Estafes de Bitcoin: historial d’estafes, robatoris i sortides de Bitcoin

Contents

Estafes de Bitcoin des del principi: els més grans trucs de Crypto, cronologia històrica i guia de seguretat de l’usuari

Bitcoin, amb tota la seva glòria durant l’última dècada des de la seva creació el gener del 2009, encara té moltes banderes vermelles i forats negres per superar, com ara estafes fraudulentes i pirates informàtics maliciosos, així com solucions de custòdia intel·ligent.

Aquesta guia d’estafes de bitcoins es formula en tres grans seccions per facilitar-ne l’extracció i el consum:

 1. les formes més populars de com els estafadors, els pirates informàtics i els actors dolents roben bitcoin (consciència)
 2. cronologia històrica de totes les estafes criptogràfiques i pirateries Bitcoin (coneixement)
 3. les millors maneres de protegir els vostres actius criptogràfics i com evitar estafes de bitcoins (educació)

Aquests recursos de referència útils per conscienciar, donar coneixement i difondre l’educació beneficiaran tots els inversors, comerciants i, en última instància, els usuaris de bitcoins que vulguin aprendre a protegir adequadament i protegir de manera segura les vostres participacions en criptomoneda dels xarlatans i malfactors de la indústria..

La veritat és que aquests ciberdelinqüents criptocèntrics han estafat bitcoins per valor de milers de milions de dòlars, fent servir tàctiques molt hàbils i trucs promocionals per atraure els usuaris modestos a oportunitats d’inversió nefastes, falsos intercanvis i proveïdors de carteres i un munt d’altres mètodes que es descriuen a continuació..

Revisarem el funcionament d’estratègies habituals d’estafa de criptomonedes, com ara; enllaços de correu electrònic sospitosos per a pesca de dades personals, descàrregues desconcertants que instal·lin programari maliciós i keyloggers, pirates informàtics que impliquen personatges famosos, controvertits propietaris i operadors d’intercanvis, regals de cripto twitter gratuïts, demandes de xantatge d’extoració de ransomware, intercanvi de SIM per a telèfons intel·ligents, bombes i bolcades atrapades, estafes de sortida ICO, esquemes piramidals de màrqueting en xarxa a diversos nivells, brutal brutalitat en el mercat negre, oportunitats comercials de prova gratuïtes, explotacions falses de mineria al núvol, duplicadors de matriu gratuïts i multiplicadors d’ingressos garantits / ofertes de beneficis de la inversió. Malauradament, totes aquestes tàctiques d’estafa de bitcoins existeixen i són difícils d’ignorar, ja que s’haurien de considerar amenaces i riscos immediats per al vostre mitjà de subsistència el 2019 i més enllà.

Fins i tot les estafes de bitcoins comencen a poblar-se a les xarxes de xarxes socials populars com Instagram, Youtube i Facebook, que tot s’aprofiten per atraure persones desconfiades basades en proporcionar falses pretensions i aprofitar la confiança i la negligència de la gent (després de llegir això ja no!).

No és fàcil recuperar fons bitcoin estafats ni insuflar-se, de manera que haureu d’adoptar l’enfocament dels ulls d’àguila i aplicar tendències semblants al falcó a totes les ones en línia amb la suficient diligència deguda..

A mesura que les agències policials es posen al dia en l’aprenentatge de les cordes del sector emergent de les criptomonedes i de l’era de les finances descentralitzades basades en blockchain, les noves opcions de custòdia intel·ligent continuaran sorgint, però a curt termini és de l’interès de tots conèixer els trucs de el comerç i emmagatzemar el seu bitcoin amb prudència.

Tot i que la majoria es fixa en la muntanya russa del preu del bitcoin, descuidar la història passada d’estafes i pirateries de Bitcoin no és òptim, ja que hi ha moltes lliçons per endur-se i corbes d’aprenentatge per suportar si algun usuari de criptoactius vol convertir-se en el vostre propi banc ‘i evitar ser enganyats per estafadors.

La veritat és que hi ha un nombre molt limitat de motius o casos en què la vostra clau privada s’hauria de divulgar a qualsevol persona, fins i tot si li envieu un pagament o feu negocis amb ells..

Ara que teniu una vista d’ocell de 10.000 peus sobre què cal prestar atenció per als principiants, anem a la dreta i revisem tots els mètodes necessaris per estafar bitcoins, la història i els consells de seguretat per optimitzar el vostre futur de bitcoins.

Un milió de maneres de perdre el vostre Bitcoin, aquí teniu els 15 primers

Top 5 Hacks de criptomoneda el 2018, Hacks de criptomoneda, Hacks de criptomoneda el 2018, Top 5 de criptomoneda, Top 5 de Hacks de criptomoneda

Abans de la llista de les 15 maneres principals en què els estafadors de bitcoins intenten robar-vos els vostres fons de criptografia, sabem que de vegades pot semblar que cada dia comporta un nou escàndol relacionat amb els pirates o estafes relacionats amb Bitcoin (i d’alguna manera això no és erroni). Però lluny de ser un diner insegur i salvatge, les criptomonedes en general són cada vegada més segures i regulades cada dia.

Tanmateix, és de vital importància que el públic tingui en compte no només els beneficis de Bitcoin i cryptos en el seu conjunt, sinó dels riscos reals associats a posar-hi els diners. Aquest article pretén ressaltar les diferents estafes, pirateries i fraus del món del finançament digital. La cronologia de les pirateries i estafes de bitcoin servirà com a guia contínuament actualitzada per a qualsevol persona que inverteixi en criptomonedes o tingui en compte el canvi en el futur. Al final, haureu de tenir els coneixements necessaris per identificar possibles riscos de seguretat, escollir mesures de protecció segures per a les vostres necessitats i avaluació de riscos personals i estar informat dels darrers perills del mercat..

51% d’atacs contra blockchains

Comprendre un atac del 51% és més fàcil quan es pensa en termes d’estoc. Si una persona o una empresa adquireix el 51% d’una acció concreta, bàsicament conserven les decisions de control al consell d’administració d’una empresa. Ara Blockchain és tan segur que piratejar una cadena en si mateixa és gairebé impossible. Però, si una persona o un grup de persones adquireix les eines necessàries (moltes GPU) per ocupar el 51% de la “taxa de hash”, o potència minera, dins d’una cadena mantenen bàsicament el control sobre la informació dels blocs de la fins a perdre la seva majoria. Per a aquells que no ho sabeu, la taxa de hash és la potència de processament d’una cadena de blocs que s’utilitza per processar i verificar la informació de cada enllaç. Contribuir amb aquest poder miner a la verificació i processament d’informació us guanya més moneda i és el que fa que sigui tan impossible piratejar directament, perquè cada enllaç pot tenir diferents usuaris responsables de la informació i depèn de la informació que s’hagi confirmat al seu voltant..

Una persona o grup amb un 51% de control podria reescriure informació als enllaços per robar diners gastant dues vegades la mateixa moneda, penseu que si heu comprat un caramel amb un dòlar i després utilitzeu el mateix dòlar per comprar també aigua, els pagaments desapareixen però en conserven els beneficis. Bitcoin és únic en què ara és tan gran que és factible que cap grup pugui controlar-ne tant. Aquest és un risc molt més gran amb criptomonedes més petites.

Hacks de redirecció de DNS i llocs web

Aquest tipus de pirateria resulta en una estafa més sofisticada. Un pirateig de DNS pren el control de la informació del servidor d’un lloc web i el fa redirigir a l’usuari al seu lloc web gairebé duplicat o a una cartera gairebé duplicada. En aquest moment, se us enganya sense voler introduir informació d’inici de sessió de la persona perquè els pirates informàtics la vegin o envieu fons directament a la cartera falsa. En el moment en què l’equip que hi ha darrere d’un lloc web específic d’intercanvi d’ICO o d’intercanvi s’hagi adonat del que està passant, els pirates informàtics ja podrien haver recollit una gran quantitat de fons.

Intercanvis falsos

Es pot accedir fàcilment a intercanvis falsos mitjançant una cerca senzilla, com ara “intercanvi de bitcoins”. Un dels resultats de la pàgina de cerca podria ser realment un lloc web d’intercanvi fraudulent que s’ha creat amb l’esperança que la gent dipositi els seus fons a l’adreça amb l’objectiu d’intercanviar amb altres usuaris. Això pot provocar una mena d’estafa de sortida en què noteu immediatament un problema quan no veieu els vostres fons i no hi podeu accedir o els creadors del lloc web fals desapareixen amb el finançament en una data posterior..

Esquemes Ponzi

Els esquemes Ponzi o esquemes piramidals existeixen des de fa molt de temps, la criptografia li acaba de donar una nova cara per enganyar la gent impressionable en el que és essencialment un esquema ràpid d’enriquir-se. Alguns són obvis, ja que prometen rendiments elevats immediatament i fan que sembli més fàcil del que probablement serà, però d’altres són més nefastos, es presenten com a oportunitats comercials més legítimes o utilitzen influencers per convèncer-vos que val la pena participar-hi. També poden endinsa’t en el món de la mineria de bitcoins, una nova via per enganyar la gent. Pagueu amb bitcoin a un lloc web per obtenir una taxa de hash de mineria criptogràfica, només guanyeu diners només derivant persones noves al propi pla en lloc de minar-les. Com tots els esquemes piramidals, finalment s’enfonsen. També poden acabar amb una estafa de sortida.

Projectes de criptografia falsos i ICO

Igual que els intercanvis falsos, projectes falsos es creen per atraure la gent a dipositar el seu efectiu a canvi d’una moneda o testimoni que mai pretenen créixer i que no conserva cap valor. Els ICO específicament també són projectes força plans, recolzats per empreses planes que acaben sent falsificades del tot. Els creadors només hi són per aconseguir els vostres diners i potser intentaran convèncer-vos o no de la seva legitimitat. Aquests fraus també poden anar de la mà dels esquemes Ponzi.

Clons del lloc i atacs de pesca (suplantació d’identitat)

Hi ha una tendència de falsificacions en aquesta llista i de com falsificar alguna cosa es pot adaptar de vegades per aconseguir el mateix objectiu. Els pirates informàtics poden crear un clon de lloc web, que substitueix bàsicament el real. Aquest clon es dirigeix ​​cap a un grup a les xarxes socials o s’envia per correu electrònic a persones que ja formen part del lloc web real, d’aquí el terme phishing. Un pirata informàtic és una altra manera d’enganyar una persona perquè renunciï a la informació personal que li doni accés als vostres fons.

Estafes falses de forquilla

Les forquilles dures de la cadena de blocs són poques i distàncies, ja que generalment són el resultat d’errors i / o diferències d’opinions que fan que una moneda adopti de sobte dos camins diferents, cosa que provoca que les persones tinguin bàndols com en el cas de BTC i BTH o ETH i ETC. Aquestes forquilles dures poden causar confusió amb els consumidors que volen reclamar la nova versió de la moneda digital, i aquí és on se sap que els pirates informàtics aprofiten. Afirmen que els usuaris poden recuperar les seves monedes bifurcades sota instruccions falses en línia, cosa que requereix que els usuaris pengin claus privades a adreces malicioses per poder esgotar les seves monedes.

Programari maliciós

El programari maliciós no és un concepte nou, però és un dels principals que amenaça el robatori individual de criptomonedes i es torna més sofisticat. Estan dissenyats per seure als vostres dispositius fins que alguna cosa marca el que va ser dissenyat per buscar. Actualment, hi ha un al mercat anomenat Cryptocurrency Clipboard Hijackers que es troba al vostre ordinador esperant que copieu i enganxeu un lloc web de criptografia. Això permet que el programari maliciós sàpiga activar-se i reemplaça l’adreça per una altra malintencionada dissenyada per robar les vostres claus privades tan aviat com les introduïu. També hi ha aplicacions que podeu baixar al telèfon i que tenen programari maliciós dissenyat per escanejar el telèfon per obtenir informació relacionada amb les criptografies, com ara aplicacions de criptografia o ús de claus privades, i robar aquesta informació..

Carteres digitals

Bitcoin i altres carteres digitals són software i cap programa és infal·lible. Hi ha pirates informàtics que passaran el temps que necessiteu per pintar un programari específic per trobar la debilitat del codi i, després, explotar-los per robar tot el que puguin a les carteres dels usuaris i, de vegades, fins i tot intercanviar-los. Això últim pot ser particularment devastador si un canvi fa la mala elecció de mantenir la totalitat o la majoria dels fons que allotgen en una “cartera calenta”, una cartera que es troba en un dispositiu que es connecta a Internet. Per afegir la confusió, també hi ha programes de carteres de divises digitals dissenyats específicament per robar els vostres fons. El descarregueu pensant que serà un lloc segur per emmagatzemar les vostres monedes i fitxes, només perquè el programari s’escapi a una altra adreça de cartera..

Estafes per equips de suport fals

Hi ha estafadors que s’anuncien a si mateixos com a ajuda d’intercanvi o ajuda per a qüestions relacionades amb un intercanvi que són tan fàcils com fer una cerca a Google, quan un usuari pot buscar ajuda a Google i passar a un enllaç que els dirigeix ​​a ajuda falsa. Aquestes ocurrències són encara més freqüents per als intercanvis que tenen un personal limitat amb usuaris frustrats que no reben ajuda prou ràpidament. El que resulta és parlar amb algú a través del xat en directe o al micròfon que afirma ser l’ajuda que busqueu, només perquè li robin la informació..

Estafes amb bombes i bolcades

Els usuaris han descobert com crear els seus propis esquemes, on un grup de comerciants de criptografia decideix agrupar-se en una plataforma, comprar una quantitat específica de criptografia i, a continuació, publicitar la cripta a la comunitat. Això fa que els preus augmentin i que hi hagi una gran quantitat de persones que comprin, moment en què venen el que han comprat i obtenen els beneficis dels seus esforços..

Hacks públics de Wi-Fi

Si encara no forma part de la vostra vida quotidiana, no hauríeu d’utilitzar mai la Wi-Fi pública per accedir a cap de les vostres dades personals. Això no només us deixa atacs, sinó que de vegades els pirates informàtics poden substituir una xarxa diferent que s’assembla a la que esteu intentant connectar-vos i utilitzar-la per robar-vos fàcilment la informació..

Jack Jacking i Cryptojacking de SIM

Hi ha un nou tipus de robatori anomenat jacking SIM. En aquest moment, un pirata informàtic utilitza el vostre número de telèfon per convèncer una companyia de telefonia que li enviï una nova targeta SIM sota el número i, essencialment, us roba la identitat del telèfon en el procés que pot donar accés a algú a tot allò connectat a la vostra SIM, inclosos tots els vostres comptes . Per molt increïble que pugui semblar, ha passat i es fa sovint afirmant que es robava un telèfon i es transmetia informació a un nou simulador i a un telèfon nou.. Presa de SIM és essencialment un error comès per l’equip d’assistència de la vostra empresa de telefonia mòbil.

Estafes de regals a les xarxes socials

Sorprenentment, la gent encara s’enamora de les estafes de regals. Van començar per correu electrònic, però des de llavors s’han adaptat a les xarxes socials. Es fan perfils falsos que publiquen anuncis a les xarxes socials que afirmen a les persones que tenen obsequis relacionats amb criptomonedes, amb l’esperança de seguir els seus passos per enviar-los diners o renunciar a la seva informació personal perquè puguin robar-la. De vegades, fins i tot piratejaran comptes reals i publicaran enllaços falsos a un compte real per donar-li més legitimitat.

Estafes de mineria al núvol

Sovint relacionat amb els esquemes Ponzi, la mineria en núvol ja es va repassar breument mitjançant la mineria de bitcoins en aquesta secció. Bàsicament, és quan els estafadors prometen beneficis per un pagament o un pagament mensual que us permetrà obtenir un percentatge de hash que s’utilitza a la mineria. La realitat és que mai tornareu a veure aquests diners i tampoc ningú que porteu a la piràmide abans que finalment s’ensorri.

Una llista de totes les estafes i estafes de criptografia de Bitcoin des de l’inici de BTC

Necessita més explicació que això? Una llista oficial i no oficial d’alguns dels hacks i pèrdues de fons més grans, únics i / o del seu tipus de la història de bitcoins / criptomonedes..

Història de les estafes de Bitcoin i cronologia de Hacks criptogràfics Del 2011 al 2019

Allinvain Bitcointalk Hack des del programari de Windows compromès per l’usuari

Data: 13 de juny de 2011

Import robat: 502.750 $ USD / 25.000 BTC

Tipus: Hack / Robatori

El hack d’usuari d’Allinvain Bitcointalk va ser el primer (presumpte) robatori de bitcoins registrat, que va tenir lloc el 13 de juny de 2011. Un usuari de Bitcointalk amb un equip Windows compromès tenia 25.000 BTC, o aprox. 500.000 dòlars que li van robar. També va ser el robatori individual de bitcoins més gran durant els primers dies de la moneda digital, amb el preu del Bitcoin encara molt format. No cal dir que valdria molt més avui en dia.

Mt. Robatori de Gox amb l’ordinador compromès de l’Auditor

Data: 19 de juny de 2011

Import robat: 35.540 $ USD / 2.000 BTC

Tipus: pirateig de tercers vulnerables / preus deflactats de manera fraudulenta

El 19 de juny de 2011, Mt. Gox va tenir una bretxa de seguretat important. El pirata informàtic suposadament va utilitzar les credencials de l’ordinador d’un auditor per robar monedes de l’intercanvi, venent bitcoin de manera fraudulenta al seu propi compte, cosa que, sense voler, va fer que el preu baixés a 0,01 dòlars per bitcoin. Mt. Gox va introduir originalment l’auditor per verificar que tenien prou reserves de efectiu i bitcoins per cobrir les seves participacions. S’estima que el pirata informàtic va poder sortir amb 2.000 bitcoins, amb altres 650 BTC perduts per a aquells que van comprar la moneda a un preu desinflat abans que es comencés a incomplir la seguretat. Cap dels bitcoins mai es va recuperar i l’incident es va conèixer com el primer incompliment de pirateria d’un intercanvi criptogràfic, responsable de la pèrdua d’uns 35.000 dòlars.

El fitxer Bitomart Exchange Wallet.dat s’ha suprimit

Data: 1 d’agost de 2011

Import robat: 223.890 USD / 17.000 BTC

Tipus: glitch actualitzat / fons suprimits

Bitomart Exchange va realitzar una actualització de l’1 d’agost de 2011 que va resultar en un dels errors més costosos de la història de les criptografies. L’actualització feia servir AWS Elastic Cloud quan el servidor de fitxers wallet.dat es va suprimir accidentalment i els fons van desaparèixer completament en una nit. Els més de 220.000 dòlars en fons d’usuaris perduts eren impossibles de recuperar i Bitomart va vendre el seu deute a Mt. Gox més tard aquell mes.

MyBitcoin Exchange Hack

Data: 8 d’agost de 2011

Import robat: 1,2 milions de dòlars USD / 154.406 BTC

Tipus: Hack / Robatori

MyBitcoin era coneguda com una plataforma de cartera fàcil d’utilitzar per a principiants criptogràfics amb interès en Bitcoin. Malauradament, MyBitcoin va patir un dels pitjors atacs de la història inicial de Bitcoin, en perdre 154.406 BTC per un hack. Bruce Wagner, amfitrió del Bitcoin Show, va ser una personalitat criptogràfica notable que va perdre part dels més d’un milió de dòlars.

Bitcoinica Hot Wallet Hack

Data: 6 de maig de 2012

Import robat: 93.481,92 $ USD / 18.548 BTC

Tipus: Possible robatori de pirateria / Sospita de robatori d’estafa

Bitcoinica va anunciar que la seva cartera calenta havia estat piratejada el 6 de maig de 2012. L’intercanvi va dir als usuaris que havien “descobert una transacció bitcoin sospitosa que sembla que no ha estat iniciada per cap dels propietaris de l’empresa”. Tanmateix, inicialment es sospita que el tall de cartera calent estava relacionat amb el propietari de Bitcoinica, A. Vinnik, cosa que va fer sospitar que en realitat es tractava d’una estafa de sortida disfressada de pirata. Es van robar prop de 100.000 dòlars.

Sistema d’estalvi i confiança de Bitcoin Ponzi

Data: 2 de juliol de 2012

Import robat: 1.002 milions de dòlars EUA / 150.000 BTC

Tipus: Esquema piramidal / Exit Scam

L’esquema Ponzi de Bitcoin Savings and Trust va ser el primer esquema piramidal o esquema Ponzi del món del bitcoin. Operant com un programa d’inversió ordinari d’alt rendiment (HYIP), prometia als usuaris enormes rendiments per invertir una petita quantitat avui en dia. L’estafa va ser dirigida per pirateat40, que va descriure l’oportunitat d’inversió com un “fons de cobertura virtual”. El 2 de juliol de 2012, el fons de cobertura virtual es va tancar sobtadament i va desaparèixer amb una sospita de 150.000 BTC (més d’un milió de dòlars). Mai s’ha confirmat el nombre real de fons perduts.

Bitfloor Exchange Hack

Data: 4 de setembre de 2012

Import robat: 247.200 USD / 24.000 BTC

Tipus: Hack de còpia de seguretat de claus de cartera sense xifrar

Bitfloor, un primer intercanvi de criptomonedes, va anunciar que havia estat piratejat el 4 de setembre de 2012, cosa que va provocar una pèrdua de més de 240.000 dòlars o 24.000 BTC. L’atacant presumptament “va obtenir accés a una còpia de seguretat no encriptada de les claus de la cartera”, tot i que Bitfloor va afirmar que les claus reals s’emmagatzemaven en una àrea xifrada.

Hack de cartera troiana

Data: 16 de novembre de 2012

Import robat: 39.548 $ USD / 3.457 BTC

Tipus: Hack / Robatori

El 2012 es va concebre per primera vegada la comprensió que els pirates informàtics podien crear programari per robar monedes digitals i, amb ell, el hack de la cartera de Troia del 2012 i una de les primeres instàncies registrades d’un troià ordinari de PC que va provocar la pèrdua de bitcoins. El virus troià es va instal·lar sense voler a les PC dels usuaris i va començar a buscar claus privades i fitxers wallet.dat, robant-los sempre que fos possible. Un usuari dels fòrums de Bitcointalk va informar que va perdre 2600 BTC durant l’atac. Es va enviar un total de 3.457 BTC a una adreça de cartera bitcoin anònima, amb una pèrdua de prop de 40.000 dòlars.

Vircurex Exchange Hack

Data: 11 de gener de 2013

Import robat: 50 milions de dòlars en total, 23.490,60 dòlars en bitcoins / 1.666 BTC

Tipus: Hack / Robatori de misteri

Vircurex va ser un popular intercanvi de bitcoins populars i, el gener de 2013, l’intercanvi va revelar que havia estat piratejat. “Lamentablement, hem d’anunciar que la nostra cartera s’ha vist compromesa”, va dir Vircurex l’11 de gener de 2013. Els pirates informàtics van dirigir les massives reserves d’efectiu de la borsa i, segons sembla, Vircurex va perdre 50 milions de dòlars durant l’atac juntament amb 1.666 BTC (per valor d’alguns 23.000 dòlars). Aquest mateix intercanvi també va patir altres dos pirates informàtics més endavant el 2013, però no es van revelar oficialment als clients de l’intercanvi fins al 2014. Molts usuaris ja havien retirat els seus fons després del primer pirateig.

BitMarket.eu Surt de l’estafa

Data: 14 de febrer de 2013

Import robat: 477.377,67 $ USD / 18.787 BTC

Tipus: Estafa falsa / Sortida falsa

BitMarket.eu va ser un popular intercanvi de bitcoins polonès que va operar durant dos anys abans de perdre tots els fons en un incident de pirateria autoproclamat. Més tard es va revelar que els fundadors havien creat un fons de cobertura de bitcoins a través de Bitcoinica i que realment havien tret una estafa de sortida quan Bitcoinica va ser piratejat el maig de 2012. La insolvència de BitMarket no es va revelar fins al 14 de febrer de 2013, amb la moneda robada que valia més 470 milers de dòlars aquell dia.

Hack de BTCGuild Mining Pool

Data: 10 de març de 2013

Import robat: 60.982,02 $ USD / 1.254 BTC

Tipus: Problema / Robatori

BTCGuild va actualitzar el seu client el 10 de març de 2013, en el que se suposava que era un procés suau. Tot i que la cadena de blocs es tornava a indexar durant l’actualització, però, el grup miner va pagar BTC per accions de dificultat-1. Un total de 16 usuaris de la piscina van buidar les seves carteres calentes després de l’error, cosa que va provocar pèrdues de 1.254 BTC, per valor de més de 60.000 dòlars en aquell moment.

Només la pèrdua de daus

Data: 15 de juliol de 2013

Import robat: 125.463 $ USD / 1.300 BTC

Data: Pèrdua de fons / error

Just Dice va ser una de les plataformes d’apostes més populars quan el 15 de juliol de 2013 van anunciar que havia perdut més de 1.300 BTC en el que ara es considera un dels errors més estúpids. Un usuari va demanar retirar els 1.300 BTC en guanys de jocs del lloc, però no hi havia 1.300 BTC a les seves carteres calents. Normalment, això significaria que un administrador retiraria la quantitat de la cartera freda, però aquest pas va passar per alt. Això va provocar que el jugador gastés el saldo fals a la plataforma i finalment el perdés de totes maneres. L’error va resultar en una pèrdua de més de 125k per a l’empresa.

Estafa de sortida d’intercanvi GBL

Data: 26 d’octubre de 2013

Import robat: 1.929 milions de dòlars, 11.970.880 dòlars al màxim / 9.640 BTC

Tipus: estafa de robatori / sortida

GBL Exchange va ser un popular intercanvi de bitcoins popular basat a la Xina que va acabar sent un frau. El 28 d’octubre de 2007, els fundadors van tancar de sobte l’operació, desapareixent amb tots els fons dels usuaris. Els pirates informàtics van escollir un moment ideal per fer-ho, ja que el preu del bitcoin va arribar als 1.242 dòlars al mes després, i va disparar les seves monedes per valor de gairebé 2 milions de dòlars a prop de 12 milions.

Hack de serveis de pagament BIPS

Data: 15 de novembre de 2013

Import robat: 559.038,55 USD, 1.608.390 USD al màxim / 1.295 BTC

Tipus: Hack / Robatori

La plataforma de pagament de criptografia BIPS va ser piratejada el 15 de novembre de 2013, com a part d’un atac DDoS massiu. La plataforma va anunciar el hack el 19 de novembre, afirmant que s’havien robat més d’un milió de dòlars “malgrat diverses capes de protecció”. Els pirates informàtics van apuntar a diverses vulnerabilitats del sistema, cosa que finalment els va permetre accedir a diverses carteres d’usuaris. El preu del bitcoin el dia del pirateig va situar la seva pèrdua inicial en uns 560.000 dòlars, però amb el pic de l’any a dues setmanes, la seva pèrdua es va convertir en 1,6 milions de dòlars..

Picostocks Cold Wallet Hack

Data: 29 de novembre de 2013

Import robat: 6.652 milions de dòlars americans / 5.875 BTC

Tipus: sospita de pirateria informàtica / robatori

Picostocks va tenir un misteriós pirateig el novembre de 2013, cosa que va provocar la pèrdua de bitcoin d’uns 6 milions de dòlars. Picostocks va afirmar que no hi havia signes d’intrusió en els seus sistemes i que les seves carteres havien estat ubicades en ordinadors diferents. “Sospitem que aquestes [carteres] han estat copiades per persones que tenien accés al sistema en el passat i desxifrades”, va anunciar Picostocks a Reddit.

Mt. Gox interromp el comerç després del pirateig més gran de la història de les criptografies

Data: 7 de febrer de 2014

Import robat: 466,59 milions de dòlars / 650.000 BTC

Tipus: Hack / Robatori

El Mt. El pirateig de Gox va ser la major pèrdua de BTC i el pirateig més gran fins ara. Aproximadament 650.000 BTC van ser robats de les carteres fredes d’intercanvi en múltiples pirateries al llarg del 2013, que els van drenar lentament dels seus fons. Quan Mt. Gox finalment va comprovar les carteres fredes el 2014, van trobar que el seu intercanvi era totalment insolvent. El 7 de febrer de 2014, Mt. Gox va anunciar que aturava totes les retirades de BTC de la borsa, afirmant que hi havia un “error de mal·leabilitat de les transaccions al programari bàsic de bitcoins”. Els usuaris es van desconfiar quan les retirades van romandre aturades durant dues setmanes, tot i que la negociació a la borsa va continuar i els preus van caure “05 per sota de qualsevol altre lloc com a resultat. El 24 de febrer de 2014, Mt. Gox va anunciar que suspenia tota activitat comercial i es va desconnectar completament i permanentment. Finalment, es va filtrar l ‘”esborrany d’estratègia de crisi” de l’intercanvi, que va revelar que Mt. Gox era completament insolvent i havia perdut 744.408 BTC de fons de clients. Es van recuperar 100.000 BTC, però es va fer el dany i el cas encara es troba als tribunals del Japó.

Flexcoin Hot Wallet Hack

Data: 3 de març de 2014

Import robat: 595.365,12 dòlars / 896 BTC

Tipus: Hack / Robatori

La cartera calenta Flexcoin es va piratejar el 2014, cosa que va provocar que la plataforma de carteres criptogràfiques amb seu al Canadà es tanqués completament. Flexcoin s’havia anomenat “el primer banc de bitcoins”, però va perdre ràpidament la majoria dels fons dels clients una setmana després de tranquil·litzar els usuaris que mai havien emmagatzemat monedes amb Mt. Gox durant el seu hack. Alguns clients van tenir la sort de retornar-los els fons de les carteres fredes intactes de l’empresa. Amb tot, Flexcoin va perdre gairebé 900 de la BTC de l’usuari, que en aquell moment valia gairebé 600.000 dòlars.

Hack de Cryptsy Exchange

Data: juliol de 2014

Import robat: 9 milions de dòlars USD / 13.000 BTC

Tipus: Hack / Robatori de misteri

Cryptsy va ser el segon hack més gran del 2014, després de Mt. Gox, però es van negar a publicar més detalls sobre el propi hack fins al 2016. Cryptsy va afirmar que el hack es va buscar fins al desenvolupador d’un altcoin anomenat Lucky7Coin, que va ser capaç d’explotar vulnerabilitats als servidors Cryptsy per robar una enorme quantitat de fons dels usuaris. Basat en el valor alt i baix de BTC al juliol de 2014, ja que no tenim una data exacta, és segur suposar que l’intercanvi va perdre uns 9 milions de dòlars.

Estafa de sortida de Mintpal Exchange

Data: 8 d’octubre de 2014

Import robat: 1,32 milions de dòlars / 3.894 BTC

Tipus: estafa de robatori / sortida

Un intercanvi de criptomonedes anomenat Mintpal va completar amb èxit una estafa de sortida el 2014, que es creu perpetrada per l’executiu i fundador de Moopay i Moolah, Alex Green (també conegut com Ryan Kennedy), que la comunitat considera “ombrívol”. Alex Green / Ryan Kennedy van fugir de l’escena criptogràfica amb gairebé 3.900 BTC, per valor aproximat d’1,3 milions de dòlars en aquell moment. Com a nota paral·lela, Alex Green / Ryan Kennedy va ser condemnat per violació al Regne Unit el 2016 i actualment compleix una condemna d’11 anys allà. Es desconeix on es troben actualment els fons.

Bitstamp Hot Wallet Hack

Data: 4 de gener de 2015

Import robat: 5 226 milions de dòlars / 19.000 BTC

Tipus: Hack / Robatori

El popular intercanvi de bitcoins Bitstamp es va piratejar a finals del 2014 / principis del 2015, i Bitstamp va anunciar el pirateig el 4 de gener del 2015. Bitstamp va suspendre inicialment les retirades i l’activitat comercial, cosa que va fer creure a alguns usuaris que l’intercanvi estava tancant la manera en què alguns altres intercanvis han hagut de , però va restablir l’activitat ordinària una setmana després. Tot i que no està clar si els dos estaven relacionats, havien rebut una demanda de rescat de 75 BTC poc abans, amb Bitstamp dient: “No negociam amb terroristes”. El dia que van anunciar aquest hack, la pèrdua de BTC valia una mica més de 5,2 milions de dòlars.

Estafa de sortida de Market Evolution

Data: 18 de març de 2015

Import robat: 11,8 milions de dòlars USD / 43.000 BTC

Tipus: estafa de robatori / sortida

Els primers signes de problemes van aparèixer a Reddit quan un usuari anomenat NSWGreat va publicar una publicació anomenada “EVOLUTION EXIT SCAM” al març del 2015, que afirmava ser moderador del lloc i acusava els administradors de “preparar-se per sortir de l’estafa amb tots els fons. ” Els mercats de Darknet que desapareixen d’Internet durant la nit no són novetats i Evolution Marketplace era un altre mercat que sortia d’una estafa de sortida i desapareixia amb més de 11 milions de dòlars en criptografia dels usuaris. “Ho sento molt, però Verto i Kimble ens han fet caure a tots”, explicava l’usuari a la publicació de Reddit.

DAO Hack

Data: 17 de juny de 2016

Import robat: 76,6 milions de dòlars EUA / 3,6 milions d’ETH

Tipus: Hack / Frozen Funds

El pirateig DAO és un dels pirates informàtics més notoris de la història de la comunitat criptogràfica, que canvia la trajectòria de la segona moneda digital més gran del món, Ethereum. El DAO es va llançar com un fons de cobertura col·lectiu, on els usuaris prendrien decisions col·lectives sobre on invertir. Més tard, un pirata informàtic va explotar una vulnerabilitat del codi i va congelar accidentalment 3,6 milions d’ETH. La debacle de DAO acabaria donant lloc a la creació d’ETH i ETC, ja que les dues parts no estaven d’acord sobre com gestionar l’hack (un camí de Blockchain va optar per retrocedir en el temps i separar-se, l’altre va optar per seguir el mateix camí). La congelació va provocar la pèrdua d’almenys 76 milions de dòlars.

Incompliment de seguretat de Bitfinex

Data: 2 d’agost de 2016

Import robat: 71,24 milions de dòlars USD / 119.756 BTC

Tipus: Hack / Robatori

Un incompliment de la seguretat de Bitfinex el 2016 va provocar un dels pirates informàtics més grans de la història de les criptografies amb una pèrdua de 119.756 BTC o aprox. 72 milions de dòlars. L’intercanvi va suspendre temporalment les operacions de negociació, dipòsits i retirades i, fins al 4 d’agost, va confirmar que l’havien robat mentre informava a Reuters l’import perdut dels comptes dels seus usuaris. Bitfinex continua operatiu fins avui.

Hack Bitcurex Exchange

Data: 13 d’octubre de 2016

Import robat: 1,476 milions de dòlars / 2.300 BTC

Tipus: Hack de tercers vulnerables

L’intercanvi de criptografia Bitcurex, amb seu a Polònia, va ser piratejat el 17 de febrer de 2017, cosa que va provocar la pèrdua de gairebé 1,5 milions de dòlars. Anteriorment havia estat un dels intercanvis de criptografia més grans d’Europa, especialment per als usuaris polonesos, que va processar més de 50 milions de dòlars d’actius durant el 2016. El 28 d’octubre de 2016, Bitcurex va confirmar la pèrdua i va anunciar que tancaria. El problema es remunta a un tercer vulnerable que realitzava una recopilació automatitzada de dades.

Esquema Ponzi de moneda asiàtica-europea

Data: 24 d’abril de 2017

Import robat: 680 milions de dòlars

Tipus: esquema piramidal

L’esquema Ponzi de moneda asiàtica-europea va funcionar sota l’aparença d’una empresa registrada legalment com a publicitat ràpida d’enriquiment mitjançant un màrqueting multinivell. L’estafa va victimitzar 47.000 persones en total abans de ser tancada. El 10 d’agost de 2017, el departament de policia de la ciutat de Hainan va anunciar que un home titulat “Suspect Xu” havia estat arrestat per perpetrar l’estafa, juntament amb altres membres executius de la companyia. Els agents de la policia van confiscar 4.600 milions de RMB als estafadors, o aproximadament 680 milions de dòlars, cosa que el converteix en una de les incautacions (i estafes criptogràfiques) més grans de la història del sector.

Hack de Yapizon Exchange

Data: 26 d’abril de 2017

Import robat: 16.741 milions de dòlars / 3.831 BTC

Tipus: Hack / Robatori

El 26 d’abril de 2017, la borsa sud-coreana Yapizon va anunciar l’últim hack, afirmant que s’havien robat 3.800 BTC en fons de clients i que havien perdut més de 16 milions de dòlars o l’equivalent al 37,08% del total d’actius. En lloc de tancar-se com altres borses més petites després d’un hack a escala similar, Yapizon va decidir donar als clients un “tall de cabell”, repartint la càrrega de les pèrdues a la base d’usuaris. Des d’aleshores han canviat el nom de Youbit, però el desembre del 2017 la plataforma havia declarat fallida a partir d’un segon atac. Independentment, l’empresa encara sembla activa avui i a mitjans del 2018 van tornar a sorgir en un intent d’iniciar operacions normals en el futur..

Bithumb Hack i filtració d’informació privada

Data: 29 de juny de 2017

Import robat: 31 milions de dòlars EUA

Tipus: pirateria de la CPU dels empleats / robatori de guanys coreans i informació personal

El 29 de juny de 2017, Bithumb va revelar que un pirata informàtic havia robat 31 milions de dòlars de Won coreà juntament amb la informació d’identificació personal de 31.000 usuaris del lloc web Bithumb, inclosos els seus noms, números de telèfon mòbil i adreces de correu electrònic. En aquell moment, Bithumb era el quart intercanvi de bitcoins més gran del món i el més gran de Corea del Sud. El pirateig es remunta al PC compromès d’un sol empleat, amb molts usuaris que van informar que milions de guanys havien desaparegut dels seus comptes personals durant la nit..

BTC-e Exit Scam

Data: 25 de juliol de 2017

Import robat: 180.956 milions de dòlars / 66.000 BTC

Tipus: estafa de robatori / sortida

BTC-e va tancar de sobte el 25 de juliol de 2017, amb més de 66.000 BTC traslladats a una cartera que es creu que era propietat d’Alexander Vinnik, conegut com el cervell darrere de BTC-e. Més tard s’enfrontaria a 21 càrrecs d’un gran jurat nord-americà relacionats amb blanqueig de diners, pirateria informàtica i tràfic de drogues. BTC-e va ser un dels intercanvis de criptomoneda més grans i amb més reputació del món. Més tard es va revelar que la reputació de BTC-e es basava en gran mesura en activitats il·lícites i que el 95% de les transaccions de bitcoins procedents de transaccions de ransomware es van cobrar mitjançant BTC-e. El BTC valia poc més de 180 milions de dòlars el dia que es va tancar i es recorda tot el lamentable assumpte com una de les estafes de sortida més grans de la història de la indústria..

Error de contracte QuadrigaCX

Data: 2 de juny de 2017

Import perdut: 13,16 milions de dòlars EUA / 60.000 ETH

Tipus: Glitch / Fons bloquejats

Abans d’una pèrdua ara infame el 2019, QuadrigaCX va ser titular per un error contractual que va provocar la pèrdua de 60.000 ETH. “A principis d’aquesta setmana, vam notar una irregularitat pel que fa al procés global d’ether entrant a la central”, explicaven QuadrigaCX en el seu comunicat oficial després de l’emissió. El resultat final es va perdre poc més de 13,1 milions de dòlars en canviar ETH / ETC, amb l’ETH congelat en aquest contracte de separació permanentment. QuadrigaCX va resoldre el problema més tard i els clients no van ser penalitzats.

Hack de DNS ClassicEtherWallet

Data: juny de 2017

Import perdut: 216.216 $ a 382.000 USD / 1.001 ETH

Tipus: Enginyeria social

ClassicEtherWallet es va veure compromès el juny de 2017 mitjançant una vulnerabilitat que es remuntava a l’enginyeria social: el pirata informàtic va convèncer el personal de suport del proveïdor d’allotjament web de concedir el control del domini oficial a un propietari diferent, cosa que permetia al pirata informàtic accedir a la cartera del client. Un total de 1.001 ETH es van esgotar tranquil·lament de les carteres dels usuaris mentre observaven impotents. Segons el mes de l’atac, les pèrdues van oscil·lar entre els 200.000 i els 300.000 dòlars.

Incompliment de la cartera paritària

Data: 19 de juliol de 2017

Import robat: 34,29 milions de dòlars / 153.000 ETH

Tipus: Hack / Robatori

La cartera Parity es va incomplir el juliol de 2017, cosa que va provocar que diverses ICO importants perdessin milions de dòlars en capital recaptat. Es va confiar en Parity Wallet per proporcionar un emmagatzematge de criptomonedes segur i eficaç i certs ICO tenien emmagatzemats desenes de milions de dòlars. Els pirates informàtics van explotar una vulnerabilitat del codi Parity Wallet, un error en un contracte de signatures específic conegut com wallet.sol, que va robar més de 30 milions de dòlars o aproximadament 153.000 ETH. Al principi es va informar que l’hack era de fins a 500.000 ETH, però 377.000 ETH van ser recuperats de carteres vulnerables per hackers de barrets blancs.

Parity Frozen Wallets Bug

Data: 6 de novembre de 2017

Import perdut: 150,9 milions de dòlars EUA / 513.774 ETH

Tipus: Glitch / Fons bloquejats

Mesos després del primer gran pirateig de cartera Parity, l’equip va anunciar que s’havia descobert una segona vulnerabilitat. Parity, que era el segon client d’Ethereum més popular en aquell moment, va tenir un error de seguretat devastador que afectava qualsevol cartera Parity desplegada després del 20 de juliol, mitjançant la funcionalitat de signatures múltiples de la plataforma. La vulnerabilitat de seguretat va ser identificada per un desenvolupador anomenat devopps199, que la va informar a Github i va provocar la congelació de 513.774 ETH, per valor de poc més de 150 milions de dòlars en aquell moment.

Tether Treasure Attack

Data: 21 de novembre de 2017

Import robat: 30,95 milions de dòlars americans / 31 milions de dòlars americans

Tipus: Hack / Robatori

Els pirates informàtics van atacar el tresor de Tether (USDT) el novembre de 2017, robant fons de més de 30 milions de dòlars de la cartera del Tresor de Tether i enviant-lo a una adreça bitcoin no autoritzada. Com que Tether tenia el control total de l’USDT, la companyia va prendre mesures per evitar que els atacants comercialitzessin l’USDT a mercats més amplis i va bloquejar els intents de vendre USDT a altres criptomonedes o monedes fiduciàries. Avui en dia, Tether continua mantenint aproximadament el 30% de l’oferta total d’USD a la cartera del Tresor, tot i que no està del tot clar què va passar amb els 31 milions d’USD que van faltar al pirateig de novembre de 2017.

Hack de YouBit Exchange

Data: 19 de desembre de 2017

Import robat: 72,21 milions de dòlars / 3.816 BTC

Tipus: Hack / Robatori

Després de canviar la marca a YouBit, l’intercanvi es va tornar a piratejar el desembre del 2017. No està clar si els dos atacs estaven vinculats, tot i que alguns informes van indicar que els pirates informàtics nord-coreans estaven darrere de l’atac d’intercanvi YouBit, així com atacs similars a Bithumb. Es calcula que es van perdre 3.816 BTC o 72 milions de dòlars.

Segrest d’empleats d’Exmo

Data: 26 de desembre de 2017

Import robat: 1 milió de dòlars, el bitcoin valia 14.029,13 dòlars per moneda

Tipus: segrest / extorsió

El 26 de desembre de 2017, Pavel Lerner, empleat d’exmo bitcoin, de 40 anys, va ser segrestat en sortir de la seva oficina a Kíev, Ucraïna. Segons els informes, Lerner va ser arrossegat a un vehicle Mercedes negre per homes que portaven passamuntanyes. Els segrestadors van procedir a reclamar un rescat d’1 milió de dòlars en bitcoin que finalment es va pagar i Lerner va ser alliberat. Els informes de mitjans ucraïnesos i russos indiquen que Lerner va pagar ell mateix el rescat, tot i que no està clar si els fons estaven connectats a la borsa Exmo d’alguna manera. Fins al dia d’avui, hi ha poca informació disponible en línia sobre el cas Lerner, tot i que Lerner i Exmo estan tots dos vius i en bon estat..

AT&T Jack SIM de client

Data: 7 de gener de 2018

Import robat: 23,8 milions de dòlars

Tipus: Jacking SIM / Enginyeria social

Un dels pitjors atacs de captura de SIM de la història de la criptografia suposadament va tenir lloc el 7 de gener de 2018, quan un empresari nord-americà va perdre 23,8 milions de dòlars en fitxes digitals. Terpin, l’acusador, ara busca una compensació de 23,8 milions de dòlars a AT&T juntament amb 200 milions de dòlars en danys punitius, encara que AT&T està discutint les denúncies. “Què AT&El que vaig fer va ser com un hotel que donava a un lladre amb identificació falsa una clau d’habitació i una clau de la caixa forta per robar joies a la caixa forta del propietari legítim “, segons la denúncia de Terpin.

L’esquema piramidal de Bitconnect genera una estafa de sortida enorme

Data: 16 de gener de 2018

Import robat: desconegut

Tipus: Ponzi Scheme / Exit Scam

Bitconnect era un esquema piramidal infame dirigit a membres créduls de la comunitat bitcoin. Va ser promogut per un exèrcit d’influents de les xarxes socials que va obtenir els beneficis de ser primers inversors. Al gener del 2018, Bitconnect va arribar a la seva inevitable conclusió i el valor d’un únic testimoni Bitconnect (BCC) va caure de 400 dòlars a només uns cèntims. Els inversors que creien que s’aguantaven amb guardons simbòlics per milions van trobar-se de sobte sense diners. Mai no es va revelar qui estava darrere de Bitconnect i la quantitat perduda és desconeguda fins avui.

Coincheck Exchange Hack

Data: 26 de gener de 2018

Import robat: 505 milions de dòlars nord-americans / 500 milions de NEM

Tipus: Hack / Robatori

La plataforma d’intercanvi de criptografia Coincheck va revelar detalls d’un hack a principis de gener, el 26 de gener de 2018, explicant que s’havien robat de tokens NEM entre 400 i 530 milions de dòlars, cosa que va convertir el hack Coincheck en el hack més gran de la història de les criptografies. Un total de 500 milions de fitxes NEM van faltar durant l’atac. En aquell moment, Coincheck era un dels intercanvis de criptomonedes més grans del Japó i NEM s’apropava al seu màxim valor històric. Les retirades i algunes transaccions es van congelar temporalment. Coincheck ha rebut aquest any una llicència d’intercanvi de criptomonedes de l’Autoritat japonesa de serveis financers, que indica que avança amb protocols reguladors estrictes i sistemes de seguretat establerts.

BTC Global Ponzi Scheme

Data: 1 de març de 2018

Import robat: 50 milions de dòlars EUA

Tipus: Ponzi Scheme / Exit Scam

BTC Global va seguir els passos d’evidents esquemes de criptografia Ponzi com RegalCoin i Bitconnect. L’estafa es va centrar principalment en els usuaris de Sud-àfrica i semblava dirigida per un misteriós comerciant de divises sud-africà anomenat ‘Steve Twain’. Va funcionar amb èxit durant unes setmanes, amb els usuaris que rebien pagaments periòdics de l’equip de Twain, però després d’atraure inversions de 50 milions de dòlars, l’autodescrit «mestre comerciant» Steve Twain va desaparèixer d’internet. A partir del 2019, la policia sud-africana encara investiga la frau criptogràfica global de BTC.

Esquema GainBitcoin India Ponzi

Data: 8 d’abril de 2018

Import robat: 300 milions de dòlars EUA

Tipus: Surt de l’esquema d’estafa / piràmide

GainBitcoin va ser un esquema piramidal dirigit als comerciants de criptografia crédula del sud d’Àsia, on els fundadors van desaparèixer amb èxit amb 300 milions de dòlars, cosa que el converteix en una de les estafes de sortida més rendibles de la història de la indústria. Malauradament per a GainBitcoin i el seu equip, finalment serien identificats i arrestats el novembre de 2018. El cas continua obrint-se camí entre els tribunals de l’Índia després que els fundadors fossin arrestats als aeroports mentre intentaven viatjar a l’estranger..

Sailesh Bhatt Extorsió

Data: 10 d’abril de 2018

Import robat: 1,38 milions de dòlars / 200 BTC

Tipus: segrest / extorsió

Un empresari de l’Índia, anomenat Sailesh Bhatt, va ser presumptament víctima de l’extorsió per part de la policia local el 9 de febrer de 2018, segons un informe presentat a diferents policies el 10 d’abril de 2018. Reclama deu agents, inclòs un superintendent de policia i un inspector, el va mantenir captiu fins que va enviar 200 BTC (per valor de més d’un milió de dòlars en aquell moment) al seu antic soci comercial. “Em van apallissar dins d’una habitació i em van amenaçar amb matar-me en una trobada falsa si no tenia els bitcoins”, va explicar Sailesh Bhatt en la seva declaració. Fins al dia d’avui, el curs continua obrint pas pel sistema i no està clar què va passar realment amb Sailesh Bhatt.

Esquema iFan Ponzi

Data: 12 d’abril de 2018

Import robat: 650 milions de dòlars americans

Tipus: Esquema piramidal / Exit Scam

iFan era un altre esquema Ponzi dirigit per una empresa anomenada Modern Tech, que garantia els pagaments del 48% al mes en un període de quatre mesos. Els inversors havien de reclutar gent al pla per rebre pagaments, però iFan va començar a pagar als usuaris en una moneda digital sense valor mentre requeria dipòsits cada vegada més grans. Va tenir un gran èxit i, finalment, va provocar la pèrdua total de 15 bilions de VND (650 milions de dòlars), en gran part d’inversors vietnamites. Els inversors encara busquen retribució contra la companyia.

Bitcoin Gold piratejat per 18 milions de dòlars

Data: 24 de maig de 2018

Import robat: 18 milions de dòlars EUA

Tipus: Hack / 51% d’atac

Bitcoin Gold va experimentar un segon atac important en la seva jove història al maig del 2018, quan els pirates informàtics van utilitzar una enorme quantitat de poder hash per llançar un atac del 51% a la xarxa, cosa que els permetia gastar Bitcoin Gold per doble i robar 18 milions de dòlars. La moneda segueix sent un projecte actiu, però els principals intercanvis criptogràfics com Bittrex van decidir retirar la llista de Bitcoin Gold després d’aquest incident de seguretat. Encara es troba entre les 30 primeres criptomonedes per capitalització de mercat a març de 2019.

Bancor Hack

Data: 9 de juliol de 2018

Import robat: 23,5 milions de dòlars EUA

Tipus: Hack / Robatori ICO

El gegant criptogràfic Bancor, amb seu a Israel i Suïssa, ofereix una plataforma d’intercanvi descentralitzada i va recaptar més de 150 milions de dòlars en una ICO el 2017. Aleshores, el 10 de juliol de 2018, van admetre que “una cartera que s’utilitzava per actualitzar alguns contractes intel·ligents estava compromesa”, cosa que permetia desapareixen amb 12,5 milions de dòlars en Ether, 1 milió de dòlars en els tokens NPXS de Pundi X i 10 milions de dòlars en els dòlars BNT de Bancor. L’intercanvi es va desconnectar temporalment per investigar l’incident, però continua actiu fins avui.

Esquema OneCoin Ponzi

Data: 5 de setembre de 2018

Import robat: 400 milions de dòlars EUA

Tipus: estafa de robatori / sortida

L’empresa de màrqueting multinivell OneCoin va atreure els inversors crèdits a dipositar diners en el pla que els fundadors van blanquejar a través de diverses empreses shell a tot el món. Un estafador nord-americà anomenat Mark Scott va ser acusat oficialment per un gran jurat a l’agost del 2018 i després va ser arrestat el 5 de setembre. Scott suposadament va utilitzar alguns dels suposats 400 milions de dòlars robats per comprar una mansió massiva per a ell i la seva família a Massachusetts..

Home noruec assassinat després d’un intercanvi en efectiu per criptografia

Data: 18 d’octubre de 2018

Import robat: desconegut

Tipus: Robatori / Assassinat

El 18 d’octubre de 2018, la policia d’Oslo va anunciar que un home noruec de 24 anys havia estat assassinat al seu apartament després que un aparent intercanvi d’efectiu per criptografia fallés. La policia noruega va localitzar el crim fins a un ciutadà suec de vint anys anomenat Makaveli Lindén, que fugia de la Interpol després de l’incident. Tanmateix, els informes inicials eren equivocats i la policia va revelar més tard que Lindén va pujar al dormitori de la víctima per una finestra més tard aquella mateixa nit on la víctima va ser apunyalada 20 vegades després d’una baralla. No està clar si el lladre fins i tot sabia de les possessions de bitcoins de la víctima, però es creu que el lladre va descobrir les criptografies de la víctima mentre realitzava una transacció P2P a principis del dia. Makaveli Lindén va ser arrestat a França pocs dies després.

Estafa de sortida de MapleChange

Data: 28 d’octubre de 2018

Import robat: 5,9 milions de dòlars / 913 BTC

Tipus: estafa de robatori / sortida

L’equip de MapleChange va anunciar inicialment que havia perdut 913 BTC en un atac, que va tancar poc després, afirmant que estaven “en procés d’investigació exhaustiva” i que “fins que no acabi la investigació, no podem reemborsar res”. Avui, tot està confirmat MapleChange va ser una estafa de sortida. Les dades més recents indiquen que hi havia implicats dos germans romanesos i que potser mai no va tenir res a veure amb el Canadà. Els usuaris que van perdre diners en la frau de sortida s’han concentrat al voltant d’un compte de Twitter anomenat MapleChange’d en un intent de portar els fundadors a la justícia, però no han rebut cap compensació per les seves pèrdues.

Estafa de sortida de bit pur

Data: 13 de novembre de 2018

Import robat: 2.653 milions de dòlars / 13.000 ETH

Tipus: Surt de l’estafa / reembossament

El 4 de novembre, una startup criptogràfica anomenada Pure Bit va llançar el seu ICO, però el 13 de novembre Pure Bit va desaparèixer sobtadament d’internet amb 13.000 en ETH per valor de poc més de 2,6 milions de dòlars. Les autoritats van ser alertades, però Pure Bit es va tornar a concentrar una setmana més tard, publicant un comunicat que afirmava que el CEO estava “encegat pels diners” i cometia un “error imperdonable”, amb les víctimes que rebien un reemborsament complet. No està clar si Pure Bit i el seu conseller delegat van tenir un veritable canvi de consciència o si hi van intervenir les forces de l’ordre sud-coreanes, però ara se sap que Pure Bit va ser iniciada per un grup d’estafadors.

ETC 51% Gate.io Attack

Data: 7 de gener de 2019

Import robat: 212.400 USD / 40.000 ETC

Tipus: Hack / Robatori

El censor de Gate.io va bloquejar amb èxit algunes transaccions d’un atac del 51% el 7 de gener de 2019 a la xarxa Ethereum Classic (ETC). Alguns encara ho van aconseguir i, finalment, l’hacker va desaparèixer amb 40.000 ETC, per un valor de més de 200.000 dòlars en aquell moment.

Cryptopia Exchange ERC20 Hack

Data: 15 de gener de 2019

Import robat: 16 milions de dòlars EUA

Tipus: Hack / Robatori

Crypto exchange Cryptopia es va piratejar el 15 de gener de 2019. Basant-se en la naturalesa de l’atac, es va suposar que els lladres van accedir a 76.000 claus privades, utilitzant-les per extreure un total de 16 milions de dòlars en tokens ERC20 dels usuaris. L’intercanvi amb seu a Nova Zelanda va romandre tancat fins ben entrat el març del 2019 a causa del pirateig devastador. Cryptopia ha reprès el seu funcionament i ha transitat el 24% de totes les carteres a servidors nous i més segurs.

Hack LocalBitcoins Phishing

Data: 26 de gener de 2019

Import robat: 28.755,52 $ USD / 8 BTC

Tipus: Hack / Phishing

El 26 de gener de 2019, LocalBitcoins va perdre 8 BTC contra un pirata informàtic, tot i tenir una reputació estel·lar fins aquell moment. Els usuaris van afirmar que se’ls va redirigir a una pàgina d’inici de sessió on se’ls va demanar que introduïssin les seves credencials, que es van enviar al pirata informàtic. Després de la infracció, LocalBitcoins va desactivar temporalment l’accés als seus fòrums. És possible que més de 8 BTC valguin més de 28.000 dòlars en el moment en què un usuari es va presentar reclamant la pèrdua.

QuadrigaCX declara fallida després de la misteriosa mort del fundador

Data: 1 de febrer de 2019

Import robat: 140 milions de dòlars ~ 200 milions de dòlars

Tipus: fons bloquejats / claus privades perdudes

L’1 de febrer de 2019, la borsa criptogràfica canadenca QuadrigaCX va sol·licitar protecció dels creditors perquè ja no podia accedir als fons. La mort del fundador de QuadrigaCX, Gerry Cotten, el 9 de desembre va causar la qüestió de la liquiditat, ja que, segons els informes, va ser l’única persona que va poder accedir a 145 milions de dòlars en actius digitals emmagatzemats per la central, amb les úniques claus privades conegudes. QuadrigaCX hauria degut gairebé 200 milions de dòlars als seus usuaris, amb només 286.000 dòlars. La dona de Cotton afirma que no coneixia les claus privades ni la seva ubicació i els experts en ciberseguretat no han pogut entrar a l’ordinador de Cotton. Aquesta pèrdua ha provocat que els teòrics de la conspiració afirmessin que Cotten realment va falsificar la seva mort a Reddit, però Gerald Cotten va morir oficialment per complicacions relacionades amb la malaltia de Crohn quan viatjava a l’Índia amb només 30 anys. Les carteres de Quadriga no han mogut fons, cosa que fa que la falsa teoria de l’estafa de la sortida de la mort sigui una mica ximple. Aquests fons es poden veure però potser no es recuperaran mai més.

Hack de Bithumb Inside Job

Data: 30 de març de 2019

Import robat: 19 milions de dòlars / EOS 13,26 dòlars i XRP 6,3 dòlars

Tipus: Hack / Teoritzat Inside Job

A finals de març de 2019, Bithumb va anunciar que havia perdut 3,07 milions d’EOS (per valor de prop de 13 milions de dòlars), però més tard va anunciar l’1 d’abril que també es van robar 20,2 milions addicionals de XRP (per valor de 6,2 milions de dòlars). Bithumb va afirmar que el seu equip de seguretat havia detectat una “retirada anormal” el divendres 29 de març, que va ser seguida d’una suspensió de retirades i dipòsits mentre estava en marxa una investigació. Per sort, la criptografia robada era “propietat de l’empresa” i els fons dels clients estaven segurs en una cartera freda. Es va notificar a les autoritats com a part de les seves normes i es creu que els fons ja van ser blanquejats, cosa que fa que sigui improbable la seva recuperació. Les reclamacions d’un “treball intern” van sorgir ràpidament, però es desconeix com un sol empleat seria capaç de piratejar i robar 19 milions de dòlars.

Binance perd 41 milions de dòlars en un “Big Scale” Hot Wallet Hack

Data: 7 de maig de 2019

Import robat: 41,27 milions de dòlars / 7.040 BTC

Tipus: Detalls de Hack / Vague

Els pirates informàtics van retirar 7.040 BTC de la cartera calenta de Binance el 7 de maig de 2019. Binance és notòriament poc transparent, però afirma que els pirates informàtics “van utilitzar diverses tècniques, incloses les activitats de pesca (suplantació d’identitat), virus i altres atacs”, per atacar l’intercanvi i “van poder obtenir una gran quantitat nombre de claus de l’API d’usuari, codis 2FA i potencialment altra informació ”(segons un comunicat de premsa oficial). Tot i que la informació proporcionada ha estat extremadament vaga, els fons perduts representen només el 2% de les participacions actuals de BTC de l’intercanvi i la resta de carteres es van deixar segures i il·leses. Les retirades i els dipòsits es van suspendre temporalment i tota la criptografia perduda està coberta pels fons d’emergència de Binance.

La font de la guia d’història d’estafes / pirates de Bitcoin deu un agraïment especial a la cronologia d’incidents de robatori de criptografia de Kyle G. i a la gran quantitat d’investigacions agregades i esforços curatius per connectar els punts els primers dies de Bitcoin.

La majoria de les xifres sobre els imports de pèrdues es van calcular utilitzant els índexs de preus següents per proporcionar la informació més precisa i actualitzada disponible (i sempre en dòlars dels Estats Units). Això va deixar que alguns es desvien lleugerament de les pèrdues reclamades en articles o en la llista de fonts:

 • Bitcoin (BTC)
 • Ethereum (ETH)
 • Estel·lar (XLM)
 • NEM (XEM)
 • Ethereum Classic (ETC)
 • Tether (USDT)

Ara que hem revisat els mètodes més coneguts que utilitzen els pirates informàtics i els estafadors per sifonar bitcoins dels usuaris, hem tractat tota la història de les estafes i pirateries bitcoins, completem aquesta mega obra mestra amb les millors maneres d’afegir pràctiques de protecció per assegurar els actius digitals. i monedes virtuals.

Les millors maneres de protegir de manera segura els fons criptogràfics i evitar les estafes de Bitcoin

La seguretat és la màxima prioritat per a qualsevol fons, però amb diners normals hi ha molt pocs esforços per protegir els diners en efectiu del dia a dia, o almenys està tan acostumat al que cal Ni tan sols penso en la majoria. Criptomonedes són molt nous, però, i requereixen més planificació i aprenentatge perquè alguna cosa nova esdevingui hàbit. Així doncs, aquí teniu una petita guia d’autoajuda, els mitjans per fer-ho realitat. Aquí podeu aprendre a identificar possibles amenaces, triar la seguretat adequada a les vostres necessitats i evitar possibles passos erronis habituals en la vostra elecció al llarg del camí..

El servei i l’intercanvi de criptografia adequats

Utilitzeu només intercanvis de criptografia de bona reputació amb una reputació sòlida per emmagatzemar la vostra criptografia. Mai emmagatzemeu a llarg termini cap cripta que no estigueu disposat a perdre.

Confirmeu tots els llocs web

De vegades, els atacs de pesca són molt sofisticats. Els pirates informàtics poden tornar a imaginar-se llocs web d’intercanvi importants per convèncer-vos que són qui diuen que són i accedir al vostre correu electrònic privat per enviar-vos l’enllaç en un altre missatge d’aspecte legítim. Un cop feu clic a aquest enllaç o “inicieu la sessió” en un lloc fals, és possible que hàgiu perdut l’accés a tota la vostra informació de criptomoneda privada. Pot semblar aterrador i aclaparador, però el consell és senzill: comproveu sempre que hi hagi segells de legitimitat a la part inferior d’una pàgina web, assegureu-vos sempre d’haver escrit un lloc web de manera completa i precisa i no feu mai clic en un enllaç d’un correu electrònic des d’una adreça desconeguda..

Emmagatzematge de contrasenyes

Hi ha empreses com ara “gestors de contrasenyes”, que gestionen el manteniment i la seguretat de la vostra contrasenya. Les contrasenyes de criptomonedes solen ser llargues, complicades i difícils de recordar. Hi ha moltes empreses que ofereixen el servei d’emmagatzematge de contrasenyes, fan compres i es dediquen a triar-ne una, però si esteu obligats i necessiteu un nom, LastPass és una opció fantàstica. No importa què, no deseu la contrasenya a l’ordinador.

Sobre el tema de les contrasenyes

Una bona contrasenya és sempre la defensa número u en qualsevol tipus de seguretat cibernètica. Per tant, aquí teniu alguns consells que tothom hauria de saber per crear una bona contrasenya sonora:

 • Eviteu definir personalment temes i paraules. Ara inclou, entre d’altres, noms familiars, adreces, aniversaris, noms de mascotes, llibres o pel·lícules preferides o informació personal de qualsevol tipus. No sou tan misteriós i algú ho pot esbrinar.
 • Patrons i seqüències habituals, com ara ‘12345’ o majúscules de qualsevol altra lletra, o utilitzar alguna cosa encara més mundana, com ara “contrasenya” com a contrasenya.
 • No s’han d’utilitzar paraules de diccionari de cap mena. Són massa fàcils de comprendre pels pirates informàtics executant programes escrits per esbrinar contrasenyes. Les paraules són massa reconeixibles.
 • Els caràcters especials com ara són molt recomanables (penseu en £, #, @, etc.), igual que les majúscules aleatòries, els números aleatoris i creieu-ho o no;.
 • Eviteu sempre números i lletres repetides, sobretot en un patró.
 • Les paraules mal escrites (si en feu servir alguna) i les contrasenyes llargues són el camí a seguir.
 • Assegureu-vos que totes les contrasenyes siguin úniques per a cada compte que tingueu. Si un pirata informàtic n’esborra un i tots són iguals, podrien tenir accés a tot el que hi ha sota el vostre nom, des de comptes bancaris fins a adreces de correu electrònic..

Mai feu clic als enllaços de xarxes socials

Les xarxes socials són el lloc perfecte perquè els pirates informàtics puguin twittear o publicar enllaços o enviar-vos missatges directes amb enllaços que condueixin a llocs web maliciosos. Es pot suposar que gairebé qualsevol cosa que afirma tenir un acord especial o alguna cosa lliure no sigui fiable. Molt poques coses a la vida són gratuïtes, si sembla massa bo per ser cert, probablement ho sigui.

Actualitzeu-ho tot regularment

La majoria de nosaltres evitem actualitzar programari als nostres telèfons i ordinadors com la plaga. Tot i això, aquestes actualitzacions solen contenir canvis o addicions importants de codi que continuen protegint la vostra electrònica. Les actualitzacions són importants, deixeu d’evitar-les.

Difon la criptografia

En línia amb la selecció d’un bon intercanvi criptogràfic, també és una bona idea repartir la vostra moneda criptogràfica a diferents ubicacions, especialment si teniu previst fer que les inversions en monedes digitals siguin habituals. Si els ous es troben a cistelles diferents i se’ls roba un, la majoria dels vostres xifres estan segures.

Hereus i testaments

Normalment, us quedeu amb la regla de no dir ningú pel que fa a la vostra informació criptogràfica privada. Hi ha hagut casos de pèrdua permanent de criptografia quan algú mor inesperadament, de manera que és una aposta segura incloure les claus privades al vostre testament o compartir d’alguna manera com accedir-hi amb el vostre hereu..

Eviteu la Wi-Fi pública

Com ja s’ha dit, la Wi-Fi pública pot convertir-se fàcilment en un parany on es dóna accés a un tercer, ja sigui mitjançant un hack a través de la mateixa xarxa pública o creant una xarxa pública falsa que s’assembli a la real. Una norma estàndard per viure és no accedir mai a res personal mitjançant la Wi-Fi pública, ni una sola vegada, ni tan sols el vostre correu electrònic.

Estafes ICO o ICO no fiables

Aquest és un dels grans. Evitar les estafes és una inversió important de qualsevol tipus, així que aquí teniu alguns dels dos i els que no cal fer dels ICO:

 • Open Cap i Hard Cap: la diferència és important. Un límit màxim és quan s’estableix un límit sobre la quantitat de fitxes creades en un ICO. Voleu evitar els ICO amb un límit il·limitat.
 • Dipòsits de codis: les ICO amb legitimitat utilitzaran plataformes en línia com Github per publicar el codi que ja tenen. Si l’ICO que us interessa es nega a compartir el seu nucli o dipòsit, està signat que no desenvolupa un projecte real.
 • Equip de desenvolupament: investiga sempre l’equip de desenvolupament. Voldreu veure persones amb experiència i èxits dins de la seva professió i amb una història de realització de projectes. Si la informació de l’equip sembla falsa, probablement sigui així. Si l’equip no està qualificat o, pitjor encara, si tot el lideratge no està qualificat, no és una bona opció. També és una bandera vermella massiva si no comparteixen cap informació sobre l’equip.
 • Llibres blancs: detallen els objectius futurs de l’equip amb terminis, funcions, objectius del projecte i molt més. Si el llibre blanc no existeix, està mal escrit, copiat o incomplet, és un senyal que el projecte és almenys fraudulent i, en el pitjor dels casos, incompetent.
 • El full de ruta: que serveix d’explicació sobre quan l’ICO té previst assolir els objectius, la manca d’un full de ruta clar amb objectius assolibles també és una bandera vermella.
 • Blockchain Tech: realment estan incorporant cap Blockchain? La distribució de fitxes que no es basen en Blockchain i que no sembla que hi tingui cap interès és un signe d’una empresa que té tota una publicitat i no té substància..
 • Distribució de tokens: el públic rep distribució de tokens en una ICO, però si varien àmpliament entre els projectes, pot ser un senyal que tenen previst conservar el 50% o més dels tokens per a l’equip. Això és una indicació que l’equip està intentant treure una estafa de sortida. Verifiqueu els plans de distribució abans d’invertir en cap ICO.
 • Participació en la comunitat: els espais de criptografia i de cadenes de blocs es construeixen i es coneixen per la col·laboració. Estigueu pendents de projectes ICO amb suport comunitari i suport dins del món Blockchain. Els que no en tenen o no en tenen poden tenir alguna cosa que amagar.
 • Ressenyes i converses en línia: pot semblar intuïtiu comprovar les ressenyes de qualsevol cosa que sigui una compra important o important, però el que potser no sabeu és mirar també les converses en línia. Fins i tot una simple cerca a Google de vegades us pot advertir del que està passant i de les experiències d’altres persones amb algun projecte ICO determinat. No invertiu mai en res perquè algú us ho digui sense fer la vostra pròpia investigació.
 • Plagi: com a part de la vostra pròpia investigació, molts projectes ICO realment utilitzen informació plagiada. Per exemple, us podeu adonar que les fotos de l’equip es van copiar d’un altre lloc web o que el seu llibre blanc és una còpia del llibre blanc d’una altra empresa.

Si seguiu aquestes regles bàsiques sobre la inversió en OIC, hauríeu de ser capaç d’evitar gairebé qualsevol risc d’estafa..

Intercanvis criptogràfics estafadors i poc fiables

Com amb ICO, és important saber escollir intercanvis criptogràfics segurs. A continuació, es detallen alguns consells:

 • Transparència: quan els intercanvis són estafes, tenen una transparència molt limitada en les seves operacions. Si es neguen a divulgar operacions, no tenen la manera de contactar-hi i no es pot esbrinar d’on són o provenen, és l’aposta més segura per evitar-les.
 • Anonimat: en línia amb la transparència, però prou important com per reiterar-lo com a punt separat, si els membres de l’equip o la direcció són anònims, aquest no és l’intercanvi que voleu formar part del període.
 • Socis bancaris: fins i tot els intercanvis criptogràfics legítims lluiten per trobar socis bancaris, cosa que dóna lloc a algunes associacions bancàries malvades. És important examinar-los, però encara és més important que l’intercanvi que trieu tingui associacions.
 • Poseu-vos en contacte amb nosaltres: els intercanvis de criptografia incorrectes tenen opcions de comunicació i contactes limitades, es tracta d’una marca vermella. Compte amb les empreses que només ofereixen un formulari senzill on empleneu informació per contactar-hi, és un senyal que no volen contactar-les o que no tenen intenció de llegir aquests formularis.
 • Plagi: igual que amb els ICO, voleu assegurar-vos que la informació del projecte al lloc web i el llibre blanc no siguin només una còpia d’un altre canvi. Normalment es necessita una simple cerca a Google.
 • Temps d’inactivitat de manteniment: per evitar que els usuaris facin una carrera amb els seus fons, la majoria dels intercanvis d’estafes es tanquen lentament, per fases. Voldreu estar atent als signes d’això quan estigueu en un intercanvi. El manteniment és una part normal de les actualitzacions i el manteniment de la seguretat, però la suspensió temporal de les retirades o els períodes de manteniment llargs són un problema. Si l’intercanvi que esteu mirant ha tingut períodes d’aturada freqüents, això indica que hi haurà problemes futurs com ara una estafa de sortida o que mai no van estar tan segurs de la pirateria.

No tots els intercanvis funcionen com a estafes i poden ser més difícils de detectar que un ICO defectuós, però els intercanvis amb un o més dels problemes anteriors es poden incloure pràcticament a la llista no completa.

La web fosca, l’adopció de Bitcoin i la SEC

Tenint en compte la quantitat que s’ha escrit sobre el tema, ara per ara no és cap secret que la història de Bitcoin estigui plena d’activitats il·legals. Realment, això és cert per a qualsevol criptomoneda: s’utilitzen per pagar coses il·legals a la xarxa fosca o per rentar diners.

El que és realment important saber sobre la seva rellevància és que l’efectiu segueix sent la principal font de diners per a activitats il·legals a tot el món i que els inicis de Bitcoin com a camí per a mitjans il·legals formen part de la raó per la qual la criptomoneda ha arribat on és avui. Deixeu-me explicar aquest darrer punt.

L’ascens i la caiguda de la Ruta de la Seda

El 2011, Bitcoin es podia utilitzar per pagar molt, molt poques coses. Era més un artifici que qualsevol altra cosa i cada moneda valia, com a molt, cèntims de dòlar americà. Després va venir el llançament de la Ruta de la Seda el febrer de 2011.

La Ruta de la Seda va operar en una cosa anomenada darknet com el primer mercat modern de darknet. Per a aquells que encara no n’esteu al corrent, darknet és un punt d’accés a Internet que funciona fora del corrent principal, sense regulació, i on té lloc tota mena d’activitat il·legal. El seu propòsit inicial era com a mitjà de comunicació entre faccions militars governamentals i espions a través de canals als quals no podríem arribar. Penseu en una carretera d’Internet independent, només més fosca i aterridora. Si el nostre Internet és la punta de l’iceberg, aquest Internet és tot sota l’aigua.

En aquest nou mercat obscur, podríeu comprar i vendre drogues, porno il·legal o fins i tot contractar un sicari. Bitcoin va oferir una forma enormement segura, ràpida i senzilla de transferir diners que no deixa rastre de paper, que no implica informació personal, que no té interferències normatives de cap mena, que no poden ser censurats ni tancats pels governs, les transicions dels quals són irreversibles un cop finalitzada , i no requeriria reunir-se personalment, com fa efectiu. Podeu veure l’apel·lació.

En un cop d’estat per a l’FBI, la Ruta de la Seda es va tancar el febrer de 2013 i el seu propietari i fundador, Ross William Ulbricht, havia estat arrestat. L’FBI es va apoderar de la moneda restant a la borsa i va procedir a la subhasta del 2014.

Adopció de Bitcoin en augment

Tot i que és obvi que la Ruta de la Seda va perjudicar la reputació del bitcoin, va tenir l’efecte simultani d’augmentar-ne l’adopció. S’havia pagat tanta activitat il·legal per utilitzar-la que el valor va començar a augmentar amb l’ús del mercat darknet.

La subhasta de més de 26.000 BTC per part de l’FBI es va convertir en un punt d’inflexió crucial, malgrat que va caure el valor encara més que el bust original de la Ruta de la Seda, perquè va ser quan va aparèixer un capitalista de risc de Silicon Valley, anomenat Tim Draper..

Draper va comprar una gran part del bitcoin subhastat i, posteriorment, el va prestar a una posada en marxa de bitcoin a la zona de la badia. Així es va començar a adonar que una moneda descentralitzada podria tenir usos diferents de la il·legalitat; el seu principal atractiu era la resistència a la censura a tots els països. El món tecnològic no és res si no està lligat a idees d’anarquia, anticensura i / o manca de control governamental.

En molts sentits, res d’això no hauria passat si Bitcoin no s’hagués adoptat per primera vegada per l’augment d’un mercat il·legal de xarxa obscura.

Qüestions de regulació

La manca de claredat governamental sobre les regulacions és en realitat un problema enorme per a les criptomonedes. És confús per a les empreses de nova creació, preocupant per als capitalistes de risc de la vella guàrdia i espanta a algunes persones la compra de criptomonedes. Tot i que la seva manca de regulació és el que originalment li va atreure, només seria capaç d’adoptar l’adopció massiva amb regulacions.

Les regulacions no només proporcionen una estructura que tothom ha de seguir sense cap motiu, sinó que també proporciona proteccions contra el robatori al mercat o al producte i a les persones que hi participen. Això, quan es fa bé, pot afavorir un creixement popular massiu, afavorir la creació de nous negocis i, alhora, evitar futures estafes com les que es troben en aquesta llista, tot mantenint la gent a un nivell legal amb més facilitat quan us estafen..

Tanmateix, el SEC ha estat poc brillant sobre Bitcoin i altres criptomonedes perquè no està clar si cal etiquetar-los com a seguretat o moneda. Ha estat una lluita per a països de tot el món.

La Securities and Exchange Commission o SEC s’ha encarregat de regular i preocupar-se per l’intercanvi de valors. Bitcoin mai no s’ha declarat formalment com a garantia i, com que tampoc no es declara formalment una moneda, tècnicament queden fora de la jurisdicció de qualsevol agència que manegi.

Una millor regulació es redueix a aquestes 4 consideracions:

 1. És Bitcoin Money? És clar, està dissenyat com a moneda, però té propietats que no s’adapten a altres monedes fiduciàries més tradicionals. Actualment, els reguladors continuen dient que són diners o no diners.
 2. Els criptos són matèries primeres o valors? Alguns cryptos funcionen com a valors, però la SEC els tracta com a productes bàsics. Per exemple, XRP és una moneda amb un valor lligat a l’empresa de la qual prové: Ripple. Això, essencialment, ho fa com una acció o un valor. Això vol dir que els reguladors hauran de posar-los tots en un únic grup amb una nova definició malgrat les seves diferències o bé dedicar-se al temps per identificar-los per separat, mitjançant les definicions originals del que fa que alguna cosa sigui una seguretat o una mercaderia.
 3. En quina jurisdicció hauria de situar-se la seva regulació? Com a continuació de l’anterior, fins que no es decideixi si són mercaderies, valors o alguns de cada categoria, no quedarà clar qui pot legalment o està obligat a regular-los: CFTC per a productes bàsics o SEC per a valors.
 4. Qui és el responsable d’una criptografia? Com que moltes criptomonedes estan descentralitzades, realment no estan controlades per una organització o autoritat. Això es tradueix en el fet que molts no tenen cap persona ni cap poder que pugui ser acusat o processat en cas d’acció il·legal. Per exemple, Satoshi Nakamoto és el creador de Bitcoin, però ningú no sap ni qui és.

Quan aquestes coses es puguin abordar, només llavors hi pot haver prou regulacions per convertir-lo en un mercat segur mitjà. Però, com ja hem analitzat, això no fa que el mercat no pagui la pena invertir-hi sempre que estigueu disposat a seguir alguns passos per protegir-vos com ho faríeu en qualsevol altre cas d’inversió.

Estafes de Bitcoin i Crypto Hacks Conclusió

Bitcoin té ara més de 18 milions dels 21 milions de BTC que s’encunyaran fins que es publiqui l’últim el 2140, a gairebé 120 anys i 30 a la meitat de la meitat..

A l’abril de 2019, els analistes de la indústria estimaven que en algun moment havien robat, perdut o oblidat entre 4 i 6 milions de monedes. Es tracta d’un sorprenent 20-35% del seu subministrament circulant total. Només el 2018 es van robar prop de 1.700 milions de dòlars, ja que les estafes augmentaven i aquestes només eren les principals informades als mitjans. Això no va dissuadir el creixement, però, ja que els consumidors diaris van comprar criptomonedes i fitxes a un màxim històric, fins i tot malgrat la immersió massiva del valor net del 2017 en totes les monedes, però sobretot en Bitcoin. Quan augmenta el preu del tipus de canvi de Bitcoin en dòlars nord-americans, els pirates i els pirates informàtics són molt més propensos a buscar totes les vulnerabilitats exposades anteriorment.

Tot i que és important recordar que fins i tot els millors intercanvis de criptomonedes no són la manera ideal d’emmagatzemar grans quantitats de fons alhora, això no vol dir que tot sigui inherentment insegur tot el temps ni que mai no pugueu utilitzar els intercanvis per al propòsit previst. . Però, tenint una menor dosi de paranoia a l’hora d’obrir una cartera de bitcoins i emmagatzemar els vostres fons de criptomoneda amb seguretat, el millor és veure la història dels hacks i estafes associats amb bitcoin i aplicar les estratègies i consciències mencionades anteriorment i seràs més intel·ligent , millor usuari avançant.

Amb l’educació, el coneixement i aquestes eines a la vostra disposició combinades amb la consciència del que està passant en les tendències actuals del mercat, podeu assegurar-vos que els vostres fons siguin el més segurs possibles en tot moment, fins i tot si el valor de Bitcoin augmenta i la vostra criptomoneda. el ROI d’inversió augmenta, cosa que fa que sigui encara més important i significatiu aplicar amb seguretat totes les pràctiques recomanades a les tàctiques d’emmagatzematge.

Actualitzarem aquesta llista periòdicament durant tot l’any, inclosa la incorporació de nous scripts de programari maliciós per nom per preocupar-nos, el seguiment de casos d’intercanvi de SIM i qualsevol tàctica d’estafa de criptografia de nova generació que us faci robar els vostres fons o posar en perill la vostra riquesa financera..

Aquesta llista cronològica de robatoris de bitcoins i pèrdues de criptomonedes es va elaborar minuciosament perquè el consumidor final, vosaltres, fos conscient de les amenaces que hi ha i com ser intel·ligent en utilitzar Bitcoin per emmagatzemar riquesa, gastar i estalviar. Entre l’esmentat falcó i les aus àguila que volen per sobre, esperem que ara pugueu navegar per aquest sistema financer basat en blockchain, que domina bitcoin, amb els ulls ben oberts. Us animem a que torneu a consultar amb nosaltres almenys trimestralment si hi ha cap entrada addicional per estafes / pirateria de bitcoins que us servirà de guia per al futur.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner