10 страни с най-много биткойни

Има много спекулации за това кой държи най-много крипто монети и кои са най-големите биткойн ходлери. Някои смятат, че повечето от тях са собственост на големи борси, фондове или минни фирми, които използват позицията си, за да повлияят на пазара в тяхна полза. Често срещан факт е, че те често се наричат ​​„китове“ – големи парични инвеститори в крипто, които обикновено са институции като хедж фондове и инвестиционни фондове, които често причиняват „вълни“ на пазара за малки инвеститори.

Присъединете се към бъдещето на криптовалутата и търгувайте с любимите си монети Binance!

Но все пак има и много потребители, които чрез колективното си инвестиране в биткойн са поставили определени държави на крипто картата за притежание на значителни суми от дигиталната монета. Различни статистически проучвания и анализи, включително направени от Statista, показват, че нещата не са толкова мрачни и всъщност има много крипто инвеститори, които притежават и HODL BTC.

Въпреки че има още много да се направи за постигане на основното приемане, интересът нараства и започват да се появяват все повече и повече приложения и приложения в реалния живот.

Най-големите биткойн ходжъри

Направихме списък с държавите, които имат най-много биткойн HODLers.

Биткойн Hodlers по целия свят

Съединените щати

За момента в Съединените щати се намират повечето крипто начинания и дейности, с голям брой борси, платформи за търговия, фондове, криптовалутни съоръжения и проекти, ориентирани към блокчейн. Поради това повечето биха сметнали за нормално тази държава да има най-голям брой биткойн ходлери от всички страни.

Дейвид Евърет Стриклер 371717

Източник: https://unsplash.com

Достатъчно изненадващо, изглежда, че гражданите на Съединените щати не се интересуват толкова от криптовалутите, колкото бихте очаквали. Но като се има предвид, че има най-голямо население в сравнение с останалите, неговите 8% от собствениците на биткойн все още представляват голям брой.

Румъния

Румъния е може би най-известна с това, че е дом на голям брой международни фирми и предприятия, които се активират в ИТ сектора, както и голям брой програмисти и разработчици на свободна практика.

Като се има предвид близката връзка на страната с технологичната индустрия, не е изненадващо, че тя има развита потребителска база, свързана с криптовалути.

Поради това Румъния е една от страните, които постигат високи резултати сред останалите, които предлагат криптовалути. Виждайки огромното количество международни компании, които пребивават тук, е логично плащанията с криптовалута да се прилагат поради ниските разходи за транзакции с тях в чужбина. Установено е, че 12% от потребителския им пул притежава поне един тип крипто, като най-популярен е биткойн.

Чешката република

Освен опитите за хакване, повечето източноевропейски страни не правят заглавия за притежание на крипто. Но Чешката република изглежда е изключение, тъй като изглежда, че тяхната криптовалутна общност е в разцвет сега, като 9% от всички нейни потребители инвестират в криптовалута. Не е известно точно колко популярни са биткойните или алткойните от отделен човек, но все пак тези цифри показват някои обещания.

Китай

Въпреки че Китай направи заглавия за многобройните си репресии срещу крипто операции, той все още има рекорди за отлични постижения в дигиталната търговия. Водещите борси в страната имат един от най-големите обеми биткойни, които се търгуват ежедневно. Има много съобщения, които показват, че китайските граждани са се приближили до електроцентралите, за да се възползват от евтината електроенергия, предоставена от тях, и да ги използват за добив на биткойни. Въпреки това, като се видят настоящите регулаторни действия спрямо крипто, броят на ходорите може да намалее в бъдеще.

chuttersnap 710335 разпръскване

Източник: https://unsplash.com

Испания

Испания е домакин на доста голям брой редовни банкомати, които поддържат обмяната на биткойн към фиат валута. Колкото и положително да е това развитие за движението за осиновяване, изглежда, че само тази пазарна ниша е облагодетелствана в страната, въпреки че 10% от потребителите са закупили и притежават някои цифрови активи. Интересен обрат на събитията, въпреки че е необходим още растеж.

Както споменахме по-горе, в страната има инсталирани много банкомати, които позволяват на хората да купуват и продават цифрови активи. Според данните, предоставени от CoinATMRadar, в Испания има 96 банкомата за обработка на биткойн. Това прави на Испания петата по големина държава с най-голям брой инсталирани банкомати.

Полша

Засега полската криптовалутна индустрия е до голяма степен неизследвана територия, тъй като не се знае много освен позитивното отношение към биткойните и други криптовалути. 11% от потребителското население има малък процент крипто в портфолиото си, тъй като все повече хора започват да придобиват интерес към движението.

Въпреки че на пазара на криптовалути в страната работят няколко физически лица и компании, някои проблеми засегнаха пространството. През юли 2019 г. борсата за криптовалути BitMarket, една от най-големите в Полша по отношение на обема на търговията, имаше проблеми с ликвидността и спря да работи. Биткойнът е загубен на стойност няколко милиона долара. Съоснователят също е намерен мъртъв, което прави нещата още по-лоши.

Страната трябва да се съсредоточи върху подобряването на своята регулаторна рамка, ако иска да остане конкурентоспособна. По-рано през 2018 г. много лица бяха засегнати поради липсата на яснота на регулаторната среда в Полша.

В допълнение към това има много компании, разположени в страната, които в момента работят на пазара на криптовалути. По този начин това показва, че има голям интерес към цифровите активи в Полша и потенциален бъдещ растеж.

Турция

Турция е страна, изпълнена с политическо напрежение и неясни разпоредби, но тази среда е това, което улесни биткойните и алткойните да ескалират по отношение на сцеплението и интереса. Въпреки че все още липсват подходящи процедури за въпроси, свързани с крипто и блокчейн, нещата изглеждат доста обещаващи. Установено е, че всеки пети турчин притежава биткойн или други цифрови валути, което представлява малко по-голям брой. Все пак тези статистически данни съставляват само процент от всички негови жители и трябва да се тълкуват, като се вземе предвид това.

Струва си да се отбележи, че по време на неотдавнашната криза, преживяна от турската лира, много хора започнаха да купуват биткойн и други виртуални валути. През това време дигиталният актив работи като запас от стойност. Въпреки че биткойнът беше в меча тенденция, очакванията за бъдещия му растеж привлякоха много инвеститори в страната.

Япония

Япония е известна в общността като много прокрипто, тъй като е сред малкото държави, които признават криптовалутите като легитимно платежно средство. Поради това има голям брой BTC, които се сключват в и извън страната, като мнозина избират да ги държат за високодоходния инвестиционен потенциал. Според данни от CoinMarketCap, крипто борсите в страната имат висок транзакционен трафик.

ryo yoshitake 732825 разплискване

Източник: https://unsplash.com

Страната има и една от най-ефективните регулаторни среди в света, свързана с блокчейн технологията и виртуалните валути. Борсите, които искат да започнат да работят в страната, трябва да имат необходимия лиценз, предоставен от Агенцията за финансови услуги (FSA), регулаторния орган на страната.

Тези нови разпоредби бяха приложени след бичия пазар през 2017 г. и поради факта, че няколко крипто борси бяха засегнати от хакове и нередовни проблеми. Например CoinCheck, една от най-важните крипто платформи за търговия с цифрови активи в страната, беше хакната, губейки NEM (XEM) токени на стойност 500 милиона долара в началото на 2018 г..

Сега има много фирми, които искат да се установят в страната и очакват регулаторно одобрение от FSA. Япония е и държавата с втория по големина обем на търговия с биткойни в целия свят след щатския долар.

Швейцария

Швейцария е известна най-вече със своите модерни банки и финансови институции, но сега тази нация ясно изрази намеренията си да се превърне в център за криптовалута и блокчейн. Банките започнаха да отварят вратите си за плащания с криптовалута, ход, който насърчи много от своите граждани да се впуснат в криптовалути, главно защото сега имат форма на сигурност.

Швейцария също е спечелила важна позиция в криптовалутното пространство с регулации, прилагани на нейна територия. Град Цуг е претърпял експоненциален ръст в броя на компаниите, свързани с крипто пазара, работещ там.

В същото време регулаторите са много отворени към цифровите активи и как те се използват, ето защо швейцарската борса SIX реши да изброи различни продукти, търгувани на борса (ETP), свързани с Bitcoin (BTC), Litecoin (LTC), Ethereum (ETH), а също и XRP.

Южна Кореа

Южна Корея е друга азиатска държава, която оказва влияние върху биткойн сцената. С не толкова положителното отношение на китайското правителство към крипто търговията, много от тях са пренасочили търговските си операции в съседна Южна Корея. С пристрастие и умения за технологии, страната вече е домакин на множество борси и криптобизнеси, които обслужват население, което има все по-голям интерес към търговията и използването на криптовалути. Биткойнът е сред най-добрите криптовалути, които също се търгуват и притежават тук.

Въпреки че южнокорейското правителство не предприе ясни мерки по отношение на пазара на криптовалути, има много компании, които искат да растат и да предлагат нови услуги на криптовалутната индустрия. Един от тях е Kakao, най-популярното приложение за съобщения в страната. Kakao в крайна сметка може да интегрира различни услуги, свързани с крипто, в приложението си за съобщения в бъдеще.

Освен това Южна Корея сметки за почти 10% от всички BTC, търгувани по света, след щатския долар и японската йена, според CoinHills.

21222

Има много други страни по света, които имат много потребители на крипто. Въпреки това е някак трудно да се създадат надеждни оценки за това. Всъщност текущите данни, които имаме, са чрез проучвания, които се провеждат от различни компании, а не чрез обективна информация.

Един от начините да разберем и как се държат държавите на пазара е чрез проверка на броя на активните възли, които имат. Като Bitnodes доклади, САЩ държат 24,88% от общия брой възли по света, следван от Германия с 20,27% и Франция с 6,04%. Китай е на пета позиция с 4,18% от общия брой възли по света, а Япония е на 11-та позиция.

Коул е писател на свободна практика, фокусиращ се върху криптовалутата и нововъзникващите технологии. Предишни статии за Masternodes бяха представени на водещи крипто сайтове и цитирани в Whitepapers.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner