Инвестирането в Theta – Всичко, което трябва да знаете

Какво представлява Theta Blockchain?

Theta blockchain е специално създаден децентрализирана мрежа за доставка на видео и криптовалута. Тази иновативна платформа предоставя както технически, така и икономически решения на проблемите, пред които е изправен стрийминг секторът. Като такъв, блокчейнът Theta е проектиран да стимулира споделянето на честотна лента в мрежата. По-конкретно, потребителите получават възможност да допринесат за излишната си честотна лента и изчислителни ресурси в замяна на награди за символи.

Разработчиците на Theta се опитват да се справят с различни предизвикателства, пред които е изправена индустрията за стрийминг на видео днес чрез новаторска нова блокчейн. По-специално оформлението на платформата елиминира затрудненията на традиционните тръбопроводи за доставка на съдържание. Този брой е известен като проблем от последната миля от професионалистите. Това е основна грижа за платформи за стрийминг с висока разделителна способност с висока разделителна способност 4k, 8k и следващо поколение.

Предимства на Theta Blockchain

Потребителите на Theta се радват на достъп до глобална инфраструктура за видео съдържание и доставка на данни. Този проект с отворен код предоставя esports, музика, телевизия / филми, образование, корпоративни конферентни връзки, стрийминг от peer-to-peer и др. Освен това децентрализираният характер на платформата гарантира, че Theta се захранва от потребители.

Начална страница на Theta

Начална страница на Theta

Оперативна съвместимост

Друго голямо предимство на мрежата Theta е нейната разширяемост и оперативна съвместимост. Мрежата поддържа създаването на вертикални децентрализирани приложения (Dapp). Тези приложения живеят на върха на платформата и използват мощния си технически набор от инструменти. Забележително е, че първият Dapp, който стартира в мрежата, беше SLIVER.tv.

Как работи Theta Blockchain?

Theta е съвместима с ERC-20 децентрализирана мрежа за доставка на видео. Тази категоризация означава, че потребителите на Theta могат да използват екосистемата Ethereum, за да опростят своето крипто изживяване. Ethereum е най-голямата екосистема на Dapp в света и токените ERC-20 се радват на огромно разнообразие от портфейли, DEX и игри. Theta използва сигурността и ефективността на Ethereum и го комбинира с различни собствени технологии, за да подобри качеството на поточната доставка.

Theta Blockchain

Theta blockchain е единствената инфраструктура от край до край за децентрализирано видео стрийминг и доставка в момента. Дизайнът на блокчейна позволява максимална функционалност в това отношение. Например системата може да изтегля потоци от пикиращи кеширащи възли. Този подход позволява на видео платформите значително да намалят разходите за мрежа за доставка на съдържание (CDN).

Тета жетони

Theta жетоните са управляващият маркер на мрежата Theta. Те предоставят на потребителите множество функции. Този маркер е това, което използвате, за да залагате като валидатор или възел Guardian, да създавате блокове и да участвате в управлението на протокола. Понастоящем има 1 000 000 000 символа Theta в обращение. Интересното е, че това е и общото количество токени, които платформата възнамерява да издаде.

ГОРИВО

Токените TFUEL функционират като токен на помощната програма man в екосистемата Theta. Тези маркери служат на множество цели в мрежата. Преди всичко TFUEL токените стимулират и насърчават отделните потребители да споделят своите излишни изчислителни и честотни ленти като кеширащи или релейни възли за видео потоци.

Theta.tv

Theta.tv е основната услуга за стрийминг на мрежата. Потребителите могат да преглеждат и публикуват своите видеоклипове от тук. Впечатляващо е, че този Dapp ще бъде включен в бъдещите телефони Samsung Galaxy. Интеграцията ще постави софтуера Theta на 75 милиона съществуващи устройства. Следователно този ход ще даде на Theta световна потребителска база, която върви напред.

Механизъм на консенсуса

Theta представя нова форма на механизма за консенсус Proof-of-Stake, известен като BFT на много нива. Този стил на консенсус е много по-бърз от традиционните системи за доказателство за работа. Многостепенният BFT механизъм използва малък набор от възли за ускоряване на одобренията.

Theta - Twitter

Theta – Twitter

По-конкретно, малка група възли действа като „комитет за валидация“. След като тези възли дадат първото одобрение, много по-голяма група, състояща се от хиляди възли, известна като „Guardian Pool“, валидира напълно транзакциите и ги добавя към блокчейна. Разбира се, този механизъм осигурява на Theta висока производителност на транзакциите.

Пул за микроплащане, ориентиран към ресурси

Theta също така въвежда ориентиран към ресурсите пул за микроплащания, за да рационализира мрежовия процес. Този протокол създава пул за микроплащане извън веригата, който всеки друг потребител може да оттегли от използването на транзакции извън веригата.

История на Theta Blockchain

Theta излезе на пазара през 2018 г. след продажба на частни токени на стойност 20 милиона долара, организирана година по-рано. Базираната в Сан Франциско фирма зад този проект е Theta Labs. Първоначално разработчиците на Theta избраха да хостват платформата на Ethereum. Оттогава фирмата продължава да изгражда собствена блокчейн.

Theta е видял нарастващ интерес от страна на инвеститорите. Съоснователят и главен изпълнителен директор на платформата, Мич Лиу е добре известен в бранша като новаторска сила. Освен това Theta успя да осигури някои големи имена съветници. Тези съветници включват съоснователя на YouTube Стив Чен и Джъстин Кан, съоснователят на платформата за стрийминг на игри, Twitch. През ноември 2018 г. Tencent Games обяви сътрудничество със SLIVER.tv, за да донесе наградите Theta на играчите на Ring of Elysium.

Как да купя Theta

Theta е наличен на много популярни борси по това време. Binance, най-добрата борса в света по отношение на пазарната капитализация, предлага на потребителите лесен достъп до Theta. За да използвате Binance, ще трябва да се регистрирате за размяната. Налични са настолни и мобилни версии на Dapp, които отговарят на вашите нужди.

Процесът на регистрация за Binance е прост. Първоначалната част отнема само секунди. Въпреки това може да отнеме няколко дни, за да завършите вашето съответствие с KYC / AML, тъй като изисква да подадете документ за самоличност със снимка и да изчакате одобрение. След като акаунтът ви е активен, трябва да финансирате портфейла си.

Финансирането на портфейла ви изисква да заредите фиатна валута върху него и след това да конвертирате тези средства в криптовалута или да заредите директно Биткойн или Етериум. Последната опция ви позволява да започнете да търгувате незабавно. Ако заредите fiat валута, ще искате да я конвертирате в Bitcoin или Ethereum, тъй като това са двете двойки Theta, предлагани в момента.

Инвестирането в Theta - Всичко, което трябва да знаете Инвестирането в Theta - Всичко, което трябва да знаете Инвестирането в Theta - Всичко, което трябва да знаете
★★★★★ ★★★★★ Binance Review

Оценките на Securities.io се определят от нашия редакционен екип. Формулата за точкуване за брокери на цифрови активи (криптовалута) взема предвид десетки фактори, включително такси и минимуми по сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и възможности за инвестиции.

★★★★★ ★★★★★ Kraken Review

Оценките на Securities.io се определят от нашия редакционен екип. Формулата за точкуване за брокери на цифрови активи (криптовалута) взема предвид десетки фактори, включително такси и минимуми по сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и възможности за инвестиции.

★★★★★ ★★★★★ Poloniex Review

Оценките на Securities.io се определят от нашия редакционен екип. Формулата за точкуване за брокери на цифрови активи (криптовалута) взема предвид десетки фактори, включително такси и минимуми по сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и възможности за инвестиции.

Най-доброто за

Разширени търговци

Най-доброто за

Търговци в САЩ

Най-доброто за

Лесно използване

Такси за търговия

0,10%

Такси за търговия

0,16%

Такси за търговия

0,125%

Промоции

10% Кешбек

Код за отстъпка: EE59L0QP

Промоции

Нито един

Промоции

Нито един

Как да съхранявате Theta

Потребителите получават голяма гъвкавост по отношение на това как да съхраняват Theta. Монетата е ERC-20 жетон, така че можете да избирате от огромно разнообразие от ERC-съвместими опции. Един от най-популярните портфейли, използван за съхранение на Theta, е Metamask. Metamask е добавка за портфейл за криптовалута и браузър. Портфейлът е най-популярната опция за портфейл ERC-20 поради своята оперативна съвместимост и лесна инсталация и употреба.

Ако се стремите да направите голяма инвестиция в Theta или ако планирате HODLing тази крипто за дълги периоди от време, хардуерният портфейл е най-добрият вариант. Хардуерните портфейли поддържат криптофайла ви съхранен офлайн в „студено хранилище“. Тази стратегия прави невъзможно онлайн заплахите да получат достъп до вашите притежания. The Ledger Nano S или по-напредналите Ledger Nano X и двамата поддържат Theta (THETA).

Theta Blockchain – Streaming, за да отговори на изискванията на утрешния ден

Theta изглежда запълва ключова ниша в сектора. Като такъв, има нарастващо търсене на този токен на пазара. Засега заинтересованите инвеститори ще намерят лесно да спечелят някои Theta жетони и ще помогнат за по-нататъшната цел на тази децентрализирана платформа за стрийминг да осигури по-добро UX за всички.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner