Какво представлява Shapeshift и как да се използва

ShapeShift е незабавен обмен, който вместо да съхранява вашите крипто притежания, ви свързва директно с вашия хардуерен или софтуерен портфейл. Криптообменът ви предоставя гъвкавостта да сменяте една крипто валута с друга, дори без да ги изваждате първо от портфейла си. Борсата начислява малка сума незабавен курс от инвеститорите за използването на услугите за конвертиране и не начислява нищо извън таксата на миньора от тях. ShapeShift вероятно предлага най-бързия начин за обмен на криптовалути и блокчейн активи.

Не са необходими акаунт или поверителни лични данни

Централизираният обмен обикновено изисква от потребителите да предоставят лична информация за тях като шофьорска книжка или данни за паспорт, за да се съобразят с разпоредбите за познаване на вашите клиенти (KYC) и борба с изпирането на пари (AML). По този начин ShapeShift предлага по-голяма степен на поверителност, безопасност и удобство за крипто инвеститорите и значително намалява риска от откраднати средства, тъй като не изисква акаунт или лични данни за използване. Това наистина е голяма работа за крипто инвеститорите.

Докато някои борси ви предоставят възможност да купувате, продавате и търгувате с криптовалути, уникалното предложение на ShapeShift е, че позволява на инвеститорите да трансформиране или смяна на криптовалути от една форма в друга с изключителна лекота. На тази платформа можете да трансформирате Bitcoin в altcoin (като BTC в ETH), altcoin в Bitcoin (като LTC в BTC) и altcoin в altcoin (като LTC в DGB), без да е необходимо да купувате или продавате нищо.

Записвам се

ShapeShift не изисква регистрация. Можете да извършвате транзакции по напълно анонимен начин, тъй като платформата не задържа данните на потребителя. Дори не е необходимо да създавате акаунт и да го потвърждавате! Трябва само да предоставите адреса на портфейла си и борсата ще предостави адреса, на който да изпратите вашите криптовалути.

Ето ръководството стъпка по стъпка за използване на ShapeShift

Етап 1

Посетете: https://shapeshift.io/#/coins

Стъпка 2

Изберете altcoin, който искате да обмените

Стъпка 3

Изберете между „Бързо“ или „Прецизно“

Ако изберете Quick, ще трябва да въведете адреса за получаване, докато адресът за депозит ще бъде предоставен от ShapeShift. Няма да се изисква да посочвате количеството алткойни, което искате, тъй като можете да депозирате каквото пожелаете. Ако обаче изберете „Precise“, ще ви бъде позволено да получите точния брой алткойни, посочени от вас.

Стъпка 4

Щракнете върху „Напред“

Стъпка 5

В случай, че сте избрали „Бързо“, въведете адреса си на местоназначение, адреса за възстановяване и се съгласете с Общите условия, в противен случай преминете към следващата стъпка номер 6.

Стъпка 6

Ако сте избрали „Precise“, въведете количеството монети, които искате да изпратите или получите, адреса на местоназначението и адреса за възстановяване.

Пример:

Да предположим, че имате биткойни и искате да ги конвертирате в друг алткойн, кажете Monero. Следвайте процедурата по-долу, за да извършите успешно тази транзакция с криптокойни:

Ще трябва да предоставите своя адрес на Monero (XMR) на ShapeShift, който ще бъде използван като ваш адрес на местоназначение от ShapeShift. Също така ще трябва да предоставите своя биткойн (BTC) адрес на борсата, който всъщност ще бъде използван от него като адрес за възстановяване, за да ви върне желаните алткойни след успешното завършване на транзакция. Съгласете се с техните Общи условия, преди да преминете към следващата стъпка.

На този етап от процеса на транзакция ще бъде създаден адрес за депозит на Bitcoin от ShapeShift за вас, на който ще трябва да депозирате вашите Bitcoin. Има ограничение за минимален и максимален депозит, което можете да направите.

Бакшиш:

Някои портфейли могат да ви таксуват такса за превод, така че в този случай сумата, която портфейлът начислява, ще бъде добавена към вашата такса за транзакция ShapeShift и общата ви такса за транзакция ще бъде изчислена съответно. който не начислява такава такса от крипто инвеститорите, които правят транзакции на ShapeShift.

Стъпка 7                                                                                                                                                Щракнете върху „Стартиране на транзакцията“

Стъпка 8

Вашият Moneros ще ви бъде изпратен от ShapeShift в рамките на секунди!

Voila, готово!

Малко количество, което всъщност е таксата на миньора ще бъде приспадната от курса, показан на вас. Обменната такса се изчислява въз основа на няколко пазарни параметъра и винаги остава същата, независимо от търгувания обем. Няма такса за услуга като такава и можете да обменяте криптовалути за секунди.

Лесната наличност на над 50 криптовалути, включително Bitcoin, Ethereum, Ripple, Dash, Bitcoin Cash, Zcash и ICO, правят ShapeShift идеалната платформа за конвертиране на криптовалути в алткойни. Платформата има поддръжка за хард форкове, така че човек може да обменя Bitcoin Cash (BCH), Ethereum Classic (ECH) и Bitcoin Gold (BCG) на ShapeShift.

ЗАБЕЛЕЖКА: ShapeShift ви предлага още една полза, като не таксувате „Slippage“, вместо това ще трябва да се възползвате от техния обменен курс. Приплъзване е, когато поръчката се попълва на цена, различна от исканата цена и може да накара търговец да влезе или да излезе от сделка на цена, която е или по-ниска, или по-висока от очакваната. Обикновено се появява през периодите на по-голяма променливост.

Ето раздялата на това как някои от такси погледнете ShapeShift:

 • BTC такса за биткойн майнер: 0,0025 BTC
 • ETH Ether Miner такса: 0.001 ETH
 • BCH такса Bitcoin Cash Miner: 0,0002 BCH
 • Такса за LTC Litecoin Miner: 0,001 LTC

Не позволява обмен с фиатни валути, така че дебитните и кредитните карти не са от полза. Дори PayPal е безполезен тъй като човек се нуждае от съществуващ портфейл за криптовалута, за да купи нещо в ShapeShift.

Предимствата, които ShapeShift предлага на потребителите, включват:

 • Незабавен обмен на криптовалути
 • Специално мобилно приложение за Android и iOS
 • Лесен и удобен за начинаещи интерфейс
 • Подкрепа за анонимност
 • Преобразуването е бързо и безпроблемно
 • Повечето криптовалути се съхраняват в студени портфейли (офлайн), за да се предпазят от хакване.
 • Страхотно място за разнообразяване на вашето крипто портфолио

Обектив ShapeShift

Тази функция на моменталния обмен ви позволява да купувате всичко, което обикновено бихте купили с биткойн.

Ако се радвате да участвате в предстоящо ICO, за което имате нужда от алткойн, като Ether (ETH), а не биткойн, ShapeShift е платформата, към която трябва да се насочите. Той има много ICO и токени, също достъпни за търговия.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner