(BTC) Bitcoin срещу Bitcoin Cash (BHC)

В криптовалутното пространство има много спорни теми за Биткойн срещу Биткойн Кеш. Proof-of-Work срещу Proof-of-Stake, истинската стойност на един биткойн, независимо дали алткойните имат дългосрочна стойност (BTC максимализъм) … Но може би най-спорната и добре позната тема в криптовалутата от 2017 г. насам е аргумент на Bitcoin (BTC) срещу Bitcoin Cash (BCH).

Биткойн кеш (BCH) вилица

1 август 2017 г. отбеляза официалния старт на скандалния дебат за BTC / BCH, като Bitcoin видя вилица в мрежата, предназначена да увеличи размера на блока (мащабируемост). Този вилица доведе до две отделни монети (BTC и BCH), като притежателите на BTC получават по 1 BCH за всеки 1 BTC, който държаха по време на вилката.

Биткойн срещу Биткойн Кеш

Вилицата BCH предизвика значителни противоречия в общността на криптовалутите, отчасти резултат от вътрешен конфликт, дори преди хард форка на BCH. Вилицата BCH е резултат от разделение в мненията на разработчиците на биткойн, с по отношение на високи такси за транзакции, „оплаквания на икономическата теория относно желанието за пълни блокове“ и цензура, за да назовем само няколко.

Един от основните аргументи за BTC спрямо BCH е по отношение на разработчиците му. Биткойн е бил заяви да има по-голяма и по-опитна база / общност от разработчици, в сравнение с BCH.

Разделени страни

След разклона на BCH две забележителни фигури излязоха в светлината на прожекторите, което говори положително за BCH. Роджър Вер (бивш изпълнителен директор на MemoryDealors.com) и Крейг Райт (искове да бъде Сатоши Накамото) може да са двамата най-откровени застъпници на BCH. Един от основните аргументи от лагера на BCH е, че BCH е по-близък пример за това, което първоначално е предвиждал Сатоши, като някои защитници дори твърдят, че „BCH е BTC“.

Въпреки това, много от криптовалутната общност изглежда не са съгласни, като много видни фигури изразяват несъгласието си с BCH. Ерик Вурхис (Главен изпълнителен директор на Shapeshift) написа в Twitter, че „Биткойнът е веригата, произхождаща от генезисния блок с най-високото натрупано доказателство за работа. Форкът на Bitcoin Cash не успя да спечели мнозинство, поради което не е Bitcoin ”. Виталик Бутерин (създател на Ethereum) също нарече Крейг Райт „измама”На конференцията Deconomy 2018 през април.

Известно е, че Bitcoin.com (управляван от Roger Ver / BCH) обърка обществеността, водеща общественици да се обединят в опит за съдебен процес срещу Bitcoin.com, твърдейки, че са били подмамени да купуват BCH вместо BTC в резултат на объркване.

Направени валидни точки

Страната Bitcoin Cash обаче има няколко аргументи, провокиращи размисъла. Един от основните аргументи представя схващането, че BCH по-точно отговаря на истинската визия на Сатоши Накамото за „равноправна електронна система за парични средства“ (както се вижда в оригинала BTC бяла книга). Към края на 2017 г. / началото на 2018 г. мрежата на BTC беше претоварена с транзакции, причинявайки прекалено дълги и скъпи BTC транзакции. Това разкри на бял свят основен проблем в способността на Bitcoin да се мащабира по това време, като по този начин потвърди някои от претенциите на лагера BCH.

Тълпата на BCH също прави интересни моменти относно цензурата, заявявайки, че общността на BTC (/ r / биткойн по-специално) не реагирайте положително към твърдения, които се противопоставят на общата мисъл.

Bitcoin срещу Bitcoin Cash Debate

Наскоро забележителен максималист на BTC Джими Сонг взе участие в планиран дебат срещу Роджър Вер (BCH) на блокчейн круиза Coinsbank. Дебатът приличаше на политически дебат, като всяка страна направи няколко прободни удара в другата. И двете страни обаче имаха по няколко провокиращи размисъла точки, показващи, че евентуално може да има дело и за двете страни.

BTC има най-дългата верига, има най-много хора зад нея (както се вижда в нейната цена) и т.н. Все пак има какво да се каже за BCH и способността му да бъде транзакционна валута (като същевременно запазва максимално предлагане от 21 000 000) . В идеалния случай най-добрият вариант изглежда да е монета, която е солиден запас от стойност и също е транзакционна, независимо колко зает е мрежата. Може би мълниеносната мрежа за BTC е отговорът на това, или може би не. Но изглежда, че когато всичко е казано и направено, публиката / мнозинството решава каква иска да бъде монетата с най-висока пазарна капитализация и точно сега това е BTC.

Написано от UseTheBitcoin Гост писател – Бенджамин Пирус

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner