Ръководство за най-добрите платформи за обмен на криптовалути

Това ръководство разглежда най-добрите платформи за обмен на криптовалути, като се фокусира по-специално върху приемането на fiat борси за криптовалута.

най-добрата борса за криптовалута, борса за криптовалута, платформи за обмен на криптовалути, платформи за обмен, Ръководство за най-добрите платформи за обмен на криптовалути

За да започнете да инвестирате в криптовалути и токени, първо трябва да отворите сметка в борса за криптовалути. A обмен на криптовалута е просто платформа, която улеснява търговията с криптовалута сред многобройни купувачи и продавачи. Ние осъзнаваме, че може да бъде смущаващо да се прецени кой обмен е добър или кой не е, и тази статия ще ви насочи към най-добрите платформи за обмен на криптовалути, които в момента са на пазара.

(Прочетете повече: Ръководство за крипто начинаещи: 5 неща, които крипто начинаещите трябва да знаят)

Процес стъпка по стъпка за търговия с криптовалута

Ако сте нов на пазара на криптовалути, първата ви стъпка ще бъде да намерите базирана на фиат борса за криптовалута, която ви позволява да депозирате местните си пари. Поради строги разпоредби, всички борси, приемащи fiat, изискват да потвърдите сметката си, преди да депозирате средствата си. Трябва да завършите процеса на „Познаване на вашия клиент“ (KYC), като изпратите доказателство за самоличност и друга лична информация.

Първо трябва да намерите борса във вашата родна страна, за да конвертирате пари от банковата си сметка в биткойн, основната валута.

Важно е да се отбележи, че не всички крипто борси приемат фиатни пари; някои борси ви позволяват само да депозирате монети (най-често биткойн), за да закупите други алтернативни монети. Биткойнът е най-популярната криптовалута, която се предлага на почти всички борси за криптовалути и представлява врата за закупуване на други монети. Борсите, приемащи Fiat, обикновено предлагат само малък брой монети и имат по-ниска ликвидност на пазара от борсите само за криптовалута.

Ако искате да закупите други алткойни и жетони, трябва да направите следното:

Етап 1: Отворете вътрешна борса за криптовалута във вашата държава и потвърдете акаунта си (представете доказателство за самоличност)

Стъпка 2: Депозирайте средства от банковата си сметка в сметката си за крипто обмен и започнете да купувате Bitcoin

Стъпка 3: Отворете сметка за крипто обмен, която предлага разнообразие от други монети. Обикновено тези борси не приемат фиатни депозити и позволяват само депозити на монети

Стъпка 4: След като потвърдите акаунта си, прехвърлете биткойна, който сте закупили от вашата местна борса, на новата си крипто борса и можете да започнете да купувате други монети с вашите биткойни

(Вижте също: Ръководство за основите на търговията с криптовалути: Въведение в техническия анализ на крипто)

Най-добрите борси за криптовалути, приемащи Fiat

Нека да разгледаме някои от приемащите fiat борси за криптовалути, които сме класирали според безопасността, регулирането, таксите, плащанията и нивото на доверие.

Coinbase

най-добрата борса за криптовалута, борса за криптовалута, платформи за обмен на криптовалути, платформи за обмен, Ръководство за най-добрите платформи за обмен на криптовалути

Много доверени инвеститори подкрепят Coinbase и поради това той се използва от милиони по целия свят. Причината Coinbase да е на върха в списъка е, че е най-надеждната и добре позната платформа за търговия в света.

Понастоящем Coinbase е достъпна за потребители в повече от 30 страни и е най-големият брокер на биткойн. Клиентите имат различни методи на плащане за закупуване на криптовалути – чрез банкова сметка, SEPA преводи и други начини на плащане.

ПРОФЕСИОНАЛИСТИ

 • Удобен начин за закупуване на нови потребители
 • По-висока ликвидност и лимити за покупка
 • Съхранената тук валута е подкрепена от застраховка Coinbase
 • Значителна репутация и сигурност

ПРОТИВ

 • Посредствена поддръжка за обслужване на клиенти
 • Начините на плащане са ограничени
 • Поддържат се ограничени държави

(Прочетете също: Ръководство за оценка на криптовалута: Как да оценим криптовалута)

Cex.io

най-добрата борса за криптовалута, борса за криптовалута, платформи за обмен на криптовалути, платформи за обмен, Ръководство за най-добрите платформи за обмен на криптовалути

На второ място в списъка е Cex.io, който предоставя широк спектър от услуги при използване на биткойн и други криптовалути. Платформата за обмен позволява на потребителите да търгуват фиатна валута с криптовалути и обратно, удобно. CEX предлага да закупите биткойни срещу малко такса чрез кредитни карти. Клиентите могат също да правят покупки безплатно с банкови преводи.

За потребители, които искат да търгуват професионално, борсовата платформа предлага персонализирани и лесни за използване табла за управление и търговия на маржове.

Като начинаещи, CEX предлага брокерска услуга, която ще им помогне по по-ясни начини да закупят биткойн и други криптовалути, които са повече или по-малко в сравнение с пазарния курс. С уебсайта на Cex.io, който е безопасен и интуитивен, така че криптовалутите да могат да се съхраняват в сигурно хладилно хранилище.

ПРОФЕСИОНАЛИСТИ

 • Покупка на биткойни с кредитна карта за ниски такси
 • Приличен обменен курс
 • Голяма световна подкрепа
 • Известна платформа за обмен

ПРОТИВ

 • Изчерпателен процес на проверка за увеличаване на лимитите за закупуване
 • Поддръжката на клиентите е средна
 • Депозирането на криптовалути в платформата е скъпо

(Вижте повече: Категория на криптовалутния пазар: Монети за обмен на криптовалути)

Местни биткойни

най-добрата борса за криптовалута, борса за криптовалута, платформи за обмен на криптовалути, платформи за обмен, Ръководство за най-добрите платформи за обмен на криптовалути

LocalBitcoins е платформа за обмен между партньори (P2P) с купувачи и продавачи, разположени в над хиляди градове по света. LocalBitcoins се използва като депозитна сметка, където купувачите и продавачите се договарят за едни и същи търговски условия.

С LocalBitcoins можете да се срещнете с търговци, които ще купуват или продават биткойни в брой, изпращат пари чрез PayPal или дори депозират пари в банковия клон. На продавачите се начислява комисионна от 1%, които сами определят валутните курсове.

LocalBitcoins има система за рейтинг, която оценява всеки търговец с ранг на репутация и открито показва миналата им активност.

ПРОФЕСИОНАЛИСТИ

 • Един от най-частните и сигурни начини за закупуване на криптовалути
 • Незабавни трансфери
 • Лесен за употреба и лесен за използване за начинаещи
 • Различни методи за плащане за закупуване на криптовалути
 • Не се изисква ИД

ПРОТИВ

 • Има случаи на измами; предпазливостта е задължителна
 • При покупка с пари в брой таксите обикновено са по-високи
 • Ограниченият размер на покупката
 • Обменните курсове са високи

(Прочетете повече: Ръководство за децентрализирани борси: Сравнение на популярни DEX)

ЗАКЛЮЧЕНИЕ

Това ръководство се фокусира върху най-добрите борси за криптовалути, приемащи фиат, и въпреки че признаваме, че има стотици други борси, избраните от нас се справят добре в различни фактори като сигурност, такси и ниво на обществено доверие. На потребителите се препоръчва да се въоръжат със съответните знания в областта на криптовалутите и търговията, предвид огромното количество измами и измамни схеми, които в момента съществуват на нерегулирания пазар на криптовалути.

(Може да се интересувате и от това, дали сривът в цената на биткойн ще доведе до неговата смърт?)

Полезни ресурси, за да започнете

Ако започвате пътуването си в сложния свят на криптовалутите, ето списък с полезни ресурси и ръководства, които ще ви отведат по пътя:

най-добрата борса за криптовалута, борса за криптовалута, платформи за обмен на криптовалути, платформи за обмен, Ръководство за най-добрите платформи за обмен на криптовалути

Търговия & Обмен

 • Крипто ръководство 101: Избор на най-добрата борса за криптовалута
 • Ръководство за Bittrex Exchange: Как да търгувате на Bittrex
 • Ръководство за Binance Exchange: Как да отворите Binance акаунт и какво трябва да знаете
 • Ръководство за обмен на Etherdelta: Как да търгувате на Etherdelta
 • Ръководство за основи на търговията с криптовалути: Въведение в крипто техническия анализ
 • Търговия с криптовалута: Разбиране на двойките за търговия с криптовалута & Как работи
 • Ръководство за крипто търговия: 4 общи клопки, които всеки крипто търговец ще изпита
 • Ръководство за криптовалутна ликвидност: Как да се измери ликвидността & Търгувайте добре

Портфейли

 • Ръководство за криптовалутни портфейли: Защо имате нужда от портфейли?
 • Ръководство за криптовалутни портфейли: Отваряне на биткойн портфейл
 • Ръководство за криптовалутни портфейли: Отваряне на MyEtherWallet (MEW)

Прочетете също: Ръководство за крипто търговия: 4 общи клопки, които всеки крипто търговец ще изпита и Ръководство за основите на търговията с криптовалути: Въведение в крипто техническия анализ.

Регистрирайте се в нашия безплатен Webinar за криптовалути сега, за да научите всичко, което трябва да знаете за крипто инвестирането.

Вземете нашите изключителна електронна книга което ще ви насочи към стъпка по стъпка, за да започнете да печелите пари чрез криптовалутни инвестиции!

Можете също да се присъедините към нашата група във Facebook на Овладейте крипто: Разширени знания за криптовалута да задавате всякакви въпроси относно крипто!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner