Инвестиране в NEM (XEM) – Всичко, което трябва да знаете

NEM (XEM) „Движение на нова икономика“ се стреми да предостави на клиентите на ниво предприятие по-ефективен начин за проверка и преместване на блокчейн активи. За тази цел компанията функционира като липсващата връзка между частните и публичните блокчейни, като свързва тези мрежи по начини, които разширяват използваемостта. NEM (XEM) продължава да наблюдава нарастващи интереси поради своята гъвкавост и уникална бизнес стратегия. Потребителите могат лесно да управляват активи и данни по-ефективно, използвайки тази нова ера блокчейн. Важно, NEM е изграден от нулата с оглед нуждите на големия бизнес. Това желание да отговори на изискванията на пазара доведе до това платформата да спечели прякора „Smart Asset Blockchain“.

Какви проблеми решава NEM (XEM)?

NEM (XEM) се занимава с различни проблеми, които в момента измъчват крипто пазара. Една от основните мисии на тази платформа е да се увеличи оперативната съвместимост между частните блокчейн мрежи. В момента се наблюдава бум в частния блокчейн сектор. Компаниите инвестират милиарди в тази технология. Проблемът е, че всеки от тези блокчейн функционира като остров в момента. Те не са в състояние да обменят цифрови активи помежду си.

Връзки по различни начини. Протоколът позволява лесно прехвърляне на всеки цифров актив, включително токени, договори или файлове. Освен това блокчейнът е настроен по начин, по който може да изпраща данни от частна вътрешна корпоративна мрежа, пренасочена чрез публична блокчейн, към частната мрежа на друг бизнес.

Лошо управление на веригата за доставки

Друг сектор, в който NEM трябва да наруши настоящите бизнес системи, е логистиката. Днешните системи за управление на веригата за доставки са обемисти, остарели и неефективни. NEM замества тези системи с такива, които са отворени, сигурни и бързи. Платформата улеснява компаниите да управляват, осъществяват достъп и споделят валидирани данни чрез различни контроли за достъп.

Как работи NEM (XEM)?

NEM (XEM) е в състояние да изпълни тези задачи чрез интегрирането на различни нови технологии. Тази универсална блокчейн въвежда нов консенсусен механизъм на пазара – Proof-of-Importance (PoI). PoI се различава от другите консенсусни механизми като PoW на Bitcoin по различни начини. На първо място, в механизма на PoI се вземат предвид времето и сумата, която някой е предоставил в NEM мрежата.

PoI в действие

Алгоритъмът PoI изисква в системата да имате поне 10 000 XEM, за да отговаряте на условията за генериране на нови блокове. Потребителите, които могат да добавят нови блокове към блокчейна, получават награди и част от таксите за транзакции. За да вземете вашия XEM от нормален XEM, трябва да ги държите в портфейла на мрежата. Вашите нови притежания стават по-заделени в размер на 10% на ден.

Друга страхотна характеристика на PoI е, че възнаграждава потребителите, които правят транзакции с други в мрежата. Системата оценява тези суми на транзакциите и използва тази информация, за да увеличи вашия PoI резултат. Всеки потребител на PoI има PoI резултат, базиран на тяхното участие и цялостен принос. Този резултат гарантира, че най-добрите мрежови възли получават най-много възможности за печелене.

Прибиране на реколтата

Друг ключов елемент на консенсусната система е протоколът за събиране на реколтата. Това кодиране свързва вашия акаунт със съществуващ супервъзел. Супернодовете формират гръбнака на екосистемата NEM. Свързаните акаунти позволяват на супервъзлията да използват подсилен PoI резултат, за да увеличат шансовете за генериране на блокове в тяхна полза.

По същество супернодовете заемат PoI резултат на акаунт, за да попълват блокове от негово име. Тази стратегия позволява на NEM blockchain да остане защитена, без да изисква от всички потребители да полагат големи количества изчислителни усилия. Като такъв NEM е много по-енергийно ефективен от PoW системи като Bitcoin или Ethereum.

Предимства на добива пред добива

Тези икономии на енергия са огромна полза за фирмите, които обмислят устойчивост в своя бизнес план. NEM предоставя на потребителите несравнима ефективност в това отношение. Например за NEM възлите не е необходимо компютърът или майнинг платформата да работят, за да изпълняват процеса на събиране. Освен това, тъй като прибирането на реколтата не изисква скъпи платформи за добив, това допълнително демократизира блокчейн сектора.

Подобрена ефективност

Блокчейнът на NEM интегрира алгоритъма Eigentrust ++, за да поддържа PoI репутационната архитектура. Протоколът е в състояние да наблюдава точно мрежовите възли, за да гарантира, че само качествено допринасящите възли са част от консенсусната система. Системата автоматично премахва мъртвото тегло от мрежата, като например неприносни възли.

Уникално е, че системата има алгоритъм за клъстериране на сигурността, който следи миналото поведение на възли в мрежата и позволява на възлите да предоставят точки за репутация на своите съседи в клъстерите. Тази стратегия помага да се запази NEM гризането и ефективността в сравнение с едно и две блокчейн поколения.

Пространства от имена

NEM въвежда концепцията за пространства от имена в блокчейн сектора. Пространствата от имена функционират като имена на домейни в Интернет. Можете да създавате и управлявате свои собствени имена на домейни в NEM blockchain. Интересното е, че потребителите могат да управляват име на домейн на 3 нива дълбочина. Този подход осигурява по-голяма гъвкавост както за бизнеса, така и за потребителите.

Сделки с много подписи

Транзакциите с много подписи са голяма привлекателност за клиентите на ниво предприятие. Тези фирми трябва да предоставят на администраторите възможност да наблюдават и разширяват мрежата, за да отговорят на нуждите на фирмата. NEM улеснява компаниите да проследяват дейността на даден акаунт, да контролират активи като XEM от един акаунт, други мозайки или да създават нови токени.

NEM чрез уебсайт

NEM чрез уебсайт

В съответствие с ангажимента на компанията за сигурност, всички интелигентни договори Multisignature се намират директно в блокчейна на NEM. По-голямата част от конкуренцията, която понастоящем се предлага на пазара, използва външни вериги на трети страни, за да изпълни тази задача. NEM вдига летвата в този сектор чрез своите блокчейн директни функции за мултиподпис.

Предимства на NEM (XEM)

Има много ползи за NEM. Платформата е жизненоважна за масовото приемане, защото обединява някои от най-добрите блокчейн в света. Освен това, фокусът на фирмата върху големия бизнес го прави важен зъбен механизъм в скоростите на растежа. Разработчиците осъзнаха факта, че тяхната платформа трябва да остане пъргава, за да постигне непрекъснат растеж на пазара. Като такива, те го опаковат с полезни функции като пълен интерфейс на API.

Потребителите на NEM могат да персонализират как разрешават достъпа и използването на NEM. Най-доброто от всичко е, че тези задачи се изпълняват в отворена и саморазменяща се рамка. Системата позволява на разработчиците лесно да създават, разпространяват и търгуват с криптовалути и токени чрез NEM блокчейн.

История на NEM (XEM)

Историята на NEM започва през 2015 г. Цялата концепция за NEM започва, когато потребител на форум за Bitcoin Talk, наречен UtopianFuture, обяснява как криптовалутата NXT го вдъхновява да изгради нов проект. До март 2015 г. стартира раздвоена версия на NXT, наречена NEM. Не след дълго разработчиците решиха, че ще възстановят NEM от нулата.

В края на годината NEM получи собствена кодова база. Тези подобрения направиха платформата по-мащабируема и по-бърза от NXT. Проектът продължава да набира скорост до 2016 г., когато фондацията NEM навлезе в сектора. Тази организация с нестопанска цел се фокусира върху начини за увеличаване на приемането на NEM, включително осведоменост за марката, маркетинг, обучение и партньорства

Coincheck Hack

През януари 2018 г. популярната криптовалутна борса Coincheck стана жертва на хак, при който нечисти кодери се измъкнаха с 523 милиона XEM монети. По това време стойността на тези монети възлизаше на малко над 400 милиона долара. Загубите заекват стойността на NEM в продължение на седмици. За съжаление средствата така и не бяха възстановени. Въпреки това, NEM прекара две години в наблюдение и маркиране на всеки акаунт, обработващ открадната крипто. Тази информация беше изпратена на властите.

Пилот за гласуване

През 2018 г. NEM получи първото си приложение в реалния свят. Системата е избрана от Украинската централна избирателна комисия за пилотна програма за тестване на осъществимостта на базирани на блокчейн системи за гласуване. NEM представи протокол за гласуване от нова ера, който осигурява повече прозрачност и ефективност от предишните методи.

Проверка на сертификата

Същата година NEM осигури споразумение с Министерството на образованието на Малайзия за тестване на система, която удостоверява академични сертификати. За да изпълни тази задача, министерството сформира консорциум от университети, които всички се съгласиха да тестват системата. Новините за пилотната програма спомогнаха за повишаване на цените на NEM.

XEM

XEM е родният полезен маркер на NEM блокчейн. XEM изпълнява няколко жизненоважни роли в екосистемата. Потребителите надеват XEM, за да получат права на глас и да блокират правата за одобрение. Освен това NEM може да служи като криптовалута със светкавично бързо време на транзакция. Основната цел на XEM към днешна дата обаче е да улесни интелигентните договори.

XEM - CoinMarketCap

XEM – CoinMarketCap

Как да закупите NEM (XEM)

Получаването на XEM е лесно. Тази криптовалута е достъпна на избрани големи борси, включително Binance и Bittrex.

Инвестиране в NEM (XEM) - Всичко, което трябва да знаете Инвестиране в NEM (XEM) - Всичко, което трябва да знаете Инвестиране в NEM (XEM) - Всичко, което трябва да знаете
★★★★★ ★★★★★ Binance Review

Оценките на Securities.io се определят от нашия редакционен екип. Формулата за точкуване за брокери на цифрови активи (криптовалута) взема предвид десетки фактори, включително такси и минимуми по сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и възможности за инвестиции.

★★★★★ ★★★★★ Kraken Review

Оценките на Securities.io се определят от нашия редакционен екип. Формулата за точкуване за брокери на цифрови активи (криптовалута) взема предвид десетки фактори, включително такси и минимуми по сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и възможности за инвестиции.

★★★★★ ★★★★★ Poloniex Review

Оценките на Securities.io се определят от нашия редакционен екип. Формулата за точкуване за брокери на цифрови активи (криптовалута) взема предвид десетки фактори, включително такси и минимуми по сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и възможности за инвестиции.

Най-доброто за

Разширени търговци

Най-доброто за

Търговци в САЩ

Най-доброто за

Лесно използване

Такси за търговия

0,10%

Такси за търговия

0,16%

Такси за търговия

0,125%

Промоции

10% Кешбек

Код за отстъпка: EE59L0QP

Промоции

Нито един

Промоции

Нито един

Как да съхранявате NEM (XEM)

Потребителите на NEM имат приятно разнообразие от опции за портфейл, за да съхраняват крипто. Разработчиците предлагат десктоп портфейл, известен като NEM Нано портфейл. Този олекотен портфейл, който ви позволява да съхранявате и управлявате вашите XEM монети с лекота. Този портфейл включва някои специфични за NEM функции като NEM адрес и пространство от имена.

Има и мобилно приложение от фондацията NEM, която е достъпна както за операционни системи Android, така и за iOS. Приложението е безплатно за изтегляне и много лесно за навигация. Следователно, това е един от най-популярните начини за съхранение на XEM.

Ако се стремите да направите голяма инвестиция в XEM или ако планирате HODLing тази крипто за дълги периоди от време, хардуерният портфейл е най-добрият вариант. Хардуерните портфейли поддържат криптофайла ви съхраняван офлайн в „хладилно хранилище“. Тази стратегия прави невъзможно онлайн заплахите да получат достъп до вашите притежания. The Ledger Nano S или по-напредналите Ledger Nano X и двете поддържат NEM (XEM).

NEM (XEM) – интересен проект, който има много потенциал

NEM се доказа като много устойчива блокчейн и общност. Платформата отскочи от голям хит с рана Coincheck. Преминаването от загуба от 400 милиона долара към една от най-интерактивните онлайн общности на пазара е впечатляващо. Засега NEM изглежда е намерил своята ниша в индустрията. Можете да очаквате тази монета да спечели повече място, тъй като повече пилотни програми стартират на живо.

Promo
banner
Promo
banner