14 прости причини защо да използвате биткойн и други криптовалути

Биткойните са обхванали въображението на малки и големи. Нищо подобно на биткойн никога не е съществувало през аналите на историята. Той може да възбуди страстите както у ентусиастите, така и в циниците.

Защо да използвате биткойн?

Но защо да използвам биткойни? Нали? Има ли предимства, присъщи на биткойните, които избягват всички други валути, издадени от правителството? Всъщност, защо биткойнът се покачва? Не се притеснявайте! До края на тази статия ще разгледаме повечето от по-важните причини, поради които вие, аз и буквално всеки може да се възползва от използването на криптовалути като цяло и по-специално биткойни.

1. Това е алтернатива на валутата на Fiat

Фиатната валута е всякакви пари, които се считат за законно платежно средство от правителството. Тъй като фиатната валута се издава и контролира от държава, тя е обект на капризите на правителството. Например, правителството може да избере да обезцени своята валута за да кажем, да спечелим конкурентно предимство във външната търговия.

Девалвацията може да е добра за икономиката като цяло, но това се отразява негативно на хора като теб и аз, тъй като спестяванията ни струват по-малко отколкото беше преди девалвацията. От биткойн не подлежи на държавен контрол, не може да бъде обезценено с правителствено постановление.

2. Цифрова валута за дигитализирано общество

Въпреки че конвенционалните пари също са цифрови до известна степен, помислете за онлайн банкиране и кредитни карти. Ключовата разлика е в това онлайн банкирането е услуга, предоставяна от субект с печалба, което прави пари от нашите транзакции.

Биткойните, от друга страна, са изначално цифрова форма на валута, която може да се превърне във физически пари чрез хартиени портфейли. Но това не включва организации с нестопанска цел, които се опитват да спечелят пари от всяко едно нещо, което правим с нашите пари.

3. Избягване на прекомерно държавно управление

Както споменах по-рано, биткойнът не е друг инструмент за правителството да упражнява своя контрол. Това наистина са нашите пари. Правителствата не могат да замразят нашите биткойн портфейли, както при банковите сметки.

Те не може да ни попречи да преместваме пари през националните граници както в случая с контрола на капитала.

4. Идеален за онлайн пазаруване

Свикнали сме да влизаме онлайн за повечето от основните ни пазарувания. Но по някаква причина конвенционалната система на парите не се е променила малко. Ако искам да купя нещо онлайн, Трябва да предоставя на търговеца информация за кредитната си карта. Изглежда малко смешно, нали? С биткойни можем просто изпращайте пари, без да раздавате никаква лична информация.

Нарастващи тенденции в използването на биткойни и други криптовалути

График на цените, изобразяващ историческото представяне на биткойн

5. Разходи, такси и комисионни

Цената на транзакциите с биткойни е незначителна в сравнение с други форми на онлайн плащане. Цената на преместването на биткойн е изненадващо евтина. Дори ако е включен процесор за плащане като BitPay, той все още е по-евтино от всяка кредитна компания или обработващ плащания.

Според Такси за биткойн монети, всяка транзакция на биткойн има средна цена от 0,001 биткойна. Това е известно като миньорски такси, които се плащат на миньорите за удостоверяване на транзакцията. Помощ от таксата за миньор, ако участва платежен процесор ще има и такса за транзакция, която варира около 1% от общата сума.

Мислите за закупуване на биткойн? Вижте това препоръчително обмен на криптовалута

6. Без такса обратно

За биткойни няма връщане на такси. Това е далеч един от най-атрактивната функция за бизнеса, разчитащ на онлайн транзакции. След като е направена покупка, клиентът не може просто да върне такса, която включва тежък процес на посредничество.

Pieter Wuille | Разработчик на Bitcoin Core

  Питер Уил 

 Разработчик на Bitcoin Core

кавичка-ляво

Мисля, че биткойн предлага възможности, които никоя друга валута не позволява. Например възможността да похарчите монета, която се появява само когато две отделни страни се съгласят да похарчат монетата; с трета страна, която не може да избяга със самата монета.

7. Фантастична инвестиция

Биткойнът е определен като една от най-добрите инвестиции от няколко години. Тъй като биткойнът има ограничено предлагане, което е в непрекъснат спад, и в същото време търсенето му продължава да се увеличава, цената му обикновено се оценява естествено.

Например биткойнът струваше около 1000 долара в началото на 2017 г. Към ноември 2017 г. биткойнът струва 6 200 долара, което представлява печалба от около 500% за тези, които са инвестирали в биткойни в началото на годината. Тъй като биткойнът е все още в зародиш, той все още расте с бързи темпове. Въпреки високата волатилност, свързана с всеки нов инвестируем актив, той предлагат огромна възможност за инвестиция и е един от отговорите защо биткойнът се покачва.

Нарастващи тенденции в използването на биткойни и други криптовалути

График на цените, изобразяващ историческото представяне на биткойн

Прочети:Masternodes: Истинският начин за получаване на пасивен доход от криптовалути

8. Непристъпна сигурност

Тъй като биткойнът е децентрализирана система от пари, самата система е такава практически невъзможно да се хакне в. Всяка транзакция се потвърждава индивидуално, проверява и записва в постоянна книга, която гарантира абсолютна сигурност за всяка транзакция.

Нечупливи функции за сигурност в биткойните

Нечупливи функции за сигурност

9. Сигурност на платежната информация

Повечето от вас трябваше да са чували за сигурността нарушение в Equifax, агенция за кредитна отчетност. Представете си, ако агенция за кредитно отчитане не може да защити жизненоважната информация на своите потребители, как да очакваме търговците да защитят нашата информация за плащане, като например информация за кредитна карта.

И Equifax е само едно от безброй подобни кибер пробиви, където нашата информация за плащане е била открадната. Подобна кражба на информация за плащане е невъзможна с биткойни, тъй като не е необходимо да даваме данните си за плащане, за да платим покупките си.

 Бен Бернанке 

 Председател на Федералния резерв

кавичка-ляво

[Виртуалните валути] могат да имат дългосрочно обещание, особено ако иновациите насърчават по-бърза, по-сигурна и по-ефективна платежна система.

10. Използването на биткойн е псевдо-анонимно

Освен безопасността, свързана с употребата на биткойн, биткойн предлага степен на анонимност, която дори банките не могат да предложат. Основната причина е, че банките са задължени по закон да събират информация за притежателите на депозити и да докладват на правителството.

Използването на биткойни, от друга страна, дори не изисква доказателство за идентификация. Всеки има уникални ключови адреси, които не са свързани с никакви лични идентификатори. Интересното е, че въпреки че всяка транзакция е записана в блокчейна, блокчейнът не обобщава цялата си информация, просто го записва.

11. Това е светкавица бързо

По отношение на скоростта има някои нюанси, с които трябва да се внимава. Транзакцията с биткойн може да отнеме от десет минути до няколко часа в зависимост от няколко фактора. Но важното е, че можем изпращайте пари по целия свят в същия срок като местните транзакции за разлика от международните преводи или банкови чекове, които могат да отнемат от три до пет дни, за да се изчистят.

 Марк Андреесен 

 Рисков капитал, основател на

Netscape, 5 януари 2015 г.

кавичка-ляво

В нашата рискова фирма ние продължаваме да виждаме ескалиращ поток от завладяващи нови биткойн използва случаи и приложения от предприемачи.

12. Не подлежи на ерозивните ефекти на инфлацията

Инфлацията има тенденция да ни пълзи. То бавно подкопавайки стойността на нашите трудно спечелени пари. По принцип бавно изяжда реалната стойност на парите ни, без да докосва абсолютната сума пари, поради което инфлацията може да бъде толкова измамна и опасна. Биткойнът, от друга страна, има дефлационен характер, което означава, че вместо това не губи стойност той придобива стойност с течение на времето.

Тъй като биткойнът не подлежи на държавен контрол, той не може да бъде обезценен с правителствено постановление.

13. Предлага безопасност в нестабилна глобална икономика

Спомни си. Не се връщайте твърде далеч. Само през последните десет години настъпиха толкова много финансови и икономически кризи, че ми се струва ума. След глобалните кризи от 2007-08, видяхме Криза в еврозоната, кризите на гръцкия дълг, италианските банкови кризи.

Глобалната икономика, въпреки бавно нарастващата, е на слаба основа и тъй като биткойните не са свързани с една икономика, това е отличен начин за намаляване на някои от рисковете от икономическа криза. 

14. Използването на биткойни нараства

Нарастващата популярност и използването на биткойни

Нарастващата популярност и използването на биткойни

Използването на биткойн нараства непрекъснато. Увеличава се броят на компаниите, приемащи биткойни като начин на плащане. Увеличава се и броят на потребителите на биткойн. Използването му като начин за изпращане на пари през националните граници също нараства. Биткойнът придобива все по-голяма сила и няма по-подходящо време да инвестирате в биткойни. Това също отговаря на въпроса защо биткойнът се покачва.

Ето го. 14 прости причини, поради които всички трябва да използваме биткойни. Разбира се, използването на биткойни не означава да се закълне конвенционалните пари. Това просто означава, че за първи път имаме възможност по отношение на избора на нашата валута. Използвайте валутата, която смятаме, че ще ни бъде от полза в конкретна ситуация.

U

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner