Как да създадете и използвате подсметки за крипто търговия на OKEx

Урок стъпка по стъпка за търговия с криптовалута на OKEx с помощта на подсметки

Институционалният интерес към пазарите на криптовалути нараства през последните няколко години и OKEx предлага разнообразие от функции, за да отговори на нуждите на своите институционални и напреднали потребители на дребно. Една от тези функции е функционалността на подсметката, която позволява на потребителите да създават сегрегирани акаунти под основния си или главен акаунт.

Тъй като институциите често изискват достъп до управление на активи и търговия за определени лица, използването на подсметки им позволява да постигнат това, без да се налага да компрометират сигурността на главния си акаунт.

Всеки под акаунт има независимо потребителско име и парола и може да му бъдат зададени персонализирани разрешения. За допълнителна защита на активите в главната сметка потребителите на подсметки нямат право да изтеглят активи директно. Тегленията са възможни само след като подсметките преместят активи към съответните им главни сметки.

В този урок ще разгледаме повече подробности и стъпките, необходими за създаване и използване на подсметка за търговия с криптовалута в OKEx.

Максимален брой подсметки, разрешени на OKEx

В OKEx има два сегмента клиенти въз основа на деноминираните в BTC обеми на търговия – нормални потребители и VIP потребители. Максималният брой разрешени подсметки за даден акаунт варира за нормални и VIP потребители. Докато нормалните потребители могат да създадат максимум 5 под акаунта, VIP потребителите могат да създадат 10 – 50 под акаунта, в зависимост от тяхното ниво.

Подробностите можете да намерите в таблицата по-долу:

Брой подсметки, които имат право на нормални и VIP потребители

Предимства от използването на подсметки на OKEx

С използването на подсметки институционалните потребители се радват на следните предимства:

  • Оптимизиране на търговските портфейли
  • Разделяне на сделките за по-голяма прозрачност
  • По-ниски такси за търговия
  • Достъп до услуги за интерфейсно програмиране на приложения за алгоритмична търговия

Оптимизиране на търговските портфейли и повишена прозрачност

Институционалните търговци могат да се възползват от организационни подобрения и повишена прозрачност при използване на подсметки в OKEx. Например, подсметки могат да бъдат създадени за търговия с различни категории или сегменти от монети и жетони, като децентрализирани финанси, обменни токени и т.н..

Разделянето на търговските дейности също може да бъде полезно за целите на одита и счетоводството, както и за изпълнение на изискванията за съответствие.

По-ниски такси за търговия

Таксите на спот, фючърси, вечен суап и пазари за търговия с опции варират за нормални и VIP потребители. Потребителите от по-високи нива се радват на по-ниски такси за търговия, а подсметките могат да се възползват от нивото на таксите, определено за главната сметка.

Такси за спот търговия според типовете и нивата на потребителите

Например, ако главният акаунт е на ниво VIP 3, докато неговият подсметка е нормален потребител от ниво 1, сделките, извършени с помощта на подсметката, все още ще носят по-ниските такси, разрешени за сметка VIP от ниво 3.

Достъп до API услуги за алго търговия

Достъпът до API е от съществено значение за алгоритмичната търговия и всяка подсметка има свой собствен API за трансфер на представително състояние (REST API). Ограничението на скоростта на този REST API е 100 заявки за 2 секунди.

Освен това потребителите на подсметки могат да се свържат с API за уебсайт OKEx и да получават известия за сигнали за търговия и друга подходяща информация.

Следвайте стъпките по-долу, за да създадете и използвате подсметки за търговия на OKEx.

Стъпка 1: Отидете до раздела за подсметки

Влезте от началната страница на OKEx и кликнете Подсметка от падащото меню, което се появява, като задържите мишката над икона на профил в горния десен ъгъл.

Стъпка 2: Създайте подсметка

Щракнете + Създайте подсметка от дясната страна на началната страница, за да създадете своя подсметка. Като потребител от ниво 1 можете да създадете до пет подсметки.

Стъпка 3: Въведете подробности за подсметката

Въведете името и паролата за вход, за да регистрирате своя подсметка и да потвърдите решението, като използвате SMS код, изпратен на вашия регистриран мобилен номер. Щракнете Потвърдете за да продължите.

Стъпка 4: Прегледайте подробностите за подсметката

Върнете се в Подсметка на страницата на потребителския профил, за да прегледате данните за акаунта. Можете да преглеждате състоянието и да управлявате своя подсметка. Например можете да прехвърляте средства, да нулирате паролата си, да заключвате подсметката и да преглеждате салдата на активите.

Стъпка 5: Прехвърлете средства към подсметката

Трябва да финансирате подсметката си, преди да я използвате за търговия с криптовалути.

Щракнете Прехвърляне на страницата на подсметката. Изберете текущата подсметка, маркера, който искате да прехвърлите, и сметката за финансиране. Въведете сумата, която искате да преведете, и кликнете Потвърдете за да продължите.

Стъпка 6: Влезте с вашия под акаунт

За да търгувате с помощта на вашия подсметка, първо трябва да излезете от главния си акаунт. След това можете да влезете в своя подсметка и да започнете да търгувате.

Стъпка 7: Търгувайте с помощта на вашия подсметка

Можете да използвате своя подсметка, за да търгувате с някоя от криптовалутите на OKEx. Процедурата за търговия е същата като тази за главната ви сметка. Когато продавате BTC за USDT, например, ще изберете вида на поръчката и ще въведете сумата на BTC за търговия. Когато е зададено, щракнете Продавайте BTC за да продължите.

Стъпка 8: Прегледайте поръчката си

След като поръчката бъде изпълнена, можете да я прегледате в "История на поръчките" раздел.

За повече информация се свържете с вашия мениджър на акаунти

VIP потребителите могат да се свържат със своите мениджъри на акаунти за допълнителни въпроси относно използването на подсметки в OKEx.

Не сте търговец на OKEx? Научете как да започнете да търгувате.

Следвайте OKEx на:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner