BitMEX Exchange: Пълно ръководство

Има една борса за криптовалута, която има за цел да помогне на инвеститорите да направят точно това, и тя се казва с името BitMEX. Съкратено от Bitcoin Mercantile Exchange, BitMEX е много мощна платформа за търговия / платформа за обмен на цифрова валута, която предлага на инвеститорите достъп до различни световни пазари, използвайки само Биткойн.

С дневен обем на търговия от над 35 000 BTC и над 540 000 достъпа месечно и история на търговия на стойност над 34 милиарда долара Bitcoin от старта си, BitMEX е лесно една от най-големите платформи за търговия с Bitcoin, които в момента работят.

Платформата е известна с това, че позволява на своите потребители да извършват сложни финансови операции като търговия с ливъридж. Освен това BitMEX предлага богат асортимент от договори като договори за деривати, фючърси и прогнози и е единствената платформа, която предлага т. Нар. „Perpetual P2P Swap“.

Постоянните суапове са много подобни на фючърсите, но няма свързана дата на изтичане и не включва сетълмент. Понастоящем BitMEX се предлага с поддръжка за 3 Bitcoin пазари: Bitcoin / USD (XBT), Bitcoin / CNY (XBX) и Bitcoin / JPY (XBJ).

Функции за обмен на BitmexХарактеристики на Bitmex Exchange

Ливъридж и маржин търговия на BitMEX

Търговците имат възможността да използват позицията си на платформата. Това означава, че търговците могат да правят поръчки, които всъщност са по-големи от съществуващото салдо. Този метод на търговия обикновено води до по-висока печалба и се нарича „Маржин търговия“. Съществуват два вида маржин търговия, свързани с BitMEX: крос маржин и изолиран.

Първият тип е донякъде рискован за търговците, тъй като им позволява да използват всички пари от портфейлите си, за да задържат позицията си. Последното е малко по-безопасно, тъй като позволява на търговците да избират определена сума пари от портфейлите си, която да се използва за задържане на тяхната позиция след издадена поръчка.

Платформата позволява на потребителите да определят ливъридж от 1: 100 по отношение на Bitcoin и Bitcoin Cash. За да го представим в перспектива, повечето други борси рядко надвишават съотношението 1:20.

Как да започнем с BitMEX

За да започнете да търгувате, ще трябва да създадете акаунт в BitMEX. Трябва да се регистрирате на уебсайта, като въведете своя имейл, вашето име, държавата на пребиваване, парола по ваш избор, като попълните CAPTCHA и като приемете Общите условия. Уверете се, че сте предоставили истински имейл адрес и ще трябва да потвърдите акаунта, преди да го използвате.

Въпреки че няма ограничения за търговия, струва си да се отбележи, че BitMEX не позволява търговци, базирани в САЩ. Друг аспект, който си струва да се подчертае, е фактът, че няма нужда от подаване на документи KYC / AML.

Защита на вашия акаунт

След като акаунтът ви е създаден, уверете се, че сте в безопасност, като го защитите. Уверете се, че използвате предоставения двуфакторен механизъм за удостоверяване както за обмен, така и за имейл акаунт. Излишно е да казвам, че паролата трябва да е силна, с дължина поне 20 знака, с комбинация от главни и малки букви, цифри и символи.

Табло за търговия на BitMEX – Обяснено

BitMEX предоставя на потребителите си удобно табло за управление, което помага на всеки да извлече максимума от търговския опит. За да направим нещата възможно най-лесни за новите потребители, ние разделихме интерфейса на три категории:

  1. Информация за пазара
  2. Информация за акаунта
  3. Инструменти за търговия

Най-преобладаващият сегмент на интерфейса е Информация за пазара раздел. Този раздел се състои от следните сегменти: Преглед на пазара, Избор на пазар, Информация за пазара и Подробности за пазарния договор.

Прегледът на пазара може да бъде намерен в горната част на интерфейса и съдържа символи за маркиране на всички налични пазари. По-долу можете да намерите Market Selection, който предоставя подходяща пазарна информация за всеки от избраните пазари. Пазарната информация е най-големият раздел на този раздел за интерфейси и това е мястото, където можете да намерите диаграми, книги за поръчки и скорошна история на търговията.

И накрая, подробностите за пазарния договор могат да бъдат намерени в долната лява част на интерфейса. Тук можете да видите информация за договора или за пазара, който е избран в раздела за избор на пазар.

Табло за управление на Bitmex ExchangeТабло за управление на Bitmex Exchange

The Информация за акаунта Разделът се състои от раздели като раздели на таблото, дисплея на баланса и сегментите с информация за сметката. Първите два сегмента са напълно обясними, докато раздела за информация за акаунта ви позволява да персонализирате потребителското си изживяване, както и да получите достъп до други настройки / свързани настройки.

The Инструменти за търговия раздел е може би най-интересната част от целия интерфейс. Състои се от раздела „Поръчка на места“, „Преглед на позициите“ и „Управление на поръчки и позиции“. Първото е мястото, където можете да направите поръчки, като изберете необходимите параметри (количество, цена и т.н.). Вторият раздел позволява преглед на широк асортимент от информация като договори, входна цена, възвръщаемост на собствения капитал (ROE), ликвидационна цена и използван ливъридж. Активните поръчки и отворените позиции ще се появят в последния сегмент, разположен под раздела Информация за пазара.

След като сделките бъдат регистрирани, те могат да бъдат разглеждани в раздела за търговия. BitMEX използва технология, наречена автоматично намаляване на задлъжнялостта. Накратко, използва се, за да гарантира, че ликвидираните позиции могат да бъдат затворени дори на нестабилни пазари.

BitMEX поддържа следните видове поръчки: лимитирана поръчка, пазарна поръчка, стоп лимитирана поръчка, стоп пазарна поръчка, последваща стоп поръчка, лимитирана поръчка за печалба и пазарна поръчка за печалба.

Бонус: Как да изчислим печалбата от BitMEX

Разбира се, платформата ви предоставя възможност за управление на поръчки и техните позиции. Когато направите поръчка, тя ще се покаже в средната долна секция на таблото за търговия. Това е и мястото, където можете да видите историята на поръчките, попълванията и други позиции.

Такси BitMEX

Платформата предоставя на своите търговци изчерпателен график на таксите. Както беше обсъдено по-горе, BitMEX предлага до 100% ливъридж. Разбира се, този процент варира от продукт до продукт. За допълнителна информация можете да посетите специален раздел на уебсайта на платформата.

Такси BitmexТакси Bitmex

За повече информация относно платформата, не се колебайте да получите достъп до платформата търговия, фючърси, суапове ръководства, които обхващат впечатляващ кръг от въпроси. Можете да прочетете за функциите за сигурност тук, и за API на платформата тук.

Или просто отидете на нашето допълнително четиво: Какво е Bitmex: Всичко, което трябва да знаете

Надяваме се, че тази статия ви предоставя валидна информация как да използвате Търговска борса BitMEX обслужване.

Успех в търговията!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner