empresa que cotitzarà en borsa, les seves accions estaran disponibles per a inversors acreditats i no acreditats. No estic al corrent d’un altre canvi al mercat que pugui dir que.

Un dels vostres productes de programari és Prefacto, una solució regtech per a actius tokenitzats. Quins problemes resol Prefacto?

Prefacto permet a les empreses gestionar el compliment complet dels seus actius simbolitzats. Això inclou la planificació i l’estructuració, el llançament de contractes intel·ligents, el desenvolupament i la implementació d’un programa de conformitat, l’emissió i distribució i, finalment, la gestió continuada de token. En comparació amb el que fan molts emissors actuals, els nostres clients poden estalviar temps, diners i molt de dolor si parlen amb el nostre equip al principi.

iComply també ofereix serveis KYC. Quins són alguns d’aquests serveis?

A finals del 2018, vam començar a contactar amb altres plataformes d’emissió de tokens, agents de transferència, etc. al mercat de tokens de seguretat per oferir-los demostracions i l’oportunitat de compartir coneixement i col·laborar en lloc de competir. Diversos jugadors ens van acollir a l’oferta i tots vam aprendre molt. Una de les aportacions clau per a iComply va ser que, tot i que pensàvem que Prefacto era genial, la nostra tecnologia de compliment era una peça clau que faltava per a aquestes altres plataformes..

En aquell moment, cap de les altres plataformes no podia gestionar el compliment dels inversors corporatius, les xarxes de corredors distribuïts o les variacions de la regulació multi-jurisdiccionals. Això ens va portar a tornar a enfocar el nostre negoci en allò que se sap que som els millors: automatització intel·ligent del compliment. Va trigar aproximadament un any a refactoritzar la nostra plataforma i llançar la versió actual d’iComplyKYC, un conjunt d’eines que facilita la creació i el manteniment d’un robust programa de compliment global de LMA.

Hem creat la nostra pròpia tecnologia KYC perquè sabíem que les API del mercat no complirien els requisits regulatoris; hi ha una raó per la qual avui dia no veieu que aquestes eines siguin utilitzades per empreses com HSBC, Santander, Vistra, etc. Després de llançar iComplyKYC, Vaig descobrir que els agents institucionals estaven molt interessats a utilitzar aquestes eines perquè estaven construïdes segons els estàndards i marcs de compliment tradicionals actuals; ho fem per un cost per transacció del 95-98% més baix que els sistemes actuals de back-office i mitjà.

On veieu la indústria d’aquí a cinc anys?

D’aquí a 5 anys, si coneixeu el concepte del cicle de bombo de Gartner, veurem que les fitxes de seguretat comencen a adoptar-se en l’adopció general. Ara mateix, si mireu els mitjans digitals com a exemple, ara mateix les fitxes de seguretat són per a les persones que haurien utilitzat Napster o Kazaa. En cinc anys tindrem un iTunes, potser fins i tot un Netflix.

Les empreses tradicionals passaran per comunicats de premsa de POC i MOU. Igual que el pivot de Netflix des de DVD de comandes per correu fins a l’enviament digital, alguns dels grans hauran convertit les cadenes de blocs públiques en un nucli de la seva estratègia comercial, com ja ha fet EY amb Ethereum. Altres seguiran el camí de Blockbuster.

Simultàniament, les iniciatives de token de seguretat seran més col·laboratives i més interoperables. El cost del llançament d’un testimoni serà, com a mínim, un 90% inferior al que és avui. Les plataformes que van triar cadenes de blocs públiques, en lloc de cadenes privades propietàries o construïdes específicament, començaran a veure els avantatges d’aquest pensament a llarg termini.

Finalment, durant els propers 1-3 anys crec que veurem i escoltarem moltes coses sobre les cadenes privades amb la racionalitat d’escalabilitat, seguretat, etc. Aquest és un esforç d’última generació per protegir el seu model de negoci de no ser canibalitzat per la descentralització i la democratització. en finances. Els primers membres del R3 Consortium van gastar milions en aprendre això, Salesforce i S&P va desestimar el seu projecte Hyperledger, JP Morgan va renunciar recentment a Quorum: la veritat és que tenim finançament de DLT durant més de 30 anys, sistemes com CDS són increïblement eficients i segurs..

No hi ha res d’innovador sobre una cadena de blocs privada o una xarxa de malla en finances. Mireu Java i C #, van guanyar la carrera per construir Internet. Les solucions de núvol públic com Google, AWS i Azure van guanyar la carrera per l’arquitectura de servidors públics compartits. Per a les finances digitals, les cadenes de blocs públiques permeten una transparència total que genera confiança i reputació d’una manera que una cadena privada no pot. D’aquí a 5 anys veureu que SIX, ASX, GBX i altres jugadors similars hauran desestimat la seva infraestructura actual a favor de costos per transacció i cost de propietat de tecnologia més baixos, per adoptar la infraestructura pública de blockchain.

Hi ha alguna cosa més que vulgueu compartir sobre iComply?

El nostre enfocament a iComply és assegurar-nos que les empreses puguin construir i mantenir fàcilment un programa de compliment de grau robust, global i institucional. El problema que veiem al mercat és que les eines de nivell institucional són massa manuals i costoses per permetre la transformació digital. Mentrestant, als mercats de tecnologia de fintech, d’inici i de seguretat, veiem molts jugadors que tenen molta experiència en valors o finances (normalment només en un mercat), però no tenen experiència en el món real en el que passa al mid i back office. , i molt menys el compliment a nivell internacional. Simplement no entenen que quan es ven un Reg S a algú a Alemanya hi ha requisits de compliment per part de BaFin, la Comissió Europea, etc. Per al bé de tota aquesta indústria, instaria els emissors de fitxes a mirar el compliment de manera integral. i el més aviat possible.

Els nostres clients s’adonen molt ràpidament que oferim un enfocament integral. Donem suport als nostres clients mitjançant auditories de reguladors, bancs i socis financers, que ho necessiten per tenir èxit. L’API eKYC creada per a Uber i AirBnb no ho fa perquè saben que la seva tecnologia no passarà cap auditoria: un cop tanca la venda, ja està. Això és el que és únic en el nostre enfocament a iComply, estem aquí per ajudar els nostres clients a fer negocis: hem alineat el nostre model de negoci amb l’èxit dels nostres clients.

Per obtenir més informació visiteu iComplir o visiteu la pàgina de Llistat d’empreses iComply.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner