Инвестиране във Filecoin (FIL) – Всичко, което трябва да знаете

Filecoin (FIL) е децентрализирано съхранение и споделяне на файлове мрежа което използва силата на блокчейн технологията, за да предостави на потребителите множество нови възможности на пазара. Децентрализираните платформи за споделяне на файлове вече са по-популярни от всякога. Filecoin комбинира различни технологии, за да предостави уникално изживяване на своите потребители, което води до повече шансове за печелене на крипто.

В най-простата си форма Filecoin работи подобно на други платформи за споделяне на файлове като Dropbox. Основната разлика е, че вместо централизиран орган, съхраняващ данни, потребителите, които желаят да съхраняват данни, могат да наддават за налично хранилище, предлагано от миньори, които предлагат дисково пространство. По този начин Filecoin представлява друг случай на използване на блокчейн технологията извън финансовите приложения.

Какви проблеми решава Filecoin (FIL)?

Filecoin се опитва да отстрани някои основни проблеми, пред които са изправени секторите за споделяне на файлове и облачно съхранение. В момента тези индустрии страдат от централизация. Основни фирми като Amazon Web Services притежават огромни пазарни дялове. Тяхното позициониране им позволява да диктуват изкривени условия и по-високи такси на потребители, които нямат надеждни алтернативи.

Filecoin (FIL) - Twitter

Filecoin (FIL) – Twitter

Неизползвано пространство на твърдия диск

Никога не е добре да оставите вашите неизползвани неща да отидат на вятъра. Това твърдение звучи особено вярно, когато обсъждате неизползваното пространство на твърдия диск. Доскоро това неизползвано хранилище нямаше никаква стойност. Днес можете да спечелите значителни печалби, като споделяте неизползваното си пространство на твърдия диск.

Цензура

Заедно с централизацията идва и цензурата. Сега лидерите в бранша играят ролята на вратари. Те избират каква информация да се разпространява в масите. За съжаление, тази тенденция на натрапчиви технологични фирми изглежда ще продължи в обозримо бъдеще.

Предимства на Filecoin (FIL)

Потребителите на Filecoin (FIL) се радват на различни предимства, които превръщат платформата в сериозен претендент на пазара. Протоколът стимулира глобална мрежа от компютърни оператори да предоставят услуги за споделяне на файлове и съхранение на масите. Тази стратегия насърчава по-нататъшното сътрудничество между потребителите. Впечатляващо е, че общността на Filecoin е една от най-бързо развиващите се на пазара.

Ефективност

Децентрализираният подход на Filecoin за съхранение поставя на първо място потребителите и доставчиците на хранилище. Платформата има скорости за извличане на данни, които изпреварват лидерите в индустрията като Amazon. Тъй като пазарът расте, неговата инфраструктура е проектирана по начин да подобри отзивчивостта му. По този начин Filecoin има потенциала да се превърне в най-бързия и евтин начин за съхраняване на данни в интернет

Антицензура

Децентрализираният peer-to-peer характер на Filecoin го прави цензурна съпротива. Децентрализираните мрежи нямат нито една точка на отказ. Освен това няма вратари и всички данни в мрежата на Filecoin са криптирани според най-високите стандарти.

Как работи Filecoin (FIL)?

Filecoin е построен на върха на друг протокол за съхранение и извличане на файлове от peer-to-peer файл, наречен Междупланетна файлова система (IPFS). Тази платформа е много подобна на Filecoin, но без финансови предимства. Потребителите могат да споделят данни и място за съхранение безплатно, използвайки мрежата IPFS. Не можете обаче да реализирате печалба, използвайки този протокол. По този начин Filecoin подобрява използваемостта на системата.

Начална страница на Filecoin

Начална страница на Filecoin

Потребителите на Filecoin плащат на миньори за съхранение, извличане и разпространение на данни. За своите усилия майньорите получават награди под формата на FIL токени. Колко потребителят плаща за услуги за съхранение, се определя от отворения пазар. Забележително е, че таксите варират в зависимост от това дали потребителят избира скорост пред излишък и обратно. Други фактори също играят роля в цените ви. По-конкретно цените на съхранението се влияят от наличността и търсенето.

Мрежата на Filcoin се поддържа от два вида миньори. Всеки от тези миньори получава заплащане за предоставяне на място за съхранение или данни на потребителите. Интересното е, че в екосистемата Filecoin миньорите се конкурират помежду си, за да предложат най-ниската цена за съхранение. Най-хубавото е, че единственият критерий за ставане на миньор е наличието на свободно място на твърдия диск и интернет връзка. Въпреки това, след като сте копач, вие ще бъдете съдени въз основа на вашата надеждност и цените на съхранението, което предлагате.

Миньори за съхранение

Основният тип миньор, открит в екосистемата Filecoin, е Storage Miners. Това са лица, които действат като доставчици на хранилище. Забележително е, че тези миньори могат да бъдат както физически лица, така и организации. И двата типа майнери извършват няколко изчислително интензивни процеса, наречени доказателства. Тези системи работят за защита на мрежата. Тези системи потвърждават, че майнерите съхраняват данните, за които твърдят, че съхраняват, и че го правят надеждно.

Извличане на миньори и услуги

Вторият тип миньори, намерени в мрежата на Filecoin, действат като предварително извличащи данни. Целта им е да извлекат най-изтеглените файлове и да ги доставят на потребителите в непосредствена близост. За да се класирате за един от тези миньори, трябва да имате силна интернет връзка.

FIL жетони

Токените FIL действат като роден маркер на помощната програма за мрежата Filecoin. Потребителите извършват плащания и получават награди във FIL. FIL токените са универсални цифрови активи, които могат да се търгуват на борсите в световен мащаб.

Консенсус

Filecoin представя две нови доказателства, които работят заедно, за да гарантират, че мрежата остава валидна. Тези системи работят във фонов режим като основни протоколи на системата Filecoin. По този начин тези протоколи действат като самолечителни характеристики.

Доказателство за репликация

Механизмът за доказателство за репликация проверява дали майнер наистина съхранява броя копия на данни, за които твърди, че ги съхранява.

Proof-of-Spacetime

Механизмът Proof-of-Spacetime проверява дали майнер съхранява данните за договорения период от време.

Тези системи позволяват на Filecoin да открива автономно дефектни миньори. Протоколът запазва историята на всеки миньор. Всеки миньор получава оценка за своята надеждност, надеждност, цени и наличност. Разумно миньорите с най-добра репутация получават повече възможности за съхранение. Следователно те печелят повече награди.

История на Filecoin (FIL)

Историята на Filecoin започва с ICO на Protocol Labs Filecoin през 2017 г. По това време платформата заема международни заглавия като един от най-големите кръгове за финансиране в бранша. По-конкретно, събитието е обезпечено 205,8 милиона долара и демонстрира високото ниво на инвеститорски интерес около проекта. За отбелязване е, че събитието получи подкрепа от рисковите капиталисти Sequoia и Andreessen Horowitz.

Как да закупите Filecoin (FIL)

FIL е достъпен на повечето реномирани борси. Най-добрата криптовалута в света, Binance предлага достъп до FIL. За да вземете в ръцете си този уникален токен, ще трябва да се регистрирате за сметка в Binance. След вашата проверка можете да започнете да търгувате незабавно. Ще трябва да заредите fiat, BTC или ETH, за да получите FIL. След като акаунтът ви бъде зареден, можете да намерите двойката за търговия BTC / FIL и да започнете да търгувате незабавно.

Инвестиране във Filecoin (FIL) - Всичко, което трябва да знаете Инвестиране във Filecoin (FIL) - Всичко, което трябва да знаете Инвестиране във Filecoin (FIL) - Всичко, което трябва да знаете
★★★★★ ★★★★★ Binance Review

Оценките на Securities.io се определят от нашия редакционен екип. Формулата за точкуване за брокери на цифрови активи (криптовалута) взема предвид десетки фактори, включително такси и минимуми по сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и възможности за инвестиции.

★★★★★ ★★★★★ Kraken Review

Оценките на Securities.io се определят от нашия редакционен екип. Формулата за точкуване за брокери на цифрови активи (криптовалута) взема предвид десетки фактори, включително такси и минимуми по сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и възможности за инвестиции.

★★★★★ ★★★★★ Poloniex Review

Оценките на Securities.io се определят от нашия редакционен екип. Формулата за точкуване за брокери на цифрови активи (криптовалута) взема предвид десетки фактори, включително такси и минимуми по сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и възможности за инвестиции.

Най-доброто за

Разширени търговци

Най-доброто за

Търговци в САЩ

Най-доброто за

Лесно използване

Такси за търговия

0,10%

Такси за търговия

0,16%

Такси за търговия

0,125%

Промоции

10% Кешбек

Код за отстъпка: EE59L0QP

Промоции

Нито един

Промоции

Нито един

Как да съхранявате Filecoin (FIL)

Ако се стремите да направите голяма инвестиция във FIL или ако планирате HODLing тази крипто за дълги периоди от време, хардуерният портфейл е най-добрият вариант. Хардуерните портфейли поддържат криптофайла ви съхранен офлайн в „студено хранилище“. Тази стратегия прави невъзможно онлайн заплахите да получат достъп до вашите притежания. The Ledger Nano S или по-напредналите Ledger Nano X и двете поддържат Filecoin (FIL).

Filecoin (FIL) – Пазар, настроен да се разширява

Ако Filecoin има някакво отражение върху това, което предстои в бъдеще, можете да очаквате да видите повече пазарни протоколи за споделяне на файлове, базирани на блокчейн. Тези системи помагат на потребителите да осигурят пасивен доход и спомагат за намаляване на въглеродния отпечатък и отпадъците, произведени от потребители, които вече не се нуждаят от закупуване на хардуер. Поради тези причини Filecoin ще претърпи огромен растеж през следващите месеци.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner