Alemanya: la llicència de custòdia criptogràfica rep la retrocessió dels bancs

La llicència de custòdia criptogràfica d’Alemanya havia de donar a les empreses basades en blockchain l’accés als elements bàsics de la banca. Malgrat aquest fet, continuen sorgint històries sobre les empreses que tenen molt difícil adquirir serveis bancaris com ara comptes corrents. Una mirada més detallada revela algunes de les raons per les quals la indústria bancària alemanya continua reculant contra l’adopció de criptografia.

Confusion, FUD: llicència de custòdia criptogràfica

Una de les principals raons per les quals els bancs alemanys dubten a proporcionar servei de plataformes relacionades amb la criptografia es redueix a la manca de claredat a l’espai. Tant les empreses criptogràfiques com les institucions tenen incerteses i preocupacions relacionades amb la sol·licitud de la llicència de custòdia criptogràfica. Fins que l’Autoritat Federal de Supervisió Financera (BaFin) alemanya no aclareixi aquestes qüestions, com ara quin tipus d’activitats es qualificarien com a custòdia criptogràfica, els bancs continuaran equivocant-se amb la prudència.

Per exemple, hi ha una manca de transparència al voltant de les operacions d’intercanvi criptogràfic. Els bancs tenen curiositat per saber com funcionalitats com ara períodes de participació i bloqueig podrien afectar la llicència de custòdia d’una borsa. Actualment, la llei estableix que qualsevol empresa de criptografia amb accés a les claus privades del client és un custòdia.

Llicència de custòdia criptogràfica

A més, al març, BaFin va llançar un fitxer orientació afirmant que els tokens originats en ofertes de tokens de seguretat (STOs) poden ser custodiats per un custode criptogràfic sense l’ús d’un banc dipositari. Poc després, els reguladors van emetre addicionals pautes pel que fa als requisits de gestió, TI i seguretat establerts per a empreses relacionades amb criptografia que busquen llicències. És important destacar que BaFin afirma que té la intenció de crear més regles centrades en els riscos operatius en un futur proper.

Sofocant participació bancària

Aquest enfocament “per anunciar” és suficient per mantenir les principals institucions bancàries alemanyes al marge per ara. De fet, fins ara només els proveïdors de serveis centrats en la tecnologia van contribuir a l’espai. Bancs de nova generació, com ara SolarisBank, continuar propagant lentament el sector. Solarisbank va obrir una ubicació a Alemanya el desembre de 2019.

Solaris a través de la pàgina principal: llicència de custòdia criptogràfica

Solaris a través de la pàgina principal: llicència de custòdia criptogràfica

Manca de banca

En una recent entrevista, Matthias Winter, soci d’Eversheds Sutherland, Alemanya, va discutir com la manca de banca és un problema real que afronta el mercat. Va explicar que no hi ha “cap raó legal per la qual” els bancs dubten en assumir clients de criptografia. Winter va descriure la “confusió” com el principal obstacle que la indústria ha de superar. A més, va parlar sobre com funcionen els bancs en un local contra risc i recompensa i l’obertura d’un compte corrent per a empreses criptogràfiques els deixa exposats a futurs canvis normatius

En particular, Winter també va parlar de com els canvis podrien afectar el mercat. Si, o millor dit quan, BaFin aclareix aquestes inconsistències, hi haurà una febre de l’or al mercat. En essència, els bancs haurien d’adquirir empreses de custòdia criptogràfica per accedir a la tecnologia el més ràpidament possible.

Crypto Storage Deutschland GMBH

Per trobar exemples de com aquesta confusió de mercat fa estralls a la indústria, no cal que busqueu més enllà de Crypto Storage Deutschland GMBH. Aquesta empresa va patir una autèntica lluita quan van decidir obrir una sucursal a Alemanya per aprofitar la nova normativa. Els executius van anar a menys de 15 bancs diferents abans que poguessin obtenir un compte corrent bàsic.

Discutint les tribulacions, Stijn Vander Straeten, conseller delegat de Crypto Storage AG va citar una gran quantitat de dificultats que va trobar la seva empresa. Straeten va descriure un escenari en què et trobes amb el braç de la banca institucional. Va explicar que les empreses criptogràfiques no “guanyen diners demanant comptes corrents” i, per tant, no són una prioritat de cap manera.

Solució de marca blanca per a bancs

En particular, Crypto Storage AG reconeix la necessitat de protegir els actius digitals. Actualment, la firma ofereix una solució de marca blanca per als bancs que vulguin oferir els serveis a la seva clientela sense assumir els riscos associats als mercats emergents..

Alemanya avança: llicència de custòdia criptogràfica

Els reguladors alemanys semblen avançar, encara que lentament, més a prop de la digitalització dels mercats. Cada dia que passa indica més creixement i desenvolupament al sector de la cadena de blocs del país. Amb sort, en els propers mesos, BaFin proporcionarà als bancs els detalls que necessiten per donar a les empreses accés als elements bàsics de la banca. Si no, Alemanya s’arrisca a quedar-se enrere en la carrera mundial cap a la tokenització.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner