Инвестирайте в Bitcoin Cash (BCH)

Какво е Bitcoin Cash (BCH)?

Bitcoin Cash (BCH) е равностойна електронна парична система, която е резултат от хард форк от блокчейна на Биткойн. Забележително, Биткойн Кеш е най-успешният хард форк на биткойн до момента. Този проект навлезе на пазара под облак от противоречия. След изчезването на дима обаче, Bitcoin Cash се очертава като една от десетте най-големи криптовалути в света по пазарна капитализация.

Bitcoin Cash е прекият резултат от мащабируемост проблеми, срещани в блокчейна на Биткойн. По време на крипто манията през 2017 г. тези проблеми заеха централно място, тъй като времето за транзакции и таксите на Биткойн достигнаха нови висоти. Това увеличение на таксите и закъсненията са резултат от прекалено голямо претоварване на мрежата в резултат на по-големи размери на транзакциите.

През тази година използването и стойността на Биткойн скочиха нагоре, тъй като повече инвеститори научиха за този цифров актив. Освен това поток от нови инвеститори навлезе на пазара, нетърпеливи да се включат в дигиталната „златна треска“. Тези фактори тласнаха мрежата на Биткойн до нейните максимални възможности.

Казано по-просто, Биткойн не може да се справи с увеличаването на употребата. Едно е да се погрижите за общността на програмистите и даркнета, но съвсем различна история е да отговорите на изискванията на широката публика. За да изпълни тази задача, биткойнът ще трябва да се увеличи значително.

Задръстване на биткойни чрез WooBull

Задръстване на биткойни чрез WooBull

Повече данни = Още транзакции

Bitcoin Cash премахва тези опасения чрез увеличен размер на блока. Тези по-големи блокове могат да поберат повече транзакции на блок. Тази стратегия увеличава скоростта на транзакциите в секунда (tps) на мрежата като цяло. Целта беше да се позволи Bitcoin Cash да функционира като среда за ежедневни транзакции, както беше първоначалното намерение на Bitcoin според White Paper на Сатоши Накамото.

По-големи блокове

Въпреки че увеличаването на размера на блока в повечето блокчейни не би било основен проблем, за биткойнистите промяната на основния протокол на монетите е не-не. За тези лица, известни като Bitcoin Core, размерът на блока от 1MB изпълнява жизненоважна функция в мрежата, за която те спориха.

На първо място, това позволява на всеки да участва в мрежата, независимо от компютъра си. С появата на ASIC майнинг платформи този аргумент е за дебат все още днес. Освен това предотвратява затъването на мрежата в спам данни.

По-голямото е по-доброто

Привържениците на Bitcoin Cash вярваха, че увеличаването на размера на блоковете до между 8 MB и 32 MB е най-добрият начин за ежедневно предоставяне на потребителите на Bitcoin услуги, от които се нуждаят. Тези по-големи блокове позволяват да се обработват повече транзакции на блок. На свой ред потребителите на биткойн могат да избегнат такси и закъснения.

Това увеличение на пропускателната способност на транзакциите позволи на Bitcoin Cash да отмени необходимостта от включване на Сегрегиран свидетел (SegWit) протокол. SegWit намалява количеството данни, изпратени за всяка транзакция. Това е част от основното кодиране на Биткойн днес.

Характеристики на Bitcoin Cash (BCH)

По-големият размер на блока на Bitcoin Cash изпълни задачата си. Разбира се, Bitcoin Cash е много по-бърз от традиционния Bitcoin. Интересното е, че по време на стрес тест, проведен през Септември 2018 платформата регистрира 25 000 транзакции на блок. За сравнение, средният брой транзакции на блок за Биткойн е между 1000 и 1500.

Освен това е много по-евтино да използвате Bitcoin Cash. Потребителите на BCH плащат само около 0,20 долара на транзакция, използвайки мрежата. Тези такси са много по-високи, като се използва блокчейн на Биткойн. Освен това Bitcoin Cash е по-лесен за добив от своя предшественик благодарение на интеграцията на някои нови протоколи.

Bitcoin Cash има здрава общност, която е сред най-гласовитите на пазара. Въпреки че отскоро монетата има някои разделения по отношение на актуализациите.

История на Bitcoin Cash (BCH)

Историята на Bitcoin Cash започва с философски дебат за това как да се справим с проблемите на мащабируемостта на Bitcoin. Тези проблеми винаги са били проблем за разработчиците на Bitcoin. До 2017 г. опасенията бяха в момента, в който трябваше да се направи нещо. Мрежата на Биткойн надхвърли техническите си възможности.

Bitcoin Cash срещу Bitcoin чрез Medium

Bitcoin Cash срещу Bitcoin чрез Medium

Например през 2010 г. средният размер на блок в блокчейна на Биткойн е по-малък от 100 KB. До януари 2015 г. средният размер на блока се увеличи до около 600 000. Това натрупване на непотвърдени транзакции предизвика хаос в мрежата. По-конкретно, както времето на пазарните транзакции, така и таксите отиват в небето.

До 2017 г. имаше няколко случая на такси, по-високи от действително изпратените биткойни. Времето за транзакции може да отнеме дни по време на това задръстване. Ефективно биткойнът не успя да се мащабира, за да функционира така, както системата за електронни парични средства Сатоши предвиждаше в това състояние.

Опции за обсъждане

Биткойн общността беше разделен за това как да се справим с този проблем. Някои предложиха да увеличат средния размер на блока, за да поберат повече транзакции. Докато други предполагат, че протоколът изключва определени части от транзакцията, за да побере повече данни в блокчейна (BIP 91). Критично е, че и двата варианта имаха своите привърженици и противници.

Привържениците на увеличения размер на блока, като Роджър Вер,  твърди, че в сегашното си състояние Биткойн никога не би могъл да функционира като среда за ежедневни транзакции. Този лагер заяви, че освен ако Биткойн не може да обработва транзакции наравно с многонационални организации за обработка на кредитни карти, като Visa, той никога няма да изпълни първоначалната си цел като равнопоставена електронна касова система.

Bitmain тежи

Създаването на Bitcoin Cash беше почти неизбежно, след като най-големият в света майнинг пул и създателят на хардуер се намеси в спора. Bitmain първоначално се противопостави на SegWit, защото той отмени някои от предимствата на техните водещи миньори, майнера AsicBoost. Като най-големият пул за добив в света, Bitmain държи невероятно влияние в общността на Bitcoin.

Bitcoin Cash (BCH) е роден

В крайна сметка не беше постигнат консенсус и общността се раздели. Следователно, Bitcoin Cash беше пуснат през юли 2017 г. Новата монета е резултат от хард форк към блокчейна на оригиналната криптовалута. Тази твърда вилица се случи официално месец след август 2017 г..

Кои са твърдите вилици?

Има два вида актуализации на блокчейн, твърди и меки вилици. Разликата между двете е, че хард форковете изискват от майньорите да актуализират своите възли, за да комуникират с мрежата. Понякога не всички миньори искат да преминат към протокола на новата монета. Когато възникне тази ситуация, възниква хард форк и се ражда нова монета.

Разпределение на монети

Притежателите на биткойн получиха еквивалентно количество Bitcoin Cash по време на пускането. Потребителите могат да заявят своите BCH на участващи борси. Разумно, общата сума на Bitcoin Cash отразява тази на Bitcoin на 21 милиона монети.

Смесени чувства

Bitcoin Cash беше посрещнат смесени чувства на пазара. Монетата влезе на уважавана цена от 900 долара. Благодарение на подкрепата на миньорската общност и Bitmain, монетата успя да спечели голяма сила в сектора. През декември 2017 г. Bitcoin Cash достигна рекорден връх от 4 091 долара.

Hard Fork Inception

През ноември 2018 г. Bitcoin Cash изпитва хард форк в хард форка. Общността дивизии възниква по план за интегриране на интелигентни договори върху блокчейна и отново увеличава средния размер на блока. Полученият хард форк създаде Bitcoin Cash ABC (BCH) и Bitcoin Cash SV (Satoshi Vision). По-късният от двата, Bitcoin Cash SV се ръководи от дългогодишния програмист за криптовалута и твърди Сатоши Накамото, Крейг Райт.

Консенсус

Bitcoin Cash използва механизъм за консенсус Proof of Work (PoW), подобен на Bitcoin, за добиване на нови монети. Както Bitcoin, така и Bitcoin Cash интегрират алгоритъм за настройка на трудността (DAA), за да поддържат последователността на блоковите времена. Първоначално и Bitcoin, и Bitcoin Cash използваха една и съща DAA. През август 2017 г. обаче Bitcoin Cash въведе допълнение към DAA, наречено алгоритъм за аварийно коригиране на трудността (EDA). Това позволява на мрежата да бъде по-отзивчива.

Майнинг на Bitcoin Cash (BCH)

Копаенето на Bitcoin Cash е толкова лесно, колкото и копаенето на Bitcoin. За щастие монетата споделя услугите на Bitmain, най-големият майнер за криптовалута в света. Освен това наскоро монетата преразгледа своя алгоритъм за EDA. Тази маневра улесни миньорите да генерират BCH. По-евтино е да се добива и BCH.

Биткойн кеш майнинг платформи

Биткойн кеш майнинг платформи

Как да закупите Bitcoin Cash (BCH)

Първоначално големи борси като Coinbase отказваха влизане на Bitcoin Cash на техните платформи. Това беше протест от поддръжници, които получиха тази монета на почти всяка голяма борса в световен мащаб. Днес Bitcoin Cash остава една от десетте най-големи криптовалути в света. Днес можете незабавно да купите Bitcoin Cash Paybis.

Инвестирайте в Bitcoin Cash (BCH) Инвестирайте в Bitcoin Cash (BCH) Инвестирайте в Bitcoin Cash (BCH)
★★★★★ ★★★★★ Binance Review

Оценките на Securities.io се определят от нашия редакционен екип. Формулата за точкуване за брокери на цифрови активи (криптовалута) взема предвид десетки фактори, включително такси и минимуми по сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и възможности за инвестиции.

★★★★★ ★★★★★ Kraken Review

Оценките на Securities.io се определят от нашия редакционен екип. Формулата за точкуване за брокери на цифрови активи (криптовалута) взема предвид десетки фактори, включително такси и минимуми по сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и възможности за инвестиции.

★★★★★ ★★★★★ Kriptomat Review

Оценките на Securities.io се определят от нашия редакционен екип. Формулата за точкуване за брокери на цифрови активи (криптовалута) взема предвид десетки фактори, включително такси и минимуми по сметки, платформи за търговия, поддръжка на клиенти, регулаторни органи и възможности за инвестиции.

Най-доброто за

Разширени потребители

Най-доброто за

Търговци в САЩ

Най-доброто за

Европейски търговци

Минимален акаунт

Нито един

Минимален акаунт

$ 1,00

Минимален акаунт

35 евро

Промоции

10% Кешбек

Код за отстъпка: EE59L0QP

Промоции

Нито един

Промоции

Нито един

Къде да съхранявате Bitcoin Cash (BCH)

Има много начини да съхранявате BCH безопасно. Най-лесният и удобен метод е да използвате мобилен портфейл. Мобилните портфейли са безплатни и ви позволяват да получите достъп до вашия BCH, когато имате нужда от него. Те са лесни за използване и ви позволяват да изпращате и получавате BCH за секунди.

Сериозните инвеститори ще се радват да научат, че има и някои опции за хардуерен портфейл. The Ledger Nano S или по-напредналите Ledger Nano X и двамата поддържат Bitcoin Cash (BCH).

Bitcoin Cash – История на постоянството

За Bitcoinist на пазара е лесно да отхвърли Bitcoin Cash като просто отнемане на Bitcoin. Този аргумент обаче се разпада, когато започнете да оценявате промените, актуализациите и растежа на общността, които монетата претърпя от създаването си. Днес Bitcoin Cash стои сам по себе си като основен елемент в крипто общността.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner