Инвестиране в Chainlink (ВРЪЗКА) – Всичко, което трябва да знаете

Всеки, който е гледал крипто класациите в последно време, може да говори за популярността на Chainlink (ВРЪЗКА). Тази популярност произтича от различни източници, включително уникалния бизнес модел на фирмата. За разлика от много други проекти в космоса по това време, Chainlink не се стреми да се конкурира с други криптовалути. Вместо това платформата иска да подобри целия сектор чрез своите уникални протоколи.

Какви проблеми решава Chainlink (LINK)?

Chainlink се опитва да отстрани един от най-големите проблеми, пред които е изправен блокчейн сектора, как да комуникира информация до и от блокчейна. Традиционно тази задача се изпълнява от сензори, известни като оракули. Оракули могат да бъдат настроени за наблюдение на почти всичко. Има оракули, които следят времето, спортните резултати, салдата по сметките и стойността на запасите, за да назовем само няколко.

Oracles разширяват използваемостта на блокчейн, тъй като осигуряват надежден начин за иницииране на интелигентни договори, когато са изпълнени външни параметри. Оракулите обаче са централизирани. Тази централизация ги прави най-слабото място в блокчейна. Ако оракул се повреди или бъде компрометиран, това излага цялата мрежа на риск.

Трайни ефекти

Въвеждането на данни е една от най-важните стъпки при създаването на блокчейн. Не забравяйте, че блокчейните са неизменни и устойчиви на цензура. Ако информацията, която получават, е неправилна, е много трудно да се изтрият и коригират тези данни. На някои блокчейни е невъзможно. Този проблем е известен в общността на разработчиците като „Проблем с Oracle.„Chainlink се опитва да се справи с тези проблеми чрез интегрирането на различни протоколи от следващо поколение.

Как работи Chainlink (LINK)?

Chainlink се стреми да създаде първата в света блокчейн oracle мрежа. Блокчейн мрежата на Oracle ще може да използва същите технологии, които се срещат в традиционните блокчейн вериги, за да гарантира, че възлите в операциите функционират правилно и техните данни са точни.

В екосистемата Chainlink този процес започва, когато потребителят издава заявка за искане на договор за информация. Това известие ще бъде посочено като блокчейн събитие в мрежата. След това този списък ще създаде договор за споразумение за ниво на услугата (SLA). Този договор стартира и три други договора в системата.

Договор за репутация на Chainlink

Първият договор удостоверява автентичността на оракул. Това кодиране ще направи преглед на историята на всеки оракул. Системата разглежда миналите приноси на този оракул и колко точни са били те. В края на оценката оракулът получава ранг. Този ранг помага на системата лесно да използва най-добрите оракули.

Договор за съвпадение на поръчки Chainlink

Секундата договор доставя Договора за заявка до възлите на Chainlink. Когато възлите получат тази заявка, те ще започнат да наддават за нея. Системата автоматично конфигурира броя на възлите и типа на възела, необходими за изпълнение на заявката, използвайки предварително програмирани предпоставки.

Договор за агрегиране на Chainlink

Последният договор сверява неверни данни. Системата ще прегледа всички данни, завършили предишните проверки и баланси. Всички данни, които не отговарят на останалите мрежови входове, се пренебрегват. След като тази стъпка приключи, данните се валидират и са достъпни за блокчейна.

Предимства на Chainlink (ВРЪЗКА)

Chainlink носи някои основни ползи за мрежата. Оракулите са важни за разширяването на мрежата. Те са в основата на някои от най-вълнуващите разработки в сектора. Например DEX (децентрализирани борси) използват оракули, за да определят цената на криптовалутите, без да предлагат книга за поръчки.

Chainlink позволява на фирмите да продължат да използват тази мощна технология по безнадежден начин. Потребителите могат да бъдат спокойни, че данните, които получават, не са повредени, неправилни и навременни. В случай на повреда на един възел, системата автоматично го замества с алтернатива с по-висок ранг.

История на Chainlink (ВРЪЗКА)

Chainlink е проект за гледане от години. Програмата за пръв път излезе на пазара през 2014 г. под името SmartContract.com. Малко след стартирането си името беше променено на Chainlink, за да представи по-добре основния пазар на платформата. Днес Chainlink помага да се преодолее нарастващата пропаст между външни източници на данни и публични блокчейни по нови и вълнуващи начини.

През 2017 г. Chainlink беше домакин на ICO, което по това време беше едно от най-големите събития, които се проведоха. Оттогава мрежата е в центъра на вниманието. Общо събитието за краудфандинг, приключило на платформата с уважавана сума от 32 милиона долара. Това финансиране е помогнало на Chainlink да разшири границите на надеждността и сигурността на Oracle до нови висоти.

ВРЪЗКА на CoinMarketCap

ВРЪЗКА на CoinMarketCap

През 2019 г. Chainlink направи едно от най-значимите си партньорства до момента. Фирмата успешно създаде стратегическо партньорство с Google. Споразумението осигури протокола на Chainlink в рамките на стратегията за интелигентни договори на Google. Този ход се възприема като голяма печалба от инвеститорите, тъй като позволява на потребителите да се свържат с двете най-популярни облачни услуги на Google – BigQuery чрез API.

Как да купя Chainlink (ВРЪЗКА)

Chainlink се предлага на повечето големи борси. Един от най-добрите начини да получите LINK е да използвате Binance. Binance е най-голямата борса в света по отношение на пазарната капитализация. На борсата можете да намерите огромно разнообразие от монети и таксите са много конкурентни.

Ще трябва да се регистрирате за акаунт в Binance. Този процес изисква от вас да докажете нашата самоличност. Също така ще трябва да свържете дебитна или банкова сметка, за да можете да заредите портфейлите си за обмен. След като този процес бъде настроен, получаването на LINK отнема само няколко минути.

Първата стъпка е да финансирате сметката си. След това трябва да търгувате фиатната си валута с ETH или BTC. След като завършите тази стъпка, останалото е много просто. Сега изберете двойката за търговия LINK, която съответства на вашата крипто и сумата, която желаете да търгувате. ВРЪЗКАТА ви ще бъде в портфейла ви за обмен след минути.

Инвестиране в Chainlink (ВРЪЗКА) - Всичко, което трябва да знаете Инвестиране в Chainlink (ВРЪЗКА) - Всичко, което трябва да знаете Инвестиране в Chainlink (ВРЪЗКА) - Всичко, което трябва да знаете
★★★★★ ★★★★★ Binance Review

Оценките на Securities.io се определят от нашия редакционен екип. Формулата за точкуване за брокери на цифрови активи (криптовалута) взема предвид десетки фактори, включително такси и минимуми по сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и възможности за инвестиции.

★★★★★ ★★★★★ Kraken Review

Оценките на Securities.io се определят от нашия редакционен екип. Формулата за точкуване за брокери на цифрови активи (криптовалута) взема предвид десетки фактори, включително такси и минимуми по сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и възможности за инвестиции.

★★★★★ ★★★★★ Poloniex Review

Оценките на Securities.io се определят от нашия редакционен екип. Формулата за точкуване за брокери на цифрови активи (криптовалута) взема предвид десетки фактори, включително такси и минимуми по сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и възможности за инвестиции.

Най-доброто за

Разширени търговци

Най-доброто за

Търговци в САЩ

Най-доброто за

Лесно използване

Такси за търговия

0,10%

Такси за търговия

0,16%

Такси за търговия

0,125%

Промоции

10% Кешбек

Код за отстъпка: EE59L0QP

Промоции

Нито един

Промоции

Нито един

Как да съхранявате Chainlink (ВРЪЗКА)

Ако планирате да търгувате често своя ВРЪЗКА или ако планирате да държите само малко количество ВРЪЗКА, можете да го оставите в портфейла за обмен. Трябва обаче да се спомене, че това е най-малко сигурният начин за съхраняване на вашата ВРЪЗКА. Можете също да използвате надежден мобилен Dapp като JAXX, за да запазите връзката си в безопасност и далеч от гладните очи на хакерите за обмен.

Ако се стремите да направите голяма инвестиция в LINK или ако планирате HODLing тази крипто за дълги периоди от време, хардуерният портфейл е най-добрият вариант. Хардуерните портфейли поддържат криптофайла ви съхраняван офлайн в „хладилно хранилище“. Тази стратегия прави невъзможно онлайн заплахите да получат достъп до вашите притежания. The Ledger Nano S или по-напредналите Ledger Nano X и двете поддържат Chainlink (LINK).

Chainlink – проект, достоен за хайпа

Никой не може да спори, че криптопространството има много проекти, които са хип и без съдържание. Chainlink не е един от тях. Тази платформа предоставя необходимия ресурс на пазара. Chainlink разширява функционалността на световните блокчейни и предоставя на разработчиците ново ниво на гъвкавост. Поради тези и повече причини, Chainlink продължава да бъде една от най-горещите монети на пазара.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner