Deribit Exchange: 2020 Master The Crypto User Review Guide

Дерибит

Как да използвате, търгувате и се регистрирате за Deribit Crypto Exchange

Deribit е холандска платформа за крипто търговия, която позволява на потребителите по целия свят да участват в търговия с фючърси и опции. Разберете всичко, което трябва да знаете за Deribit днес, в нашия преглед и ръководство за потребителя.

Характеристика

 • Фючърси, опции и вечна суап търговия
 • Налични са само двойки BTC и ETH
 • Нерегулиран (не се изисква KYC / AML проверка за регистрация)

Методи за депозиране

 • Биткойн

Професионалисти

 • Бързият и лесен процес на регистрация, без да е необходима проверка
 • Прозрачна информация за фирма, екип и местоположение
 • Евтини такси за търговия

Минуси

 • Налични са само двойки BTC и ETH
 • По-малко двойки и по-малък обем от BitMEX

Въведение

Deribit е холандска борса за криптовалута, най-известна със своя пазар за търговия с фючърси и търговия с ливъридж. Благодарение на Deribit, потребители от всяка точка на света могат да получат достъп до 100x лост, докато търгуват биткойн фючърси.

Преглед на дерибит

Името „Deribit“ идва от смесване на две думи: деривати и биткойн.

Подобно на BitMEX, Deribit се занимава с биткойн деривати. Това означава, че не обработвате „истински“ биткойни с нито една от сделките; вместо това се занимавате с продукти, базирани на биткойн – като фючърсни договори за биткойн.

Deribit стартира през 2016 г. от настоящия изпълнителен директор Джон Янсен и технически директор Себастиан Смичински. Преди да стартира Deribit, Янсен беше търговец на опции на борсата в Амстердам от 1999 г. През 2012 г. Янсен чу за биткойни за първи път и започна да търгува. Той осъзна, че има пазар за търговия с биткойн опции. В началото на 2014 г. той се срещна със Себастиан. Двамата ще пуснат Deribit две години по-късно, за да се конкурират със съществуващите платформи за търговия с биткойн опции като BitMEX.

Компанията е регистрирана като Deribit D.V. Deribit поддържа адрес на Stationsstraat 2 B, 3851 NH, Ermelo, Холандия. Deribit е изненадващо прозрачен относно информацията и местоположението на екипа си. Други забележителни членове на екипа, включително CMO Мариус Янсен и водещият разработчик Андрю Яновски, също са изброени на страницата на екипа на Deribit. Това е по-голямо ниво на прозрачност, отколкото получаваме при средната криптообмен.

Ръководство за обмен на дерибит

Популярността на Deribit нарасна през 2018 г., след като потребителите на BitMEX започнаха да се оплакват от съмнения за дейност, свързана с вътрешна търговия. Някои вярваха, че търговията на BitMEX е фалшифицирана. Deribit стартира своята криптовалута с висок ливъридж по това време като алтернатива. Днес Deribit се превърна в конкурент номер едно на BitMEX.

Част от причината за успеха на Deribit е постоянният суап. BitMEX за първи път представи безсрочния суап, който е фючърсен договор, който никога не изтича. От 2019 г. Deribit има своя вечен суап. Вечният суап – наречен от Deribit просто „Perpetual“ – използва плащания за финансиране между купувачи и продавачи, подобни на фючърсния договор. При традиционния фючърсен договор плащанията за финансиране се прехвърлят на всеки осем часа, което води до неравности в договорната цена около момента на плащането. С безсрочните договори на Deribit’s малки плащания се извършват на всяка микросекунда. Това помага да се избегнат ценови смущения, като същевременно се запазва цената много близо до пазарната стойност на биткойн.

Дерибитна криптовалутна борса

Deribit има регистриран адрес в Амстердам, въпреки че борсата не е регулирана в никоя юрисдикция, в която работи. Deribit не спазва никакви специфични държавни или национални регулаторни изисквания.

Поради липсата на разпоредби, Deribit не изисква от потребителите да попълват KYC или AML проверка, преди да се регистрират. Можете да регистрирате акаунта си с имейл адрес, след което да прехвърлите биткойн, за да започнете да търгувате веднага. Ако търсите анонимна търговия без ограничения, тогава Deribit може да е правилният избор.

Липсата на регулация също така позволява на Deribit да отвори вратите си за потребители навсякъде по света. През по-голямата част от своята история Deribit приемаше потребители от Съединените щати. От януари 2020 г. обаче на американските потребители е забранено да се регистрират.

Нека разгледаме по-отблизо ключовите характеристики на Deribit, включително как работи Deribit и разликите между Deribit спрямо BitMEX.

Основни функции

Ползи от дерибитна криптообмен

Основните характеристики на Deribit включват:

Търговия с фючърси и опции: Deribit е обмен на биткойн деривати, което означава, че не търгувате с „истински“ биткойн; търгувате продукти въз основа на цената на биткойн, включително опции и фючърси.

99% студено съхранение: Deribit твърди, че държи повече от 99% от средствата си в хладилни складове. Deribit никога не е бил хакнат или компрометиран по някакъв значителен начин.

До 100X ливъридж: Deribit поддържа ливъридж до 100x върху BTC фючърси, докато лост до 10x е наличен при търговия с опции на живо.

Прозрачна фирмена информация: С нерегламентиран обмен сме свикнали обменът да разкрива малко информация за себе си. Deribit обаче е изненадващо прозрачен. Знаем имената на основните членове на екипа. Знаем регистрирания адрес на Deribit. Deribit е изненадващо прозрачен.

Бърза инфраструктура: Платформата на Deribit заслужи широка похвала в общността. Това е бързо и стабилно. Deribit е изградил своята инфраструктура от нулата, за да гарантира, че може да обработва голям обем заявки с по-малко от 1 ms забавяне.

Евтини такси за търговия: Таксите на Deribit са много подобни на таксите на BitMEX. Производителите получават отстъпка за фючърси и безсрочни договори (0,025% отстъпка), докато вземащите плащат такса от 0,05% до 0,075%. На Deribit няма такси за депозит или теглене.

Приема само биткойн: Подобно на BitMEX, Deribit приема само депозити в биткойн.

Непрекъснати суапове: Deribit представи своите вечни суапове, за да се конкурира с BitMEX. Постоянните суапове на Deribit работят по подобен начин, като микроплащанията се извършват постепенно, вместо веднъж на всеки осем часа в точката на сетълмент.

Дерибитен индекс: Обменният курс на Deribit се изчислява въз основа на средните цени от пет основни борси.

Не се изисква потвърждение: Deribit не изисква от потребителите да попълват всякакъв вид KYC или AML проверка, преди да използват платформата. Можете да се регистрирате само с имейл адрес. Докато имате биткойн за депозит, можете веднага да започнете да търгувате на Deribit.

Налични по целия свят: Deribit се приема в повечето страни по света. Единствените страни, официално забранени да използват Deribit, са САЩ, Куба, Иран, Судан, Сирия и Северна Корея.

Застрахователен фонд: Deribit, подобно на BitMEX, има застрахователен фонд за покриване на подводни сделки. Всички сделки са обезпечени от купувач и продавач на която и да е позиция, но ако някоя от страните не може да покрие разходите за сделката, тогава разликата се изплаща от застрахователния фонд Deribit. Вместо потребителите да се подстригват, те плащат малка такса в този осигурителен фонд при ликвидация.

Без депозит или такси за теглене: Deribit не начислява никакви такси за депозит или теглене, въпреки че ще трябва да платите стандартна такса за биткойн мрежа, когато изтегляте парите си.

Поддръжка на TradingView: Deribit има отлични инструменти за графики, благодарение на използването на TradingView. Ако сте свикнали с диаграмите и техническия анализ на TradingView на други борси, тогава ще намерите същите инструменти тук.

Демо търговия: Deribit има демо система за търговия, която може да ви помогне да разберете как работи търговията с Deribit.

Нерегламентирано: Дерибитът е нерегламентиран, което означава, че не спазва законите или разпоредбите на която и да е юрисдикция в света. Към януари 2020 г. Deribit е забранил само потребители в няколко държави (включително САЩ).

Само сделки с BTC: Всички сделки на Deribit са деноминирани в биткойн. Налични са технически само шест двойки за търговия, включително три биткойн вечни / фючърсни двойки и три вечни / фючърсни двойки Ethereum.

Разрешени инвеститори от САЩ: Едно от най-големите предимства, които Deribit имаше пред конкуренти като BitMEX, беше, че на американските инвеститори беше разрешено да търгуват на Deribit. За съжаление, от януари 2020 г., Deribit блокира американските IP адреси.

Дерибит валути и двойки

Deribit поддържа само две криптовалути: BTC и ETH. Deribit има шест двойки, изброени към януари 2020 г., включително:

 • Биткойн (опции, вечни суапове, фючърси)
 • Ethereum (опции, вечни суапове, фючърси)

Въпреки че Deribit има само шест чифта, борсата съобщава за около 500 милиона долара реален обем на ден, според скорошен подкаст с основателя и главен изпълнителен директор на Deribit Джон Янсен.

Методи за депозиране и теглене, поддържани от дерибит

Deribit поддържа само биткойн депозити и тегления. BTC депозитите и тегленията са безплатни.

Процес на регистрация на дерибит и вход

Deribit има лесен процес на регистрация и влизане. За да се регистрирате, не е необходимо да потвърждавате самоличността си или да завършите KYC проверка. Можете да се регистрирате от всяка точка на света, като използвате само имейл адрес.

Дерибитна търговия

Търговията на Deribit е по-сложна от основната борса за криптовалута. Имате работа с деривати, което означава, че не търгувате с „истински“ крипто. Ако сте нови за фючърси, опции и търговия с ливъридж, тогава Deribit може да бъде сложен. За щастие, Deribit предлага демо търговия за начинаещи.

Наличните видове поръчки на Deribit включват:

 • Пазар
 • Ограничение
 • Stop Limit
 • Спиране на пазара

Можете да търгувате на три пазари: вечни суапове, опции и фючърси.

Дерибитни такси

Deribit използва модел на такса за вземане на производител. Като цяло таксите са много подобни на таксите на BitMEX, като производителите получават отстъпка, а вземащите плащат малка такса. Не забравяйте: търговците се занимават с биткойн деривати, поради което таксите за търговия са по-ниски на Deribit, отколкото на конвенционалната борса.

Дерибитни такси

Депозити и тегления

 • Депозити: Безплатно
 • Тегления: Безплатно

Депозитите и тегленията са безплатни, въпреки че ще трябва да платите биткойн мрежова такса за всички тегления.

BTC безсрочни договори

 • Такса на производителя: -0,025%
 • Такса за взимане: 0,075%

BTC фючърси

 • Такса за производител: -0,02%
 • Такса за взимане: 0,05%

ETH вечен & Фючърси

 • Такса на производителя: 0,00%
 • Такса за взимане: 0,05%

Опции за BTC и ETH

 • 0,04% от базовия или 0,0004 BTC / опционен договор
 • 0,04% от базовия или 0,0004 ETH / опционен договор

Таксите никога не могат да бъдат по-големи от 12,5% от цената на опцията. Ако опция се търгува например на 0,0001 BTC, тогава таксата за вземане ще бъде 0,0000125 BTC (вместо 0,0004 BTC), или 12,5% от 0,0001 BTC.

Такси за доставка (такси за сетълмент при изтичане)

 • BTC и ETH фючърси: 0,025% за фючърси
 • Опции за BTC и ETH: 0,02% от базисния (за опциите таксата никога не може да бъде повече от 12,5% от стойността на опцията)

Проблеми със сигурността на дерибита и престой

Deribit е основана през 2016 г., което го прави сравнително млад обмен. Борсата не е имала големи инциденти със сигурност или престой през годините.

Единственият забележителен инцидент се случи през октомври 2019 г., когато Deribit възстанови на потребителите над $ 1,3 милиона загуби поради проблем с изчислението на обменния курс на биткойн. Deribit използва средствата си за покриване на тези загуби: не използва застрахователния фонд Deribit. Проблемът беше свързан с проблем от страна на нещата от Deribit. Не е свързано с хакер.

Освен този незначителен проблем, Deribit има чиста история на сигурността. Подобно на BitMEX, Deribit никога не е бил хакнат. Deribit твърди, че държи над 99% от своите биткойни в хладилно хранилище.

Лесно използване на Deribit

Както всяка борса с опции и фючърсни договори, Deribit не е най-подходящата за начинаещи борса. Трябва да знаете какво правите, когато започнете да се занимавате със сделки с крипто деривати. Deribit UI обаче е много лесен за използване. Това е добре проектирана, бърза платформа, която междинните и напредналите търговци на крипто ще оценят.

Deribit доверие и поверителност

Дерибитът не е регулиран, въпреки че обменът обикновено е с добро доверие и прозрачен. Deribit разкри напълно информация за екипа си, регистриран адрес в Амстердам и друга информация за компанията. Както всяка нерегламентирана крипто борса, Deribit може да бъде изправена пред допълнителни санкции в бъдеще или да забрани на потребители от определени юрисдикции. Днес обаче борсата е надеждна и достъпна по целия свят.

Deribit доверие и поверителност

Дерибитно обслужване на клиенти

Deribit има средна система за поддръжка на клиенти. Потребителите могат да подадат заявка чрез имейл формуляр или чрез чат на живо. Има и раздел с често задавани въпроси.

Ръководство за потребителя на Deribit: Как да настроите и използвате Deribit

Deribit позволява на всеки по света да се регистрира само с имейл адрес. Ето как да се регистрирате и да използвате Deribit за първи път:

1. Регистрирайте се

Посетете Deribit.com и кликнете върху „Създаване на акаунт“.

как да използвам Deribit

Въведете своя имейл адрес, псевдоним или псевдоним, парола и държава на пребиваване.

създайте Deribit акаунт

Ако сте в забранена юрисдикция (като САЩ), ще видите съобщение като това:

Дерибитна сигурност

Подобно на BitMEX, вие технически нарушавате условията на услугата, ако използвате прокси, за да заобиколите това географско ограничение. Изглежда обаче, че Deribit не предприема никакви действия срещу базирани в САЩ търговци, които използват прокси.

2. Проверка

Щракнете върху връзката, която сте получили във входящата си поща, за да потвърдите акаунта си.

Проверка на дерибитна сметка

3. Двуфакторно удостоверяване

Deribit поддържа двуфакторно удостоверяване (2FA) чрез Google Authenticator.

За да настроите 2FA, отидете на вашия акаунт – страница за сигурност. Известията по имейл са активирани по подразбиране (ще получавате известия по имейл за всяко влизане), но можете да активирате други опции 2FA за допълнителна сигурност.

4. Начин на плащане

Deribit приема само депозити в биткойн. Отидете в Моят акаунт, след което депозирайте, за да видите адреса на портфейла си за биткойн. Изпратете средства на този адрес и те ще бъдат добавени към вашата дерибитна сметка.

Дерибитни актуализации

5. Търговия с криптовалута

Дерибитна търговия с криптовалута

След като депозирате биткойн във вашия портфейл Deribit, можете да търгувате с една от шестте поддържани двойки на Deribit. Кликнете върху „Търговия“, след което изберете „Биткойн“ или „Етериум“ от горното меню. Можете да видите вечните суап пазари отляво, заедно с опционните пазари с различни дати на валидност.

използвайки Deribit обмен

След като сте готови да направите сделка, преминете към прозореца за търговия, който е подобен на прозореца за търговия на всяка крипто борса, но с добавени опции за персонализиране:

Ръководство за платформа за търговия с Deribit

6. Теглене

Можете да изтеглите парите си от Deribit по всяко време без такса.

Дерибитни плащания

Ще платите биткойн мрежова такса, варираща от средна до луда, в зависимост от това колко искате да похарчите.

Заключителна дума

Deribit е освежаващо доверие и прозрачно име в иначе сенчестия свят на нерегулирани крипто борси. Подобно на други нерегламентирани борси, има шанс Deribit да бъде спрян във всяка държава по всяко време. Оценяваме обаче факта, че Deribit е прозрачен по отношение на своя екип, компания и информация за местоположението.

Като цяло Deribit предлага анонимни, без проверка крипто деривати, търгуващи в гладка и бърза среда. Налични са само малък брой двойки с BTC и ETH, но Deribit все още е един от най-големите и популярни пазари на крипто деривати в света днес.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner