Ръководството за тире мастерноди

Търговията и добивът са двата начина, по които повечето хора печелят чрез крипто. И двете обаче имат някои проблеми. Търговията по своята същност е рискована. Докато добивът отнема големи инвестиции в хардуер и отнема значително количество енергия (следователно повече парични инвестиции).

Има и друг начин. Можете да накарате вашата крипто да работи за вас и да създадете пасивен поток от доходи, като управлявате мастернода. Не всички криптовалути работят еднакво, така че не всички имат тази възможност. От тези, които го правят, Dash (DASH) е най-големият и най-популярен.

Но какво е мастернодата? Ето какво ще обясни тази статия, както и как можете да започнете да управлявате Dash masternode, като правите пасивни доходи от крипто.

История и фон на тирето

По време на писането на този Dash е 13-тата най-голяма криптовалута по пазарна капитализация, с обща стойност 1,5 милиарда щатски долара. Стартира през 2014 г. като вилица от биткойн. От самото си създаване, той е прекарал значително време оттогава като една от най-ценните криптовалути в обращение. През март 2017 г. Dash отбеляза метеоричен възход, за да се превърне в третата най-ценна криптовалута за определен период от време.

Целта на Dash е да осигури бърза, без граници, непроследима валута за транзакции. Постига това чрез две функции – „InstantSend“ и „PrivateSend“.

  • InstantSend позволява транзакциите да пропуснат редовния процес на валидиране, което води до бавни времена на транзакции за много криптовалути.
  • Private Send работи, като изпълнява поредица от фиктивни транзакции, преди да изпълни замислената. По този начин външните страни не могат да видят изпращащата страна по транзакция. В резултат на това транзакцията не може да бъде проследена, за разлика от тези, направени с други популярни валути като Bitcoin и Litecoin.

По подразбиране тези функции са изключени. Потребителите имат възможност да активират или не.

Dash е направил сцепление и като транзакционна валута, и като монета, ориентирана към поверителността. Често се назовава заедно с Monero и Zcash като една от най-известните монети за поверителност. Докато е от другата страна на случая на използване, Dash е видял значително приемане в реалния свят за ежедневна употреба в затруднени икономически райони, като Венецуела и Колумбия.

Какво представляват Dash Masternodes?

От изчислителна гледна точка възел е компютър или точка за достъп, която работи като част от мрежа. Например машина, изпълняваща сценарий за добив. Тогава мастернодата, по дефиниция, е възел, който има управление или контрол върху редовни възли.

В случая на Dash мастернодите имат три функции:

  • Смесване на монети за активиране на PrivateSend транзакции
  • Проверка на транзакциите InstantSend
  • Управляваща структура за управление на децентрализираната автономна организация (DAO) на Dash.

Децентрализираното управление (което не се управлява от един човек или компания) е един от ключовите принципи на криптовалутата. И все пак това представлява предизвикателство за напредъка на екосистемата на Dash, ако никой не взема решения. DAO е решението за това. Членовете на общността Dash могат да представят предложения за проекти в мрежата Dash или промени в посоката на мрежата като цяло.

Тук влизат мастернодите. Собствениците на мастерноди гласуват за предложения, направени от членове на общността, както и за решения за финансиране от хазната на Dash. Всички пари, похарчени за развитието на Dash, маркетинг, партньорства или нещо друго, трябва да бъдат демократично одобрени от групата на мастернод операторите. По този начин общността все още може да работи и да върви напред.

Така че, в обобщение, Dash masternodes имат два компонента. Самият мастернод е портфейл на Dash, изпълняващ копие на блокчейна Dash, който улеснява функциите PrivateSend и InstantSend. Докато собствеността върху masternode позволява на потребителя да участва в процеса на вземане на решения за мрежата Dash.

Как да получа мастернода?

Готиното е, че технически всеки може да работи с мастернода … с няколко условия.

Първото е, че трябва да инвестирате 1000 Dash, за да притежавате и управлявате мастернода. Това Dash все още е ваше и можете да го вземете или продадете. Но за да продължите да работите с мастернода, балансът ви не трябва да пада под 1000 тире по всяко време. Инвестицията действа като обезпечение, предпазвайки от лоши участници или хора, които вземат решения за лична изгода или злонамерени причини.

Второто условие е, че устройството, работещо с мастернода, трябва да отговаря на техническите спецификации и да работи 24 часа в денонощието (без да губи връзка за повече от един час). За да стартирате masternode, ви е необходим сървър (или VPS) с Linux и специален IP адрес. Това е да се гарантира, че мастернодата има способността да управлява функциите, необходими в мрежата на Dash, без значително забавяне за потребителите на Dash.

След тези две условия допустимостта за притежание на мастерноди е широко отворена. Някой, който е напълно нов за Dash общността, може да създаде мастернода от всяка точка на света. Мастернодата може да бъде продадена или отстъпена по всяко време. Не се изисква договор или дългосрочен ангажимент.

Паричният стимул на Dash Masternodes

Инвестицията от 1000 Dash (в допълнение към хардуера) би била голям въпрос, ако тя е единствено в подкрепа на мрежата Dash. Не, основната причина повечето да изберат да създадат мастернода е стимулът за пасивен поток от доходи.

За повечето блокчейни, като биткойн, миньорите получават цялата награда от генерирането на нови блокове. С Dash е малко по-различно.

Наградите за таблото се разделят по три начина:

  • 45% до миньора
  • 45% за мастернодни оператори
  • 10% в съкровищницата на Dash

Така че, като стартирате мастернода, вие получавате постоянен доход по същия начин като крипто копаенето. Тъй като наградата се разделя между няколко страни, тя е малко по-малка от традиционните награди за добив. Но подобно на копаенето, притежаването на мастернода става все по-изгодно въз основа на промените в стойността на Dash.

Според Официалният сайт на Dash, мастернодите печелят около 2 тирета за 7 дни. Това доведе до възвръщаемост на инвестицията от 11% през миналата година. През следващите години печалбите от блокове непрекъснато ще намаляват, следователно и доходите на мастернодите. Но в зависимост от това какво се случва със стойността на Dash, ранното влизане може да бъде много полезно. Например, в началото на 2017 г. инвестицията от 1000 тире ще бъде приблизително 12 000 щатски долара. Днес това би било около 180 000 долара.

Мога ли да получа мастернода, ако нямам 1000 тирета?

Въпреки че не можете да получите еднолична собственост върху Dash masternode, освен ако не спазите ограничението за обезпечение, все пак има начини да получите парче от пая.

Някои собственици на мастерноди предлагат на хората възможността да инвестират в акции на мастерноди. Акциите могат да бъдат закупени за минимум 25 тире (приблизително 4500 щатски долара сега), което дава шанс на хората с по-малко капитал да започнат да печелят пасивни доходи.

Някои са индивидуални собственици. От друга страна, Neptune Dash е публично търгувана канадска компания, управляваща Dash masternodes, предлагаща masternode акции на инвеститорите. Към март 2018 г. Нептун управлява общо 18 мастерноди на Dash.

Инвестирането в акции на Dash masternode води до малко повече риск, тъй като поверявате Dash на трета страна, независимо дали е физическо лице или компания като Нептун. Затова се уверете, че сте направили предварително проучване, за да сте сигурни, че всеки, който предлага мастернодни акции, е легитимен.

Dash Masternodes: В обобщение

Способността да управлявате мастернода и да печелите пасивни доходи може да е най-атрактивното нещо в Dash за много хора. Дори повече от функциите си PrivateSend и InstantSend. Макар да носи известна степен на риск, както всичко в крипто, мастернодите работят ефективно като спестовна сметка, но предлагат по-висока възвръщаемост от традиционните банкови лихвени проценти.

Можете да научите повече за Dash masternodes тук. Или можете да отидете на https://masternodes.online/ за да видите информация за всички монети с мастерноди и прогнозната възвръщаемост на инвестициите за всяка.

Андрю е писател и дигитален маркетинг от Нова Зеландия, сега базиран от Югоизточна Азия. Заедно с работата си в много области на пространството за електронна търговия, Андрю проявява голям интерес към криптовалутата, особено алткойни и проекти, фокусирани върху масовото приемане на крипто

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner